Μπομπινόφωνα

συνεπώς θες 4 τρακ επίσης για αναπαργωγή.
και μπορείς να γυρίσεις την ταινία.

ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΜΕ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ .TAPE SELECTOR ME 1 LOW NOISE 2 WIDE RANGE. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ό,τι λένε οι λέξεις....
ουσιαστικά αδιάφορο για τα σημερινά δεδομένα, ή το γεγονός του "άγνωστου" της αρχικής ταινίας.

Αυτό δίνει το manual της AKAI

L / N : AKAI (LN) TDK (T) BASF (LN) MAXELL (LN) FUJI (FM) SCOTCH
(211 - 212 - 213)

W / R : AKAI (WR) TDK (AUDUA L - AUDUA LB) SONY (SLH - SLH BL - FeCr)
MAXELL (UD - UDXL) FUJI (FB - FG) SCOTCH (#206 - #207 - #250
CL)

EXΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΑΙ GX-630DB ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 4-TRACK ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΟ.

ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΜΕ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ .TAPE SELECTOR ME 1 LOW NOISE 2 WIDE RANGE. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

haniotis, μια παράκληση..

Μην χρησιμοποιείς αποκλειστικά κεφαλαία..Δείχνει σαν να φωνάζεις
και είναι κουραστικό για τα υπόλοιπα μέλη...

Καλυμερα οι μπομπινες μου ειναι BASF 911 STUDIO MASTER .Η επιλογη ποια θα ειναι LN η WR στο TAPE SELECTOR. ευχαριστω.

Καλυμερα οι μπομπινες μου ειναι BASF 911 STUDIO MASTER .Η επιλογη ποια θα ειναι LN η WR στο TAPE SELECTOR. ευχαριστω.

αν δεν βρείς την κατηγορία, βάλτο εκεί που σου ακούγεται καλύτερα.

Χαιρετίζω την παρέα και αφού ευχηθώ στον ''LUXILLA'' ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΣΕΙ το νέο μέλος της υπέροχης οικογένειάς του, να σας παρουσιάσω το νέο μέλος και της
δικής μου 2ης οικογένειας! Είναι το......έκτο και γεννήθηκε 21 κιλά! Θα το πούμε AKAI GX-635D, διότι με την άφιξή του είχε πάνω του αυτά τα γράμματα!
Πάρτε μιά πρώτη γεύση και επανέρχομαι δριμύτερος.

1000593z.jpg

1000596f.jpg

1000589j.jpg

1000579.jpg

1000590o.jpg

Εδώ με την υπόλοιπη οικογένεια

1000561l.jpg

Παιδιά μιά βοήθεια !
Άν κάποιος έχει το AKAI GX-635 να μου πεί
ακριβώς τις διαστάσεις των πλαινών ξύλινων
πάνελ και των οπών φυσικά.
Επίσης αν κάποιος ξέρει να μου πεί, που μπορώ
να φτιάξω δύο τέτοια πλαινά από MDF
με καπλαμά, σε λογική τιμή.
Ευχαριστώ.

Έχω έναν πολύ καλό επιπλοποιό που μου έφτιαξε ένα έπιπλο για να "σπιτώσω" τα μηχανήματά μου. Μαζί με αυτό μου έφτιαξε και δυο νεα ξύλινα πλαινά για το ΑΚΑΙ μου, γιατί τα μαύρα που είχε δε μου άρεσαν καθόλου.
Μπορώ αν θες να τον ρωτήσω πόσο θέλει να σου φτιάξει τα πλαινά, γιατί τα δικά μου ήταν μέσα στη συνολική τιμή του επίπλου...
Στις παρακάτω φωτό, μπορείς να καταλάβεις τι δουλειά κάνει...:2thumb22sup:

p1050998m.jpg

p1060001g.jpg

p1050314q.jpg

Στείλε μου pm να μιλήσουμε.. (αν και υποθέτω οτι είσαι έτοιμος απ' ότι βλέπω!)-bye-
Καλορίζικο!!!!!!!!!!!

Last edited:
Το video κάνει καθαρόαιμη αναλογική εγγραφή και μάλιστα σε πλάτος ταινίας, σχεδόν δυόμιση φορές μεγαλύτερο από την μπομπίνα.
Οι κεφαλές του εγγράφουν σε όλο το πλάτος της ταινίας, χωρίς εικόνα και όπως καταλαβαίνεις είναι τεράστια η πληροφορία που περνιέται πάνω της...

Sorry γαι το ετεροχρονισμένο quote.

Απ' ότι γνωρίζω σχετικά με το VHS HI-FI δεν μπορεί να γίνει άμεσα σύγκριση πλάτους ταινιών γιατι το Hi-Fi σήμα γράφεται επάνω στο σήμα video ως ένα φέρον διαμoρφωμένο κατά FM. (Τα υπόλοιπα σήματα video και μονοφωνικό ήχου υπάρχουν κανονικά)

Στην πάξη το Hi-Fi Choice το είχε χαρακτηρίσει "like a CD on a bad day".

Το δικό μου (PHILIPS VR 810) ακούγεται με πολύ καλή απόκριση συχνότητας και δυναμικά, αλλά με κάποια τραχύτητα στον ήχο (μάλλων λόγω ηλεκτρονικών).

Είναι πολύ καλό για την χαμηλή και μέση κατηγορία, δεν έχω ακούσει μπομπινόφωνο, αλλά πιστεύω ότι δεν αντέχουν τη συγκριση.

Sorry γαι το ετεροχρονισμένο quote.

Απ' ότι γνωρίζω σχετικά με το VHS HI-FI δεν μπορεί να γίνει άμεσα σύγκριση πλάτους ταινιών γιατι το Hi-Fi σήμα γράφεται επάνω στο σήμα video ως ένα φέρον διαμoρφωμένο κατά FM. (Τα υπόλοιπα σήματα video και μονοφωνικό ήχου υπάρχουν κανονικά)

Ένα σήμα το οποίο είναι διαμορφωμένο σε FM, δεν έχει απόκριση συχνότητας 20Hz-20KHz, αλλά 20-30Hz έως 16KHz στην καλύτερη περίπτωση.
Ένα καλό video Hi-Fi, μπορεί και να αγγίξει τους 23KHz με άνεση και βέβαια με πάρα πολύ καλό ήχο και κυρίως flat απόκριση συχνοτήτων από 20Hz-20ΚΗz.
Νομίζω οτι αν ακούσεις μπομπινόφωνο και ένα πολύ καλό video σε αντιπαράθεση, θα αναθεωρήσεις..:2thumb22sup:

Διαμόρφωση FM δεν σημαίνει ότι θα παίζει όπως παίζει το ραδιόφωνο στα "FM".

Μπορεί να έχει απόκριση και μέχρι τα 100KHz αν θέλουμε. Ο περιορισμός είναι το διαθέσιμο bandwidth, όχι ο τρόπος διαμόρφωσης.

Ένα σήμα το οποίο είναι διαμορφωμένο σε FM, δεν έχει απόκριση συχνότητας 20Hz-20KHz, αλλά 20-30Hz έως 16KHz στην καλύτερη περίπτωση.
Ένα καλό video Hi-Fi, μπορεί και να αγγίξει τους 23KHz με άνεση και βέβαια με πάρα πολύ καλό ήχο και κυρίως flat απόκριση συχνοτήτων από 20Hz-20ΚΗz.
Νομίζω οτι αν ακούσεις μπομπινόφωνο και ένα πολύ καλό video σε αντιπαράθεση, θα αναθεωρήσεις..:2thumb22sup:

Στο ραδιόφωνο υπάρχει περιορισμός στα 15KHz διότι το διαμορφωμένο σήμα έπρεπε να "χωρέσει" μέσα στα 75KHz μεταβολής συχνότητας του φέροντος. Στο Video δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Ο ήχος είναι όντως παρα πολύ καλός (μεγάλη και flat απόκριση, δυναμικά), αλλά σ' αυτό που έχω εγώ μου φάνηκε κάπως υποδεέστερος του CD μόνο στο ότι είναι λίγο πιο τραχύς.
Για τις δικιές μου απαιτήσεις μου φαίνεται άριστο αλλά σίγουρα υπάρχει κάτικαλύτερο στις μαγνητικές εγγραφές.

Δεν έχω ακούσει μπομπινόφωνο και μπορώ να κάνω μόνο υποθέσεις.

Δυστυχώς είμαι μακριά από πολλά ωραία που έχετε και κάνετε εκει κάτω.

Μακάρι να ήμουν κοντά.

Δε διαφωνώ ότι είναι πάρα πολύ καλό το VHS Hi-Fi. Άλλωστε, γράφω ότι δεν έχει τους περιορισμούς του ραδιοφώνου και μπορεί να έχει πολύ καλές προδιαγραφές. Και για τις δικές μου απαιτήσεις μου φαίνεται άριστο.

Απλά, έκανα μία υπόθεση συγκριτικά με τα μπομπινόφωνα (χωρίς να έχω ακούσει κανένα).

Last edited:
Εχω και εγω ενα AKAI GX 630 DB το θεμα ειναι που θα βρω υλικο για νατις ακουσομε [ μπομπινες].