ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

αν κανονιστεί κάτι μήπως θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε?

Φαντάζομαι πώς ΝΑΙ , αλλά τήν ερώτηση αυτή φίλε μου , καλύτερα να στήν απαντήσουν αυτοί που πρότειναν τυφλά τέστ και πρόκειται να οργανώσουν , προκρίνουν μηχανήματα , χώρους , μεθοδολογία

Μέσα με τα χίλια...:drummer:

Όσο ακραία είναι πάντως η τοποθέτηση του πανκροκ, άλλο τόσο είναι και του guru.
Δεν χρειάζεται τόσος φανατισμός βρε αδερφέ...Ούτε εσύ να το σχεδίαζες. Δέξου απλά ότι σε κάποιους μπορεί να μην άρεσε για τον ένα ή τον άλλο λόγο.
Με το στανιό Bluesky, δε γίνεται. Άκου και κανένα United να ξελαμπικάρεις από την χαιεντίλα.:flipout:

Φαντάζομαι πώς ΝΑΙ , αλλά τήν ερώτηση αυτή φίλε μου , καλύτερα να στήν απαντήσουν αυτοί που πρότειναν τυφλά τέστ και πρόκειται να οργανώσουν , προκρίνουν μηχανήματα , χώρους , μεθοδολογία

Φίλε Μ.Τζωρτζάκη εγώ μια απλή σκέψη έκανα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να το διοργανώσω γιατί και ο ενισχυτής και ο προ-ενισχυτής καθώς και τα ηχεία εναι φτιαγμένα από εμένα και σίγουρα δεν θα καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχετε για την εν λόγω δοκιμή .
Ακόμα και ο χώρος που έχω είναι ένα απλό κοινό θνητό σαλόνι !
Να μην αναφέρω και τον παράγοντα W.A.F …… θέλετε να φάω καμιά παντόφλα ??? Μην με τιμωρήσετε έτσι βρε παιδιά :slapface:

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Μέσα με τα χίλια...:drummer:

Με το στανιό Bluesky, δε γίνεται. Άκου και κανένα United να ξελαμπικάρεις από την χαιεντίλα.:flipout:

Και το Norcent που πήρα από το Praktiker και κάνει κι αυτό 29 euro.
Αλλο hi-end μηχάνημα!!!!! :antlers:

Παναγιωτη, πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα που γραφεις. Η εμπειρεια σου και οι γνωσεις σου στο audio, ευτηχως, εστω και κατοπιν εορτης μας ανοιξαν τα ματια. Παραδεχομαι οτι εκανα μεγα σφαλμα που παρασυρθικα και το αγορασα.
Θα πρεπει να ειμαι κουφος και ασχετος που μου αρεσε κιολας.
Απ τη στιγμη μαλιστα που το ακουσατε με δυο διαφορετικα ιντερκοννεκτ και μαλιστα αυτοχρονα απο ολες τις δυνατες θεσεις , νομιζω οτι καθε αλλη γνωμη ειναι περιττη. Και φυσικα, εχεις δικιο οτι το ποσο των 29 ευρω για χαιενταδες μπορει να ειναι οικονομικη καταστροφη. Μερικοι εδω μεσα θελουνε να μας γονατισουνε οικονομικα. Σωστο. Κανεις πολυ καλα που τους καταγγελεις δημοσιως. Τρεχω να βρω το Μανωλακο να του το κοπανησω στο κεφαλι.

Ελπιζω να συνεχισεις να γραφεις στην κατηγορια hiend. Ανθρωποι σαν εσενα μας ειναι χρησιμοι......

Τι άλλο να πω Τζιμάκο; Τα είπες όλα. Εύγε!!!!!

:SFGSFGSF: :ernaehrung004: :music-smiley-005: :grandpa: :2thumb22sup: :fahne90: :Banane0: :award:

Η λύση είναι μία και μοναδική, γιατί ούτε blind test βλέπω να γίνεται, ούτε τίποτα απ'όλα αυτά που φαντάζεστε .
Για να ικανοποιηθεί του καθενός μας το ego, γιατί τελικά μόνο αυτό φαίνεται ότι είναι το πρόβλημά μας στο HiEnd το "ιντερνετικό", μηδενός εξαιρουμένου,

Θα πάρει στα χέρια του 4 δείγματα ο Πάρις ο Κωτσής και θα τα τεστάρει με την ησυχία του. Στη συνέχεια θα μας γράψει εδώ τις εντυπώσεις του και μετά ΤΕΛΟΣ.

Tα δείγματα θα τoυ τα δώσουμε εμείς, ως εξής :

Κατηγορία 1) Δύο δείγματα από αυτούς που πιστεύουν ότι το DV-865 είναι HiEnd ή ό,τι ο ήχος του αξίζει μέχρι τα 1500 ευρώ ή περισσότερα.

Κατηγορία 2) Δύο δείγματα από τους αντίθετους, δηλαδή από αυτούς που πιστεύουν ότι το DV-865 δεν αξίζει σαν ήχος πάνω από 500 Ε . Σε αυτούς περιλαμβάνονται και αυτοί που πιστεύουν ότι είναι "μπρίκι" ή "τενεκές" ή "μια ξερή μπλε σκατούλα" .

Τι λέτε ?

Εγώ προσωπικά ανήκω στην κατηγορία 2 και προτίθεμαι να δώσω ένα τυπικό δείγμα για τις ανάγκες της δοκιμής. Με την σφραγίδα NO-TEARING άθικτη.

Υ.Γ Ολα τα DV-865 που θα συμμετέχουν στη δοκιμή θα πρέπει να μην έχουν υποστεί τροποπαίηιση. Εαν έχει καταστραφεί η ασφάλεια ΝΟ-ΤEARING, θα γίνεται οπτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχουν γινει τροποποιήσεις στο συγκεκριμένο δείγμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Η λύση είναι μία και μοναδική, γιατί ούτε blind test βλέπω να γίνεται, ούτε τίποτα απ'όλα αυτά που φαντάζεστε .
Για να ικανοποιηθεί του καθενός μας το ego, γιατί τελικά μόνο αυτό φαίνεται ότι είναι το πρόβλημά μας στο HiEnd το "ιντερνετικό", μηδενός εξαιρουμένου,

Θα πάρει στα χέρια του 4 δείγματα ο Πάρις ο Κωτσής και θα τα τεστάρει με την ησυχία του. Στη συνέχεια θα μας γράψει εδώ τις εντυπώσεις του και μετά ΤΕΛΟΣ.

Tα δείγματα θα τoυ τα δώσουμε εμείς, ως εξής :

Κατηγορία 1) Δύο δείγματα από αυτούς που πιστεύουν ότι το DV-865 είναι HiEnd ή ό,τι ο ήχος του αξίζει μέχρι τα 1500 ευρώ ή περισσότερα.

Κατηγορία 2) Δύο δείγματα από τους αντίθετους, δηλαδή από αυτούς που πιστεύουν ότι το DV-865 δεν αξίζει σαν ήχος πάνω από 500 Ε . Σε αυτούς περιλαμβάνονται και αυτοί που πιστεύουν ότι είναι "μπρίκι" ή "τενεκές" ή "μια ξερή μπλε σκατούλα" .

Τι λέτε ?

Εγώ προσωπικά ανήκω στην κατηγορία 2 και προτίθεμαι να δώσω ένα τυπικό δείγμα για τις ανάγκες της δοκιμής. Με την σφραγίδα NO-TEARING άθικτη.

Υ.Γ Ολα τα DV-865 που θα συμμετέχουν στη δοκιμή θα πρέπει να μην έχουν υποστεί τροποπαίηιση. Εαν έχει καταστραφεί η ασφάλεια ΝΟ-ΤEARING, θα γίνεται οπτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχουν γινει τροποποιήσεις στο συγκεκριμένο δείγμα.

