Το DTS HD έως τα 1536kbps περνάει κανονικότατα απο το Pdvd μέσω spdif. Το ανάλογο DD+ /1536 περνάει στα 640kbps αντίστοιχα. Το DTS HD δεν ειναι το ίδιο με το DTS HD MA βέβαια. Είτε σε PCM είτε bitstream DTS περναει στα 1536 ΜΟΝΟ το DTS. Τώρα, αν λέτε οτι παίρνεις καλύτερο ήχο απο τα αναλογικά, χμ και πάλι χμμμμμμ τουλάχιστον. Και αυτά δεν τα διαβάζω κάπου παίδες, τα βλέπω σπίτι μου. Θεωρία καλή, πρακτική καλύτερη όμως. Μέσω είτε HDMI είτε SPdif έχω δοκιμάσει πολύ υλικό και πλέιερς και πολλά και διάφορα, επιτρέψτε μου να λέω την γνώμη μου απο την πρακτική μου.
Ο νέος μου ΑΜΡ Στράτο αναφέρει τα στοιχεία του σήματος ανα στιγμή και μπορώ να βλέπω τι έρχεται άναλυτικά με αναφορά μπίτρέιτ, Khz, Bits, τύπος κότνερ κτλ.
Τέλος, η μεταφορά του σήματος πρίν το τελικό στάδιο ενίσχυσης αναλογικά, έχει θέματα όπως όλοι ξέρουμε. Απλό νομίζω.
Όσο αφορά το ''απλό'' DTS, με υπερτριπλάσιο μπιτρέιτ απο το πραγματικό απλό DTS, δεν μου κάνει για τόσο ''απλό'' (1536-448) . Το ΜΑ τώρα είναι καλύτερο βέβαια, αλλα απο αναλογική έξοδο που (ίσως) βγαίνει όπως έχει δεν θα το προτιμούσα απο αυτό της ψηφιακής μεταφορας με όλα τα καλά της.
Και βέβαια δεν μπορώ να πω οτι το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο (αναλογικό-ψηφιακό) βάσει αφτιού, θα ήμουν χαζός το λιγότερο, αφού μέχρι πριν 2 βδομάδες κι εγώ απο αναλογικές άκουγα υπερβολικά καλά μάλιστα.
ΥΓ: Ο αναλογικός ήχος φυσικά για όσους το ξεχνάνε, δεν είναι λόσιλες σε καμμία περίπτωση ......... λόγω μέσου μεταφοράς του. Lossless και αναλογικό δεν πάνε μαζί ποτέ και πουθενά.-