Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Προς Θεού, δεν εννοούσα τίποτα για σένα. Γενικά μιλούσα στο να μην κρίνουμε, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου μέσα. Γνωρίζω την θέση σου, αλλά κυρίως μέσα από τον λόγο σου εδώ μέσα (διότι δεν σε ξέρω) είσαι ένα άτομο που μιλάει σωστά και πάνω από όλα νηφάλια.

Πάντως για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν ξέρω αν με ξεγελάει η μνήμη μου, αλλά πέρυσι στο μπάσκετ η EPT HD δεν έδειξε ποτέ αγώνα πλην από τους εντός που ήταν game of the week. Αν δηλαδή δείξει το αυριανό σε HD θα είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει (συγνώμη αν κάνω λάθος), και θα δείχνει ότι πλέον κυνηγάνε τις HD παραγωγές. Αν πάλι όχι, όπως είπα και πριν ...υπομονή.

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Δεν παρεξήγησα τα γραφόμενα σου. Κάθε άλλο μάλιστα.

Η ΕΡΤ εδειχνε και HD των εκτός έδρας και έκανε HD μόνο τα, σωστά όπως είπες, gane of the week.

Απάντηση: Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Το DD+ είναι συμβατό με το απλό DD.
Έχω τον Dreambox DM-8000 με DVB-T tuner κι όταν έβαζα την ΕΡΤ HD (τώρα δεν έχω εικόνα, έχω μετακομίσει στη Σύρο) δεν μου άναβε στον YAMAHA RX-V740 ενισχυτή που έχω η ένδειξη DOLBY DIGITAL όπως με τα υπόλοιπα δορυφορικά HD κανάλια αλλά έπαιζε μέσω από το απλό MPEG stream. Τώρα ο YAMAHA είναι άχρηστος ή ο Dreambox;

Re: Απάντηση: Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Έχω τον Dreambox DM-8000 με DVB-T tuner κι όταν έβαζα την ΕΡΤ HD (τώρα δεν έχω εικόνα, έχω μετακομίσει στη Σύρο) δεν μου άναβε στον YAMAHA RX-V740 ενισχυτή που έχω η ένδειξη DOLBY DIGITAL όπως με τα υπόλοιπα δορυφορικά HD κανάλια αλλά έπαιζε μέσω από το απλό MPEG stream. Τώρα ο YAMAHA είναι άχρηστος ή ο Dreambox;

1. πρέπει από το δέκτη να διαλέξεις το DD+ stream και ΟΧΙ το MPEG.
2. Βάλε την ψηφιακή έξοδο του δέκτη σε raw mode, δηλαδή να στέλνει ότι λαμβάνει (DTS, MPEG, DD+ κλπ). Ετσι την αποκ/ση του ήχου την αναλαμβάνει ο Yamaha.

σε μενα ανοιγει η ενδειξη DOLBY στον ενισχυτη αλλα δειχνει δυο καναλια.ετσι πρεπει να ειναι?κανονικα δεν επρεπε να ειναι 5?

Ότι δίνουν. Δεν μπορεί να μην είναι έτοιμοι για περισσότερα κανάλια ακόμα (που λογικά δεν είναι)

Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Το αποψινό ματς του Ολυμπιακού είναι Game of The Week
Λέτε να γίνει κάποιο θαύμα??
Μάλλον χλωμό ...

Πιο πιθανό το βρίσκω να το δείξουν HD από το να μην το δείξουν.

Τα πρώτα πλάνα είναι SD,και σε κάθε περίπτωση ο ήχος πολύ μέτριος για DD+.

Ανδρέα μου, όταν δίνεις απλά έναν ήχο από ISDN codec σε DD+ τι περιμένεις να ακούσεις: Δεν είναι DD+ wizard(!!)
Υπομονή, θα έρθουν και καλύτερες μέρες. κάποια στιγμή.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά προηγείται και ο ήχος. ..
Το διορθώνουν βέβαια. ..τόσο ώστε ακούμε τον Ιωάννου και σε επανάληψη!!

Last edited:

Συμφωνώ απόλυτα,αλλά από το γήπεδο,όντας HD μετάδοση στέλνουν AC3 640kbps(ή έστω κάτι καλύτερο;);Τεχνικά είναι δύσκολο ο εκφωνητής να περνάει μόνο από το κεντρικό ;

Συγνώμη εαν κούρασα με τις διαδοχικές ερωτήσεις.

Για να μπει ο Ιωάννου στο κεντρικό, πρέπει να το ανοίξουν (αυτό που λαμβάνουν), να κόψουν αν και εφόσον υπάρχει κάτι στο center, να τον δρομολογησουν στο C και να το ξανά κλείσουν για να το πάρεις εσύ. Επιπροσθέτως πρέπει να τον "μιξαρουν" με διεθνή ήχο, ή να το κάνουν downmix για να το στείλουν και εκτός Dolby.
Δεν γνωρίζω αν έχουν ακόμα όλες τις δυνατότητες να το κάνουν αυτό.

Που ακούς τώρα τον δημοσιογράφο?

Τον ακούω από όλα τα ηχεία.Στον ενισχυτή έχει ανάψει το DD+ και DD PLII όντας δικάναλος.

Αρα απλά τον δίνουν στο decoder σε όλα τα κανάλια. Υπομονή. Για να τα κάνεις όλα σωστά θέλει μηχανήματα και υποδομή,που δεν νομίζω να τα έχουν ακόμα διαθέσιμα

το σηματακι αν μπορουσαν να το κανουν ποιο αχνο θα βοηθουσε τις ευαισθητες σε burn in τηλεορασεις.

Οπα!!!!! 2:20 πριν το τέλος του αγώνα το γύρισαν σε HD..
Άμα αρχίσω τώρα το κράξιμο εγώ θα φταίω?

Status
Not open for further replies.