Γιατί αυτή η αντίδραση φίλε internet king ?
Μας λες ότι στην δοκιμή να μην έχουν γίνει αλλαγές
Όταν ακόμα και σε επώνυμα player έχουν γίνει μοντιφιες ?
Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά ,και ότι όλα τα player που θα
Λάβουν μέρος στο test θα είναι όλα απείραχτα
Αλλά και έτσι να είναι το να γίνει το test από ένα μόνο άτομο
(και χωρίς να θέλω να θίξω το όποιο άτομο) νομίζω ότι δεν
Θα είναι αντικειμενικό.

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Σιγά που δεν θα το έχει δοκιμάσει ήδη ο Πάρις..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Γιατί αυτή η αντίδραση φίλε internet king ?
Μας λες ότι στην δοκιμή να μην έχουν γίνει αλλαγές
Όταν ακόμα και σε επώνυμα player έχουν γίνει μοντιφιες ?
Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά ,και ότι όλα τα player που θα
Λάβουν μέρος στο test θα είναι όλα απείραχτα
Αλλά και έτσι να είναι το να γίνει το test από ένα μόνο άτομο
(και χωρίς να θέλω να θίξω το όποιο άτομο) νομίζω ότι δεν
Θα είναι αντικειμενικό.

To έγραψα στα Ελληνικά και νομίζω ήταν απολύτως ξεκάθαρο.

Οχι τροποποιημένα δείγματα γιατί αυτό είναι απάτη εις βάρος των καταναλωτών.

Ο Πάρις να είσαι σίγουρος ότι θα του δώσει τη θέση που του αξίζει όποια και να έιναι αυτή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Σιγά που δεν θα το έχει δοκιμάσει ήδη ο Πάρις..

Σκοπός είναι να δοκιμάσει ο Πάρις τα δικά μας τα 4 αντιπροσωπευτικά δείγματα. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσε το γιατί . -bye-

CD player με 30 ευρά; Αποκλείεται.

Και όμως κύριοι.

Πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς !

Απίστευτο. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί αντίπαλος του.

Μια σημείωση μόνο. Κάτι τρέχει με την επαναληψιμότητα της κατασκευής. Σε 10 κομμάτια που προμηθεύτηκε η ομάδα νοτιοανατολικής Αττικής, τα 3 βρέθηκαν να παίζουν σαν dvd των 30 ευρώ. Τα υπόλοιπα όπως έγραψε ο Δημήτρης παραπάνω.

Φίλε GURU σου χρωστάμε :ernaehrung004:

Morfeas, θα χρειαστούμε το ένα -το καλύτερο- από τα 7 DV-865 , που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν έχει ακόμα βρεθεί αντίπαλος του.
Ελπίζω να δεχτείς αυτή την πρόκληση και να παραδώσεις ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από την κατηγορία 1.

Last edited:
Φίλε Μ.Τζωρτζάκη εγώ μια απλή σκέψη έκανα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να το διοργανώσω γιατί και ο ενισχυτής και ο προ-ενισχυτής καθώς και τα ηχεία εναι φτιαγμένα από εμένα και σίγουρα δεν θα καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχετε για την εν λόγω δοκιμή .
Ακόμα και ο χώρος που έχω είναι ένα απλό κοινό θνητό σαλόνι !
Να μην αναφέρω και τον παράγοντα W.A.F …… θέλετε να φάω καμιά παντόφλα ??? Μην με τιμωρήσετε έτσι βρε παιδιά :slapface:

Διαφωνω. Ενα κοινο σαλονι (μεγαλο κατα προτιμιση ωστε να μοιαζει με την πλειοψηφια των συνηθισμενων χωρων) πιστευω οτι εχει περισσοτερο ενδιαφερον απο ενα "ειδικο χωρο" που δεν μπορει να εχει ο οποιοσδηποτε. Το οτι τα ηχεια σου ειναι diy επισεις no problem. Οτι μηχανακι εχω σπιτι ειναι diy. Μπορουμε με pm να κανονισουμε κατι στο χωρο σου ή στο δικο μου.

Ορισμένους δεν μπορώ να τους καταλάβω.
Σε κάποιους δεν αρέσει. Ε και τι έγινε;
Σε κάποιους αρέσει. Ε και πάλι έγινε κάτι;
Eίπε κανένας κουφό κάποιον άλλο;
Σας έχει επιβάλλει κάποιος με τι μηχανήματα θα ακούτε στο σπίτι σας ή ποια θα πρέπει να σας αρέσουν;

Kαι μια φιλική προτροπή. Καλύτερα να μη γίνει blind test γιατί θα χαθεί η μπάλα και το βασικότερο θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.
Μετά από 10-15 λεπτά κανείς δεν θα μπορεί να ν'αγνωρίσει ακόμη και το δικό του player στη δοκιμή. Πιστέψτε με.

Να θυμίσω πως σε τεστ πολύ ακριβών καλωδίων (πολύ σοβαρές υλοποιήσεις) το καλύτερο βγήκε ένα πηνιόσυρμα. Μιλάμε για τρελό γέλιο.

Θυμάμαι επίσης σε έκθεση ήχου, σε δωμάτιο με πολύ ακριβά μηχανήματα και γεμάτο από σοβαρούς hi-endαδες , ο αντιπρόσωπος έπαιζε αε Α-Β τεστ βινύλιο -cd. Ξαφνικά όλοι εκθείασαν τον ήχο του βινυλίου.
O μοναδικός που κατάλαβε ότι έπαιζε cd ήταν ο Τζωρτζάκης.
Μόλις επιβεβαίωσε ο αντιπρόσωπος ότι όντως έπαιζε το cd, βγήκα έξω και κόλλησα τη μούρη μου στο τοίχο για να μη σκοτωθώ από τα γέλια.

Παλιότερα είχε προτείνει ο Κόγιας ένα τεστ. Σε παρόμοιο είχα βρεθεί. Πραγματικά τρομακτικό. Μετά το δεκάλεπτο έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Εγώ λέω να αφήσουμε τα blind test και να χαρούμε τις μουσικές μας με ότι μηχανήματα γουστάρουμε.

κατανοητο οτι πιθανα να υπαρξουν εκπληξεις. Δεν θελω να φερω σε δυσκολη θεση κανενα σε διαβεβαιω. Συμφωνω οτι "επισημα" ισως δεν πρπειε να γινει blind. Δεν βλεπω το λογο ομως γιατι δεν μπορουν δυο-τρια μελη να βρεθουν καπου και ν ακουσουν το BS με δυο-τρια αλλα μηχανακια. Ουτε πορισμα θα βγαλουμε ουτε ανακοινωση. Ουτε θα γραψουμε τιποτα εδω. Για την παρτη μας μονο .....

Να θυμίσω πως σε τεστ πολύ ακριβών καλωδίων (πολύ σοβαρές υλοποιήσεις) το καλύτερο βγήκε ένα πηνιόσυρμα...

Όταν μιλούσα εγώ για τα πηνιοσύρματα και τους έλεγα ότι μου κάτσανε καλύτερα από πολλά ακριβότερα καλώδια όλοι με λέγανε μηδενιστή και αντιχαϊεντά... :argue:

Ανοιχτά αυτιά κύριοι.

Και blind test.
Εκεί βρίσκεται η αλήθεια.
Βγάζουμε απ'έξω όλους τους υπόλοιπους παράγοντες και μένει η ουσία.

Παράλληλα με το blind test, θα με ενδιέφερε πολυ και η άποψη του Πάρι Κωτσή . Από τα χέρια του (και από τα αυτιά του) έχουν περάσει μηχανήματα και μηχανήματα. Ξεχάσατε τα μηνύματά σας στα καλωσορίσματα ?

Θα δεχτώ την άποψη του Πάρι, γιατί σέβομαι κατ' αρχάς τη μεγάλη εμπειρία του στο χώρο του audio και παράλληλα μου αρέσει και ο τρόπος γραφής του, τρόπος που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.
Εγώ και κάποιοι άλλοι μπορεί να είμαστε κουφοί και άσχετοι. Αν είναι έτσι, να το κοτάξουμε .

Last edited:
Ορισμένους δεν μπορώ να τους καταλάβω.
Σε κάποιους δεν αρέσει. Ε και τι έγινε;
Σε κάποιους αρέσει. Ε και πάλι έγινε κάτι;
Eίπε κανένας κουφό κάποιον άλλο;
Σας έχει επιβάλλει κάποιος με τι μηχανήματα θα ακούτε στο σπίτι σας ή ποια θα πρέπει να σας αρέσουν;

Kαι μια φιλική προτροπή. Καλύτερα να μη γίνει blind test γιατί θα χαθεί η μπάλα και το βασικότερο θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.
Μετά από 10-15 λεπτά κανείς δεν θα μπορεί να ν'αγνωρίσει ακόμη και το δικό του player στη δοκιμή. Πιστέψτε με.

Να θυμίσω πως σε τεστ πολύ ακριβών καλωδίων (πολύ σοβαρές υλοποιήσεις) το καλύτερο βγήκε ένα πηνιόσυρμα. Μιλάμε για τρελό γέλιο.

Θυμάμαι επίσης σε έκθεση ήχου, σε δωμάτιο με πολύ ακριβά μηχανήματα και γεμάτο από σοβαρούς hi-endαδες , ο αντιπρόσωπος έπαιζε αε Α-Β τεστ βινύλιο -cd. Ξαφνικά όλοι εκθείασαν τον ήχο του βινυλίου.
O μοναδικός που κατάλαβε ότι έπαιζε cd ήταν ο Τζωρτζάκης.
Μόλις επιβεβαίωσε ο αντιπρόσωπος ότι όντως έπαιζε το cd, βγήκα έξω και κόλλησα τη μούρη μου στο τοίχο για να μη σκοτωθώ από τα γέλια.

Παλιότερα είχε προτείνει ο Κόγιας ένα τεστ. Σε παρόμοιο είχα βρεθεί. Πραγματικά τρομακτικό. Μετά το δεκάλεπτο έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Εγώ λέω να αφήσουμε τα blind test και να χαρούμε τις μουσικές μας με ότι μηχανήματα γουστάρουμε.

ένας λόγος (ή μάλλον πολλοί λόγοι ) παραπάνω για να γίνει blind test

Ρε παλουκαρια να ρωτησω κατι σχετικα με το blind test????
Ειναι κοινως (???) αποδεκτο οτι το ματσαρισμα ειναι απο τις μεγαλυτερες αληθειες που υπαρχουν.
Εστω λοιπον, οτι σε ενα συγκεκριμενο συστημα ,εχουμε δυο υπο κρισην cdp που το ενα "καθεται" στο εν λογω συστημακαι το αλλο οχι.
Αρα το ενα θα παιζει καλυτερα απο το αλλο στα σιγουρα!!!
Τι συμπερασμα μπορουμε να βγαλουμε απο αυτο το τεστ που θα χρησιμευσει σε ΕΜΕΝΑ που εχω αλλο συστημα σε αλλο χωρο?????

Μηπως τελικα τα blind test τεσταρουν τους ακροατες και οχι τα μηχανηματα???

Αν ειναι να βγει συμπερασμα οτι το α σιντι επαιξε καλυτερα απο το β στο συγκεκριμενο συστημα και στον συγκεκριμενο χωρο ,τοτε θα πουμε ενα μπραβο σε αυτους που συμετειχαν και μετα απο αυτο ,θα ψαχνουμε παλι να δουμε τι ταιριαζει στο δικο μας.

Μπερδεμενος ειμαι ρε gmt μου!!!!