Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Μιά χαρά! Είμαι μέσα στο κατακόκκινο.
Ευχαριστώ!

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Να σαι καλά! :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Καλησπερα παιδιά!
Μετα απο 2-3 μερες ψαξιματος στο νετ, νομιζω οτι εδω σε σας προσεγγίστηκε καλυτερα το ερωτημα μου, και θα ηθελα την γνωμη/γνώσεις σας.

Μελετησα αρκετα τον πολυ καλο χάρτη που εβαλε ο midas http://greektv.pbworks.com/w/page/46...91ΡΗ , επίσης διαβασα ο,τι σχετικο.
Μενω στο Κορωπί (ακριβης θεση 37.863165,23.862744). Εχω 2 συγχρονες tv στο σπιτι που πιάνουν digital, με εσωτερικους αποκωδικοποιητες. Η μια παιζει με εσωτερικη κεραια και η άλλη με την παλια εξωτερικη. Συνολικα και οι 2 πιάνουν απο 26 καναλια η καθε μια (τα ίδια 26). Σ αυτην που παιζει με την εξωτερικη εχω ισχυ σηματος 100 και ποιοτητα σηματος 100, με μετρησεις της tv. Σχεδόν σε όλα τα καναλια. H κεραια στην ταρατσα βλεπει Υμηττο φατσα χωρις ενδιαμεσα εμποδια.

Πιανω λοιπον όλα της digea και πιάνω και digital Nεριτ. Αψογα θα ελεγα. ΔΕΝ ΠΙΑΝΩ ομως ουτε Νεριτ HD, ουτε Νεριτ sport. ΚΑΘΟΛΟΥ.

Συγκεκριμενα πιανω Νεριτ απ το καναλι 22 στα 482Mhz ενω παντου διαβαζω οτι η Νεριτ HD παιζει στο καναλι 52, στα 722Mhz. Mε τεχνικό που μιλησα μου το επιβεβαιωσε. Προσπαθησα χειροκινητα να σκαναρει η tv πανω στην συχνοτητα 52@722Μhz......και ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Προφανως καταλαβαινω οτι δεν υπαρχει σημα στην περιοχη μου. Τι πρεπει όμως να καταλαβω?, (αφου μελετησα όλους τους χαρτες που εδειξε ο midas). Nα περιμενω το κοκκινο φασμα του Υμηττου να γινει πρασινο?....πρεπει να κανω κατι άλλο?

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων :ernaehrung004:

Πες μας και ποιον αποκωδικοποιητη εχεις.
Αν ο αποκωδικοποιητης ειναι sd δεν προκειται να δεις ποτε σε αυτον hd καναλι...

Εχω 2 συγχρονες tv στο σπιτι που πιάνουν digital, με εσωτερικους αποκωδικοποιητες

Εχω επίσης κι εναν http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/Prime-HD.aspx που δεν χρησιμοποιω. Στις δοκιμες ομως τον δοκιμασα και αυτον, μπας και. ΤΙΠΟΤΑ.

παιδιά, εχω κανει όλα τα προφανη και πολλά παραπάνω που δεν περιέγραψα για οικονομια λόγου και χωρου (βλ. μακραν εμπειρία σε φορουμς)

Μιλησα στο τηλ. με digea που μου ειπε "δεν ειμαστε εμεις υπευθυνοι για τΑ κρατικΑ κανάλιΑ" (sic)....λες κι εχουμε πολλά.

Εστειλα μεηλ στην Νεριτ, (για την τιμή των οπλων)...φυσικα δεν απαντησαν ποτέ.

Εχεις ενισχυτη?

Οχι,...αφου εχω τελειο σημα και ποιοτητα.

Απεναντιας, δοκιμασα για εξασθενιση(μπουκωμενο σημα) σκαναρισματα με την κεραια εκτος πριζας (δλδ με το καλωδιο να κρεμεται) και ακόμα και χωρις καν καλωδιο κεραιας.

Συνεχιζει να συντονιζει (τα ιδια) καναλια - απλα χανει 2-3 και τα πιανει με ποιοτητα 60 ή 70.

Εψαξα κι εγώ το θέμα σου φίλε Diamantis που πράγματι είναι εντυπωσιακό. Για κάποιο λόγο με σύγχρονες τηλεοράσεις δεν πιάνεις τις συχνότητες 48 και 52 της ΝΕΡΙΤ (είναι οι προσωρινές μέχρι τις 11/7) και πιάνεις μόνο τη ΝΕΡΙΤ μέσω της συχνότητας με τη Νόβα που έχουν μαζί, όπως πιάνεις και όλα τα προγράμματα της Digea.

