Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Eπειδή το σύστημα αυτό διαβάζει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που "βλέπει" μέσα στα αυλάκια του βινύλιου, ακούγεται τελικά όλη η φθορά που έχει υποστεί ο δίσκος. Και η τυχόν παραμόρφωση που έχουν τα αυλάκια, η σκόνη, οι γρατσουνιές κλπ. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δείξει πόσο ατελής είναι η εγγραφή του ήχου σε αυτό το μέσο.

Ο δίσκος δεν δημιουργήθηκε για να διαβαστεί με laser...
Δηλαδή αν εγώ βάλω ένα CD στο πικάπ μου και η βελόνα δεν διαβάζει τίποτα θα μπορώ να πω ότι είναι ατελής η εγγραφή του ήχου σε αυτό το μέσον; :flipout:

Εγώ από τη συζήτηση έβγαλα το απλό συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πικάπ είναι ατελές και όχι το βινύλιο...

Αν έλεγε κάτι τέτοιο η εταιρία που έφτιαξε το συγκεκριμένο πικάπ θα την έπαιρναν με τις λεμονόκουπες! :flipout:

φτιαξε βρε Μιχαλη το dact να ακουσουμε κανα δισκο...:guitarist: και ασε τους αλλους να λενε...:BXVZCBXZ6:

Μόλις φτιαχτεί (μάλλον το Σαββάτο τελειώνει) και στρωθεί θα έχουμε κόντρες...
Το Esoteric κόντρα στο Clearaudio, και τα δύο ίδιου επιπέδου τιμής, με τα ίδια ακριβώς interconnect, με τον ίδιο δίσκο ακριβώς! :grinning-smiley-043

μερικοι φιλομουσοι προσπαθωντας να ακουσουν καλυτερα τα βινυλιακια τους, μπαινουν σε μια διαδικασια αλλαγης phono pre , κεφαλων πικ απ κ.α.
ενω μερικοι φιλομουσοι αλαζουν cd player, προσπαθωντας να απολαυσουν καλυτερα τα cdακια τους
αναρωτιεμαι... γιατι πρεπει να δινονται τοσο μεγαλες μαχες και διαξιφισμοι!!!!!!
στο μελλον οι HDακιδες θα θεωρουν τους CDακιδες στενομιαλους και κομπλεξικους????....

αναρωτιεμαι... γιατι πρεπει να δινονται τοσο μεγαλες μαχες και διαξιφισμοι!!!!!!

Μα είναι απλό, διότι το βινύλιο είναι το ένα και μοναδικόοοοοο, το τέεεεελειο και τα ψηφιακά είναι απάααααανθρωπα και ψυχράααααα μπρρρρρρρρ...

Η μονομαχία των μέσων δόθηκε την στιγμή που εμφανίστηκε το 16ο bit στο CD. Και φυσικά το CD κέρδισε. Πιο σωστά το βινύλιο δεν ήρθε καν στην μονομαχία.
Χρόνια μετά η τεχνικές διαφωνίες μάλλον σαν μονόλογος απατημένου συζήγου μοιάζουν.

Αλλά η συμπάθεια μου προς το βινύλιο δεν έχει τεχνική βάση αλλά αυτή του συνολικού αποτελέσματος. Κι εκεί το βινύλιο -κακώς- κρατά πολύ ψηλά τον πήχη.

Ενας παραλληλισμός.
Τα σημερινά αυτοκίνητα καταναλώνουν το 1/5 σε καύσιμα απ ότι τα 20ετίας. Αυτό όμως δεν μας κρατά απ το να καταναλώνουμε σήμερα 100 φορές περισότερα καύσιμα.

Μπότομ λάιν -που λένε στο χωριό μου-, όταν οι παραγωγές στην εποχή του CD, κάποτε αποκτήσουν την προσοχή που είχαν οι αντίστοιχες του βινυλίου θα χουμε φτάσει ένα βήμα απ την τελλλλλειότητα.

Μα είναι απλό, διότι το βινύλιο είναι το ένα και μοναδικόοοοοο, το τέεεεελειο και τα ψηφιακά είναι απάααααανθρωπα και ψυχράααααα μπρρρρρρρρ...

Φασόλια έφαγες; :flipout:

Δεν μιλάμε για το βινύλιο γενικά αλλά για το συγκεκριμένο πικάπ το οποίο απλά είναι μία αποτυχία αν έχει θέμα με το παραμικρό σκουπιδάκι που μπορεί να είναι στο βινύλιο...
Είναι σαν να φτιάχνω εγώ ένα CD που παίζει μόνο τα καινούργια σφραγισμένα CDιά και με την πρώτη δαχτυλιά το transport τα φτύνει...
Αυτό αποδεικνύει ότι τα CD δεν είναι καλό μέσον;

Sorry αλλά δε φταίει η θάλασσα επειδή βουλιάζει το κάθε σαπιοκάραβο...

Και για να έχουμε καλό ερώτημα...
Εγώ αυτή τη στιγμή μπορώ να αναπαράγω και τα δύο μέσα με αναλόγου ποιότητας συσκευές και κάποιες ηχογραφήσεις τις προτιμώ σε βινύλιο κάποιες σε CD...
Ούτε το CD αφορίζω ούτε το πικάπ...
Το ίδιο παρατηρώ σε άτομα που έχουν και τα δύο μέσα αναπαραγωγής...
Οι υπόλοιποι; Επειδή δεν έχουν πικάπ το αφορίζουν;

''ριχνεις λαδι στη φωτια''.......-bye-

κατα βαθος εισαι βινυλιακιας μου φαινεται......

Η μονομαχία των μέσων δόθηκε την στιγμή που εμφανίστηκε το 16ο bit στο CD. Και φυσικά το CD κέρδισε. Πιο σωστά το βινύλιο δεν ήρθε καν στην μονομαχία.
Χρόνια μετά η τεχνικές διαφωνίες μάλλον σαν μονόλογος απατημένου συζήγου μοιάζουν.

Αλλά η συμπάθεια μου προς το βινύλιο δεν έχει τεχνική βάση αλλά αυτή του συνολικού αποτελέσματος. Κι εκεί το βινύλιο -κακώς- κρατά πολύ ψηλά τον πήχη.

Ενας παραλληλισμός.
Τα σημερινά αυτοκίνητα καταναλώνουν το 1/5 σε καύσιμα απ ότι τα 20ετίας. Αυτό όμως δεν μας κρατά απ το να καταναλώνουμε σήμερα 100 φορές περισότερα καύσιμα.

Μπότομ λάιν -που λένε στο χωριό μου-, όταν οι παραγωγές στην εποχή του CD, κάποτε αποκτήσουν την προσοχή που είχαν οι αντίστοιχες του βινυλίου θα χουμε φτάσει ένα βήμα απ την τελλλλλειότητα.

στο τελος απατημενη συζηγος θα καταληξει το CD!!!!:flipout:

εδω γινονται κοντρες μεταξυ hd audio με βινυλια αμεσης κοπης

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αυτή είναι η ουσία του θέματος! Αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου όταν άνοιξα το thread. Δεν παίζει τελικά ρόλο το μέσο το οποίο χρησιμοποιούμε αλλά το πόσο καλή ηχογράφηση έχει γίνει και πόση σημασία έχουν δώσει στην παραγωγή.

Βρε αγαπητοί μου κύριοι, γιατί εξακολουθούμε να συγκρίνουμε μία - σπουδαία τεχνολογία 50 χρόνων με μία άλλη 25 χρόνων. Η πρώτη είναι καλή για σπουδαίες παλιές παραγωγές ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, γιατί δεν υφίσταται πια αναλογική ηχογράφηση. Και η δεύτερη έφτασε να δώσει οτι μπορούσε.
Σε λίγο θα υπάρχει πληθώρα από HD masters από παλιές και σύγχρονες παραγωγές, που θα τις ακούμε φθηνά και τόσο καλά όσο ποτέ.

Βρε αγαπητοί μου κύριοι, γιατί εξακολουθούμε να συγκρίνουμε μία - σπουδαία τεχνολογία 50 χρόνων με μία άλλη 25 χρόνων.

E τώρα κι εσύ, αμέσως να την κάνεις μεσόκοπη πενηντάρα! Τριάντα χρονώ κοπέλα είναι, 55-85. Θυμάμαι τότε που πήρα το Cotton Club σε βινύλιο, είxα πεταχτεί μέχρι το σπίτι του Bob, (του Geffen ντε), και τα είπαμε ένα χεράκι. Εκείνο το βράδι μου είπε εμπιστευτικά, "κοίτα Κώστα παιδί μου, τώρα που πήρες αυτόν τον καταπληκτικό δίσκο, έχεις κλείσει από βινύλια, καιρός να αρχίσεις να παίρνεις και κανένα σιντάκι". Ε, και έτσι, ολόκληρος ο πλανήτης με ακολούθησε, και αρχίσαμε να παίρνουμε σιντιά.

(Μια σταγόνα Ιστορίας, δια χειρός Καμπουράκη, θα τη δείτε και στο επόμενο βιβλίο του...) :p

Βρε αγαπητοί μου κύριοι,... ( :grandpa: )

... δεν υφίσταται πια αναλογική ηχογράφηση. Και έφτασε να δώσει οτι μπορούσε.

Ότι σε ευρεία κλίμακα δεν υπάρχει αναλογική εγγραφή είναι γεγονός. Eλπίζω όμως ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι οι μεμβράνες των μικρoφώνων παράγουν ψηφιακούς παλμούς, σωστά;

...
Σε λίγο θα υπάρχει πληθώρα από HD masters ...

