ΜΤΣ με δυό τυλίγματα...

βρε τα τσεκάρω...(αλήθεια με φορτίο υποθέτω ε?)
αλλά το ένα το ψυγείο είναι φωτιά...
οπότε λέω, πού να ανεβάσω και τάση...

και κατευθείαν γίνεται, χωρίς φορτίο! Το πιθανό είναι να έχεις ανεβάσει λίγο τα αμπέρ ή αν το σετάρισες κρύο σίγουρα τα ανέβασε μόνο του όπως και τα βολτ στην έξοδο!

Τότε είσαι κομπλέ απλά τσέκαρε τα μετά από καιρό!
Οτι είναι φωτιά είναι! Εγώ δεν τα χρησιμοποιώ ακόμα στο BII, στα Counter είναι ρυθμισμένα στα 180ma ενώ πρίν που τα είχα στα 250ma ήταν ηφαίστεια....

Τότε είσαι κομπλέ απλά τσέκαρε τα μετά από καιρό!
Οτι είναι φωτιά είναι! Εγώ δεν τα χρησιμοποιώ ακόμα στο BII, στα Counter είναι ρυθμισμένα στα 180ma ενώ πρίν που τα είχα στα 250ma ήταν ηφαίστεια....

Τόσο που σκέφτομαι να το ξηλώσω αυτό το qn1 και να το πιάσω επάνω στο κουτί του Ιταλού που είναι όλο αλουμίνιο...

μίκα?
γιατί?
θα βγάλουμε το ψυγείο και θα βάλουμε το placid πλάι πλάι με την πλαϊνή πλευρά. (πω πω παρήχηση του πλα....) και θα βιδώσουμε το τρανζίστορ στο πλάι...

θέλουν μόνωση αν έχουν μεταλλική πλάτη, η πλάτη=μεσαίο πόδι=η έξοδο τους!
Κάπως έτσι χωρίς την μπάρα(την αφαίρεσα κι εγώ)!

Attachments

• F5.jpg
    F5.jpg
    162.4 KB · Views: 19
  • 4kap220k.jpg
    4kap220k.jpg
    43.8 KB · Views: 14
'Οχι, αλλά είναι και ανοδιωμένο! Αν δεν ήταν και ερχόταν σε επαφή με το άλλο ψυγείο θα είχες πρόβλημα....

Απάντηση: Re: ΜΤΣ με δυό τυλίγματα...

εγώ έχω τον 15VA της avel lindberg που δίνει ο RUss. Αυτός σύμφωνα με το φύλλο είναι 0.83 Α. Αλλά δεν ξέρω αν είναι ανά τύλιγμα ή συνολικό.
Αν είναι συνολικό έχουμε .42 περίπου δηλαδή σχεδόν οριακά.

Η ισχύς που θα μεταφερθεί από το πρωτεύον στο δευτερεύον εξαρτάται μόνο από το μέγεθος του πυρήνα.
Συγκεκριμένα η ισχύς (ή το ρεύμα) που θα πάρεις στο δευτερεύον σου θα είναι συνολικά 1,66Α είτε από το ένα τύλιγμα μονάχο του και το άλλο "στον αέρα" είτε και από τα δύο αν τα βάλεις παράλληλα.
Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις περισσότερες θερμικές απώλειες λόγω μικρότερης διατομής και άρα λίγο μεγαλύτερη πτώση τάσης ή πρακτικά λίγο λιγότερο ρεύμα συνολικά πχ 1,6 ή ...1,5Α
Υπάρχει και μια περίπτωση να "ανάψει" το τύλιγμα μετά από ώρα στα 1,6Α
Αλλά εσύ τραβάς μόνο 0,350Α Άρα και το ένα τύλιγμα σου αρκεί και με το παραπάνω και όχι οριακά

Σε κάθε περίπτωση δες τι τάση έχεις πρίν τον σταθεροποιητή και τι πρέπει να έχεις κανονικά ώστε να λειτουργεί ο σταθεροποιητής σωστά.
Υπάρχει περίπτωση λόγω πολύ λεπτών συρμάτων του μ/σ να έχεις σημαντική πτώση τάσης. Έλεγξε και την θερμοκρασία του μ/σ.

Και τελικά είναι απλό να παραλληλίσεις τα δευτερεύοντα ελαφρύνοντάς τα και ...δροσίζοντάς τα μαζί αν και μάλλον δεν χρειάζεται εδώ.

Αν θέλεις 0,350Α στα 9 βολτ τότε θέλεις 3,15VA από τον μ/σ. Αυτός είναι 15 άρα φτάνει και περισσεύει!

Υ.Γ.
Σε περίπτωση που κάποιος συνδέσει τα δευτερεύοντα σε σειρά και πάρει έτσι 18 βολτ τότε το ρεύμα που θα πάρει από τα 18βολτ θα είναι 0,83Α και το ρεύμα αυτό θα ρέει μέσα και από τα δύο τυλίγματα (σε σειρά γιά!)

:idea:

:HTEHETH63:
:bigcry:

:ADFADF1:

μμμμ
ευχαριστούμε δάσκαλε....

μιά και ρωτάς, ο μτς είναι σχεδόν κρύος.

Last edited:

καλά...
το ρεύμα ουδείς ποτέ εμίσησε...
όμως σκέφτομαι, γιατί αυτοί προτείνουν αυτόν στα πακέτα τους ?
9 βολτ δηλαδή?
και αν βάλουμε 12 ή 15 δεν θα ζοριστούν τα σταθεροποιητικά?

Εμ βέβαια, όσο μεγαλώνει το "spread" όλοι ζοριζόμαστε! :bigcry:

'Οχι, αλλά είναι και ανοδιωμένο! Αν δεν ήταν και ερχόταν σε επαφή με το άλλο ψυγείο θα είχες πρόβλημα....

Και στα σπειρώματα;

μμμμ
ευχαριστούμε δάσκαλε....

μιά και ρωτάς, ο μτς είναι σχεδόν κρύος.

Αυτό δείχνει ότι δε χαμπαριάζει...:music-smiley-005:

οπότε....:drummer:

:ernaehrung004:

Η ισχύς που θα μεταφερθεί από το πρωτεύον στο δευτερεύον εξαρτάται μόνο από το μέγεθος του πυρήνα.
Συγκεκριμένα η ισχύς (ή το ρεύμα) που θα πάρεις στο δευτερεύον σου θα είναι συνολικά 1,66Α είτε από το ένα τύλιγμα μονάχο του και το άλλο "στον αέρα" είτε και από τα δύο αν τα βάλεις παράλληλα.

:ADFADF1:

Είναι σίγουρο αυτό? Και η amplimo στο manual λέει πως γίνεται double secondary current (αν και μου φαίνεται λογικό αυτο που λες..., ίσως με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιείς και τις δύο εξόδους )

Και στα σπειρώματα;
Το πολύ πολύ γίνεται ένα με την ψύκτρα που θεωρητικά είναι μονωμένη με τις υπόλοιπες! Το Placid έχει ξεχωριστή για κάθε τρανζίστορ (που συνήθως είναι μονωμένα στη βίδα στήριξης) , αν πας σε λύση με μία ψύκτρα τότε οποσδήποτε με μόνωση αλλά και στη βίδα στήριξης με πλαστικές ροδέλες αν είναι απαραίτητες !

Αυτό πχ. δεν έχει πρόβλημα στο σπείρωμα!
irfp_240.jpg

Ενώ εδώ έχουμε!

Transistor_LM1875T_LM1875.jpg

Last edited:
μίκα?
γιατί?
θα βγάλουμε το ψυγείο και θα βάλουμε το placid πλάι πλάι με την πλαϊνή πλευρά. (πω πω παρήχηση του πλα....) και θα βιδώσουμε το τρανζίστορ στο πλάι...

τα ειπε ο prooptiki.:ernaehrung004: