Μπέρδεμα...

Re: Απάντηση: Μπέρδεμα...

Δημήτρη 3-4/10 ακούω. Παραπάνω "μπερδεύουν" τα πράγματα με τον Sansui.

Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει τα 244 αλλά είναι απίστευτο το μπάσο που βγάζουν για το δεδομένο όγκο-τιμή, τουλάχιστον στα αυτιά μου. Υπάρχει και sub έτσι μη το ξεχνάμε. Αν χρειαστεί θα μπεί και αυτό στο παιγνίδι...;)

:ernaehrung004:

Οπωσδηποτε να πας να ακουσεις και τα Totem απο τις φθηνες σειρες τους.
Ενα Rainmaker ή ενα Arro και εκλεισες απο θεμα ηχειο για τον χωρο σου.

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις, κρατάω λίστα και αν δεν μου καθήσει κάτι καλά την Τρίτη θα ξαναβγώ για ψάξιμο.

Δεν σας κρύβω βέβαια ότι τα ποσοστά των Εlac έχουν ανέβει οπότε δε ρίχνεται καμιά ιδέα και για ολοκληρωμένους?

Στα υπόψιν επειδή το ξέχασα πρίν δεν θέλω δύο κομμάτια (προ-τελικός), πλάτος μέχρι 44cm και να κυκλοφορούν σε μαύρο (μη γελάτε...).
Με ενδιαφέρει να οδηγήσουν καλά, ηχεία παραπλήσια των 244, να έχουν οπωσδήποτε ΑV pass through (για ενίσχυση πολυκάναλου), να αφήνουν τον χαρακτήρα των ηχείων να φανεί και να μην παραμορφώνουν σε υψηλές εντάσεις.

Μόλις διαπίστωσα ότι ο Νaim XS που ήταν η οροφή ξεπερνάει αισθητά το budget. Ο μικρός Νaim 5i έχει αρκετά ρεύματα? Είναι καθαρός και δυναμικός?
Ο Destiny? Xintac? XTZ? Από Primare κάτι?

Θα προτιμούσα γύρω στα 1200Ε άντε μέχρι 1500Ε για κάτι που θα ξεχώριζε. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας βάλτε και τα Elac στο σύστημα.

Έχουν νόημα σύμφωνα με τα όσα σας έχουν πεί για το χώρο ή πετάω λεφτά?

Δε ξέρω αν έχει passthrough, αλλά ο Leema Pulse είναι εξαιρετικός ενισχυτής, όσες φορές τον έχω ακούσει με ηχεία βάσης ή δαπέδου με έχει εντυπωσιάσει σε σχέση με άλλους ίδιας κατηγορίας τιμής, απλά δεν συγκρίνεται! Τόσο πολύ τον εκτιμάω, απλά καμία σχέση με destiny, xs, xtz κλπ...
Γνώμη μου...
Όντως για τα ακούσματά σου χρειάζεσαι καλύτερα δαπέδου για να σε καλύψουν χαμηλά, κι εγώ στα δαπέδου της Leema θα σε έστελνα αλλά πάνε λίγο παραπάνω, αν και θα σου πρότεινα να κάνεις μια υπερβασούλα, δεν αγοράζεις κάθε μέρα σύστημα!!
Και τα ενεργά focal είναι όντως καλή λύση!!

Last edited:
Έχεις σκεφτεί να βάλεις τα ηχεία-tv μπροστά από την τραπεζαρία και με τη πλάτη τους προς αυτή, ώστε να δημιουργείται φυσικό χώρισμα καθιστικού-τραπεζαρίας και να είναι και πιο σωστά τοποθετημένα τα ηχεία στο χώρο? (με αλλαγή θέσης και δορυφόρων φυσικά)

Ο χωρος σου δεν εινα;ι και πολυ μικρος.Μεγαλλυτερο προβλημα θα εχεις με το τζακι(το τι θα δημιουργησει),παρα με ολα τα αλλα.Τα elac ειναι φανταστικα ηχεια αλλα εχε υποψη σου πως για το εαν μπουμαρει ενα ηχειο στον χωρο σου δεν παιζει μεγαλο ρολο εαν ειναι δαπεδου η βασης,αλλα το τη μπασο βγαζει και πως.Τι θελω να πω.Μπορεις να βαλεις ενα δαπεδου με κλειστη καμπινα,η ενα με bass reflexμπροστα η καλλυτερα απο κατω και να μην σου μπουμαρει.Και να βαλεις βασης με bass reflex πισω και να γινει χαμος......Στην δικη σου περιπτωση θελεις ηχειο που να μην εχει εμφαση στα μπασα.(μαλλον οχι ιδιαιτερη εκταση ).Θα σου δωσω ενα παραδειγμα...Τα elac που λες εσυ,εχουν περισσοτερη ενεργεια και εκταση απο τα δικα μου τα triangle antal!!!!Tα TRIANGLE εχουν 2 6,5 γουφερ + ενα mid και ειναι 1.32 υψος,δυσκολα παντως αυτο το ηχειο μπουμαρει....λογο σχεδιασης..Αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι δεν ειναι απαραιτητο ενα βασης δεν μπουμαρει και ενα δαπεδου μπουμαρει..Ο χωρος σιγουρα δεν λεγεται μικρος ειδικα απο την στιγμη που απο την μια μερια ειναι ανοιχτος,εσυ μπορει να ακους σε αλλο σημειο αλλα ο χωρος ,η ακουστικη πιεση ,μοιραζεται παντου.Αποψη μου ο ποιο ηχειο δοκιμασεις στον χωρο σου,δες τι συμπεριφορα εχει με τον χωρο εαν εχεις στασιμα, που θα εχεις,αλλα το θεμα ειναι που.

Εχεις σκεφτει τη λύση ενεργού Focal
και με τα ρεστα dac?

solo6be.jpg

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=29780

Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

Εχεις σκεφτει τη λύση ενεργού Focal
και με τα ρεστα dac?

Κάτι τέτοιο? http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=29781

Και να μην πάρω τον ενισχυτή φαντάζομαι... Δεν έχω εμπειρία από ενεργά. Τι θα μου πρόσφερε σε σχέση με τον pulse + Elac ή δαπέδου όσον αφορά τα υπάρχοντα προβλήματα?

edit: Έλα ρε Ντίνο... συντονιστήκαμε...

Συντονιστηκαμε indeed.

Με τα εναργα, χρειαζεσαι και σωστο .... risk management με τα καλωδια τροφοδοσιας....

Αστειευομαι.
Αλλα εχεις φανταζομαι υπ' οψιν σου, οτι καθε ενα θελει το ρευμα του (πριζα), και απο το καθε ενα πρεπει ενα καλωδιο, να πηγαινει στο dac (προταση Νικολα - nboullamatsis - παραπανω)

Κάπως έτσι στα γρήγορα δηλαδή:

Αδερφέ με σκλαβώνεις... ειλικρινά!!!

Δυστυχώς η λύση αυτή δεν είναι εφικτή. Ήδη ο κίνδυνος στις θέσεις που έχω καταλήξει είναι μεγάλος (για άλλους μη αποδεκτός).

Με τη διάταξη που αναφέρεις το δεξί ηχείο θα βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την είσοδο τα καλωδια δε, θα βρίσκονται μόνιμα σε τέτοια θέση που ο πιτσιρικάς μου θα τα γκρεμίσει την πρώτη μέρα χαλαρά (είναι πέρασμα για το μπαλκόνι).

Η ιδανικές λύσεις, τουλάχιστον απ´όσες έχω σκεφτεί, που θα επέτρεπαν δαπέδου με σχετική ασφάλεια είναι οι εξής:
α) Σύστημα και ηχεία στον αριστερό τοίχο και γκρέμισμα τζακιού (μη αποδεκτό από τη σύζυγο)
β) Σύστημα και ηχεία στο δεξί τοίχο, μπροστά από την κουζίνα (μη αποδεκτή και από μένα. Το σωστό είναι η τραπεζαρία να είναι κοντά στη κουζίνα και όχι να περνάς από το σαλόνι. Άσε δε που σε αυτή τη θέση ακρόασης ακούω και το ψυγείο...

Φανταστείτε ότι οι πιο πάνω θέσεις θα ήταν ιδανικές και από ασφάλεια αλλά θα ικανοποιούσαν και τη θέλησή μου για προβολέα που τώρα απλά πνίγω...

Δυστυχώς! Έχω φάει ώρες και ώρες στο AutoCad δημιουργώντας άλλες εκδοχές διαρύθμισης αλλά δεν ειναι εφικτή καμία.