Το σε λίγο τι μπορεί να σημαίνει άραγε; Δίοτι φοβάμαι ότι αυτά που θέλω θα αργήσουν πολύ ακόμα και εγώ γερνάω γρήγορα πια και δεν θέλω να περιμένω 10 ή 15 χρόνια να βρώ αυτό που θέλω.

Τελικά ο όρος είναι HD ή High Resolution Audio ;

...

Last edited:
Βρε αγαπητοί μου κύριοι, γιατί εξακολουθούμε να συγκρίνουμε μία - σπουδαία τεχνολογία 50 χρόνων με μία άλλη 25 χρόνων. Η πρώτη είναι καλή για σπουδαίες παλιές παραγωγές ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, γιατί δεν υφίσταται πια αναλογική ηχογράφηση. Και η δεύτερη έφτασε να δώσει οτι μπορούσε.
Σε λίγο θα υπάρχει πληθώρα από HD masters από παλιές και σύγχρονες παραγωγές, που θα τις ακούμε φθηνά και τόσο καλά όσο ποτέ.

Θεμη μου καλη σου ωρα,θυμαμαι ακομη τις ηχογραφησεις σου στο Ηρωδειο με τα Sony TCD κρυμενα στα "αμπεχωνα" της εποχης.

Α..Ξεχασα!! Και αυτες στο Πυργο της Πλακεντιας στη Πεντελη,οπου ακουγα για πρωτη φορα οργανα μεσαιωνικα.Απο τοτε μου εμεινε.

Eλπίζω όμως ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι οι μεμβράνες των μικρoφώνων παράγουν ψηφιακούς παλμούς, σωστά;

Τα μικρόφωνα ρεύμα παράγουν το οποίο το ψηφιοποιούμε όσο πιό κοντά στα μικρόφωνα γίνεται, για να έχουμε τις λιγώτερες δυνατές απώλειες από τα μακρυά καλώδια των μικροφώνων.
Αναλογικές ηχογραφήσεις δεν γίνονται, όχι μόνον λόγω της πλήρους επικράτησης των ψηφιακών μέσων, αλλά και γιατί δεν παράγονται πλέον αναλογικά μαγνητόφωνα εδώ και πολλά χρόνια.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές ότι όλη η σφαγή γύρω από την ανωτερότητα του βινυλίου σε σχέση με το redbook, οφείλεται στο οτι τα περισσότερα βινύλια κοβόντουσαν και κόβονται από HD masters ή remasters και μοιραία ήταν καλύτερα από το "χωλό" 16/44.1 του CD. Δηλαδή στην ουσία οι βινυλιακοί HD άκουγαν από το πικάπ τους. Τονίζω οτι αναφέρομαι στις κοπές από ψηφιακό υλικό και όχι στις περιορισμένες παραγωγές-από μικρές εταιρίες ΜΟΝΟΝ-με αναλογικές μήτρες.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές ότι όλη η σφαγή γύρω από την ανωτερότητα του βινυλίου σε σχέση με το redbook, οφείλεται στο οτι τα περισσότερα βινύλια κοβόντουσαν και κόβονται από HD masters ή remasters και μοιραία ήταν καλύτερα από το "χωλό" 16/44.1 του CD. Δηλαδή στην ουσία οι βινυλιακοί HD άκουγαν από το πικάπ τους. Τονίζω οτι αναφέρομαι στις κοπές από ψηφιακό υλικό και όχι στις περιορισμένες παραγωγές-από μικρές εταιρίες ΜΟΝΟΝ-με αναλογικές μήτρες.

Να ρωτήσω κάτι;
Και το CD από HD master δεν ηχογραφείται (κόβεται);

Δηλαδή στην ουσία οι βινυλιακοί HD άκουγαν από το πικάπ τους. Τονίζω οτι αναφέρομαι στις κοπές από ψηφιακό υλικό και όχι στις περιορισμένες παραγωγές-από μικρές εταιρίες ΜΟΝΟΝ-με αναλογικές μήτρες.

:grandpa: Άρα πρακτικά η κόντρα βινυλίου CD είναι άσκοπη μιας και το CD είναι by default κατώτερο ακόμη και στις καινούργιες ηχογραφήσεις;

Να ρωτήσω κάτι;
Και το CD από HD master δεν ηχογραφείται (κόβεται);

Ναι. Μόνο που πρώτα κατεβαίνει στα 16/44. Δηλαδή τζίφος...

(Επειδή τα μέτωπα είναι πολλά, δεν θυμάμαι αν το έχω γράψει πάλι εδώ..)

Οι φίλοι του βινυλίου, μπορείτε να καταλάβετε ακούγοντας έναν δίσκο, αν προέρχεται από ψηφιακό ή αναλογικό στάδιο ;

Τους δίσκους που προέρχονται από ταινία και στην συνέχεια έχουν "ψηφιοποιηθεί", τους αναγνωρίζετε ;

Last edited: