Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου
Ο δίσκος δεν δημιουργήθηκε για να διαβαστεί με laser...
Δηλαδή αν εγώ βάλω ένα CD στο πικάπ μου και η βελόνα δεν διαβάζει τίποτα θα μπορώ να πω ότι είναι ατελής η εγγραφή του ήχου σε αυτό το μέσον;
Εγώ από τη συζήτηση έβγαλα το απλό συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πικάπ είναι ατελές και όχι το βινύλιο...
Αν έλεγε κάτι τέτοιο η εταιρία που έφτιαξε το συγκεκριμένο πικάπ θα την έπαιρναν με τις λεμονόκουπες!
Eπειδή το σύστημα αυτό διαβάζει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που "βλέπει" μέσα στα αυλάκια του βινύλιου, ακούγεται τελικά όλη η φθορά που έχει υποστεί ο δίσκος. Και η τυχόν παραμόρφωση που έχουν τα αυλάκια, η σκόνη, οι γρατσουνιές κλπ. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δείξει πόσο ατελής είναι η εγγραφή του ήχου σε αυτό το μέσο.
Ο δίσκος δεν δημιουργήθηκε για να διαβαστεί με laser...
Δηλαδή αν εγώ βάλω ένα CD στο πικάπ μου και η βελόνα δεν διαβάζει τίποτα θα μπορώ να πω ότι είναι ατελής η εγγραφή του ήχου σε αυτό το μέσον;
Εγώ από τη συζήτηση έβγαλα το απλό συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πικάπ είναι ατελές και όχι το βινύλιο...
Αν έλεγε κάτι τέτοιο η εταιρία που έφτιαξε το συγκεκριμένο πικάπ θα την έπαιρναν με τις λεμονόκουπες!