Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Μολις τωρα το γυρισαν σε hd!!δε βρισκανε το κουμπι τοση ωρα..

Πάλι SD. Εγώ μια άλλη απορία έχω. Οταν πρώτοανέβηκε η ΔΤ τα χρώματα ηταν πολύ μουντα, καμια σχέση με το τι βλέπαμε στην ΝΕΤ. Τώρα που εκπέμπουν απο το Μέγαρο, γιατί η εικόνα παραμένει το ίδιο χάλια; Ακομα και στο ένα λεπτό του HD τα χρώματα ηταν πολύ μου τα, και δεν φταίει η μετάδοση διότι το βλεπω και στο Γερμανικό και ειναι άψογη. Πως δικαιολογείται αυτό;

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Είσαι σίγουρος ότι τώρα βγαίνουν αποκλειστικά και μόνο από το ραδιομεγαρο;
Πάντως το να κάνουν πρόβες έτσι στον αέρα δεν δείχνει σωστή λειτουργία. ..
Έχουν όλες τις μέρες και ώρες να κάνουν όσες πρόβες θέλουν. Τώρα θα μου πεις ποιος τα καταλαβαίνει αυτά που κάνουν.. σωστό και αυτό.

Δεν ξέρω. Εγώ στηρίχτηκα σε κατι που νομίζω το είπες εσύ χθες-προχθές. Οτι κάποιος απο μεσα ανέφερε οτι με το που γυρίσουν στο Μέγαρο, θα ξεκινήσει η HD εκπομπή. Δική μου η παρανόηση...

Δεν το είπα εγώ, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Το θέμα ειναι ότι και να έχουν μπει δεν είναι σε πλήρη λειτουργία.

Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Οπα!!!!! 2:20 πριν το τέλος του αγώνα το γύρισαν σε HD..
Άμα αρχίσω τώρα το κράξιμο εγώ θα φταίω?

Μάγκα ευτυχώς που το ανέφερες,διότι προς στιγμήν νόμιζα ότι έβλεπα φαντάσματα :)

Πάντως για να πω την αλήθεια....εμένα μου αρέσει πολύ που βλέπω,έστω και σε upscaled, εικόνα HD σε κανάλι ευρέος ενδιαφέροντος (λέμε τώρα...):ears:
Όντως έχει διαφορά η εικόνα από την απλή ΔΤ ,τόσο στο ζωντανό πρόγραμμα όσο και σε ταινίες (προχθές έβλεπα ένα western και στο HD ήταν πραγματική απόλαυση)

Αν σκεφτείς ότι πριν ένα δεκαήμερο δεν ξέραμε καν αν θα βγει πάλι hd κανάλι από την κρατική, αναμφίβολα η πρόοδος είναι σημαντική, είναι και μια πρόκληση για τους άλλους και ανέβασμα του πηχυ. Πέρα από το γεγονός ότι πιάνουν τόπο τα λεφτά που έχουμε δώσει για hd τηλεοράσεις.

Την τελευταία φορά που αναφέρθηκε εδώ μέσα, ότι η ERT HD ανέβασε ψηλά τον πήχη…. βγήκε ο Κεδίκογλου και ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ….

Απαγορευμένη φράση είναι τελικά ..

Στη Κρήτη και στη Ρόδο τόσο δύσκολο είναι να ενεργοποιηθουν οι συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης. Μόνο βλέπουμε από το μπουκέτο της nova. Αφού εδώ έγινε η μετάβαση, τόσο δύσκολη είναι η ενεργοποίηση του δορυφόρου. Αλλά βλέπω να γίνει όταν ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση σε σε όλη τη χώρα.

Το προγραμμα ειναι το ιδιο, οποτε προς το παρον δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος. Ουτως η αλλως ολα οσα γινονται ειναι τεχνικα πειραματα.
Εδω καλα καλα δεν λειτουργουν τα studio στο ραδιομεγαρο ακομα.
Σιγουρα υπαρχουν πιο επειγοντα θεματα να λυθουν.
Ειδικα το θεμα προμηθειας δορυφορικης χωρητικοτητας θελει το χρονο του, απο ολες τις αποψεις.
Οποτε η καβαντζα Νοβα επιγεια βολευει μια χαρα.

Ειναι απλα μια αρχη, που δειχνει οτι εξακολουθει να υπαρχει θεληση για HD εκπομπη απο τον (οποιο) δημοσιο φορεα ΜΜΕ.

Τα προβληματα σιγα σιγα θα λυθουν οταν σταθεροποιηθει η κατασταση.

Ανεβηκε σε ΟΤΕ και Νοβα;

Αν επιλεξω just scan (στην LG) το framerate του logo γινεται ελαχιστα καλυτερο (ελαχιστα ....).
Κατι σπασιματακια φευγουν, εξαλειφονται. Αλλα δεν καλυπτεται ολοκληρη η οθονη απο το σημα.

Αν επιλεξω original η 16:9 το framerate βγαζει κατι σβελτα "σπασιματακια" στο animation.
Χωρια που "κοβει" αρκετο απο το περιθωριο (φαινεται απο το ποσο ανεβαινει το μικροτερο
λογοτυπο ΔΤ πανω και αριστερα, οχι το μεγαλο !).

Και μια ακομα ερωτηση :
ο αγωνας μπασκετ, προχθες, ηταν upscaling ?

Last edited:

Παλι προβλημα με την lg εχεις????????????????
Ακομα να την πεταξεις?:jester:

Να ρωτησω κι εγω κατι. Ανοιξα χτες την τηλεοραση στο τελευταιο λεπτο του αγωνα.
Αυτο που ειδα ηταν hd δηλαδη, συμφωνα με τα λεγομενα σας? Γιατι την ανοιξα ακριβως
επειδη σας ειχα διαβασει εδω και ειδα μια εικονα που hd δεν θα την εκανα με τιποτα.

Last edited by a moderator:

Το γύρισαν για 1 λεπτό, ίσως και κάτι λιγότερο, σε HD και μετά πάλι SD. Από το 2:20 έως περίπου 1 λεπτό πριν το τέλος.

Αν επιλεξω just scan (στην LG) το framerate του logo γινεται ελαχιστα καλυτερο (ελαχιστα ....).
Κατι σπασιματακια φευγουν, εξαλειφονται. Αλλα δεν καλυπτεται ολοκληρη η οθονη απο το σημα.

Αν επιλεξω original η 16:9 το framerate βγαζει κατι σβελτα "σπασιματακια" στο animation.
Χωρια που "κοβει" αρκετο απο το περιθωριο (φαινεται απο το ποσο ανεβαινει το μικροτερο
λογοτυπο ΔΤ πανω και αριστερα, οχι το μεγαλο !).

Και μια ακομα ερωτηση :
ο αγωνας μπασκετ, προχθες, ηταν upscaling ?

Το σωστό στις LG είναι το just scan....

Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Γεωργιε
Eγω και η LυGερη μου :blush: ... δεν στηριζουμε την (σ)χεση μας σε κουτσομπολια τριτων :aetsch:
Ο κοσμος ηταν, ειναι και θα ειναι ΠΑΝΤΑ κουτσομπολης .... :listen: ....

Μανο, να σ'αφησουμε μονο μαζι της?:p

Αρα εγω πετυχα sd ετσι? Ειπα κι εγω! πως αλλαξε ετσι το hd απο τοτε που το βλεπαμε στην ερτ?:Banane0:
Το γιατι αφου επαιξε hd δεν το αφησαν να συνεχισει ετσι μου διαφευγει παντως...

Ρε παιδιά, έγω έχω έναν αποκωδικοποιητή Argus Mini T-hd και στην ΔΤ-hd το φορμά ήχου dd+ απλά ήταν… μουγκό. Είναι φυσιολογικό ή υπάρχει κάποιο θέμα με τον δέκτη μου;

Status
Not open for further replies.