ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Τα non-oversampling DACs σε συνδιασμό με την απουσία ψηφιακών φίλτρων στην έξοδο, δημιουργούν αυτο το χρακτηριστικό ήχο.
Να λοιπόν γιατί οι Ιάπωνες χαϊεντάδες οι τριοδικοί μονοτελιστές των 2 W ανά κανάλι είναι αυτή την εποχή οι θερμότεροι υποστηρικτές αυτής της περίεργης σχολής, της σχολης του Κουσουμόκι .

Eχω και ένα DAC της Audio Nemesis της ίδιας σχολής της άφιλτρης, αλλά τοσο βρώμικο σαν το DV-865 δεν είναι. Το Nemesis διαθέτει ένα υποτυπώδες αναλογικό φιλτράκι στην έξοδο το οποίο είναι τοποθετημένα λίγο πριν το buffer stage της αναλογικής εξόδου.

Εγώ την δική μου ολοκληρωμένη άποψη για τον ήχο του DV-865 θα την γράψω σε 2-3 ημέρες. Με απόλυτα κριτίρια και χωρίς να επηρεαστώ από το χαμηλό κόστος του προϊόντος. Θα το ακούσω και στο δεύτερο σύστημα και σε σπίτια τουλάχιστον δύο ακόμα φίλων για να διαπιστώσω εάν το μηχάνημα έχει συγκεκριμένα ηχητικά χαρακτηριστικά.

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Λοιπόν κύριοι, επειδή εμένα πάντα μου άρεσαν και οι τεχνικές μετρήσεις είπα να το βάλω και αυτό το DV-865 στον παλμογράφο για να δω τι ψάρια πιάνει.

Είδα τα ποιο βρώμικα σήματα που έχω δει ποτέ σε CD player,
Αυτό τι σημαίνει χονδρικά ?

Σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα CD player που δεν έχει ψηφιακό φίλτρο για την αποκοπή των υψηλών συχνοτήτων, των ανεπιθύμητων δηλαδή προϊόντων κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Δεν φαίνεται να έχει έστω και κάποιας μικρής κλήσης αναλογικό φίλτρο.

Δεν το έψαξα πολύ, αλλά το σήμα είναι τόσο βρώμικο με υπέρηχους που βαρέθηκα και τα παράτησα.
Μάλλον είναι τελείως άφιλτρο γι'αυτό ίσως και να ακούγεται τόσο διαφορετικά από τα άλλα players που χρησιμοποιούν κυρίως την τεχνική του oversampling και φίλτρα ψηφιακά για την αποτελεσματικότερη καταστολή των υπερύχων.

Αν και έχω ακόμα πυρετό από την ίωση , βλέπετε ακόμα προσπαθώ να βρω την άκρη με αυτό το "μπλεσκατούλι" το οποίο όπως φαινεται μας προέκυψε και άφιλτρο.

Το ότι είναι άφιλτρο δεν είναι κακό στην πράξη, ειδικά σε συστήματα που έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης. Συνήθως αυτό ευθύνεται για μεγαλύτερη φυσικότητα στον ήχο και καλύτερα δυναμικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Το ότι είναι άφιλτρο δεν είναι κακό στην πράξη, ειδικά σε συστήματα που έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης. Συνήθως αυτό ευθύνεται για μεγαλύτερη φυσικότητα στον ήχο και καλύτερα δυναμικά.

Αυτό πάει συνήθως πακέτο και με άφθονο πολύ άφθονο jitter.

Ρε παιδία στα Carrefour υπάρχει χώρος ακρόασης και δυνατότητα να ακούσουμε το Bluesky? :nounder:

Μπορώ να κουβαλήσω ηχεία και ενισχυτές για ένα test drive?:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Παπούλη καλωσόρισες.

Δεν μας κάνεις καλύτερα ένα test drive στον παράδεισο για να δούμε και με τι ακούνε εκεί πάνω οι καλοί χριστιανοί ?