Έχουν πάει πολύ στραβά τα πράγματα με αυτό το σπίτι. Ήταν επείγουσα η αγορά του, καθότι ο πιτσιρικάς μεγάλωνε και δεν είχα χρόνο για υποδαπέδια καλώδια, κανάλια τοίχου κτλ. Όταν με το καλό μεγαλώσει ο μικρός θα το κοιτάξω στη πρώτη ανακαίνιση. Τώρα όμως... άστα βράστα...

Λύσεις ανάγκης...

Δεκτόν...κοίτα να έχεις ένα ωραίο σπιτάκι, λειτουργικό κλπ. και όλα αυτά έρχονται σε 2η μοίρα εννοείται!! Δεν θα τρελαθούμε κιόλας!!:ernaehrung004:

Τα elac ειναι φανταστικα ηχεια αλλα εχε υποψη σου πως για το εαν μπουμαρει ενα ηχειο στον χωρο σου δεν παιζει μεγαλο ρολο εαν ειναι δαπεδου η βασης,αλλα το τη μπασο βγαζει και πως.Τι θελω να πω.Μπορεις να βαλεις ενα δαπεδου με κλειστη καμπινα,η ενα με bass reflexμπροστα η καλλυτερα απο κατω και να μην σου μπουμαρει.Και να βαλεις βασης με bass reflex πισω και να γινει χαμος......Στην δικη σου περιπτωση θελεις ηχειο που να μην εχει εμφαση στα μπασα.(μαλλον οχι ιδιαιτερη εκταση ).Θα σου δωσω ενα παραδειγμα...Τα elac που λες εσυ,εχουν περισσοτερη ενεργεια και εκταση απο τα δικα μου τα triangle antal!!!!Tα TRIANGLE εχουν 2 6,5 γουφερ + ενα mid και ειναι 1.32 υψος,δυσκολα παντως αυτο το ηχειο μπουμαρει....λογο σχεδιασης..Αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι δεν ειναι απαραιτητο ενα βασης δεν μπουμαρει και ενα δαπεδου μπουμαρει..Ο χωρος σιγουρα δεν λεγεται μικρος ειδικα απο την στιγμη που απο την μια μερια ειναι ανοιχτος,εσυ μπορει να ακους σε αλλο σημειο αλλα ο χωρος ,η ακουστικη πιεση ,μοιραζεται παντου.Αποψη μου ο ποιο ηχειο δοκιμασεις στον χωρο σου,δες τι συμπεριφορα εχει με τον χωρο εαν εχεις στασιμα, που θα εχεις,αλλα το θεμα ειναι που.

Όμως θεωρώ δεδομένο ότι στην ίδια σειρά για παράδειγμα Εlac FS, τα δαπέδου κατεβαίνουν πιο χαμηλά, παίζουν πιο δυναμικά και έχουν περισσότερους περιορισμούς στη τοποθέτηση. Παρότι ηχοβολούν τις χαμηλές προς τα κάτω. Κάνω λάθος? :nounder:

Ήδη στο protection εμφανίστηκαν τα πρώτα μπουμαρίσματα με τα Elac και με το Loudness του Sansui απενεργοποιημένο... Mε το Sub της Focal δε το συζητάμε από τα 5-6/10 και πάνω είναι μόνιμο το φαινόμενο σε συγκεκριμένες θέσεις βέβαια. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά για να το βολέψω. Τώρα θα το ξανακουνήσω...

Στάσιμα δημιουργούνται σχετικά εύκολα στην αριστερή πλευρά και στις δύο γωνίες ψηλά...(μιλαμε για το sub σε ένταση 5-6/10 και πάνω, που η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγες φορές μου χρειάστηκε με τα dome).

Οι τοίχοι δεν έχουν "ντυθεί" πλήρως ακόμα. Περιμένω να καταλήξω με το σύστημά μου και μετά σίγουρα κάπως θα βελτιώσω τα πράγματα.

Είναι και το πάτωμα μάρμαρο. Το καλοκαίρι οι αντηχήσεις δίνουν και πέρνουν...:smash:

...εχεις φανταζομαι υπ' οψιν σου, οτι καθε ενα θελει το ρευμα του (πριζα), και απο το καθε ενα πρεπει ενα καλωδιο, να πηγαινει στο dac (προταση Νικολα - nboullamatsis - παραπανω)

Ναι Ντίνο ευχαριστώ. Το ίδιο συμβαίνει με το ενεργό sub...

@Exp4nder Tώωωωωρα.... Δυό χρόνια στη τρέλα είμαστε. Είπα θα πάω σε μεγαλύτεο σπίτι και θα φτιάξω ένα συστηματάκι!
Για να δούμε ... Τι θα καταφέρω και αυτή τη φορά. Δύσκολο πάντως!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

Στάσιμα δημιουργούνται σχετικά εύκολα στην αριστερή πλευρά και στις δύο γωνίες ψηλά...(μιλαμε για το sub σε ένταση 5-6/10 και πάνω, που η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγες φορές μου χρειάστηκε με τα dome).

Γιατι το εχεις σε γωνια!!!!Βαλε το sub δεξια,θα περιοριστει αρκετα το προβλημα...

Αν βοηθάει μια φωτογραφία δείτε εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=49059&d=1261958323

Το απόγευμα ίσως φωτογραφίσω και τις κανονικές θέσεις των Elac.

Nομίζω ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας μετά από 2-3 ακροάσεις που έχω σκοπό να κάνω (σε μαγαζιά) θα τελειώσουν όλα.

Να μην πάρω τίποτα δε παίζει. Αυτό το έχω αποφασίσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

Γιατι το εχεις σε γωνια!!!!Βαλε το sub δεξια,θα περιοριστει αρκετα το προβλημα...

Αν και ψιλοχάνεται το χαμηλό δεξιά όσες φορές το δοκίμασα (δεν το προτείνει και η focal) μάλλον αυτό πρέπει να κάνω....

Βλέπω μετά την αγορά να έρχεται ειδικός στο σπίτι για κούρδισμα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

Όμως θεωρώ δεδομένο ότι στην ίδια σειρά για παράδειγμα Εlac FS, τα δαπέδου κατεβαίνουν πιο χαμηλά, παίζουν πιο δυναμικά και έχουν περισσότερους περιορισμούς στη τοποθέτηση. Παρότι ηχοβολούν τις χαμηλές προς τα κάτω. Κάνω λάθος? :nounder:

Ήδη στο protection εμφανίστηκαν τα πρώτα μπουμαρίσματα με τα Elac και με το Loudness του Sansui απενεργοποιημένο... Mε το Sub της Focal δε το συζητάμε από τα 5-6/10 και πάνω είναι μόνιμο το φαινόμενο σε συγκεκριμένες θέσεις βέβαια. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά για να το βολέψω. Τώρα θα το ξανακουνήσω...

Οι τοίχοι δεν έχουν "ντυθεί" πλήρως ακόμα. Περιμένω να καταλήξω με το σύστημά μου και μετά σίγουρα κάπως θα βελτιώσω τα πράγματα.

Είναι και το πάτωμα μάρμαρο. Το καλοκαίρι οι αντηχήσεις δίνουν και πέρνουν...:smash:

oui.
η εξατμιση ειναι πισω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

[QUOTE=Dalanik;1167818]Αν και ψιλοχάνεται το χαμηλό δεξιά όσες φορές το δοκίμασα (δεν το προτείνει και η focal) μάλλον αυτό πρέπει να κάνω....

Βλέπω μετά την αγορά να έρχεται ειδικός στο σπίτι για κούρδισμα...[/QUOTE
]

Αυτο ειναι λιγο σχετικο.Εαν μπουμαρει το βγαζεις απο εκει,εννοειται ομως οτι ειναι σωστα ρυθμισμενη η αποκοπη και η ενταση.Σιγουρα οταν το βαλεις δεξια θα παιξει πιο σιγα ,γιατι δεν θα ενισχυεται τοσο το μπασο απο την γωνια,απλα ανεβαζεις λιγο την ενταση,το θεμα ομως ειναι το πως ακουγεται το μπασο και τι εκταση εχει.....Σε κατασταση <<σινεμα>>κατα κυριο λογο το βαζουμε σε γωνια για να εχουμε το μαξιμου της αποδοσης σε μειωση βεβαια της ποιοτητας,(σε σινεμα δεν παιζει και πολυ ρολο πως ακουγεται το μπασο αλλα ποσο εχει).Σε κατασταση ομως <μουσικ> εχουμε αλλες απαιτησεις.Αληθεια που το κροσαρεις και πως???