ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Λέει να γίνιε κάτι τέτοιο περι αναβάθμισης γιατί οι άσχετοι με ηλεκτρονικά σαν εμένα δεν μπορούν να το κάνουν.

Εγώ σκέφτομαι να καθίσω να σχεδιάσω ένα νέο σασί για το μηχανάκη γιατί το υπάρχον δεν λέει και πολλά.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Λέει να γίνιε κάτι τέτοιο περι αναβάθμισης γιατί οι άσχετοι με ηλεκτρονικά σαν εμένα δεν μπορούν να το κάνουν.

Εγώ σκέφτομαι να καθίσω να σχεδιάσω ένα νέο σασί για το μηχανάκη γιατί το υπάρχον δεν λέει και πολλά.

Αν έχεις διάθεση, σχεδίασε εσύ το σασί. Κάτι αυθεντικό και μοναδικό. Για να μην νομίζουν οι Ιταλοί ότι είναι καλύτεροι από εμάς τους Ελληνες στο design. Mε τη διαφορά ότι εμείς οι Ελληνες φροντιζουμε και για το περιεχόμενο, κι όχι μόνο για το ωραίο κουτί !!! -bye-

Για να μην νομίζουν οι Ιταλοί ότι είναι καλύτεροι από εμάς τους Ελληνες στο design. Mε τη διαφορά ότι εμείς οι Ελληνες φροντιζουμε και για το περιεχόμενο, κι όχι μόνο για το ωραίο κουτί !!! -bye-

Αυτο ειναι κατι που κανουν οι Ιταλοι στον ηχο? Μιλας για καποια απο τις Sonus Faber, Chario, Zingali, Pathos, Audia Flight? Μηπως για καμια αλλη?

εντάξει , δεν είμαι και industrial designer , μια προσπάθεια θα κάνω.

μόνο μια ερώτηση, πόσο χώρο χρειαζόαμστε στο εσωτερικό για να είνια όλα άνετα και να υπάρχει σωστός εξαερισμός ;;; μπορώ να έχω τις διαστάσεις ενώς παραλληλεπιπέδου για το οποίο θα ισχύουν τα παραπάνω ;

ευχαριστώ.

Last edited:

εντάξει , δεν είμαι και industrial designer , μια προσπάθεια θα κάνω.

μόνο μια ερώτηση, πόσο χώρο χρειαζόαμστε στο εσωτερικό για να είνια όλα άνετα και να υπάρχει σωστός εξαερισμός ;;; μπορώ να έχω τις διαστάσεις ενώς παραλληλεπιπέδου για το οποίο θα ισχύουν τα παραπάνω ;

ευχαριστώ.

Ούτε ο Λεονάρντο ήταν industrial designer. Μη μασάς.

Το κουτί να μην είναι κανένα χαϊεντάδικο τέρας, η αποθέωση του νεοπλουτίστικου Αμερικάνικου κιτς, με μπλε ελεκτρίκ λαμπάκια να ξεπροβάλουν μέσα από ένα βαρύ αλουμινένιο σασί αεροπορικού τύπου !!!!

Ελα στην DIY για να δούμε το θέμα των διαστάσεων καθώς και το θέμα της αισθητικής.

Το έχω αναφέρει ήδη στις πρώτες σελίδες αυτού του thread.
Δοκιμάστε την λειτουργία σε Night Mode= ON. Γράψτε μeτά τις εντυπώσεις σας. Δοκιμάστε το σε χαμηλες αλλά και σχετικά υψηλές ηχητικές στάθμες (<85 dB).

Εχει ενδιαφέρον. Κάποια συστήματα μεταμορφώνονται. To Night Mode δεν είναι ένα απλό Loudness. Λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από το loudness και πάντα σε ψηφιακό επίπεδο (DSP or Digital Enhancement)

Night Mode=ON ή Night Mode=OFF (default).

Last edited:
Ρε γα..το,

στο δικό μου, το default στο night mode είναι στο on, που όμως σύμφωνα με το εγχειρίδιο είναι η ρύθμιση που δεν εμπλέκει αυτήν την 'ισοστάθμιση'. Το ανάποδο από ότι θα περίμενε κανείς.

I. King είσαι σίγουρος γιαυτό που γράφεις ; το δοκίμασες μόνος σου ; ή απλώς εμπιστεύεσαι το εγχειρίδιο ;

Δεν είναι ισοστάθμιση...είναι compression.
Εαν ξέρετε τι κάνει, είμαι σίγουρος ότι δεν θα θέλατε να ακούτε μουσική έτσι.

Ρε γα..το,

στο δικό μου, το default στο night mode είναι στο on, που όμως σύμφωνα με το εγχειρίδιο είναι η ρύθμιση που δεν εμπλέκει αυτήν την 'ισοστάθμιση'. Το ανάποδο από ότι θα περίμενε κανείς.

I. King είσαι σίγουρος γιαυτό που γράφεις ; το δοκίμασες μόνος σου ; ή απλώς εμπιστεύεσαι το εγχειρίδιο ;

Κατ' αρχάς, στα τρία α δικά μου "μπλεσκατούλια" το default Night Mode ήταν στο ΟFF. Απέκτησα χθες και ένα πορτοκαλί ( !!!)
Eννοείται ότι παίζω με εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας ή εναλλακτικά με τροφοδοτικό ρεύματος με σταθεροποιημένες τάσεις.

(Ο Ωρωπός τι κάνει ? χίονισε στο Μαρκόπουλο ?)

Το έψαξα χθες το βραδι το θέμα του Night Mode σε δύο διαφορετικά συστήματα και τα συμπεράσματά μου έχουν ως εξής:

1. Στη θέση Night Mode=ON το μουσικό CD οι φωνές απιοκτούν μεγαλύτερο σώμα, έρχονται λίγο ποιο μπροστά και απλώνουν ελαφρώς -φαινομενικά- σε όλες τις διαστάσεις. Οι κιθάρες ακούγονται ποιο γεμάτες και ταυτόχρονα το χαμηλό αποκτά καλύτερη απόσβεση και ρυθμό. Ασε που εξαφανίζεται και κάποιο μπέρδεμα με αποτέλεσμα το μπάσο ειδικά το ηλεκτρικό ή το synth να ακούγεται αρκετά ποιο καθαρό και σφιχτό.
Το παράξενο στην ιστορία είναι ότι αυτό το είδος ψηφιακής επεξεργασίας (ηχητικό εφέ ?) συνεχίζεται και σε μέτριες έως κανονικές στάθμες ακρόασης (80-87 dB). Σε υψηλές ηχητικές στάθμες >90 dB το εφέ γίνεται κάπως υπερβολικό, ειδικά στις φωνές. για τα δικά μου πάντα γούστα. αλλά χωρίς να κουράζει και χωρίς να χάνεται ο έλεγχος στα μπάσα. Γενικώς θα έλεγα ότι τα μπάσα μου άρεσαν περισσότερο με το Night Mode ΟΝ ακόμα και σε υψηλες στάθμες.
Κουφό ? Ναι είναι κουφό γιατί τελικά το Night Mode λειτουργεί άψογα και σε υψηλά σχετικά στάθμες ακρόασης. Ακούγεται, αν μου επιτρέπετε τον όρο, ποιο χαϊεντάδικο, σε σημείο που αρχίζω να πιστεύω πλέον ότι κάποια πολύ ακριβά CD players κάνουν κάποια επεξεργασία σήματος (digital sound enhancement) με σκοπό να ακούγονται ποιο εντυπωσιακά στον ακροατή. Λέτε να μας δουλεύουν κάποιοι γνωστοί κατασκευαστές ακριβών ψηφιακών συσκευών αγρίως ? Πάντα περνούσε από τη σκέψη μου ότι κάποιοι σχεδιαστές τα "πειράζουν" τα CD players για να ακούγονται περισσότερο εντυπωσιακά και γεμάτα.. Αυτό βέβαια για να τεκμηριωθεί σωστά θα πρέπει να μετρηθεί πρώτα με ειδικά όργανα που δυστυχώς δεν διαθέτουμε.

Βέβαια αυτό που μετράει συνηθως είναι το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπ όψιν μας και τους εκάστοτε περιορισμούς του χώρου.
Το Night Mode θα μπορούσε ενδεχομένως να παραμένει μονίμως στη θέση ΟΝ και την ημέρα, με την προυπόθεση ότι δεν ακούμε σε υπερβολικές στάθμες.

Εμαθα να το αλλάζω το mode από το remote control στα τυφλά.

setup , down arrow twice, right arrow, down arrow , enter, down arrow or up arrow (depending on current Night Mode setting), enter, setup.

2. Mε το Night Mode=OFF (default) χάνονται όλα τα ηχητικά εφέ και ακούς ένα ξερό μπλεσκατούλι.

Συμπέρασμα. Τα δικά μου τα 3 μπλεσκατούλια (και το πορτοκαλί) τα γύρισα όλα σε Night Mode= ON γιατί έτσι μου αρέσει που είναι εφετζίδικα, με ωραίο τρόπο discrete & sexy.
Αργότερα βλέπουμε.

Σύντομα αλλάζω και τον τελεστικό με AD8620. Θα μου έρθουν εντός της εβδομάδας από digikey.com.

Last edited:
Στο manual αναφέρει ότι το Night Mode =ΟΝ είναι η κατάλληλη ρύθμιση για ακρόαση κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πιστεύουμε ότι έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Kινέζικα στα Αγγλικά και στη συνέχεια στα Ελληνικά.

Δεν αποκλέιω και το ενδεχόμενο λάθους σε ψηφιακό επίπεδο.

Πάντως μου αρέσει περισσότερο σε Night Mode= ON.

Δοκιμάστε το και εσείς , είναι εύκολο .

Λέτε κάποια να έρχονται με default Night Mode=ON ????? . Μόνο ετσι θα μπορούσα να εξηγήσω τις μεγαλες ηχητικές διαφορές από δείγμα σε δείγμα.

Επίσης θα μελετήσω το κύκλωμα στο πορτοκαλί BS, που λένε ορισμένοι ότι ακούγεται πολύ καλύτερα από τα κίτρινα. Nα δω αν είναι θέμα display panel, ή βασικού κυκλώματος κύριας πλακετας, ή μειωμένης τάσης τροφοδοσίας, ή κάποιας πρόσθετης αντίστασης που περιορίζει το ρεύμα που τροφοδοτεί το display.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Επίσης θα μελετήσω το κύκλωμα στο πορτοκαλί BS, που λένε ορισμένοι ότι ακούγεται πολύ καλύτερα από τα κίτρινα. Nα δω αν είναι θέμα display panel, ή βασικού κυκλώματος κύριας πλακετας, ή μειωμένης τάσης τροφοδοσίας, ή κάποιας πρόσθετης αντίστασης που περιορίζει το ρεύμα που τροφοδοτεί το display.

Δεν το ανεβαζεις το κυκλωμα εδω, να το μελετησουμε και μεις....

ότι θυμάστε χαίρεστε..

Καλά εσείς ξεφύγατε τελείως.. :antlers: Μου δίνετε την εντύπωση πως ότι θυμάστε χαίρεστε.. :SFGSFGSF: Το Night Mode είναι compression και βρίσκει εφαρμογή μόνο σε dvd disk και μόνο στο σύστημα ήχου dolby digital!!:sleepey: Αν δεν γνωρίζετε κάτι, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στην κατάλληλη κατηγορία για να μάθετε δεν είναι ντροπή.. :lehrer: Ουδείς άσφαλτος.. :grinning-smiley-043

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=52

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Στο manual αναφέρει ότι το Night Mode =ΟΝ είναι η κατάλληλη ρύθμιση για ακρόαση κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πιστεύουμε ότι έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Kινέζικα στα Αγγλικά και στη συνέχεια στα Ελληνικά.

Δεν αποκλέιω και το ενδεχόμενο λάθους σε ψηφιακό επίπεδο.

Πάντως μου αρέσει περισσότερο σε Night Mode= ON.

Δοκιμάστε το και εσείς , είναι εύκολο .

Λέτε κάποια να έρχονται με default Night Mode=ON ????? . Μόνο ετσι θα μπορούσα να εξηγήσω τις μεγαλες ηχητικές διαφορές από δείγμα σε δείγμα.

Καλά.... Διαβάζω συνεχώς τί έχεις κάνει στο "μικρό" κι έχω αρρωστήσει..:SFGSFGSF:
Άντε, καλό κουράγιο να δούμε τι θα κάνουμε..
icon12.gif

Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Καλά εσείς ξεφύγατε τελείως.. :antlers: Μου δίνετε την εντύπωση πως ότι θυμάστε χαίρεστε.. :SFGSFGSF: Το Night Mode είναι compression και βρίσκει εφαρμογή μόνο σε dvd disk και μόνο στο σύστημα ήχου dolby digital!!:sleepey: Αν δεν γνωρίζετε κάτι, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στην κατάλληλη κατηγορία για να μάθετε δεν είναι ντροπή.. :lehrer: Ουδείς άσφαλτος.. :grinning-smiley-043

http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=52

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Δοκιμάστε το παπούλη σε απλό audio CD και πείτε μας αν ακούτε διαφορά .
Το link που ακριβώς μας παραπέμπει ?

Last edited:
Παρεμπιπτόντως , άκουσε άλλος κάποια διαφορά στο ήχο με το Night Mode σε ΟΝ ή OFF ?

Στα τυφλά από το remote control :

setup , down arrow twice, right arrow, down arrow , enter, down arrow or up arrow (depending on current Night Mode setting), enter, setup.

Στην αρμόδια κατηγορία που αν το ζητήσεις θα λύσει τις απορίες σου για το Night Mode:grinning-smiley-043

Καλή επιτυχία :BDBDG54: