ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Οσο ποιο πολύ ανεβάζουμε το volume στον προενισχυτή μας τόσο ποιο πολυ ανοίγουμε την θύρα διέλευσης που οδηγεί στα πρώτα ευαίσθητα ενεργά στάδια του προενισχυτή μας . Να σημειώσω ότι πολλοί προενισχυτές είναι αυτοί που διαθέτουν ποτενσιόμετρο ρύθμισης της σταθμης μόνο στην είσοδο του προενισχυτή και κατόπιν ακολουθούν τα ενεργά στάδια.

Παρακαλώ;;;; :speechless-smiley-0
Τι είναι το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή; Καμιά πόρτα, που άμα την έχουμε μισόκλειστη περνάει η μουσική καθαρή και μόλις την ανοίξουμε τελείως περνάνε από μέσα υπέρηχοι και διάφορες άλλες βρωμιές, που πριν δεν χωρούσαν να περάσουν;

Α σοβαρευτούμε λίγο! Το volume control το μόνο που κάνει είναι να εξασθενεί το σήμα που δέχεται στην είσοδό του η συσκευή (γι' αυτό και, πολλές φορές, αναφέρεται και ως attenuator= εξασθενητής). Τίποτε άλλο δεν αλλάζει. Τώρα για το γιατί σε μεγαλύτερες στάθμες ακούγεται έτσι, ειλικρινά δεν μπορώ να υποθέσω κάτι.

Επίσης, να προσθέσω ότι σχεδόν όλοι οι προενισχυτές διαθέτουν ποτενσιόμετρο ρύθμισης της σταθμης στην είσοδό τους και μόνο σ' αυτήν.

... Μας ενδιαφέρει μια γενική προσέγγιση στο θέμα της υποτιθέμενης αλλαγής της συμπεριφοράς μιας ψηφιακής πηγής σε συνάρτηση με την συνολική στάθμη ακρόασης.

Εκτός απο κραδασμούς και τις συνέπειες τους πάνω στην πηγή, δεν θ αλλάξει τίποτα με την στάθμη.

Κι αν αποκλείσουμε τους κραδασμούς αρχίζει η ανηφόρα στο υπόλοιπο σύστημα.

Είναι προφανές δεν νομίζετε;

Λοιπόν φίλτατοι μου έχετε κάνει μεγάλη ζημιά...

Είχα υποσχεθεί να μην ξανασχοληθώ με μηχανάκια, αλλαγές στο στήσιμο των μηχανημάτων, συγκρίσεις κλπ, αλλά ξανακύλησα. Αισθάνομαι πάλι άρρωστος (Γιατρέ μου - ξέρεις εσύ - βοήθησέ με).

Άσε που αισθάνομαι και ενοχές που πάω-γυρνάω από τη μία κατηγορία στην άλλη. Έπεσα από την Α' εθνική στη Β' και σε λίγο με βλέπω για ερασιτεχνικό.

Στην προσπάθεια λοιπόν να βγω Ευρώπη και να παίξω Τσάμπιον Λιγκ, μετέφερα χθες το βράδυ ηχεία, δικάναλο και το BS από το σαλόνι στο μικρό δωμάτιο "ιδιωτικών ακροάσεων", με αποτέλεσμα να εκνευρίσω την κυρά και να ρίξουμε έναν hi-end καβγά βραδιάτικα.

Ένας από τους λόγους που μεταφέρθηκαν τα μηχανάκια είναι γιατί χθες το απόγευμα που γύρισα, σταμάτησα το BS από το repeat και του έβαλα Kyuss. Κάθομαι να απολαύσω και εγώ, αλλά τι το ήθελα ο hi-endας!!! Μου ήρθαν όλα τα όργανα και οι οργανοπαίχτες στο κεφάλι... Τέτοια βαβούρα είχα καιρό να ακούσω. Το έκλεισα αμέσως και άλλαξα την πρίζα, αλλά τίποτα. Έβαλα και κάτι άλλα πιο απλά μήπως και, αλλά απογοητεύθηκα. Αφήστε που με έπιασε κρύος ιδρώτας για το ρεζιλίκι που με περιμένει μόλις το αναφέρω στους λοιπούς κλαμπίστες.

Δεν μπορεί λέω, προχθές άκουσα άλλα. Τα παίρνω λοιπόν και τα πάω σε άλλο χώρο, πιο μικρό και συμμαζεμένο μπας και βγάλω κάποια άκρη, γιατί στο σαλόνι αναγκάζομαι λόγω της διαμόρφωσης να ανεβάζω την ένταση. Δεν είχα βέβαια υποψιαστεί ότι στο repeat μπορεί τα πράγματα να γίνονται χειρότερα. Περιμένω να γυρίσω σπίτι για να την πέσω στα τρελά συγκριτικά.

Πάντως έχω μπει σε πειρασμό και θα ήθελα να ακούσω το όλο πράγμα σε κάποιο ψαγμένο σύστημα () που να είναι πιο σοβαρό από το δικό μου, έτσι ώστε να μπορώ να εκφέρω καλύτερη άποψη.

Φίλε dpoly ποιο άλμπουμ από Kyuss άκουσες;
Ξέρεις πάνω κάτω πως έχει ηχογραφηθεί; Mιλάω για πολύ βασικά πράγματα.
Πριν πωs το άκουγες;
Με τι μηχανήματα το άκουσες πριν και τώρα;
Βοηθησέ μας.

Εγώ πάω για γιόγκες και ηρεμία. Από Δευτέρα. Καλό Σαββατοκύριακο.

Έχω χάσει τη μπάλα... κυριολεκτικά... Την τρελάναμε τη μαϊμού.
Διαβάζοντας τοσες απόψεις αντικρουόμενες, και πολλές από αυτές εκ διαμέτρου αντίθετες, από άτομα μάλιστα που τα θεωρώ πολύ σχετικά με το "άθλημα", δεν ξέρω τι να υποθέσω...
Για μένα το μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το θρέντ δεν είναι αν το σκατουλάκι αυτό παίζει ή δεν παίζει αλλά το τι ακούει ο καθένας ή, τελος πάντων, τι νομίζει οτι ακούει...

(Ευτυχώς Παναγία μου που ξέφυγα.... Χίλιες φορές με τα προβόλια.... Ευτυχώς που δεν υπάρχει και Blue-Sky προβολέας:silly:)

Διαβάζοντας τοσες απόψεις αντικρουόμενες, και πολλές από αυτές εκ διαμέτρου αντίθετες, από άτομα μάλιστα που τα θεωρώ πολύ σχετικά με το "άθλημα", δεν ξέρω τι να υποθέσω...
Για μένα το μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το θρέντ δεν είναι αν το σκατουλάκι αυτό παίζει ή δεν παίζει αλλά το τι ακούει ο καθένας ή, τελος πάντων, τι νομίζει οτι ακούει...

(Ευτυχώς Παναγία μου που ξέφυγα.... Χίλιες φορές με τα προβόλια.... Ευτυχώς που δεν υπάρχει και Blue-Sky προβολέας:silly:)

Tι ειναι αυτο που σου κανει εντυπωση βρε Μπαμπη?
Διαφορετικοι ανθρωποι, διαφορετικα συστηματα, διαφορετικοι χωροι, , διαφορετικο υλικο αξιολογισης, διαφορετικη μουσικη παιδια ο καθενας, κλπ, κλπ

Πολυ φυσικο δεν ειναι να υπαρχουν και διαφορετικες αποψεις?

Λοιπόν, άσχετα με τον μπλέ ουρανό, αλλά επειδή αναφέρθηκε να καταθέσω τις απόψεις μου - εμπειρίες μου για τα ποτενσιόμετρα:

Το ποτενσιόμετρο της έντασης, ανάλογα την θέση του αλλά και την τιμή του σε KΩ επηρεάζει την απόκριση του προενισχυτή.
Ο λόγος είναι απλός.
Το πάνω άκρο του ποτενσιομέτρου, μαζί με την χωρητικότητα εισόδου του επόμενου ενεργού σταδίου, δημιουργούν ένα χαμηλοπερατό φίλτρο.

Βάλτε το σε εξομείωση, ή στο εργαστήριο και μετρήστε το.
Θα δείτε, πως η θέση του ποτ., επηρεάζει το πάνω άκρο της απόκρισης.
Επίσης θα δείτε να μεταβάλεται και το rise time στα τετράγωνα....

Τα παραπάνω ισχύουν και για λάμπες βεβαίως βεβαίως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Tι ειναι αυτο που σου κανει εντυπωση βρε Μπαμπη?
Διαφορετικοι ανθρωποι, διαφορετικα συστηματα, διαφορετικοι χωροι, , διαφορετικο υλικο αξιολογισης, διαφορετικη μουσικη παιδια ο καθενας, κλπ, κλπ

Πολυ φυσικο δεν ειναι να υπαρχουν και διαφορετικες αποψεις?

Δεν ξέρω, μπορεί να τα βλέπω εγώ λάθος αλλά κάποια πράγματα δεν μου κολλάνε...
Διαφορές θα υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί από σύστημα σε σύστημα το ασχημόπαπο να γίνεται κύκνος και το αντίθετο... Άλλο διαφορετικές απόψεις κι άλλο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις....

Τέλος πάντων... Sorry για την παρέμβαση του άσχετου...
icon11.gif

Βρε Μπάμπη,
No offence, αλλά .... τώρα «προβληματίστηκες» ?:smile:
Με γνώμες περί ήχου, που στο κάτω κάτω είναι και υποκειμενικές (κολοκυθόπιτα) και εξάγονται επί διαφορετικής βάσης (χώρος / σύστημα) ?

Να σου θυμίσω μήπως το «νεκρά σε αυτοκίνητο».:grinning-smiley-043

Πλάκα πλάκα, έχω «ψηθεί» κι εγώ, αλλά προβληματίζομαι :

Θα παω που θα παω για ψώνια, να πάρω ένα ?

Αν δεν παίξει, ΟΚ θα παει για DVD στο εξοχικό (που άλλωστε μου λείπει).
Αν παίξει όμως, το CD μου τι θα το κάνω ?
(χώρια που στο εξοχικό πάλι θα μου λείπει ένα DVD).

Για βοηθήστε βρε παιδιά ....

κ. Μ.Τζωρτζάκη σε ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Ελπίζω τα τεχνικά σχόλια που έγιναν και από τον κ. Μ.Τζωρτζάκη να ξεκαθάρισαν κάπως την κατάσταση. Κατ' αρχάς να δηλώσω ότι τεχνικά συμφωνώ κι εγώ με την δική του τοποθέτηση που εμέσως επιβεβαιώνει και τις δικές μου ανησυχίες για τα προβλήματα της ενδοδιαμόρφωσης σήματος που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Ολα αυτά κύριοι τα παράγωγα της ενδοδιαμόρφωσης κάποαι συστήματα είτε τα οφελούν είτε τα αδικούν. Το ίδιο ισχύει και με την ακοή μας.
Κάποια αυτιά αρέσκονται στον χρωματισμένο ήχο και κάποια άλλα δεν συγχωρούν τους χρωματισμούς. Ειδικά σε αυστηρά ακούσματα κλασικής μουσικής η ουδετερότητα και η πμοιογένεια επιβάλεται.

Με μία πολύ μικρή προσπάθεια δεν είναι δύσκολο πλεον να καταλάβουμε σε ποια κατηγορία ανήκει το σύστημά μας ή/και ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες σύμφωνα πάντα με τις δικες μας ακουστικές προτιμήσεις.

Το πως αντιλαμβανόμαστε την μουσική και τον ήχο γενικώτερα είναι και θέμα ακουστικής προτίμησης .

ι

Βρε Μπάμπη,
No offence, αλλά .... τώρα «προβληματίστηκες» ?:smile:
Με γνώμες περί ήχου, που στο κάτω κάτω είναι και υποκειμενικές (κολοκυθόπιτα) και εξάγονται επί διαφορετικής βάσης (χώρος / σύστημα) ?

Να σου θυμίσω μήπως το «νεκρά σε αυτοκίνητο».:grinning-smiley-043

Σταύρο είναι σοβαρό το θέμα...
Τόσα χρόνια εδώ μέσα, κι επειδή από ήχο είμαι Μπετόβεν (..μόνο στην ακοή), είχα "σταμπάρει" κάποια φιλαράκια, τα είχα "τσεκάρει" κι έλεγα.. "για να το λέει αυτός έτσι θα είναι..."
Τώρα που ο ένας λέει άσπρο κι ο άλλος μαύρο ποία η θέση μου; Πρός τα πού να πάω; Τι να πιστέψω ο δόλιος;
Αντιλαμβάνεσαι τώρα το δράμα μου; -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Τόσα χρόνια εδώ μέσα, κι επειδή από ήχο είμαι Μπετόβεν (..μόνο στην ακοή), είχα "σταμπάρει" κάποια φιλαράκια, τα είχα "τσεκάρει" κι έλεγα.. "για να το λέει αυτός έτσι θα είναι..."
Τώρα που ο ένας λέει άσπρο κι ο άλλος μαύρο ποία η θέση μου; Πρός τα πού να πάω; Τι να πιστέψω ο δόλιος;

Ta αυτια σου Μπαμπη να πιστευεις και μονο. Τιποτα αλλο. Ακους μονος σου και βγαζεις συμπερασμα. Δεν ειναι κακο να διαβαζεις και αλλες γνωμες, αλλα τελικα εσυ εισαι αυτος που πρεπει ν αποφασιζει τι παιζει και τι δεν παιζει.....

Παρακαλώ;;;; :speechless-smiley-0
Τι είναι το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή; Καμιά πόρτα, που άμα την έχουμε μισόκλειστη περνάει η μουσική καθαρή και μόλις την ανοίξουμε τελείως περνάνε από μέσα υπέρηχοι και διάφορες άλλες βρωμιές, που πριν δεν χωρούσαν να περάσουν;

Α σοβαρευτούμε λίγο! Το volume control το μόνο που κάνει είναι να εξασθενεί το σήμα που δέχεται στην είσοδό του η συσκευή (γι' αυτό και, πολλές φορές, αναφέρεται και ως attenuator= εξασθενητής). Τίποτε άλλο δεν αλλάζει. Τώρα για το γιατί σε μεγαλύτερες στάθμες ακούγεται έτσι, ειλικρινά δεν μπορώ να υποθέσω κάτι.

Επίσης, να προσθέσω ότι σχεδόν όλοι οι προενισχυτές διαθέτουν ποτενσιόμετρο ρύθμισης της σταθμης στην είσοδό τους και μόνο σ' αυτήν.

Βαγγέλη , ένα ποτενσιόμετρο εκτός από διαιρέτης τάσης λειτουργεί και σαν φίλτρο αποκοπής υψηλών συχνοτήτων σε συνδιασμό και με την εμπέδηση (σύνθετη αντίσταση εισόδου) του φορτίου που "βλέπει" στην έξοδο του. Η αντίσταση εξόδου του ποτενσιόμετρου δεν είναι σταθερή. Μεταβάλεται ανάλογα με την θέση που βρίσκεται κάθε φορά η μεσαία λήψη. Με ποιο απλά λόγια για να το καταλάβεις καλύτερα, ανάλογα με την θέση που βρίσκεται το ποτενσιομετρο (volume control) έχουμε και διαφορετική συχνότητα αποκοπής του φίλτρου LPF που σχηματιζεται κάθε φορά στο πρώτο στάδιο του κυκλώματος του προενισχυτή .
Δες τώρα αυτό το LPF και σε συνδιασμό με το πλήθος των υψίσυχνων παρασίτων ή αρμονικών συχνοτητων ή/και θορύβων τροφοδοσίας που εμφανίζονται στην έξοδο του CD player.

Σημειωση: O OPA του κ. Τζωρτζακη δεν έχει το ποτενσιόμετρο στην είσοδο. Το έχει ανάμεσα σε δύο ενεργά στάδια όπου πρακτικά και ουσιαστικά "εξαφανίζεται" .

Last edited:
Το σίγουρο καλό απ όλη την ιστορία (εκτός ότι μου άδειασε χώρος στο rack
icon10.gif
) είναι ότι βρήκα κάποιους συναδέλφους που ακούμε τα ίδια -bye-

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Λοιπόν, άσχετα με τον μπλέ ουρανό, αλλά επειδή αναφέρθηκε να καταθέσω τις απόψεις μου - εμπειρίες μου για τα ποτενσιόμετρα:

Το ποτενσιόμετρο της έντασης, ανάλογα την θέση του αλλά και την τιμή του σε KΩ επηρεάζει την απόκριση του προενισχυτή.
Ο λόγος είναι απλός.
Το πάνω άκρο του ποτενσιομέτρου, μαζί με την χωρητικότητα εισόδου του επόμενου ενεργού σταδίου, δημιουργούν ένα χαμηλοπερατό φίλτρο.

Βάλτε το σε εξομείωση, ή στο εργαστήριο και μετρήστε το.
Θα δείτε, πως η θέση του ποτ., επηρεάζει το πάνω άκρο της απόκρισης.
Επίσης θα δείτε να μεταβάλεται και το rise time στα τετράγωνα....

Τα παραπάνω ισχύουν και για λάμπες βεβαίως βεβαίως.

Γιάννη Αράπογλου, απάντησες τελικά πριν από εμένα για μενα. Απάντησα και εγώ στην ερώτηση του Βαγγελη Καινούργιου πρν διαβασω την δική σου απάντηση.

Συμφωνώ 100% .

Ελπίζω τώρα να συμφωνεί και ο Βαγγέλης.
Γι αυτό είμαστε άλλωστε εδώ, για να βοηθάμε όπου μπορούμε και τεκμηριώνουμε αυτά που γράφουμε.

Last edited:

Βαγγέλη , ένα ποτενσιόμετρο εκτός από διαιρέτης τάσης λειτουργεί και σαν φίλτρο αποκοπής υψηλών συχνοτήτων σε συνδιασμό και με την εμπέδηση (σύνθετη αντίσταση εισόδου) του φορτίου που "βλέπει" στην έξοδο του. Η αντίσταση εξόδου του ποτενσιόμετρου δεν είναι σταθερή. Μεταβάλεται ανάλογα με την θέση που βρίσκεται κάθε φορά η μεσαία λήψη. Με ποιο απλά λόγια για να το καταλάβεις καλύτερα, ανάλογα με την θέση που βρίσκεται το ποτενσιομετρο (volume control) έχουμε και διαφορετική συχνότητα αποκοπής του φίλτρου LPF που σχηματιζεται κάθε φορά στο πρώτο στάδιο του κυκλώματος του προενισχυτή .
Δες τώρα αυτό το LPF και σε συνδιασμό με το πλήθος των υψίσυχνων παρασίτων ή αρμονικών συχνοτητων ή/και θορύβων τροφοδοσίας που εμφανίζονται στην έξοδο του CD player.

Σημειωση: O OPA του κ. Τζωρτζακη δεν έχει το ποτενσιόμετρο στην είσοδο. Το έχει ανάμεσα σε δύο ενεργά στάδια όπου πρακτικά και ουσιαστικά "εξαφανίζεται" .

Επειδή με απασχόλησε το θέμα και το σκεφτόμουνα την τελευταία ώρα, κατέληξα και εγώ στην ίδια εξήγηση, προτού επανέλθω στο thread, όπως ανέφερε και πιο πάνω ο Γιάννης (Αράπογλου).

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!! Αυτή είναι η εξήγηση για την αλλαγή της συμπεριφοράς σε υψηλότερες στάθμες: αλλάζει η συχνότητα αποκοπής του βαθυπερατού φίλτρου (αναβαίνει), επιτρέποντας περισσότερη από την υψίσυχνη σαβούρα να δημιουργεί παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης.

Αγαπητέ ΙΚ, τώρα δέχομαι την εξήγησή σου, καθότι έχει κάποια επιστημονική βάση. Την προηγούμενη υπόθεσή σου περί "θύρας διέλευσης που οδηγεί στα πρώτα ευαίσθητα ενεργά στάδια του προενισχυτή μας" την βρήκα μπακαλίστικη και γενικο-αοριστόλογη (χωρίς παραξήγηση), που δεν στηρίζεται σε κάποια απτά δεδομένα.

Υ.Γ. Δεν ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχουν προενισχυτές με το ποτενσιόμετρο μετά την είσοδο, είπα απλώς ότι σχεδόν όλοι είναι έτσι, άρα, κατά κανόνα, είναι το στάνταρ, σε αντίθεση με αυτό που ανέφερες εσύ ότι "πολλοί προενισχυτές είναι αυτοί που διαθέτουν ποτενσιόμετρο ρύθμισης της σταθμης μόνο στην είσοδο του προενισχυτή και κατόπιν ακολουθούν τα ενεργά στάδια ", η έννοια του οποίου (κατά τον τρόπο μου ανάγνωσης και σκέψης) είναι ότι αυτό είναι μία παραλλαγή του στάνταρ.-bye-

Αμ δε. Απλά μεταφέρεται λίγο πιο κάτω το θέμα. Το οποίο όμως δεν υπάρχει σε βαθμό που πρέπει να απασχολεί γενικά. Ειδικά τώρα, ας πρόσεχαμε.

Good wines.

Αντιλαμβάνεσαι τώρα το δράμα μου; -bye-

Μπάμπη Κολέζα, τι να πω κι εγώ ο φουκαράς, που μια φορά είπα κι εγώ να μπω στο AVCLUB και μετά έγινε το " Eλα να Δεις" !!!!

Ωρες ώρες αναρωτιέμαι αν είναι ο τρόπος που γράφω ή κάτι άλλο.

Τι να πω ; κουράστηκα ήδη αρκετά. Θα συνεχίσω όμως σε ποιο αργούς ρυθμούς και βλέπουμε.

Να είσαι καλά Μπάμπη .

Sorry για το Off Topic.

εγω το συμπερασμα που βγαζω ειναι :

αμα το αφησεις να παιζει ολη μερα βγαζει χειροτερο ηχο απο οτι να το ακουσεις 1 με 2 ωρες και μετα κλεισιμο ....

λες ;;;;;;......... μπορει να του κακοφαινεται που παιζει ολη μερα τιμωρια .........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Αμ δε. Απλά μεταφέρεται λίγο πιο κάτω το θέμα. Το οποίο όμως δεν υπάρχει σε βαθμό που πρέπει να απασχολεί γενικά. Ειδικά τώρα, ας πρόσεχαμε.

Good wines.

Tώρα κάτι άρχίζεις να λες .

Το ποτενσιόμετρο εκεί που το βάζει ο κ. Τζωρτζάκης γνωρίζω πολυ καλά γιατί το βάζει και ποια τιμή σε KΩ επιλέγει να βάλει. Στο σημείο που τοποθετεί το pot αυτό λειτουργεί σαν ένας ιδανικός διαιρέτης τάσης και μόνο. Και πολύ καλά το σχεδίασε με αυτο τον τρόπο.
Ο άνθρωπος δεν υπολόγισε -και καλά έκανε- ότι μια μέρα ο Κινέζος θα βγάλει στην αγορά ένα φυσητήρα υπερήχων ή RFΙ και δεν ξέρω εγώ και τι άλλα εκπέμπει αυτό το DV-865 στον περιβάλλον, για να προστατέψει ενδεχομένως και την είσοδο του πρώτου τελετικού ενισχυτή.
Μπορεί να χρησιμοποιεί όμως ένα φιλτρακι RF στην είσοδο. Δεν θυμάμαι ακριβώς το κύκλωμα εισόδου line του OPA.

Last edited: