Να αναβαθμισω ή οχι;

yiannisav

Senior Member
14 June 2019
412
Καλημερα σας,
Απο περσι εχω ενα entry level home theater με pioneer vsx 534, dali spektor 2 και vocal, whaferdale dx3 για surround και το 12αρι Magnat subwoofer.
Παρολο που τα αγορασα προσφατα ποια αλλαγη θα μπορουσε να μου προσφερει μια σημαντικη αναβαθμιση στον ηχο σε ταινιες; Ο ενισχυτης ή τα ηχεια; Πχ ενα Vsx lx 305 ή ενας Sony TA-AN 1000 θα μου προσφεραν κατι; ή η αλλαγη καποιων ηχειων; ποια η αποψη σας;

Ηχεία. Βάλε τα Spektor για surround και πάρε μεγαλύτερα για την εμπρός τριάδα.

Δεν το λέω τυχαία. Έχω Spektor 2 και σε σύγκριση με τα Mission LX-3 ΜΚ2 που έχω για front είναι η μέρα με τη νύχτα. Γι' αυτό και θα μπουν surround. Γενικά τα Spektor 2 δεν είναι και πολύ μεγάλα για front.

Δεν ειναι οχι. Αν και επειδη ακουω κι μουσικη λατρευω τον ηχο τους. Αλλαγη ενισχυτη δεν θα δωσει κατι πολυ παραπανω; εννοω ενισχυτες επιπεδου 1000 ευρω. Δεν θα παω για κατι παραπανω. Αρκουν τα ηχεια;

Σου προτείνω να πας πρώτα σε ηχεία καλύτερα για front και κεντρικό, εννοώ μεγαλύτερα. Μετά θα δεις για καλύτερο ενισχυτή που θα έχει καλύτερο σύστημα όπως το Dirac, ενώ παράλληλα θα κοιτάς και για ένα δεύτερο sub, γιατί ο ενισχυτής που θα αναβαθμίσεις τότε θα είναι με δυνατότητα ξεχωριστής διαχείρισης για δύο sub (δηλαδή όχι ο 305, ούτε ο 505).
Όταν θα έχεις φτάσει εκεί, τα ηχεία που θα έχεις από πριν θα ταιριάξουν και καλύτερα.

Pioneer μετά τις 30 Σεπτεμβρίου τέλος και από support στην Ελλάδα.

Εάν σου αρέσει ο ήχος της Dali, δες τα Oberon 3 και το αντίστοιχο κεντρικό.

• Like
Reactions: yiannisav
Pioneer τελος το support; γενικα Ελλαδα; Εννοεις και τα παρεμφερη megnat, onkyo κτλ ή μονο Pioneer;

Παντως τα mission ειναι 60 watt ενω τα dali που εχω ειναι 100

Ποια καλέ; Τα LX-3 MK2? 120W είναι.

Recommended amplifier power 20-120W

Στα έφερα ως παράδειγμα τα συγκεκριμένα. Εσένα αφού σου αρέσει ο ήχος της Dali, δες τα αντίστοιχα Oberon 3.

Η πρόταση αφορά Bookshelf «μπαμπάτσικο» γενικώς, της αμέσως πιο πάνω κατηγορίας ποιότητας από αυτή που έχεις.

Οπως γράφω πάντα σε ολους τους συμφορουμίτες η άποψη μου είναι, πρώτα ηχείο και μετά ενισχυτής.
Επίσης είμαι της αποψης μικρά ηχεία μικρός ηχος, μεγάλα ηχεια μεγάλος ήχος. Θα έλεγα λοιπον να ξεκινήσεις με ηχεία δαπέδου δεξια και αριστερά, διάλεξε οποια σου αρέσουν και σηκώνει η τσέπη σου με γνώμονα την ευαισθησία για να μπορέσει αρχικά να τα οδηγήσει ο ενισχυτής σου, μέχρι και αν τον αναβαθμίσεις κι αυτόν.
Καλοσηρθες σε ενα σπόρ που δεν εχει τέλος, στο τέλειο σύστήμα δεν θα φτάσεις ποτέ. Σίγουρα θα φτάσεις σε κάποιο που θα σε ικανοποιεί πάρα πολυ.

Υπαρχει καποια προταση για δαπεδου μεχρι 700 ευρω; Επισης τα δαπεδου θα τα σηκωσει καλα ο Vsx 534 που δεν ειναι και τιποτα το φοβερο. Τα δαπεδου τι παραπανω θα μου δωσουν απο ενα bookshelf εχοντας υποψη οτι εχω και subwoofer; ευχαριστω πολυ

Μέχρι κάποιο μικρό δαπέδου, για παράδειγμα κάτι με διπλά πενταμισάρια μεγάφωνα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Αλλά έχε υπ' όψη ότι σε πολυκάναλο setup η χρησιμότητα αυτή είναι όταν ακούς στέρεο 2.0 όπου θα ακούς πιο γεμάτα. Όπως είπες έχεις ήδη sub, ο 534 έχει κάποιο Phase control έτσι ώστε να το φέρει κάπως χρονικά το sub ήδη. Άρα σε 2.1 θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Θέλεις ηχείο πιο γεμάτο όχι στο χαμηλό τόσο, όσο το να παίζει καλύτερα από το Spektor. Η λογική είναι να πας στην αμέσως επόμενη κατηγορία από τη βασική που είναι τα Spektor. Και με ικανότητα να δεχτεί μεγαλύτερο ενισχυτή στο μέλλον.

Βάλε και ένα συνολικό budget. Αν αναβαθμίσεις τα εμπρός, σίγουρα θα πας και για κεντρικό. Γι' αυτό και συμφέρει να είναι μεγαλύτερα βάσης.

Ας πούμε με λιγότερο από 1000€ έχει η Monitor Audio τα Bronze 100 6G και το κεντρικό C150 6G. Τα Bronze 100 είναι οκτάιντσα. Και το κεντρικό έχει 2x5.25.

Ευχαριστω πολυ. Θα τα δω τα monitor audio. Ο μονος μου προβληματισμος σε ολα αυτα ειναι αν η αναβαθμιση συο ηχπ θα ειναι μεγαλη και σημαντικη ή απλα θα ειναι ενα κλικ επανω

Υπάρχουν όρια στο τι μπορείς να πάρεις από έναν εντελώς εισαγωγικό AVR. Δεν μπορείς να περιμένεις να του βάλεις π.χ. ένα ηχείο βάσης των 3.000€ και να περιμένεις να το παίξει όπως θα το έπαιζε ένας καλύτερος ενισχυτής.
Το πάντρεμα δηλαδή πάει με την κατηγορία. Προς τα πάνω μπορείς να κινηθείς σε ποιότητα αλλά όχι ατέρμονα. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί τα συνοδά να μπορούν να ανταπεξέλθουν και αυτά.

Να ρωτησω και κατι τελευταιο. Προχθες ακουσα ενα συστημα sonos arc ultra με sub και era 300 πισω σε σπιτι φιλου. Μου φανηκε σοβαρα καλυτερο απο το συστημα που εχω ως τωρα. Μπορει να ισχυει ή απλα επειδη παντα το ξενο ειναι πιο γλυκο μου φανηκε το ξενο και διαφορετικο πιο ωραιο;

Ξεκίνα από το πόσο κάνει το δικό σου σύστημα και πόσο αυτό που άκουσες.

Μετά πρόσθεσε 4 upfiring ηχεία και έναν εννιακάναλο ενισχυτή, με δυνατότητα να φτιάξεις ένα target curve, και μετά σύγκρινέ το με το σύστημα της sonos που άκουσες... . Πρακτικά ένας 3800Η με το δικό του ΧΤ32 (χωρίς να πληρώσεις άδεια για Dirac και UMIK, μόνο το 20άρικο για το app στο smartphone) με 4 πες upfiring οικονομικά, θα φτάσει σε άλλο επίπεδο από αυτό που άκουσες. Με τα ίδια ηχεία και sub που έχεις τώρα.

Το δικο μου συνολο μαζι με καλωδια κτλ εκανε περιπου 1700. Το sonos κανει 2400.
Ο Denon κανει αλλα 1400 και μαζι με τα upfiring πες 2000 και 1700 που εχω δωσει ηδη 3700. Δεν ξερω...απλα μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι ενα πολυ απλο entry level home theater οπως το δικο μου μπορει τελικα να ειναι χειροτερο απο ενα οικοσυστημα sonos. Τουλαχιστον στις ταινιες διοτι δεν ακουσαμε μουσικη

Ξέχασες να αφαιρέσεις τον pioneer από την τιμή για τη σύγκριση.

Ή να το πάμε λίγο διαφορετικά. Το σύστημά σου όπως είναι σε σχέση με ένα αντίστοιχης τιμής Sonos. Με την προυπόθεση όμως το σύστημά σου να είναι ρυθμισμένο σωστά.