Η περιοχή σου έχει κάποια θέματα κενών σήματος από Υμηττο λόγω καθετης -μεγάλης γωνίας λήψης, τα οποία παίζουν ανάμεσα σε 50 με 100 μέτρα. Δηλαδή μπορεί κάποιος γείτονας σου στα 100μ. να πιάνει κανονικά με 100% σήμα. Στους χάρτες της Digea η περιοχή του στίγματός σου έχει ένα κενό http://www.digea.gr/digea/gr/Η-επίγεια-ψηφιακή-τηλεόραση/Χάρτες-Καλυψης το οποίο o πομπός της Digea και της Νόβα έχει καλύψει σε αντίθεση με τον πομπό της ΝΕΡΙΤ, προφανώς γιατί στοχεύει κάποιο χιλιοστό διαφορετικά.

Τώρα τι σου συνιστώ να κάνεις. Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τις 11/7 που θα γίνουν οι νέες ρυθμίσεις της ΝΕΡΙΤ και της DIGEA και θα γίνει η κανονική και τελική μετάβαση της περιοχής, είναι υποχρεωμένοι να παίζουν με την ίδια ισχύ και κατευθυνση και οι δύο πάροχοι. Με την μετάβαση της Αττικής θα ενεργοποιηθούν και άλλοι πομποί στις ίδιες συχνότητες -θα γίνει το SFN οπως λέγεται- στην περιοχή και ενδεχομένως θα πιάσεις σήμα από τον Υμηττό. Αν δεν πιάσεις από εκεί, γύρισε προς Εύβοια στα Στύρα την κεραία οπότε με την ενεργοποίηση εκεί του Κ.Ε. στις 11/7 (Όλα τα κανάλια θα έχει και αυτό) βλέπω στους ίδιους χάρτες ότι είσαι "κόκκινος" και θα πιάσεις από εκεί σήμα. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να δεις τον εξοπλισμό σου με κάποιον τεχνικό της περιοχής (ίσως μια μικρή κεραία με πλέγμα να δώσει καλύτερα αποτελέσματα)

Last edited:

Midas, σ ευχαριστω πολυ!

Εχω ήδη καταλάβει οτι το θεματακι μου ειναι μαλλον "εντυπωσιακό". Ο τεχνικός που μιλαγα καμμια ωρα στο τηλ. φαινοταν οτι ηξερε την δουλεια του,...αλλά στο τελος, σαν να σηκωσε τα χερια μου φανηκε...

Στο ίδιο σπιτι, η αδελφη μου ΠΙΑΝΕΙ Nεριτ ΗD, μεσω εξοπλισου Νοβα. Δηλ. πιατο, αποκωδικοποιητη. Νοva δεν ειναι συνδρομήτρια πλεον - απλά της εχει μεινει ο εξοπλισμος και δεν αλλαξε το κονφιγκιουρεϊσον, οταν διεκοψε την Νοva. Επίσης δεν μπορω να ξερω τι γινεται με τους γειτονους, μιας και όλοι(!!) εχουν πακετα Νοβα ή ΟΤΕ και βλεπουν δορυφορικά.

Λογικότατα λοιπον συστηνεις να περιμενω μεχρι 11/7 και μετά βλεπω τι κανω.

Ευχαριστω ξανά! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Στο ίδιο σπιτι, η αδελφη μου ΠΙΑΝΕΙ Nεριτ ΗD, μεσω εξοπλισου Νοβα. Δηλ. πιατο, αποκωδικοποιητη. Νοva δεν ειναι συνδρομήτρια πλεον - απλά της εχει μεινει ο εξοπλισμος και δεν αλλαξε το κονφιγκιουρεϊσον, οταν διεκοψε την Νοva.

Αυτό που λες δεν γίνεται.
Αν δεν έχεις συνδρομή, με τον εξοπλισμό και μόνο, δεν μπορείς να δεις Νεριτ κλπ.

Για άλλη μια φορά χθες η εικόνα στο ματς Γερμανία - Γκάνα (παιχνιδάρα), ήταν απαράδεκτη. Πάντα μετά από τέτοια εικόνα βάζω blue ray για να σιγουρευτώ ότι δε φταίει κάτι στον προτζέκτορα. Κακό κοντράστ με αποτέλεσμα η εικόνα δεν είχε βάθος πεδίου συν ότι το λευκό ήταν κάπως πουσαρισμένο, ευκρίνεια τυπική, η κίνηση για άλλη μια φορά νόμιζες ότι η μπάλα κινείται με την ταχύτητα του φωτός κάτι σαν το φαινόμενο ντόπλερ και χρώματα άτονα. Χθες παρατήρησα ότι η ανάλυση ήταν 1440Χ1080, πάει το 1920 οπότε δεν μας έφτανε το χαμηλό bitrate, ρίξαμε και την ανάλυση. Δεν πάει ρε παιδιά κάποιος από δω που να ξέρει λίγα πράγματα να κάνει τις ρυθμίσεις εκεί στην ΕΡΤ μπας και δούμε εικόνα υψηλής ευκρίνειας της προκοπής; Οχι τίποτα άλλο αλλά χθες που μου ρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ είδα πως για Δήμο και Νεριτ πληρώνω 89 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται με την καμία!!!!!!

