ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Δοκιμάστε το παπούλη σε απλό audio CD και πείτε μας αν ακούτε διαφορά .
Το link που ακριβώς μας παραπέμπει ?

Γειά σας!
Συγνώμη για την πρώτη μου παρέμβαση στην hi-end κατηγορία, αλλά θα ήθελα να καταθέσω τα εξής¨
Αγόρασα το εν λόγω player 29 € (με πορτοκαλί display).
Το έβαλα να παίξει με Musical Fid. E11, B&W CDM1 σε αντιπαράθεση με Marantz 63 να παίζει με η χωρίς M.F. buffer X10D.
Τα συμπεράσματα είναι καμιά αξιομνημόνευτη σε μένα και κάποιους φίλους ηχητική διαφορά με night mode off, ελαφρά καλύτερο απο τον ανώτερο συνδυασμό με night mode on.
Υ.Γ. 1 Αρχίζω να συμπαθώ όλο και περισσότερο τον κύριο Σκαλούμπακα (ιδιαίτερα όταν βάλεται με μανία απ´ανθρώπους με έντονη ανάγκη να προβάλλουν το hyper αμάξι, μοτό, projector, σπίτι, σύντροφό τους στο forum).
Υ.Γ. 2 Βάλτε κάτω απ´το Bluesky αυτοκόλλητα ελαστικά ποδαράκια της 3Μ. Εκτός των άριστων αντικραδασμικών ιδιοτήτων τους είναι και αντιολισθητικά, κι έτσι μπορείς να πατάς και τα κουμπιά του ακόμα και βίαια.
Υ.Γ. 3 Ξέρετε κάποιο firmware για να διαβάζει ελληνικούς υπότιτλους στα MP4 (Μου βγάζει κινέζικα) - Ξέρω είμαι στη hi-end αλλά για την οικονομία του χώρου...

Με εκτίμηση
Γιάννης

Απάντηση: Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Γειά σας!

Τα συμπεράσματα είναι καμιά αξιομνημόνευτη σε μένα και κάποιους φίλους ηχητική διαφορά με night mode off, ελαφρά καλύτερο απο τον ανώτερο συνδυασμό με night mode on.

Γιάννη, κατ' αρχάς σε καλωσορίζω στην παρέα μας. Εύχομαι να συνεχίσεις να μας μεταφέρεις τις δικές σου ηχητικές εμπειρίες.

Δεν κατάλαβα το εξής από αυτό που ανέφερες για το Night Mode. Από την μία λες ότι δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη ηχητική διαφορά και από την άλλη λες ότι ήταν ελαφρά καλύτερο από τον ανωτέρω συνδιασμό όταν το Night Mode=ON.

Από αυτά που μας ανέφερες συμπεραίνω ότι σας ακούστηκε κάπως καλύτερα με το Night Mode =ON.

Auτό ήθελες να πεις, ή περεμήνευσα τα γραπτά σου ;

Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω τα εξής :

Για να διαπιστώσετε σχετικά εύκολα εάν όντως υπάρχει διαφορά στον ήχο με το Night Mode= ON/OFF, σας προτείνω να παρατηρήσετε μόνο τις ανθρώπινες φωνές.

Τοποθετήστε λ.χ ένα CD με ένα θεατρικό έργο ή μια απλή αφήγηση .

Αυτό που παρατήρησα εγώ είναι μια αξιοσημείωστη διαφορά στις ανθρώπινες φωνές . Με το Night Mode=ON οι φωνες αποκτούν μεγαλύτερη διάσταση και σώμα. Οι φωνές γίνονται κάπως ποιο γεμάτες και νιώθεις ότι το σήμα περνάει από μια τρίοδο λυχνία . Δημιουργείται μια παρόμοια αίσθηση, χαρακτηριστικό που θυμίζει φυσική λαμπάτη συμπίεση.

Σε κάποια συστήματα προβάλλονται περισσότερο οι διαφορές. Σε άλλα όχι τόσο.

Πάντως οι ηχητικές διαφορές δεν εντοπίζονται εύκολα σε όλα τα μουσικά έργα. Σε κάποιες ηχογραφήσεις, με έντονη συμβολή του χώρου της ηχογράφησης, το Night Mode επιδρά και δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα.

Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω και τη δική σας άποψη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Γιάννη, κατ' αρχάς σε καλωσορίζω στην παρέα μας. Εύχομαι να συνεχίσεις να μας μεταφέρεις τις δικές σου ηχητικές εμπειρίες.

Δεν κατάλαβα το εξής από αυτό που ανέφερες για το Night Mode. Από την μία λες ότι δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη ηχητική διαφορά και από την άλλη λες ότι ήταν ελαφρά καλύτερο από τον ανωτέρω συνδιασμό όταν το Night Mode=ON.

Από αυτά που μας ανέφερες συμπεραίνω ότι σας ακούστηκε κάπως καλύτερα με το Night Mode =ON.

Auτό ήθελες να πεις, ή περεμήνευσα τα γραπτά σου ;

Φίλε Internet King σ´εύχαριστώ για το καλοσόρισμα.
Αυτό που γράφω είναι ότι συμφωνώ 100% μαζί σου, δηλ.
α) δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη ηχητική διαφορά (από το Marantz) με night mode off και
β) ήταν ελαφρά καλύτερο (από το Μαραντζ) με το Night Mode on.
Sorry αν η διατύπωση σας μπέρδεψε,

Γιάννης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Φίλε Internet King σ´εύχαριστώ για το καλοσόρισμα.
Αυτό που γράφω είναι ότι συμφωνώ 100% μαζί σου, δηλ.
α) δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη ηχητική διαφορά (από το Marantz) με night mode off και
β) ήταν ελαφρά καλύτερο (από το Μαραντζ) με το Night Mode on.
Sorry αν η διατύπωση σας μπέρδεψε,

Γιάννης

Γιάννη, σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση .

Πάμε λοιπόν να δούμε τι συμπεράσματα έβγαλαν οι υπόλοιποι.

Για το θέμα του Night Mode, άκρως ενδιαφερουσα θα ήταν και η άποψη του φίλου μας του guru. Ελπίζω να έχει πειραματιστεί, αφού το έχει στην κατοχή πολύ περισσότερο χρόνο από εμάς.

Για να δούμε τι έχει να μας πει. -bye-

...έχω το DV-855 το οποίο δεν έχει Night Mode...θα δανειστώ όμως ένα DV-865 και θα το τσεκάρω...Stay Tuned...

Το γυρισανε στην παλια τιμη!!!
τωρα ειναι ευκαιρια να ξανακανουμε παλι ενα συγκριτικο

Αξιζει με αυτη την τιμη!!!:D :p -bye-

Ομολογώ οτι μου φαινόταν αδύνατο να υπάρξουν 1030 posts σε ένα θέμα στο club και νομίζω πως είναι εξαιρετικό. Μετά από μέρες ανακάλυψα το θέμα με το bluesky αφού η κατηγορία hi-end είναι έξω από τα νερά μου και είπα να κάνω μια βασικότατη ερώτηση που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει.
ΟΚ το ντιβιντακι ειναι εξαιρετικο, μετριο, κακο κλπ ως hiend μηχάνημα αλλά αφού τόσοι και τόσοι το θεωρούν αξιο προσοχής και μόνο λόγω τιμης πρέπει να πάρει μια θέση στο απολυτο και καλύτέρο σύστημα που μπορεί να στήσει κάποιος, αυτό δηλαδή που θα κοστίσει κάτω από 150 και που θα προσφέρει ατελείωτη χαρά χωρίς καν να το ακούσεις, αρκει να κρεμάσεις πάνω στα μηχανήματα ταμπελάκια με τιμές. Οχι τιποτα άλλο αλλά νομίζω πως το στήσιμο ενός τέτοιου συστήματος (που να ακούγεται, φυσικά) είναι ακόμη πιο δύσκολο από ένα hifi η hiend.
Ετσι λοιπόν φτάνω στην κρίσιμη ερώτηση: Εστω οτι αγοράζω το 865 και το συνδιάζω με τον T-amp (80 έως τώρα), ταιριάζουν; τα άκουσε κανείς; και αν ο συνδυασμός είναι καλός, τι ηχειακια μέχρι 70 θα βρούμε να τα συνδυάσουμε;
Μόλις γίνει αυτό, νομίζω τότε ότι μπορούμε να βγάλουμε το απόλυτο σετ για να δίνεται δωρεαν στους μαθητές μαζί με τον υπολογιστή των 100 δολαρίων!!!
Παγκόσμια πρωτια για την Ελλάδα :fahne90:

1. Διευκρινίζω οτι δεν το έχω ακούσει και δεν εκφέρω προσωπική άποψη για τον ήχο του.
2. Με βάση τις γνώμες όσων κατέθεσαν σχόλια στο post νομίζω πως πρέπει να το δούμε ως τήν απόλυτη συνοδό πηγή του Tamp ασχετα από το αν σκοτώνει γιγαντες ή φασολάκια φρέσκα.
3. Υπάρχει ακόμη στα μαρκετ μπας και πάρω ένα και εγώ;
4. Νομίζω πως το πορτοκαλί ταιριάζει περισσότερο στο σαλόνι μου!

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Το γυρισανε στην παλια τιμη!!!
τωρα ειναι ευκαιρια να ξανακανουμε παλι ενα συγκριτικο

Αξιζει με αυτη την τιμη!!!:D :p -bye-
ΓΙΑΥΤΟ μου παιζει καλήτερα αυτο?:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Γειά σας!
Συγνώμη για την πρώτη μου παρέμβαση στην hi-end κατηγορία, αλλά θα ήθελα να καταθέσω τα εξής¨
Αγόρασα το εν λόγω player 29 (με πορτοκαλί display).
Το έβαλα να παίξει με Musical Fid. E11, B&W CDM1 σε αντιπαράθεση με Marantz 63 να παίζει με η χωρίς M.F. buffer X10D.
Υ.Γ. 1 Αρχίζω να συμπαθώ όλο και περισσότερο τον κύριο Σκαλούμπακα (ιδιαίτερα όταν βάλεται με μανία απ´ανθρώπους με έντονη ανάγκη να προβάλλουν το hyper αμάξι, μοτό, projector, σπίτι, σύντροφό τους στο forum).
Υ.Γ. 2 Βάλτε κάτω απ´το Bluesky αυτοκόλλητα ελαστικά ποδαράκια της 3Μ. Εκτός των άριστων αντικραδασμικών ιδιοτήτων τους είναι και αντιολισθητικά, κι έτσι μπορείς να πατάς και τα κουμπιά του ακόμα και βίαια.
Υ.Γ. 3 Ξέρετε κάποιο firmware για να διαβάζει ελληνικούς υπότιτλους στα MP4 (Μου βγάζει κινέζικα) - Ξέρω είμαι στη hi-end αλλά για την οικονομία του χώρου...

Με εκτίμηση
Γιάννης

Γιαννη sorry αλλα δεν κατάλαβα, εντέλει σου αρέσει η οχι? το μπλέσκατουλι, τι σου κανει σε σχέση με το 63?:guitarist: :guitarist: :guitarist:

1. Διευκρινίζω οτι δεν το έχω ακούσει και δεν εκφέρω προσωπική άποψη για τον ήχο του.
2. Με βάση τις γνώμες όσων κατέθεσαν σχόλια στο post νομίζω πως πρέπει να το δούμε ως τήν απόλυτη συνοδό πηγή του Tamp ασχετα από το αν σκοτώνει γιγαντες ή φασολάκια φρέσκα.
3. Υπάρχει ακόμη στα μαρκετ μπας και πάρω ένα και εγώ;
4. Νομίζω πως το πορτοκαλί ταιριάζει περισσότερο στο σαλόνι μου!

1. μένει να το δοκιμάσεις.
2. Δεν θα συμφωνούσα απαραίτητα
3. Ναι
4. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη και άνευ εικαστικής σημασίας.

Kαλημέρα
Με το night mode στο on μου έχει ανοίξει την σκηνή ,έχουν απλώσει τα όργανα, ακόμη και τα μπάσα (δεν ξέρω ακόμη αν είναι καλό αυτό), οι φωνές είναι πιο αληθοφανείς.
Νομίζω ότι μου αρέσει καλύτερα έτσι.
Βέβαια έβαλα στο off και την digital έξοδο ταυτόχρονα οπότε δεν ξέρω, τί έκανε κάθε μία αλλαγή.
Σόρρυ αλλά τις αλλαγές πάντα τις κάνω αργά.
Έχουμε συνέχεια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ότι θυμάστε χαίρεστε..

Γιαννη sorry αλλα δεν κατάλαβα, εντέλει σου αρέσει η οχι? το μπλέσκατουλι, τι σου κανει σε σχέση με το 63?:guitarist: :guitarist: :guitarist:

Βασίλη καλημέρα!
Ναι μου αρέσει. Μου ακούγεται ένα κλικ μουσικώτερο (απ´την αναλογική έξοδο πάντα) απ´το 63 (που είναι και ΜΚ2 RRR...) και συγνώμη αν δεν μπορώ να γίνω γλαφυρώτερος στις περιγραφές μου - δεν είμαι δα και κριτικός ηχητικών συστημάτων - απλά μουσική ακούω τα βράδια μου...
Α και μην το ξεχάσω, πρόκειται και για άριστο αναπαραγωγέα παιδικών ταινειών σε όλα τα φορμά, κάτι που ενθουσιάζει τις κόρες μου...(σε 36" crt tv).
Υ.Γ. Χθες βράδυ έβαλα στο μπλεσκατούλι ένα δικάναλο SACD. Οχι μόνο το έπαιξε καλά, αλλά εμφάνισε και το λογότυπο HDCD στο panel της tv. Πλάκα έχει τελικά!

Με βαθιά εκτίμηση

Γιάννης

Βασίλη καλημέρα!
Ναι μου αρέσει. Μου ακούγεται ένα κλικ μουσικώτερο (απ´την αναλογική έξοδο πάντα) απ´το 63 (που είναι και ΜΚ2 RRR...) και συγνώμη αν δεν μπορώ να γίνω γλαφυρώτερος στις περιγραφές μου - δεν είμαι δα και κριτικός ηχητικών συστημάτων - απλά μουσική ακούω τα βράδια μου...
Α και μην το ξεχάσω, πρόκειται και για άριστο αναπαραγωγέα παιδικών ταινειών σε όλα τα φορμά, κάτι που ενθουσιάζει τις κόρες μου...(σε 36" crt tv).
Υ.Γ. Χθες βράδυ έβαλα στο μπλεσκατούλι ένα δικάναλο SACD. Οχι μόνο το έπαιξε καλά, αλλά εμφάνισε και το λογότυπο HDCD στο panel της tv. Πλάκα έχει τελικά!

Με βαθιά εκτίμηση

Γιάννης
Εγω συγνώμη δεν ήθελα περιγραφη κριτικού hi end , απο περιέργεια με το 63 δεν ειχα καταλαβει τι γίνεται ( και γραφεις και πολυ όμορφα !!!!):singer: :singer: :singer: :singer:

Βασίλη καλημέρα!

Με βαθιά εκτίμηση

Γιάννης

Συμφωνώ , γράφεις πολύ όμορφα.
Είσαι αυθεντικός και πολυ ωραίος. Εχεις κόρες και αυτό είναι καλό .
:award: (Κι εγώ έχω μια κόρη ).

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Kαλημέρα
Με το night mode στο on μου έχει ανοίξει την σκηνή ,έχουν απλώσει τα όργανα, ακόμη και τα μπάσα (δεν ξέρω ακόμη αν είναι καλό αυτό), οι φωνές είναι πιο αληθοφανείς.
Νομίζω ότι μου αρέσει καλύτερα έτσι.
Βέβαια έβαλα στο off και την digital έξοδο ταυτόχρονα οπότε δεν ξέρω, τί έκανε κάθε μία αλλαγή.
Σόρρυ αλλά τις αλλαγές πάντα τις κάνω αργά.
Έχουμε συνέχεια.

Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Και αυτό ισχύει και για τα απλά μουσικά CDs.

Aυτά ας τα ακούσει το μέλος ιερέας, ή κοινώς ο "παπούλης".