Να αναβαθμισω ή οχι;

Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα.
Η θέση που θα κάτσεις εσύ παίζει πιο μεγάλο ρόλο από το να αλλάξεις τον Yamaha σου με τον 1800H...
Το που θα βάλεις τα ηχεία, και το subwoofer έχουν επίσης περισσότερη σημασία από το να αλλάξεις στον 1800H.
Δεν θα αναφερθώ σε ακουστική φροντίδα χώρου και ακουστική γενικότερα γιατί τζάμπα θα γράφω.

Αφού: "τα μικρά οικονομικά Dali παίζουν ΥΠΈΡΟΧΑ μουσική δίχως subwoofer".

Αμφιβαλλεις βλεπω οτι μπορει και να παιζουν τοσο καλα. Φανταζομαι τα εχεις ακουσει και αρκετες ωρες μια που εισαι του χωρου και τα γνωριζεις. Τι να κανουμε δυστυχως δεν εχπυν ολοι focal και svs subwoofer οπως ολοι εσεις εδω. Ο,τι μπορουμε κανουμε

Αμφιβαλλεις βλεπω οτι μπορει και να παιζουν τοσο καλα. Φανταζομαι τα εχεις ακουσει και αρκετες ωρες μια που εισαι του χωρου και τα γνωριζεις. Τι να κανουμε δυστυχως δεν εχπυν ολοι focal και svs subwoofer οπως ολοι εσεις εδω. Ο,τι μπορουμε κανουμε

Προφανώς και τα έχω ακούσει.
Και τα έχω μετρήσει κι όλας με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα έχω συγκρίνει με πολλά ζεύγη (αντίστοιχης και μη τιμής).

Στα ίδια λεφτά υπάρχουν καλύτερα ηχεία.
Σε πιο πάνω λεφτά υπάρχουν αρκετά, αρκετά καλύτερα ηχεία.

Βεβαίως και 1εκ. € να δώσεις, αν ο χώρος σου είναι π.χ. ένα τετράγωνο δωμάτιο με 50% επιφάνεια τζάμι, ψιλοάδειος χώρος και εσύ κάθεσαι στο κέντρο, πάλι χάλια θα ακούς.

Θα βάλεις overhead ηχεία; Έστω δύο. Αυτό εγγυημένα τελειώνει με τα ήξεις αφήξεις των upfiring ακόμα και τέσσερα να είναι αυτά. Η φάση είναι κάπως έτσι. Δεν έχεις ηχεία καθόλου που να παίζουν πληροφορία ύψους. Βάζεις ένα ηχόμπαρο (πληθυντικός τα ηχόμπαρα κατά τα ακρόμπαρα :eek::p ) που είναι με 4 upfiring και αρχίζεις να χαμογελάς. Κάπως σαν να είναι κι από πάνω ο ήχος, αλλά δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς που. Στο περίπου. Μετά λες ωραία... αλλά αρχίζουν να σε βασανίζουν οι σκέψεις. Και μετά τι;
Μετά εάν βάλεις δύο μόνο overhead τότε δεν χαμογελάς, αλλά γαργαλιέσαι κάθε φορά που θα ακούς πραγματικά από πάνω την πληροφορία. Θα νομίζεις ότι μπορείς να απλώσεις το χέρι και να πιάσεις το αντικείμενο που ακούγεται από εκεί ψηλά.

• Like
Reactions: billpeppas
Δεν θα αμφισβητησω οτι υπαρχουν πολυ καλυτερα ηχεια. Εννοειται αυτο αλλωστε δεν ειναι και καμια ακριβη ουτε καν μεση επιλογη. Παντως εχω ακουσει πααααραααα πολυ κοσμο που εχει dali να ειναι ερωτευμενος με αυτα. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω. Αυτο δεν μπορει να το αλλαξει ουτε η μετρηση που εχεις κανει ουτε τιποτα. Ειναι απλο συναισθημα. Και ναι στην αρχη που τα ειχα χωρις sub τα λατρεψα και τα εκτιμησα ακομη περισσοτερο. Θα μου πεις ειμαι και σχεδον 50. Ειναι δυνατον να ακουω καλα; :) Τα λεω ολα αυτα οχι για να σου την πω ή να σε ειρωνευτω οπως εσυ εκανες αλλα απλα για να σου πω πως καποια πραγματα ισως και να.μην μετριουνται. Τωρα φυσικα αν ειχα κανει 4κ να δωσω για ηχεια focal θα επαιρνα και οχι dali ειτε τα ειχατε ετρησει ειτε οχι

• Like
Reactions: jim_markou
Δεν θα αμφισβητησω οτι υπαρχουν πολυ καλυτερα ηχεια. Εννοειται αυτο αλλωστε δεν ειναι και καμια ακριβη ουτε καν μεση επιλογη. Παντως εχω ακουσει πααααραααα πολυ κοσμο που εχει dali να ειναι ερωτευμενος με αυτα. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω. Αυτο δεν μπορει να το αλλαξει ουτε η μετρηση που εχεις κανει ουτε τιποτα. Ειναι απλο συναισθημα. Και ναι στην αρχη που τα ειχα χωρις sub τα λατρεψα και τα εκτιμησα ακομη περισσοτερο. Θα μου πεις ειμαι και σχεδον 50. Ειναι δυνατον να ακουω καλα; :) Τα λεω ολα αυτα οχι για να σου την πω ή να σε ειρωνευτω οπως εσυ εκανες αλλα απλα για να σου πω πως καποια πραγματα ισως και να.μην μετριουνται. Τωρα φυσικα αν ειχα κανει 4κ να δωσω για ηχεια focal θα επαιρνα και οχι dali ειτε τα ειχατε ετρησει ειτε οχι
Κατ' αρχάς δεν σε ειρωνεύτηκα.
Έχεις πάρει από την αρχή μια αμυντική στάση (buyer's bias) και βλέπεις τα πάντα με άλλη ματιά.
Πολλοί είναι ερωτευμένοι με τα ηχεία τους, το αμάξι τους, το drone τους, την φωτογραφική τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Βασικά τίποτα απολύτως δεν σημαίνει. Είναι αγαπημένα μέχρι που να βρεθεί νέο καλύτερο να γίνει αγαπημένο.
Δεν είναι μέτρο σύγκρισης το "είναι αγαπημένα πολλών". Γιατί πολλών, ακόμα περισσότερων, πάρα πολλών, αγαπημένα είναι και τα Klipsch R-51M. Ξέρεις τι κοινό έχουν όλοι αυτοί με τα R-51M ? Δεν ξέρουν τι είναι σωστός ήχος, σωστή απόδοση της ηχογράφησης που ακούνε.
Επειδή έχουν 1000 έρωτα με τα R-51M τα κάνει καλύτερα ηχεία από τα Elac Debut B5.3 π.χ. ή τα Wharfedale Linton ?

Μην κολλάτε στις μάρκες, και μην κλείνετε τα αυτιά και τα μάτια σας σε δωρεάν πληροφορία που μπορεί να σας βοηθήσει.

υ.γ. ούτε τα Dali που έχεις ήδη τα έχεις ακούσει στα καλύτερα τους. Μπορεί να σε εκπλήξουν. Πάλι όμως δεν θα παίζουν σωστά. Δεν έχουν σωστό ηχόχρωμα, "neutral χαρακτήρα". Πάλι αν ακούσεις κάτι καλύτερο (και όχι απαραιτήτως πανάκριβο) θα πεις "είναι αγαπημένα μου"... αλλά...

Άσχετο αλλά στο Spektor 1 που έχω δει το spinorama θέλει να είσαι λίγο πιο πάνω από τα tweeter. Εικάζω πως δεν θα πρέπει να διαφέρουν τα Spektor 2 σε αυτό. Είδα κι έπαθα να βρω βάσεις δαπέδου για να τα βάλω στις θέσεις των surround και να έχουν υποφερτό ύψος αλλά να κλειδώνουν και στο σιδεράκι που βιδώνεις στην πλάτη.

Νταξ' μη νομίζεις. Είμαστε κι εμείς τραβάτε με κι ας κλαίω καμιά φορά.... :ROFLMAO:

Σωστο αυτο που λες για τα αγαπημενα και οτι ισχυει μεχρι το επομενο αγαπημενο. Ειχα και Klipsch και δεν ηταν αγαπημενα μου ομως. Αλλα καταλαβαινω αυτο που λες. Δεν εχω buyers bias αντιθετως θα ελεγα απλα οταν ακουω μετρησεις, αν δεν εχεις 2 sub δεν κανει τιποτα, αν δεν σου κανει calibration ενας ειδικος δεν θα ακουσεις σωστη μουσικη μου θυμιζουν ενα αλλο site που υπαρχουν ανθρωποι που περισσοτερη ωρα κανουν μετρησεις παρα ακουν μουσικη. Δεν λεω οτι εισαι τετοιος εννοειται. Τελος παντων κακως πηγε η συζητηση ετσι. Εγω ειπα απλα τι ακουσα με τα δικα μου αυτια και κριση σε απιτι ενος φιλου. Μου φανηκε παραξενο ακομη κι εμενα τον "ασχετο". Τα καλυτερα ηχεια που εχω ακουσει εγω παντως και ναι δεν εχω ακουσει και παρα πολλα και με εντυπωσιασαν ηταν τα Triangle borea. Μου τα ειχε προτεινει ενα μαγαζι και ειπα ε αυτος παει να κοροιδεψει. Μετα τα ακουσα σε ενα φιλο και επαθα λαλα. Ναι εκει ειχα bias οταν μου τα προτειναν

Άσχετο αλλά στο Spektor 1 που έχω δει το spinorama θέλει να είσαι λίγο πιο πάνω από τα tweeter. Εικάζω πως δεν θα πρέπει να διαφέρουν τα Spektor 2 σε αυτό. Είδα κι έπαθα να βρω βάσεις δαπέδου για να τα βάλω στις θέσεις των surround και να έχουν υποφερτό ύψος αλλά να κλειδώνουν και στο σιδεράκι που βιδώνεις στην πλάτη.

Νταξ' μη νομίζεις. Είμαστε κι εμείς τραβάτε με κι ας κλαίω καμιά φορά.... :ROFLMAO:
Οχι δεν διαφερουν. Τα μεσαια παντως των Dali και ιδιατερα των spektor ειναι κατομολογια ωραια στα αυτια και των μη συμπαθοθντων. Τωρα οι ψηλες και οι χαμηλες τπυς μπορει να μην κανουν. Κατι τετοιου μεγεθους ηχεια οταν ημουν νεος θα τα ειχα για να καλυπτουν τον χωρο μιας τουαλετας το πολυ πολυ. Ομως να που τωρα το βλεπω αλλιως

Στο τέλος της ημέρας εκείνος που θα πρέπει να του αρέσει περισσότερο το σύστημα είσαι εσύ. Κλεμμένο 😁

Από την περιγραφή πάντως και τα μοντέλα των ηχείων που γράφεις, σου αρέσει να έχει λίγο bright ήχο αλλά όχι ανυπόφορα bright. ΟΚ, Ξέχνα τα Mission που σου πρότεινα, δες τα Monitor Audio που είναι πιο κοντά στο τι σου αρέσει. Είναι και οκτάιντσα, τι άλλο δηλαδή;
Απλά να θυμάσαι ότι δεν έχει και πολλές δυνατότητες ο 534 στο tweeking του ήχου. Δεν θυμάμαι αν έχει έστω γραφικό EQ ανά κανάλι και βαριέμαι να ψάχνω το manual, σίγουρα πάντως έχει ένα κοινό σημείο crossover για όλα τα ηχεία, πράγμα που δεν είναι ιδανικό, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτόν έχεις τώρα (μέχρι να πας σε κάποιον άλλον) και ήδη έπαιζες με διαφορετικά ηχεία γύρω γύρω.
Το Phase Control πάντα μου άρεσε σε αυτούς. Ακόμα και τα πιο απλά από αυτά έκαναν τον ήχο πιο «σφιχτό» (χρονικά ευθυγραμμισμένο καλύτερα δηλαδή).

Για αυτο μαλλομ δεν ημουν ερωτευμενος με τα klipsch. Too bright. Βασικα ο 534 δεν εχει σχεδον τιποτα. Αληθεια ειναι. χαχα.Εχει ομως ενα atmos virtualizer . Στην τελευταια ταινια του Λανθιμου το ακουγα πεντακαθαρα, σε αλλες ταινιες οχι ιδιαιτερα. Ναι το crossover ειναι κοινο. Οπως και το calibration της Pioneer με το Mcaac δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Ξεκινησα με φθηνα πραγματα, μαλλον δεν ημουν και τοσο σιγουρος για το VFM. Βλεπεις ως και προσφατα με τετοια αγαθα με ενδιεφεραν για μουσικη. Τωρα βεβαια αν τυχει και ειναι κλειστος κατα λαθος ο AVR δεν μπορω να δω τηλεοραση.

Και κατι τελευταιο για να κλεισουμε τα περι bias. Στο πρωτο μαγαζι που ειχα παει για home theater αυτος πουλουσε Jbl και τα ειχε και στημενα με τους καινουργιους ενισχυτες που ειναι και υπερμοδατοι. Κουκλια ολα. Με εβαλε να ακουσω. Εντυπωσιαστικα ο αμαθος. Μου εξηγει και οτι η JBL ειναι η πρωτη εταιρεια παγκοσμιως στο Home theater ( ? ) εμεινα παγωτο εγω. Μαλλον φανηκε. Μου τραβαει μια προσφορα ολα μαζι 4800 σου λεει εχει αυτος μεινει παγωτο θα τα παρει. Εκει γυρισα σπιτι αλλαξα πλευρο και ειπα....λαου λαου μην τα τρως ολα δες και αλλα. Και ετσι ξεκινησα απο χαμηλα. Αλλα θα παω και ψηλα σιγα σιγα

Λαού Λαού, αγαπητέ φίλε απλά έχε πάντα κατά νου ότι εκεί που ονειρεύεσαι να φτάσεις κάποιοι που σε συμβουλεύουν εδω μεσα μπορεί να έχουν φτάσει και άλλοι ακόμη και να έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία σου. Αυτό το μηνα που τρέχει κάθε Π/Σ/Κ ακούω 2 με 3 διαφορετικά συστήματα συμφωρουμιτων και μη. Έχει πολλούς τρελούς το σπορ μας. Μια συμβουλή κρατα πάντα μικρό καλάθι.

• Like
Reactions: yiannisav