Ηταν live ή σε μαγνητοσκόπηση ? Οσο για τα 89 ευρω, μιας και οι λογαριασμοι ειναι διμηνοι για τη nerit πληρωσες 6. Για τα σκουπιδια 83. Μαλλον πληρωνεις πολλα για σκουπιδια οποτε στα σερβιρουν και σε HD μορφή. :drummer:

Midas, σ ευχαριστω πολυ!

Εχω ήδη καταλάβει οτι το θεματακι μου ειναι μαλλον "εντυπωσιακό". Ο τεχνικός που μιλαγα καμμια ωρα στο τηλ. φαινοταν οτι ηξερε την δουλεια του,...αλλά στο τελος, σαν να σηκωσε τα χερια μου φανηκε...

Στο ίδιο σπιτι, η αδελφη μου ΠΙΑΝΕΙ Nεριτ ΗD, μεσω εξοπλισου Νοβα. Δηλ. πιατο, αποκωδικοποιητη. Νοva δεν ειναι συνδρομήτρια πλεον - απλά της εχει μεινει ο εξοπλισμος και δεν αλλαξε το κονφιγκιουρεϊσον, οταν διεκοψε την Νοva. Επίσης δεν μπορω να ξερω τι γινεται με τους γειτονους, μιας και όλοι(!!) εχουν πακετα Νοβα ή ΟΤΕ και βλεπουν δορυφορικά.

Λογικότατα λοιπον συστηνεις να περιμενω μεχρι 11/7 και μετά βλεπω τι κανω.

Ευχαριστω ξανά! :ernaehrung004:

Άλλη μιά ιδέα, δοκίμασε μήπως λαμβάνεις τίποτα παράσιτα (χιόνια), στην αναλογική 52...

Ηταν live ή σε μαγνητοσκόπηση ? Οσο για τα 89 ευρω, μιας και οι λογαριασμοι ειναι διμηνοι για τη nerit πληρωσες 6. Για τα σκουπιδια 83. Μαλλον πληρωνεις πολλα για σκουπιδια οποτε στα σερβιρουν και σε HD μορφή. :drummer:

Κοντά έπεσες, 12 ευρώ για τη Νέριτ και 68 για Δήμο Περιστερίου, ούτε στο Μαλιμπού δεν έχουν τόσα δημοτικά τέλη, τέλος πάντων. Ο αγώνας ήταν ζωντανός, εννοείται ότι σε κονσέρβα η εικόνα όχι μόνο δεν παλεύεται, αλλά είμαι σίγουρος ότι άκουσα κάποια στιγμή και τον προτζέκτορα να δυσανασχετεί με το "φαϊ" που του δίνω!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Αυτό που λες δεν γίνεται.
Αν δεν έχεις συνδρομή, με τον εξοπλισμό και μόνο, δεν μπορείς να δεις Νεριτ κλπ.

Εχεις δίκιο, το εθεσα λάθος. Εχει διακόψει Νοva, αλλά εχει μπει συνδρομήτρια σε καποιο δορυφορικό πρόγραμμα της Forthnet. Παντως σιγουρα δεν παιρνει σημα απ την κλασσικη κεραια που παίρνω εγώ.

Το ερωτημα παραμενει βεβαια..."μπορω μόνο μεσω πιάτου, κλπ?" Θα περιμενω μεχρι τις 11/7 και θα δω.

Διαισθητικά και μόνο - νομιζω δεν θα αλλάξει κατι. Πρεπει συν Αθηνά (11/7) να κουνησω μαλλον και χειρα. Δηλ. ψαξιμο κατευθυνσης κεραιας, αλλαγη ισως κεραιας με καμμια σοβαρη televes, κλπ

Ιδωμεν...

Άλλη μιά ιδέα, δοκίμασε μήπως λαμβάνεις τίποτα παράσιτα (χιόνια), στην αναλογική 52...

Κατι μου θυμισες με τα χιόνια. Στα πολλα σκαναρισματα που εχω κανει, με ολους τους δυνατους συνδιασμους....θυμαμαι καπου εβγαζε μερικά καναλια, τα ονομαζε αναλογικά και ηταν φουλ χιονι. Νομιζω ηταν στην φαση που εκανα τεστ - χωρις ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΕΡΑΙΑ.

Γινε αν θες λιγο πιο λεπτομερης, σε παρακαλω. Τι ακριβως να δοκιμασω?

Δοκίμασε να κάνεις σκανάρισμα στο κανάλι 52 αλλά αναλογικά (και με κεραία) και να μας πεις τι βλέπεις

Status
Not open for further replies.