ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Επειδή όμως έτσι κι αλλιώς στο τέλος έγινε transport για το Sonic Frontiers DAC μου, τελικά έμεινα στο Sony 7700, μια και δεν άκουσα διαφορές και το Sony με βολεύει απείρως περισσότερο από άποψη ευκολιών και display.

Λογικό αυτό που λες διότι το display είναι πολύ "σπαστικό" που δεν δείχνει αριθμό track, ειδικά όταν παίζεις ένα καινούργιο και άγνωστο CD...

Σε άλλο post μου είχα αναφέρει κι εγώ ότι συνδέοντας ψηφιακά πάνω στο DAC της Advance MDA 503 το BlueSky, το Cambridge Audio DVD89 και ένα Sony ES CD player με τον βαρύ μηχανισμό με το clamp και ακούγοντάς τα όλα μέσω αυτού του DAC δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε διαφορές από player σε player.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Αν έχεις βάλει την πρίζα στην φάση ανάποδα (έχεις 50% πιθανότητες) μετράς 220Volts πάνω στο σασί! Μόλις γυρίσεις το φις αλλιώς, ξαναμετράς και... Θαύμα! 0 Volts!!!
Eννοείται ότι για να μετρήσεις πρέπει να μην έχεις RCA συνδεδεμένα...
Τώρα πρόσεξα τι έγραψες!
Τι 220V στο σασί;;! Πιάνοντας δηλαδή από κάτω το BS, ή τα RCA, και οποιαδήποτε γείωση του σπιτιού έστω και κάκιστη, τρως διακοσάρα;
Μη με τρελλαίνεις, γιατί είχα δύο και το ένα έχει καταλήξει σε κοριτσάκι φίλου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

...Και ακομη, πολυ καλυτερο απ ολα τα παραπανω, το PS1/1002 (ετσι για να βαλω στο παιχνιδι και αλλα players που κανουν dsp).
Θα μπορούσες να περιγράψεις τις διαφορές; Άλλοι με εμπειρία και από τα δύο τι λένε; Ρωτάω, γιατί κάπου έχω ένα PS1 στη καβάτζα, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του.

Τώρα πρόσεξα τι έγραψες!
Τι 220V στο σασί;;! Πιάνοντας δηλαδή από κάτω το BS, ή τα RCA, και οποιαδήποτε γείωση του σπιτιού έστω και κάκιστη, τρως διακοσάρα;

Ακριβώς! :eek:

Αλλά μην τρομάζεις δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα όσο φαίνονται... Γιατί μπορεί μεν να είναι 220Volts αλλά είναι μόλις ελάχιστα milliamperes ικανά να σού δώσουν ένα μικρό τσιμπηματάκι στο δάκτυλο μόλις ακουμπήσεις τα RCA και όχι να σε στείλουν στον άλλο κόσμο.

:behead:

Και βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει αφ' ενός να έχεις ανάποδα την φάση (50% πιθανότητες) και αφ' ετέρου να μην είναι συνδεδεμένο πουθενα το μηχάνημα, απλώς να είναι στο ρεύμα. Και βέβαια να πατάς ξυπόλητος σε μάρμαρο ή πλακάκι. Γιατί αν είναι συνδεδεμένο αυτά τα milliamperes γειώνονται μέσω του άλλου μηχανήματος (τηλεόραση ή ενισχυτής) και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αρα κανένα κοριτσάκι δεν κινδυνεύει. ;)

Πάντως αν το βάλεις σωστά και έχεις 0Volts στο σασί παίζει και πολύ πολύ καλύτερα. :award:

Λοιπόν, μέτρησα αυτό που έχω κρατήσει: Κυμαινόμενα 0-110mV, αλλά με το φις είτε έτσι, είτε γιουβέτσι!
Παρ' όλα αυτά, έχει σημασία στην ποιότητα του ήχου η σύνδεση στη πρίζα.
Εμένα παρουσιάζει άλλο σύμπτωμα: με την πρίζα "ανάποδα" και το BS σβηστό και άλλη συσκευή επιλεγμένη στην είσοδο του ενισχυτή παρακαλώ, ακούς ένα υπόκωφο "μπουφφ" ανά 12 δευτερόλεπτα από τα ηχεία...

φυσιολογικό - τα switching τροφοδοτικά στο stand-by δουλυουν σαν keep-alive (Εξ ου και η σχεδόν αμελητέα κατανάλωση) καως καθε μερικά δευτερόλεμπτα "βαρανε " μερικους παλμους, φορτίζουν τον πυκνωτή, δινουν το απειροελάχιστο ρευμα που απαιτει ο επεξεργαστής στο standby, και μόλις αδειάσει ο πυκνωτής (10 sec για παράδειγμα) του ξαναματαρίχνουν σφαλιαρίτσες και τον φορτίζουν, και ο κύκλος συνεχίζεται μεχρι να ανάψει η συσκευή.

ετσι ανεβοκατεβαίνει και η τάση στο σασί και στην γείωση της συσκευής, και αν ειναι και λίγο φιλόξενος ο ενισχυτής, το" μπουφ" ερχεται πανευκολα....

Ενδιαφέρον αυτό. Εμένα πάντως σε δύο διαφορετικούς ενισχυτές που το έχω συνδέσει δεν άκουσα κάτι τέτοιο.

Οταν λες ότι μετράς 110 προφανώς εννοείς Volts όχι mV έτσι δεν είναι;

Με τον διακόπτη στο off ή stand-by σβυστό από το τηλεχειριστήριο;

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ακριβώς! :eek:

Αλλά μην τρομάζεις δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα όσο φαίνονται... Γιατί μπορεί μεν να είναι 220Volts αλλά είναι μόλις ελάχιστα milliamperes ικανά να σού δώσουν ένα μικρό τσιμπηματάκι στο δάκτυλο μόλις ακουμπήσεις τα RCA και όχι να σε στείλουν στον άλλο κόσμο.

:behead:

Και βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει αφ' ενός να έχεις ανάποδα την φάση (50% πιθανότητες) και αφ' ετέρου να μην είναι συνδεδεμένο πουθενα το μηχάνημα, απλώς να είναι στο ρεύμα. Και βέβαια να πατάς ξυπόλητος σε μάρμαρο ή πλακάκι. Γιατί αν είναι συνδεδεμένο αυτά τα milliamperes γειώνονται μέσω του άλλου μηχανήματος (τηλεόραση ή ενισχυτής) και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αρα κανένα κοριτσάκι δεν κινδυνεύει. ;)

Πάντως αν το βάλεις σωστά και έχεις 0Volts στο σασί παίζει και πολύ πολύ καλύτερα. :award:

Oλα αυτα τα ενιωσα και εγω...:flipout:

Απο το τσιμπημα μεχρι την αλλαγη στον ηχο..:D

φυσιολογικό - τα switching τροφοδοτικά στο stand-by δουλυουν σαν keep-alive ...

...έτσι ανεβοκατεβαίνει και η τάση στο σασί και στην γείωση της συσκευής, και αν ειναι και λίγο φιλόξενος ο ενισχυτής, το" μπουφ" ερχεται πανευκολα....
Τι εννοείς "φιλόξενος";
Επίσης το "μπουφφ" ακούγεται και όταν είναι κλειστό από τον διακόπτη, και όχι απλά στο standby.

δεκτικός στις παρεμβολές απο εξωτερικές πηγές.

σε πολλα dvd ο διακοπτης δεν απομονωνει AC το τροφοδοτικό αλλά δίνει εντολή για deep standby. εξ ου και το πολύ μικρό mark στο mark-space του τροφοδοτικου.

Ενδιαφέρον αυτό. Εμένα πάντως σε δύο διαφορετικούς ενισχυτές που το έχω συνδέσει δεν άκουσα κάτι τέτοιο.

Οταν λες ότι μετράς 110 προφανώς εννοείς Volts όχι mV έτσι δεν είναι;

Με τον διακόπτη στο off ή stand-by σβυστό από το τηλεχειριστήριο;
milliVolts φίλε μου. Φαίνεται σου έκατσε το κομμάτι το καλό...
Όσο για το "μπουφφ" είναι αρκετά υπόκωφο. Εγώ πάντως το πρόσεξα με την ένταση σε κανονικά επίπεδα.
Έκανα και μερικές προσεκτικότερες μετρήσεις:

Με τη φάση σωστά: Διακύμανση περίπου (το display παίζει συνέχεια) ±1mV στο σασί με τον διακόπτη σβηστό, και ±140mV με τον διακόπτη ανοικτό, είτε το BS είναι ΟΝ είτε standby.

Με τη φάση ανάποδα: περίπου ±135mV με τον διακόπτη σβηστό και ±250mV με τον διακόπτη ανοικτό και το BS είτε ΟΝ είτε σε standby.

ΕΕΕΕΕΕ. ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ. ΜΕ ΣΚΑΣΑΤΕ . ΑΠΟ ΠΟΥ ? ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ?

ΠΡΡΡΤ. ΤΡΕΧΩ. ΑΚΟΥΣΤΕ 4ο ΣΥΣΤΗΜΑ-ΤΑΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ):

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ ΤΟ BLUE SKY TO OΠΟΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.

ΜΟΝΤΙΦΙΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ TRENDS 10.1 ΑΠΟ ΣΕΜΟΥΑ ΜΕ KIMBER CAPACITOR.

ΚΑΛΩΔEΙΟΝ PBJ KIMBER Η CARDAS QUADLINK 5C , ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΚΑΛΩΔEΙΟΝ ΗΧΕΙΩΝ : TΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο TRENDS , Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ SHINDO ΤΟΥ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΟΥ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΩ ΜΕ KLIPSCΗ ΚΑΙ TRENDS 10.1 .... ΤΟ AUDIOTORIUM23 .

ΗΧΕΙΑ KLIPSCH RB Η ΗΧΕΙΟ FOSTEX CUSTOM MADE TRANS.LINE ME 167.
(ΚΑΛΑ ΤΟ FOSTEX ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ LAYERING, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ), ΤΑ ΚΛΙΠΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥTΕΡΟ ΦΘΗΝΟ ΜΑΤCH.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΗ Μ*^%^&%*ΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ.....

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΙ ΡΕΕΕΙΙ ? ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ . ΤΟ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΑΝΤΕ.

Last edited:
Aααααχχχ. η καρδιά μουυυ. τέλος το BS πρίν το πάρω ? Φέρτε μου τα ΒF να κάνω 20....

Οταν μιλατε για blue sky εννοειτε τα γνωστα, αυτα που αγοραζουμε απο τα καρφουρ? Αυτα με τα 20 ?:blink::blink: