Μπροστινά Ηχεία και Κεντρικό μέχρι 500 ευρώ... για Yamaha RX-A820

FrankyGR

Established Member
25 March 2008
173
Καλησπέρα παιδιά θέλω την γνώμη και τα φώτα σας....
Έχω έναν Yamaha RX-A820 και κάτι Sony 5.1 δεκαετίας. Σκέφτομαι μετά κόπων και βασάνων να κάνω μια αναβαθμισούλα σιγά σιγά με τα μπροστινά και το κεντρικό για φέτος και του χρόνου το Sub και τα πίσω.
Σκέφτομαι τα Q-Acoustics 2020i ή τα Dali Zensor 1 ή τα Wharfedale Diamond 10.1 ή 10.2.
Αυτό που δεν ξέρω είναι με το ενισχυτή μου αν συνεργάζονται και με τα Ωμ τι ακριβώς παίζει.
Επίσης θα ήθελα να τα τοποθετήσω στον τοίχο με βάση.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς ?
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά...........

Last edited:
γιατι θες βασης μπροστινα και οχι δαπεδου?ειδικα αυτα που κοιτας,ειναι καλα ποιοτικα(ειδικα το dali)αλλα θα σου λειψει ενταση και χαμηλο.
εκτος και εαν εχεις τοσο περιορισμενο χωρο,που θα πας αναγκαστικα σε ηχειο βασης σε συνδιασμο ομως με ενα καλο sub(ειδικα για ταινιες).
εαν πας σε δαπεδου,θα εχεις πιο γεματο ηχο με περισσοτερες συχνοτητες χαμηλων και κατ`επεκταση,καλυπτεσαι και το δουλευεις και χωρις sub,
ειδικα εαν ο χωρος σου ειναι μικρος.αργοτερα κοτσαρεις και ενα subακι χωρις να καιγεσαι,γιατι με τα ηχεια δαπεδου,δεν θα σου λειπει το χαμηλο.

δες εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111525-Home-Cinema-μέχρι-1500€ στο 9 μηνυμα
τα κυρια και το κεντρικο.καλος συνδιασμος και θα σου βγουν και σε καλη τιμη και τα υπολοιπα της παρεας(rear&sub) οταν αναβαθμισεις αργοτερα.
μπορεις βεβαια να κανεις και αλλους συνδιασμους,αλλα προσωπικη μου αποψη, τα μπροστινα σου,οπωσδηποτε δαπεδου.

**
σχετικα με τα ohm μην προβληματιζεσαι καθολου.ο ενισχυτη σου εχει ρευματα και καλυπτει και φορτια με πολυ χαμηλες αντιστασεις.

Last edited:
´Εχω πολύ μικρό χώρο περιορισμένο έκανα ηλεκτρολογική εγκατάσταση σήμερα για τοίχο για αυτό.

Εξαιρετικά ηχεία και πολυ καλό sub σε τιμή ευκαιρίας μεσα απο τον ίδιο τον κατασκευαστή! Τα πήρα πριν ενα μηνα έρχονται όλα μαζί στο χώρο σου αν θυμάμαι καλά 460 με 470 με ΤΝΤ! Καινούργια στην κούτα τους ο τύπος είναι πολυ εξυπηρετικός και σου λύνει οποιαδήποτε απορία! Σου τα συνιστώ ανεπιφύλαχτα!! Σε αυτή την τιμή και κάτι παραπάνω επαιρνες μόνο το sub!

http://www.ebay.co.uk/itm/Mordaunt-...omeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item485b120eb0

οποτε ξεκινας ακροασεις με καποιο ηχειο βασης και οπωσδηποτε ενα κεντρικο της ιδιας εταιριας&σειρας.
@ngxx
δεν διαφωνω οτι τα Mordaunt Short δεν αποτελουν ενα αξιολογο πακετακι,αλλα ο φιλος εχει εναν πολυ καλο ενισχυτη και η συγκεκριμενη 5αδα τουλαχιστον,πιστευω οτι θα τον αδικησει και θα πανε χαμενα τα ρευματα και η ποιοτητα του.
ειδικα εαν τον θελει και για μουσικη,θα πρεπει να παει σε καποιο ηχειο με μεγαλυτερη καμπινα,
αφου ως γνωστο,αυτου του ειδους τα πακετα(μικρα και βολικα)δεν κανουν για μουσικη.

Εξαιρετικά ηχεία και πολυ καλό sub σε τιμή ευκαιρίας μεσα απο τον ίδιο τον κατασκευαστή! Τα πήρα πριν ενα μηνα έρχονται όλα μαζί στο χώρο σου αν θυμάμαι καλά 460 με 470 με ΤΝΤ! Καινούργια στην κούτα τους ο τύπος είναι πολυ εξυπηρετικός και σου λύνει οποιαδήποτε απορία! Σου τα συνιστώ ανεπιφύλαχτα!! Σε αυτή την τιμή και κάτι παραπάνω επαιρνες μόνο το sub!

http://www.ebay.co.uk/itm/Mordaunt-...omeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item485b120eb0

Τα είδα αλλά μου μιάζουν πολύ με τα sony που έχω. Θα προτιμούσα κάτι σε λίγο πιο μεγάλα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

οποτε ξεκινας ακροασεις με καποιο ηχειο βασης και οπωσδηποτε ενα κεντρικο της ιδιας εταιριας&σειρας.
@ngxx
δεν διαφωνω οτι τα Mordaunt Short δεν αποτελουν ενα αξιολογο πακετακι,αλλα ο φιλος εχει εναν πολυ καλο ενισχυτη και η συγκεκριμενη 5αδα τουλαχιστον,πιστευω οτι θα τον αδικησει και θα πανε χαμενα τα ρευματα και η ποιοτητα του.
ειδικα εαν τον θελει και για μουσικη,θα πρεπει να παει σε καποιο ηχειο με μεγαλυτερη καμπινα,
αφου ως γνωστο,αυτου του ειδους τα πακετα(μικρα και βολικα)δεν κανουν για μουσικη.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι μένω σε νησί και δυστυχώς ότι πάρω θα το πάρω χωρίς δοκιμή. Γιαυτό σας ρωτάω πιο από τα τρία που ανέφερα πριν θα ήταν το καλύτερο. Από αυτά που έχω διαβάσει κλείνω στα Q-Acoustics 2020i.

Εγω θα πηγαινα καρφί στα crystal audio t2-se με το αντιστοιχο κεντρικό...
Με τον Α2020 το ταιριασμα ειναι ταμάμ ...

Last edited:
πολυ καλος ηχος που ξεφευγει απο τον "συνηθισμενο" αυτων των πακετων,
εχουν τα KEF KHT1005.2.
μην περιμενεις να παρεις τον ογκο μιας πληρους μοναδας με μεγαλη καμπινα,
αλλα εαν θες κατι διακριτικο που θα μπορεις να το καρφωσεις ευκολα στον τοιχο και με τα λεφτα που διαθετεις
να παρεις ολο το πακετο,εισαι μια χαρα.
επισημαινω ομως παλι,οτι εαν ακους πολυ μουσικη,ουτε αυτα θα σε ικανοποιησουν οπως ενα ηχειο βασης.
ειναι ομως οτι καλυτερο εχω ακουσει σε τετοιου ειδους συνολακια.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι μένω σε νησί και δυστυχώς ότι πάρω θα το πάρω χωρίς δοκιμή. Γιαυτό σας ρωτάω πιο από τα τρία που ανέφερα πριν θα ήταν το καλύτερο. Από αυτά που έχω διαβάσει κλείνω στα Q-Acoustics 2020i.

μονο το dali εχω ακουσει και μου αρεσε πολυ.
υπολογισε αλλα τοσα και για το κεντρικο του.
πας δηλαδη συνολο κοντα στα 400-410 ευρω,οποτε εισαι μεσα στο μπατζετ σου.

Καλημέρα παιδιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα τα σκεφτώ όλα αυτά. Βλέπω επίσης και τα Crystal Audio TX-B1-BLA. Δεν ξέρω τι να κάνω ........

Καλημέρα παιδιά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα τα σκεφτώ όλα αυτά. Βλέπω επίσης και τα Crystal Audio TX-B1-BLA. Δεν ξέρω τι να κάνω ........

Τα συγκεκριμένα τα έχω και θα έλεγα πως βγάζουν εκπληκτικό ήχο για τις διαστάσεις τους. Ειδικά σε μεσαίες και υψηλές συχνότητες είναι απίστευτα (ήχοι από σαξόφωνο, τρομπέτες, πιατίνια κλπ.). Σε χαμηλές ασφαλώς δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα ηχείο δαπέδου αλλά τα καταφέρνουν και εκεί αρκετά καλά. Αν τα συνδυάσεις μάλιστα με ένα καλό sub το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Θα έλεγα πως στα χρήματά τους δύσκολα βρίσκει κανείς κάτι καλύτερο.

συμφωνω απολυτα με τον click τα TX-B1 τα εχω αγορασει προσφατα και εχω μεινει καταπληκτος απο τον ηχο τους.ετη φωτος ηχος απο τα προηγουμενα SONY SAVE 345 που ειχα.και μπηκα στην πριζα να αλλαξω και το sub.

Ρε γαμώτο δεν ξέρω τι να κάνω είχα καταλήξει στα Dali Zensor 1 και τώρα βλέπω και τα TX-B1 !!!!!!!!! Έχω μπερδευτεί .........
Βάσεις τοίχου για αυτά που μπορώ να βρώ. Πρέπει να δω κάτι συγκεκριμένο ή universal ?

Last edited:
Με ολα θα εισαι ικανοποιημένος.
Το ΤΧ-Β1 ως μεγαλύτερο σε ογκο/καμπίνα ηχείο , θα σου δώσει λογικά και καλύτερο (ελαφρως) χαμηλό.
Ετσι και αλλιώς ομως θα συνδοιαστουν με sub οποτε ειναι σε σενα.
Ενας συνδοιασμος (στο τέλος) με 4xtx-b1 + tx-c + 12"thx (ολα απο crystal) θα ηταν απολύτως (δεμένος ηχητικά αλλα και ...) φονικος :p

Για καλώδιο ήχου Crystal Audio CASP-340 30M το προτείνετε ?
Επίσης για βάσει που να κοιτάξω ξέρει κανείς ?

λογω του οτι ψαχνω και γω για ηχεια βασης, βεβαια για δυκαναλο συστημα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111140-Καμιά-Γνώμη-για-Οικονομικά-Ηχεία-Βάσης

εκανα μια βολτα χθες και ακουσα DALI ZENSOR 1 και Wharfedale Diamond 10.1
τα dali ηταν πιο χρωματιστά στα πριμα πιο γλυκα θα ελεγα και σιγουρα δε με κουραζαν!
τα Wharfedale Diamond 10.1 ηταν πιο ''μουντο'' με πιο καλο χαμηλο βεβαια.
και τα 2 τα ακουσα με yamaha as700 που οι yamaha εχουν τονισμενα πριμα, και παρολο που τα dali ειναι και αυτα τονισμενα στα πριμα δεν κουραζε καθολου, δικη μου αποψη!
σε γενικες γραμμες μου αρεσε πιο πολυ το dali, και ο πωλητης μου ειπε (σε γνωστο καταστημα του χώρου) πως το dali μπορει να παιξει σωστα περισσοτερα ειδη μουσικης σε σχεση με το Wharfedale.
τα TX-B1 που εχω ακουσει (οχι σε home cinema!) εμενα προσωπικα με κουραζαν στις υψηλες συχνοτητες

αυριο μεθαυριο θα κανω μια βολτα σε αλλο μαγαζι να ακουσω και τα Q Acoustics 2020(για τα οποια εχω ακουσει καλα σχολια και ειδικα για το χαμηλο τους) και αν εχει και τα zensor 1 να τα συγκρινω, οποτε θα σου πω και για τα 2020 και ελπιζω να παρεις μια ιδεα και να κανεις σωστη αγορα.

Και βεβαια σεβαστες ολες οι γνωμες των παιδιων που απαντανε ωστε να σε-μας βοηθησουν... :ernaehrung004:

Φίλε Στράτο

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου και για την αποψή σου. Με βοηθάς πολύ να ξέρεις. Είμαι ανάμεσα στα Dali και στα TX-B1 αλλά θα περιμένω νέα σου και για τα Q-Acoustics και θα αποφασίσω.
Ευχαριστώ και πάλι......

Φίλε Στράτο

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου και για την αποψή σου. Με βοηθάς πολύ να ξέρεις. Είμαι ανάμεσα στα Dali και στα TX-B1 αλλά θα περιμένω νέα σου και για τα Q-Acoustics και θα αποφασίσω.
Ευχαριστώ και πάλι......

Μα δεν ειναι κοπος ετσι κ αλλιως ψαχνω και γω για ηχεια και απλα σου μετα φερω τη δικη μου αποψη...
εγω προσωπικα αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε dali και tx-b1 που εχω ακουσει και τα 2, θα διαλεγα χωρις δευτερη σκεψη dali

Ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ηχείων είναι και το είδος μουσικής που ακούμε. Κάποια ηχεία μπορεί σε ορισμένα είδη μουσικής να τα πάνε καλύτερα σε σχέση με κάποια άλλα, και αντίστροφα εκεί που αυτά υστερούν κάποια άλλα να πλεονεκτούν. Θα πρέπει λοιπόν να αναλογιστείς τι ήχους θα αναπαράγεις ως επί το πλείστον από τα ηχεία σου πριν κάνεις την επιλογή σου.

Αυτά καθαρά για τον τομέα της μουσικής, καθώς ως προς τις ταινίες όπου οι απαιτήσεις είναι σαφώς πολύ χαμηλότερες, σε έναν μικρό χώρο σαν τον δικό σου το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο καλό και με κάποια αρκετά φτηνότερα ηχεία.

Σχετικά με τα TX-B1 θα έλεγα πως αποδίδουν άριστα, τουλάχιστο στα δικά μου αφτιά, σε μουσική τζαζ, σε σονάτες με πιάνο αλλά και σε μουσική με έντονα φωνητικά (όπερα, soul, χαλαρή pop κλπ.). Σε μουσική με πιο σκληρούς και λιγότερο ¨καθαρούς¨ ήχους τύπου rock, alternative rock κλπ. ίσως στις υψηλές συχνότητες να κουράζουν πράγματι. Επίσης σε συμφωνική μουσική όπου οι ήχοι είναι πιο πολυσύνθετοι εγώ να βρίσκω σχετικά ανεπαρκή καθώς λείπει η δύναμη στις μεσο-χαμηλές συχνότητες (βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, τύμπανα κλπ. ), αλλά αυτό πιστεύω είναι γενικό θέμα με τα ηχεία βάσης, κάτι βέβαια που εξαρτάται και σε μεγάλο βαθμό από τον χώρο στον οποίο παίζουν αλλά και από την έντασή. Τώρα σε μουσικές με πιο απλούς ήχους όπως dance, pop dance, electronica, house, funky κλπ εκεί δεν έχουν κανένα πρόβλημα από την στιγμή που θα συνδυαστούν με ένα δυνατό και καθαρό sub για τις πολύ χαμηλές το οποίο θεωρώ πως παίζει μέγιστο ρόλο σε τέτοιου είδους μουσικές.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.