Μπλέξαμε Παρασκευιατικα

Τελευταία ενημέρωση...που μάλλον θα σας φανει χρήσιμη και σαν εγκυκλοπαιδική γνώση (αν δεν το έχετε αντιμετωπίσει ποτέ και δεν το έχετε κατά νου).
Αποφάσισα λοιπον το Σαββατο να ασχοληθώ, να περάσω τα καναλάκια και να τα κρυψω όσο γίνεται. Έφτασε και η ωρα να συνδέσω την κεραία στον αποκωδικοποιητή...και τί βλέπω; έχω συνδέσει την κεραία στον αποκωδικοποιητή δια μέσου ενός πολύπριζου ασφαλείας στο οποίο έχω όλες τις συσκευές audio video...βρε λέω μπας και;...και δοκιμάζω ξεσυνδέοντας απο το πολύμπριζο και βάζοντας ττην κεραία κατ ευθειαν στον αποκωδικοποιητή.
Αυτό ήταν η οριστική λύση του μυστηρίου. Απόλυτη ευθύνη για οτι συνεβαινε με τη λήψη ορισμένων καναλιών του Άστρα έφερε το πολύπριζο ασφαλείας.
Δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει κανείς ποτέ αυτό...αλλά...αυτό ήταν.

(σ.σ. το πολύπριζο ασφαλέιας ειναι crystal).

Δεν κατάλαβα. Το πολύπριζο έχει και είσοδο/έξοδο για SAT καλώδιο και δεν σου έπαιζα καλά όταν το συνέδεες μέσω του πολύπριζου???

Ακριβώς Μάνο, έχω δει ακριβότερα πολύπριζα να κάνουν ζημιά στο σήμα !!!!

Περνάει και ρεύμα απ' τα καλώδια της SAT/TV/R αν τα έχεις συνδέσει με πολυδιακόπτη???
Πάντως ένα πολύπριζο που είχα δει της Crystal δεν έγραφε για προστασία από ρεύμα/κεραυνό, αλλά για κάτι άλλο.

αν σκάσει κεραυνός (η χειρότερη περίπτωση) στο πιάτο ή αν υπάρχει μία υπέρταση ξαφνική (δεν μαζεύεται με χάπια!!!) τότε κάνει δουλειά.

Δεν θα σου καεί τίποτα !!!!

Είσαι σίγουρος ότι το έγραφε αυτό πάνω??? Γιατί σε εμένα δεν έγραφε για προστασία από κεραυνό ή υπέρταση. Για την TV/SAT/R πάντα. ;)

Edit: Κεραυνός δεν πέφτει στο πιάτο, εκτός αν ζεις σε απομονωμένη περιοχή. Τότε βάλε αλεξικέραυνο.
Εμένα βασικά δεν θα με ένοιαζε τόσο πολύ ο κεραυνός στο πιάτο, αλλά ο κεραυνός στον θερμοσίφωνα. :p

Last edited:
Είσαι σίγουρος ότι το έγραφε αυτό πάνω??? Γιατί σε εμένα δεν έγραφε για προστασία από κεραυνό ή υπέρταση. Για την TV/SAT/R πάντα. ;)

Edit: Κεραυνός δεν πέφτει στο πιάτο, εκτός αν ζεις σε απομονωμένη περιοχή. Τότε βάλε αλεξικέραυνο.
Εμένα βασικά δεν θα με ένοιαζε τόσο πολύ ο κεραυνός στο πιάτο, αλλά ο κεραυνός στον θερμοσίφωνα. :p

τουλάχιστον στο δικό μου αυτό γράφει.

Ααα, βάλε τον θερμοσίφωνα σε υπόγειο για να κοιμάσαι ήσυχος:music-smiley-005::music-smiley-005: !!!

Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν μπορω με ακριβεια να θυμηθω τι εγραφε...ελεγε ομως σε αδρες γραμμες οτι και για την κεραια χρησιμευει σε περιπτωσει κεραυνου. Είχα ρωτησει τότέ τον εγκαταστάτη της κεντρικής δορυφορικής της πολυκατοικίας (που τον ειδα κατα τυχη) και μου είχε πει οτι αφού υπάρχει σύνδεσε το ετσι...αλλά δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος (προστασία απο κεραυνους) να το κάνω.

Τό κανα για να βρίσκομαι σε δουλειά....και βρέθηκα να κολλαω ανευ λόγου και αιτίας (αφού ειχα προβλέψει τι θα έκανα και πού και τα ειχα κρυψει στη γυψοσανίδα και στην επένδυση με πέτρα του τοίχου) άχρηστα κανάλια...που τώρα μάλλον δυσκολα ξεκολλάνε (προκειμένου να πάρω και το χρώμα μαζί άστα εκεί να κάθονται)....κι έχω και τη - δικαιολογημένη εκ των υστέρων - μουρμούρα της συμβίας, παρά το ότι ελάχιστο μήκος καναλιού είναι ορατό...