ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

νομίζω ότι προσδιόρισα τις χαμηλές σαφώς γύρω στα 85 με μέγιστο 95.
Αυτές ίσως να είναι και έως κανονικές.

Δεν γνωρίζω πολλά μηχανήματα - συστήματα - χώρους που να αποδίδουν καλά στα 80 και στα 110.
Το 50es στά 110 και στα 100 στο χώρο μου παίζει καλύτερα από αυτό.
Αλλά σε τέτοιες εντάσεις ακούω μιά φορά στο δίμηνο και γιά 15 λεπτά.
Στα 80-85 db σπάνια είχα να ευχαριστηθώ τόσο καλά μουσική.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι το ρικοφόν που έβαλα το θόλωσε λίγο.

Χαμηλές εννοώ μέχρι 90-100. Ετσι και αλλιώς πάνω από αυτές ελάχιστα συστήματα παίζουν ξεκούραστα (υπάρχουν άραγε ? και για πόση ώρα?)

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη Μανωλάκο …για το σφουγγαράκι. Ηταν σκέτη καταστροφή. Για τα αυτιά μου είχε πολύ μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο.

Το μηχανάκι για εμένα στέκει σε οποιοδήποτε σύστημα (όχι επειδή κάνει 29 ευρώ ) , επειδή παίζει μουσική και σε ευχαριστεί .

Δημήτρη Ντοκατζή, δεν δίνεις καλύτερα το Theta Miles σου στον Bασίλη τον Τσαντουλή να το ακούσει δίπλα δίπλα με το "μπλεσκατούλι" μπας και το δικό σου το Theta πάιζει όντως σαν ένα κασσετόφωνο όπως παραδέχτηκες κι εσύ ο ίδιος. Ο Βασίλης αμέσως θα σου πει που χάνει σε σχέση με το "μπλεσκατούλι" .

Ομολογώ ότι γιά μιά και μόνο στιγμή , μπήκα στον πειρασμό να σου απαντήσω σοβαρά . Ποιός ο λόγος όμως ; Μήπως και θα καταλάβεις ;
Οπότε κάνοντας πράξη την γνωστή παροιμία "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες " , σου αφήνω το πεδίο ελεύθερο να λες ότι θες . Be my guest λοιπόν . -bye-

Συμφωνώ απόλυτα:
Στις χαμηλές έως μέτριες εντάσεις και στα μικρά σύνολα.
Χθες βράδυ ακούγαμε με την κυρά Neil Young Harvest & On the Beach.
Στο πρώτο τα μπάσο - τύμπανα ήταν γεμάτα, σαφή (με σωστό έλεγχο) και ακριβές σβήσιμο, ενώ στο δεύτερο τα βιολί & φυσαρμόνικα είχαν λυρισμό & ζεστασιά. Και σχεδόν όλο το συναίσθημα της Bakken στα Behind The Mirror & So Ro στο cd HUMAN RADIO του Enders.
Όλα αυτά μαζί, χωρίς να φαντάζει το BS κάτι το εξαιρετικό. Εξαιρετικό είναι μόνον πως όλα αυτά τα κάνει με 29 έουρα. Και το μόνο που θα μπορούσα να πω σε κάποιον , για το BS είναι πως αν αναζητά ένα player μέχρι τα 300 έουρα, ας το ακούσει πρώτα.

Χαμηλές εννοώ μέχρι 90-100. Ετσι και αλλιώς πάνω από αυτές ελάχιστα συστήματα παίζουν ξεκούραστα (υπάρχουν άραγε ? και για πόση ώρα?)

έχουμε αρκετή επικάλυψη και διαφορά μόνο 5 db...
οπότε μάλλον το ίδιο λέμε...:firstprize:

Σε μένα πάλι παίζει συμφωνικά και πολύπλοκα πράγματα με ζηλευτή ευκολία.

Το απόγευμα αποτελέσματα αλλαγής καλωδίου τροφοδοσίας με AWG 14 και μόνωση teflon.

Παλικαρια, ξερει κανεις απο σας αν σπαει να βλεπουμε ολες τις περιοχες? (μη βαρατε). Επισεις, μπορει να βρεθει κανα σερβις μανουαλ ? (τωρα ειναι που θα φαω πολυ ξυλο) Φυσικα, δεν προκειται να κατσω ν ακουω το παλμοτροφοδοτικο, οποτε προσεχως προβλεπεται χειρουργειο..