Last edited:
Πατερ μου συνελθε!
Μηπως θελεις να ελθεις εδω να ακουσεις Esoteric με blue sky?
Παπας και να βλαστημαει ....ντροπη!

Λοιπόν κύριοι, επειδή εμένα πάντα μου άρεσαν και οι τεχνικές μετρήσεις είπα να το βάλω και αυτό το DV-865 στον παλμογράφο για να δω τι ψάρια πιάνει.

Είδα τα ποιο βρώμικα σήματα που έχω δει ποτέ σε CD player,
Αυτό τι σημαίνει χονδρικά ?

Σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα CD player που δεν έχει ψηφιακό φίλτρο για την αποκοπή των υψηλών συχνοτήτων, των ανεπιθύμητων δηλαδή προϊόντων κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Δεν φαίνεται να έχει έστω και κάποιας μικρής κλήσης αναλογικό φίλτρο.

Δεν το έψαξα πολύ, αλλά το σήμα είναι τόσο βρώμικο με υπέρηχους που βαρέθηκα και τα παράτησα.
Μάλλον είναι τελείως άφιλτρο γι'αυτό ίσως και να ακούγεται τόσο διαφορετικά από τα άλλα players που χρησιμοποιούν κυρίως την τεχνική του oversampling και φίλτρα ψηφιακά για την αποτελεσματικότερη καταστολή των υπερύχων.

Αν και έχω ακόμα πυρετό από την ίωση , βλέπετε ακόμα προσπαθώ να βρω την άκρη με αυτό το "μπλεσκατούλι" το οποίο όπως φαινεται μας προέκυψε και άφιλτρο.
Τώρα αυτό εόναι καλό?

Καλο θα ειναι να προσγειωθουμε στην πραγματικοτητα ,το blue sky παιζει για player των 1000 ευρω,αν τωρα καποια των 10000 ευρω παιζουν για 500 αυτο ειναι αλλο θεμα.
Παντως τα essoteric δεν ειναι σε καμια περιπτωση σε αυτη την κατηγορια!

φτηνά υλικά ,υποτυπώδης τεχνολογία ,βρώμικες μετρήσεις ,φτηνή κατασκευή παρα ταύτα ακούγεται υπέροχα.Μου θυμίζει αυτό που λένε για τον πατσά ,όταν τ' άντερα είναι βρώμικα είναι πιο νόστιμος.Χαίρομαι που επιβεβαιώνονται τα όσα έγραψα στο ίδιο thread καί στο αντίστοιχο του hi.fi.

Τώρα αυτό είναι καλό ?

Τεχνικώς είναι λάθος γιατί μετράει λάθος.

Ακουστικώς , ακόμα παίζεται. Το θέμα έχει παραδοθει στα χέρια της επιστήμης της ψυχοακουστικής και των μαθηματικών. Τα μαθηματικά όπως πάντα είναι η ίδια η φύση, η αρχή .

το πηρα σημερα απο τον αγ στεφανο 34 ευρω
το εβαλα στην πριζα και αυτο προτου παιξει γυριζει και μου λεει...Hellow
ε..λοιπον αυτο και το καταπληκτικο thread που διαβασα εβγαλε τα λεφτα του....
παιδια σας ευχαριστω πολυ..!

Καλο θα ειναι να προσγειωθουμε στην πραγματικοτητα ,το blue sky παιζει για player των 1000 ευρω,αν τωρα καποια των 10000 ευρω παιζουν για 500 αυτο ειναι αλλο θεμα.
Παντως τα essoteric δεν ειναι σε καμια περιπτωση σε αυτη την κατηγορια!

Εγώ , εντελώς χονδρικά θα τοποθετούσα το DV-865 στην κατηγορία των 500 ευρώ. Θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι το δικό μου το Tascam CD-01 PRO παίζει καλύτερα και με διαφορά. Το Tascam κοστίζει γύρω στα 700 ευρώ.

Ομως το DV-865 με εντυπωσίασε σε ορισμένα σημεία που δεν έχω ακούσει ούτε με το Esoteric.