My Salas Folded Simplistic Phono, Oh My!

Σε επίπεδο τέμπο, ανάλυσης και αρμονικών είμαι σε "άλλο" γενικά επίπεδο.

Η εντύπωση μέχρι τώρα είναι ότι το phono θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία λέξη ως "απόλυτα διάφανο" και αυτό διότι ενώ σε κάποια κομμάτια θα μπορούσες να το πεις και "εντάξει, καλό είναι", σε κάποια άλλα λες "τώρα μάλιστα!".

Αυτή η αίσθηση της εκλαμβανόμενης διακύμανσης είναι χαρακτηριστικό πιστεύω σχεδιάσεων που σέβονται το πρόγραμμα...

Γιατι δεν το μετρας το Pitch stability του Gyro? Αν δεν εχεις τον σχετικο δισκο, τον εχω εγω. Να δεις και που εισαι με λιγο μεγαλυτερη ακρίβεια Σταυρο.

Το έχω τσεκάρει για 33 1/3 με 2 τρόπους Παναγιώτη:

1. Κόλλησα μία οδοντογλυφίδα στο πλατό και χρονομέτρησα 100 περιστροφές με android app.
2. Χρησιμοποίησα τον ειδικό δίσκο test της ΑΑΑ.

Και στις 2 περιπτώσεις είναι spot on (πρώτη φορά).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εν τω μεταξύ, απόλυτη ησυχία αυτό το phono!

Επιβεβαιώνω την ορθότητα χρήσης ενός μόνο κουτιού αλλά και θωρακισμένου (supreme audio grade) Μ/Σ toroidy..

Ναι έπεσε δουλίτσα και έμεινε λίγο πίσω το θέμα. Ελπίζω σήμερα να προλάβω να τρυπήσω

Η χρονομετρηση με τον τρόπο αυτό δεν δείχνει και πολλές λεπτομέρειες για την σταθερότητα περιστροφής. Αυτό που διαβάζεις είναι ένα average χωρίς να έχεις εικόνα αν τελικά έχεις παροδικές αποκλησεις μικρού ή μεγάλου βαθμού. Στο τέλος αυτό το average βγαίνει σωστό..

Για να έχεις σωστή εικόνα πρέπει να μετρήσεις με δίσκο και σχετικό πρόγραμμα. Αν το επιθυμείς υπάρχουν Σταύρο.

Last edited:
Συγγνώμη για τη βιασύνη.

Ξαναπόσταρα την ερώτησή μου στο γενικό thread.

Last edited:
Τεράστιας σημασία το σωστό loading με το συγκεκριμένο phono. Η διαφορετικότητα της κάθε ρύθμισης πολύ εύκολα διακριτή.

Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής!

Κατόπιν αιτήματος συμφορουμιτών αλλά και φίλων (μη τους στεναχωρήσουμε κιόλας) το ταμπελάκι με τις οδηγίες loading εντός του κουτιού πετάχτηκε και επανασχεδιάστηκε με "σοβαρά" χρώματα.:flipout:

Τελικές φώτο όταν χαραχτεί η πρόσοψη...

Ωχ, και άλλη ένσταση. :)

Χρειάζεται κάτι οπωσδήποτε εκεί για να μη συνδέσει κανείς τη κεφαλή κατά λάθος...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σ' αυτό το σημείο, να επισημάνω κάτι να μην παρεξηγούμαι: είναι η δεύτερη κατασκευή μου που δεν είναι στον αέρα, hardwired σε πλακέτα ή σε πρόχειρο κουτί.

Σαφώς υπάρχουν άλλοι συμφορουμίτες τους οποίους θαυμάζω για τη δουλειά τους, μαζί και εσύ Takis.

Δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμων στα μηχανολογικά ή τα "ζητήματα κουτιού".

Όμως αισθάνομαι περήφανος για τη συγκεκριμένη κατασκευή η οποία κατέληξε εμφανισιακά αλλά και ακουστικά να ξεπερνά κάθε μου προσδοκία...

μα οτι γραφετε εδω μεσα ειναι απλα για να βοηθα ο ενας τον αλλο οποιος νομιζει οτι ειναι γκουρου απλα κανει πολυ μεγαλο λαθος
οσο για το ( out) δεν δειχνει ωραιο η κατασκευη ειναι πολυ καλη ισως αν σε περνει οικονομικα να κανεις και εκει με χαραγμα το τι κανει το καθε rca αλλα μαλλον καλυτερα θα ηταν να γινει με μεταξοτυπια ακριβο βεβαια
αλλη λυση ειναι να γραψεις οτι θες στο pc με το corel και να το δωσεις να στο εκτυπωσουν σε ασπρα γραμματα

οσο για λαθη ολα τα diy εχουν εδω εχουν επωνυμα και πανακριβα μηχανηματα

Απάντηση: Re: My Salas Folded Simplistic Phono, Oh My!

αλλη λυση ειναι να γραψεις οτι θες στο pc με το corel και να το δωσεις να στο εκτυπωσουν σε ασπρα γραμματα
Και μαύρα γράμματα με λευκή μπορντούρα θα ήταν ωραίο.
Πιο διακριτικό.
Κι όσο πιο μικρά γίνεται.