Τωρα ηχητικα, απο μια πολυ προχειρη, 5-6 τρακ ψιλοακροαση, με κοσμο αφου χθες δεν καταφερα να μεινω μονος μου να το ακουσω με την ησυχια μου, αστρωτο και χωρις να την ψαξω με φασεις και καλωδια (τα rca ειναι πολυ κολλητα μεταξυ τους και δεν επιτρεπουν χοντρα βυσματα που σφιγγουν) ακουσα ενα μαλλον ανισο πλευερ. Ενω λοιπον φαινεται πολυ ζωντανο μηχανακι, με νευρο και αντιδραση και με πολυ καλο κοφτο μπασο, εντουτοις τα μεσαια και τα ψιλα του ειναι ψηφιακα, λεπτοηχα και, οπως αναφερθηκε και απο αλλους, μου φανηκαν ελαφρως μπερδεμενα.

Φυσικα, το ριβιου αυτο ειναι του ποδαριου, οι συνθηκες καθολου ιδανικες και δεν αμφιβαλω καθολου οτι σε αλλο συστημα θα ακουστει τελειως διαφορετικα.

Nα τονιστει επισεις, οτι το συστημα το δικο μου (5687 mu follower pre - 6b4 set - 206 fostex) ειναι πολυ περιεργο - απαιτιτικο στα μεσαια του και το ελαχιστο λαθος τονιζεται εντονοτατα.
Οποτε...........

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

τι ενοεις ολες τις περιοχες?

Εννοω, αν μπορει να παιζει και τα Αμερικανικα, καθως εχω μια-δυο κουτες τετοια ντιβιντια. Εχθες που το δοκιμασα εβγαλε μυνημα ερρορ ρεντζιον (ή κατι τετοιο).
Απ οτι ξερω, αυτης της κατηγοριας τα μηχανακια, σπανε ευκολα.......

εχει αναφερθει σε προγενεστερο ποστ οτι σπαει αλλα αντε βρες το ....καπου στην αρχη dim-das......

by the way σε περιμενω στην πιτα την αλλη κυριακη

Πάντως, αν είναι να αφαιρέσουμε τον υψήσυχνο θόρυβό του (στα ηχεία), να του δώσουμε την λαμπίτσα που χρειάζεται, ένα στιβαρό και μη επηρεάσιμο από τυχόν παρεμβολές σασί, ένα πορτάκι που θα μας επιτρέπει να πιάνουμε το cd με το ένα χέρι και μία πυκνότερη σε βήμα ρύθμιση έντασης, μήπως θα έπρεπε να δούμε –ακούσουμε πρώτα και το MCD203 της advance?

εχει αναφερθει σε προγενεστερο ποστ οτι σπαει αλλα αντε βρες το ....καπου στην αρχη dim-das......

by the way σε περιμενω στην πιτα την αλλη κυριακη

Larry, και γω θελω να σας ξαναδω. Θα ειμαι εκει (με μια μικρη επιφυλαξη) .....

Λοιπόν, τα φρέσκα νεα έχουν ως εξής:

- Το μηχανάκι δεν αντέχει σε πολύωρες ακροάσεις. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 4 ώρες το πολύ, παίζει στα καλά του επίπεδα (προσοχή να παίζει, όχι όταν είναι σε stand by), από εκεί και μετά ανεξαρτήτως εντάσεων db, στήριξης με σφουγγάρι ή όχι, ρεπερτορίου κλπ. κλπ. μπλέκει τα μπουτάκια του.
Τελικά είναι καλύτερα να το αφήνουμε όσο θέλουμε σε κατάσταση που η οθόνη γράφει OFF (εγώ το αφήνω έτσι για όλο το οκτάωρο στο γραφείο και μετά κελαηδάει), παρά να παίζει στο repeat. Και εννοείται ότι κάποιες ώρες χρειάζεται να παραμένει εντελώς κλειστό (συνήθως κατά τις βραδυνές ώρες που κοιμόμαστε).

- Ισχύει ακόμα (αλλά με τη πάροδο των ημερών ολοένα και εξαφανίζεται) ότι τα πρώτα 5-10 λεπτά ακρόασης είναι συγχυσμένο το καημενούλι. Από εκεί και μετά απογείωση.

- Κατάφερα για πρώτη φορά στη ζωή μου να ακούσω ξεχωρισμένα και όχι σαν σάντουιτς τα riffs του Blackmore πάνω στο τείχος του Lord στο Machine Head. Ειδικά τα φρενήρη solos του δεύτερου λίγο πριν το tuti στο Highway Star, ακούστηκαν αυτόνομα και όχι μπλεγμένα μέχρι το τελευταίο χτύπημα του πλήκτρου. Το σκατούλι διαθέτει άφθονη ανάλυση. Κάτι σαν τη γκαρσόνα πρώην χορεύτρια του Internet King που αβίαστα και χωρίς προσπάθεια σαγήνευε με τα περιγράμματά της.

- Tα κουμπιά του (ακόμα και του control) υπακούουν όποτε γουστάρουν. Ανυπόταχτο το ρημάδι!

- Όταν δυσκολεύεται να διαβάσει κανα copy cd, βγάζει την ένδειξη "bad". Aνοιγόκλεισα το πορτάκι (με 3 προσπάθειες παρακαλώ!) και το διάβασε κανονικά. Bad boy, you bad boy!

- Aγαπά με πάθος τα ηλεκτρονικά και τους Peppers. Στα μεν πρώτα διακρίνεις αμέσως τα αβυσσαλέα μπάσσα, ενώ σε όλο το By the way των δεύτερων καταλαβαίνεις ότι λείπει όντως ένα μπροστινό δόντι από τον Kiedis κι ας μη τον έχεις δει ποτέ ούτε σε φωτό με τη πλάτη!

- Όλα τα παραπάνω στο δικό μου σύστημα. Τζίμη ανατριχιάζω στην ιδέα πως για παράδειγμα μπορεί να ακούγεται σε σένα η Μariska Veres... Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα συναισθήματα. Θα έρθω το απόγευμα να κλάψουμε μαζί. Πες και στον Λύμπε (ο οποίος με το συνδυασμό Magnepan/Βlueshit θα έχει λογικά ασκητέψει -bye- ).

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Το Rotel πάντως θα πιάσει πολύ χαμηλή θερμοκρασία για καιρό.

Λοιπόν, τα φρέσκα νεα έχουν ως εξής:

- Το μηχανάκι δεν αντέχει σε πολύωρες ακροάσεις. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 4 ώρες το πολύ, παίζει στα καλά του επίπεδα (προσοχή να παίζει, όχι όταν είναι σε stand by), από εκεί και μετά ανεξαρτήτως εντάσεων db, στήριξης με σφουγγάρι ή όχι, ρεπερτορίου κλπ. κλπ. μπλέκει τα μπουτάκια του.
Τελικά είναι καλύτερα να το αφήνουμε όσο θέλουμε σε κατάσταση που η οθόνη γράφει OFF (εγώ το αφήνω έτσι για όλο το οκτάωρο στο γραφείο και μετά κελαηδάει), παρά να παίζει στο repeat. Και εννοείται ότι κάποιες ώρες χρειάζεται να παραμένει εντελώς κλειστό (συνήθως κατά τις βραδυνές ώρες που κοιμόμαστε).

οχι ρε συ . και τοχω αφήσει με την καθαρίστρια σπίτι να παίζει στο repeat.

- Ισχύει ακόμα (αλλά με τη πάροδο των ημερών ολοένα και εξαφανίζεται) ότι τα πρώτα 5-10 λεπτά ακρόασης είναι συγχυσμένο το καημενούλι. Από εκεί και μετά απογείωση.

- Κατάφερα για πρώτη φορά στη ζωή μου να ακούσω ξεχωρισμένα και όχι σαν σάντουιτς τα riffs του Blackmore πάνω στο τείχος του Lord στο Machine Head. Ειδικά τα φρενήρη solos του δεύτερου λίγο πριν το tuti ( για προσδιόρισε λίγο καλύτερα αυτό το tuti , για να κάνω το τεστ με την γιαπωνέζικη κόπια που έχω ) στο Highway Star, ακούστηκαν αυτόνομα και όχι μπλεγμένα μέχρι το τελευταίο χτύπημα του πλήκτρου. Το σκατούλι διαθέτει άφθονη ανάλυση. Κάτι σαν τη γκαρσόνα πρώην χορεύτρια του Internet King που αβίαστα και χωρίς προσπάθεια σαγήνευε με τα περιγράμματά της.

- Tα κουμπιά του (ακόμα και του control) υπακούουν όποτε γουστάρουν. Ανυπόταχτο το ρημάδι!

- Όταν δυσκολεύεται να διαβάσει κανα copy cd, βγάζει την ένδειξη "bad". Aνοιγόκλεισα το πορτάκι (με 3 προσπάθειες παρακαλώ!) και το διάβασε κανονικά. Bad boy, you bad boy!

- Aγαπά με πάθος τα ηλεκτρονικά και τους Peppers. Στα μεν πρώτα διακρίνεις αμέσως τα αβυσσαλέα μπάσσα, ενώ σε όλο το By the way των δεύτερων καταλαβαίνεις ότι λείπει όντως ένα μπροστινό δόντι από τον Kiedis κι ας μη τον έχεις δει ποτέ ούτε σε φωτό με τη πλάτη! στην αριστουργηματική extended version του freaky styley τι λέει ;

- Όλα τα παραπάνω στο δικό μου σύστημα. Τζίμη ανατριχιάζω στην ιδέα πως για παράδειγμα μπορεί να ακούγεται σε σένα η Μariska Veres... Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα συναισθήματα. Θα έρθω το απόγευμα να κλάψουμε μαζί. Πες και στον Λύμπε (ο οποίος με το συνδυασμό Magnepan/Βlueshit θα έχει λογικά ασκητέψει -bye- ).

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Το Rotel πάντως θα πιάσει πολύ χαμηλή θερμοκρασία για καιρό.

-bye-

... - Tα κουμπιά του (ακόμα και του control) υπακούουν όποτε γουστάρουν. ...

Στο δικό μου, μόνον η ένταση υπακούει πάντα με το δεύτερο πάτημα. Μου έχει δώσει την εντύπωση πως ξυπνάει πρώτα από την νάρκη του και μετά υπακούει. :flipout:

Στο δικό μου, μόνον η ένταση υπακούει πάντα με το δεύτερο πάτημα. Μου έχει δώσει την εντύπωση πως ξυπνάει πρώτα από την νάρκη του και μετά υπακούει. :flipout:

Πως φαίνεται πάντως ότι οι περισσότεροι δεν έχετε επαφή με αυτής της κατηγορίας μηχανήματα , γι αυτό και σας πραξενεύουν διάφορα αυτονόητα πράγματα . Εγώ π.χ. που χρησιμοποιώ ως dvd player το "περίφημο" Fidgi ( άγνωστη η σχέση του με το σύμπλεγμα των εξωτικών νησιών ) των 59 ευρώ ( προ διετίας ) , είμαι απολύτως εξοικειωμένος με συρταράκια που τρέμουν , "στοιβαρές " και βαριές κατασκευές των 325 γρ. , κουμπάκια που ενεργοποιούνται ανάλογα με την διάθεση τους κλπ . ( Τώρα που το σκέφτομαι , μήπως πρέπει να το κάνω ( το BlueSky ) μιά κόντρα με το Fidgi ? ) :flipout:

Άστα Μουκ.
Έχω ανατρέξει σε πολλές ηχογραφήσεις που είχα καιρό να ακούσω και κυρίως αυτές με γυναικεία φωνητικα.
Μουκ σκέψου τη Nancy Sinatra στο bang bang και καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Μέχρι και τα άπαντα των Dead Can Dance ακούω για να δω τι παίζεται.
Επειδή ετοιμάζω ένα αφιέρωμα στο garage εάν ακούσεις Music Machine θα αφήσεις αφέλιες.
Μείνε standby γιατί το βράδυ αργούτσικα θα κεράσω τεκίλες.
Έχεις απόλυτο δίκιο για τα ηλεκτρονικά. Τα ηλεκτροποπ τα σκίζει. Και όλη την Αυστριακή σχολή την παίζει με την γκρίζα ατμόσφαιρα της Βιέννης.
Στον Αλεξόπουλο ο ήχος είναι απίστευτος. Με τα usher της βάσης , τον κινέζο λαμπάτο kαι το 865 ακούει 10ώρες την ημέρα.
Πρέπει αυτό το πράγμα να το ακούσεις.
Τα λέμε το βράδυ.