Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα να την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αλλά δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να ακούν βινύλιο επειδή το σύγκριναν ώρες ατελείωτες με το CD σε ένα καλό σύστημα και τους άρεσε (λέμε τώρα).

Ισως η καλύτερη τοποθέτηση που διαβασα ως τωρα :) Γιατι, κατα βάθος, όλοι ακούμε μουσική όπως μας αρέσει να ακούμε -bye-

Πάντως ο άνθρωπος που συγκρίνει στο site τους 2 ήχους, τον έναν με ανεβασμένο loudness και τον άλλο σε φυσιολογικά επίπεδα, το κάνει για έναν ήχο που βγαίνει από την ίδια πηγή. Οπότε ναι, για 2 ίδιας ποιότητας ήχους, η διαφορά μεταξύ τους είναι εμφανείς.

Αυτό που δε μας λέει, είναι ότι στο πικαπ μπορεί να μην έχουμε ανεβασμένο loudness, αλλά έχουμε περισσότερο θόρυβο, παλεύουμε με την ποιότητα του προενισχυτή και με το αν επαναφέρει όλες τις συχνότητες εκεί που πρέπει με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο, έχουμε παράσιτα από τις γρατζουνιές και όλα τα άλλα δεινά....

Άσε που δε μπορεί όλα τα CD να είναι ηχογραφιμένα έτσι. Εγω τουλάχιστον δεν έχω κάποιο που να κλιπάρει, εκτός αν δεν το έχω προσέξει. Ακόμα και του 2008 pop μουσικής, μια χαρά μου ακούγονται.

Πέρασε και η ώρα άλλαξε η μέρα. Μόλις πήρα emails από το avclub και avsite που μου θυμίζουν τα γενέθλιά μου. Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Λουκα χρονια πολλα.

Πάντως ο άνθρωπος που συγκρίνει στο site τους 2 ήχους, τον έναν με ανεβασμένο loudness και τον άλλο σε φυσιολογικά επίπεδα, το κάνει για έναν ήχο που βγαίνει από την ίδια πηγή. Οπότε ναι, για 2 ίδιας ποιότητας ήχους, η διαφορά μεταξύ τους είναι εμφανείς.

;;;

Αυτό που δε μας λέει, είναι ότι στο πικαπ μπορεί να μην έχουμε ανεβασμένο loudness, αλλά ... και με το αν επαναφέρει όλες τις συχνότητες εκεί που πρέπει με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο, ... και όλα τα άλλα δεινά....

;;; ;;;

Εγω τουλάχιστον δεν έχω κάποιο που να κλιπάρει, εκτός αν δεν το έχω προσέξει.

;;; ;;; ;;;

Last edited:
Ο συμφορουμήτης έδωσε ένα link (αυτό που δίνω παραπάνω) που λέει ότι στις ηχογραφήσεις των CD, όσο περνάνε τα χρόνια ανεβάζουν το loudness με αποτέλεσμα να χάνονται τα δυναμικά της μουσικής και η καθαρότητα.

Εγω απλά είπα, ότι μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα, αν και πιστεύω όχι σε όλες τις ηχογραφήσεις των CD, αλλά δεν μπορούμε βασιζόμενοι σε αυτό να πούμε ότι η αναπαραγωγή μέσω πικαπ έχει καλύτερο ήχο, γιατί το πικαπ σαν μέσο αναπαραγωγής έχει προβλήματα που δεν τα έχει το CD.

Σωστά Ge0rge, αν και αυτο το εχουμε ξεκαθαρισει εδω και πολλά posts.
Αυτό ομως δεν λύνεται με το να παίζει κανείς από βινύλιο... Δεν κυκλοφορούν όλα τα συγχρονα albums σε βινύλιο, για να μην πώ οτι ελάχιστα εξ αυτών κυκλοφορούν. Επομένως, αν κανείς ακούει μουσική των '70s, '80s, έχει ενα λόγο παραπάνω να ψάξει την αναπαραγωγή από βινύλιο, σε σχέση με καποιον που ακούει σημερινές κυκλοφορίες.

Αφήνοντας το θέμα της δισκογραφίας όμως, υπάρχουν κι αλλα προβλήματα κι αν κανείς δεν "γουστάρει να βλέπει τον μαύρο δισκο να γυρίζει", για να το πώ λαϊκά, καλύτερα να ξεχασει. Αν δηλαδη κάποιος θέλει να ξεκινήσει σήμερα με βινύλιο αναζητώντας καλύτερη αναπαραγωγή από ψηφιακό μπορεί και να το πετύχει...Ο κόπος και το κόστος ομως θα είναι πολύ περισσότερα απο το να προσπαθούσε με ψηφιακό.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι όποιος αγοράσει αναλογικό πικαπ, προβαίνει στην ενέργεια αυτή αφού πρώτα έχει κάνει εξαντλητικά τεστ με το cd και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπερέχει το ένα μέσο έναντι του άλλου; Καταρχήν δεν υπάρχει σήμερα Ελληνικό σπίτι που να μην έχει cd player. Ετσι λοιπόν όσοι αγοράζουν πικαπ έχουν ήδη ψηφιακό πικαπ. Το ποιό είναι καλλίτερο ποιόν αφορά; γιατί μήπως όλοι κυκλοφοφούμε με roadster; όχι, κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα που δεν κρατάνε τέλεια, δεν έχουν ούτε την μκρότερη κατανάλωση, γιατί δεν θέλουμε όταν κάνουμε ένα ταξείδι να κάνουμε συγχρόνως και λιθοτριψία, ούτε να κουφαινόμαστε, έ και ας αργήσουμε λίγο περισσότερο και ας καταναλώσουμε λίγο περισσότερο καύσιμο για χάρη της ασφάλειας. Το πικαπ παίζει διαφορετικά (λες και οι ψηφιακές υπερπηγές παίζουν ίδια μεταξύ τους, κάτι βέβαια που είχαν υποσχθεί όταν ξεκινούσαν) και απο ότι φαίνεται σε πολλούς αρέσει για να έχει αυτές τις πωλήσεις και μεταξύ αυτών των πολλών λογικό είναι να βρίσκονται και κάποιοι που είναι επιδειξίες. Mε ποιά λογική όμως αυτό χαρακτηρίζει όλους τους χρήστες ακριβών αναλογικών; Δηλαδή επειδή κάποιοι αρέσκονται να ακούνε με κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους αμέσως "είναι ψώνια και θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικό και εκλεκτό"; δεν νομίζω να υπάρχει πιο ρατσιστική θεώρηση και συμπεριφορά, έχουν κάποιοι κολλήματα και διάφορα παιδικά και κοινωνικά σύνδρομα και τους φταίνε μετά οι άλλοι;
Επειδή υπάρχουν μερικοί που είναι επιδειξιομανείς αυτό χαρακτηρίζει όλους τους ιδιοκτήτες ακριβών πικαπ;
Οι τεχνικοί που είναι οι αρμόδιοι για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ας κάνουν την δουλειά τους (που την κάνουν δηλαδή, αναπτύσσουν τον ψηφιακό ήχο για εκεί που τον χρειάζονται, κινητή τηλεφωνία, ιατρικά μηχανήματα, μεταφορά μέσω διαδικτύου, αεροδιαστημική κλπ, φυσικά δεν έγιναν όλες αυτές οι εξελίξεις γιατί είχαν κατα νούν το ακουστικό φάσμα) όπως αυτοί ξέρουν και οι καταναλωτές θα κρίνουν τι τους αρέσει και τι όχι. Δεν θα υπαγορεύσει ένας τεχνικός ή ακόμα και ένα ερευνητής τι θα αρέσει και τι θα προτιμήσει ο καταναλωτής.
Τα αναλογικά υπάρχουν εδώ και χρόνια χωρίς να αλλάξουν καθόλου,αυτό σημαίνει ότι εκπληρώνουν με επιτυχία ανάγκες και μάλιστα τέρψη διότι μιλάμε για μουσική. Υπάρχει μια γενιά ολόκληρη που δεν είχε επαφή με βινύλιο και όμως δειλά στην αρχή και πιο εντονα τωρα αγοράζει παράλληλα με το Mp3 και το ipod και πικαπ, και άμα τα έχει τα φράγκα παίρνει και ακριβό πικαπ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος μπήκε στο δίλημα ψηφιακό ή αναλογικό. Αυτός ο άνθρωπος, όπως όλοι οι σύγχρονοι δηλαδή (εκτός απο μία ελίτ πεφωτισμένων του ορθού λόγου και άλλη μία της μουσικής άποψης του ήχου που για δικούς της λόγους η κάθε μία πολώνουν το κλίμα) πράττουν το πιο απλό και φυσιολογικό δηλαδή χρησιμοποιουν τα πάντα που τους προσφέρει η τεχνολογία σήμερα την κατάλληλη στιγμή και απολαμβάνουν ότι γουστάρουν την κάθε φορά.
Ο ψηφιακός ήχος όπως εφαρμότηκε στην οικιακή αναπαραγωγή ευαγγελίσθηκε το τέλειο (δηλαδή τέλειο και φτηνό), αυτό δεν έγινε. Για να ξεπεράσει τον πρόγονο του πρέπει να ξοδέψεις χοντρά λεφτά και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα αρέσει. Ο ψηφιακός ήχος ακόμα εξελίσσεται, αυτή η ρευστότητα όσο σωστός και αν είναι τεχνικά δεν βοηθάει, αγοράσαμε cd, ήρθε το sacd (που ακούγεται υπο προυποθέσεις καλλίτερα απο το cd), το dvd-audio, τώρα το stereaming (που ειρήσθω εν παρόδω υπόσχεται ποιότητα master, άντε και μακάρι να το δούμε), τι να αγοράσει κανείς σήμερα;
Είναι η ψηφιακή μουσική πιο σωστή τεχνικά; μπορεί! δεν ξέρω, δεν με αφορά, έτσι και αλοιώς και η αναλογική τεχνολογία δεν αναπαράγει το φλάουτο σαν κλαρίνο και ακόμα υπάρχουν εκπληκτικές αναλογικές εγγραφές. Αποδίδει χωρικές πληροφορίες πιο πιστά; ε και; μήπως είμαι κάθε μέρα στο carnegie hall ή στην staatcapele της Βιέννης και δεν μπορώ ακούσω το βινύλιο επειδή δεν μου την θυμίζει; ή για να ακούσω τα εφε χώρου που βάζει ο μηχανικός πρέπει να έχω μηχανήματα εκπληκτικής πιστότητας. Εκεί όμως που έχω λόγο σαν καταναλωτής είναι ότι εγώ και μόνο εγώ και χωρίς καμμία ενοχή θα διαλέξω και θα αποφασίσω μεταξύ των λύσεων που μου προσφέρει η τεχνολογία τι μου αρέσει και τι όχι. Το τί είναι σωστό τεχνικά ή όχι είναι θέμα των τεχνικών και μάλιστα των ειδικά καταρτισμένων επιστημόνων και όχι απλών χρηστών και δη ερασιτεχνών.
Ετσι λοιπόν είμαι ευγνώμων στους τεχνικούς που εφηύραν και αναπτύσσουν τη ψηφιακή τεχνολογία για να μπορέσω κάποτε να απολαύσω τα master και ότι μπορώ να έχω ολόκληρη τη δισκοθήκη μου μαζί μου και να την απολαμβάνω όπου και να είμαι. Φυσικά συνεχίζω να απολαμβάνω το αναλογικό μου όταν είμαι στον χώρο μου αξιοποιώντας την δισκοθήκη μου και να μου επιτρέπει να ξεφεύγω με τις εγγραφές (που πολλές δεν έχουν μεταφερθεί σε ψηφιακό) και μάλιστα τώρα που μου το επιτρέπει και η οικονομική μου κατάσταση και μπορώ να αγοράσω ακριβό πικαπ, θα το κάνω γιατί μου προσφέρει περισότερη απόλαυση. Η πόλωση cd vs vinyl, όταν ξεφεύγει απο το τεχνικό επίπεδο μεταξύ ειδικών με αφήνει παγερά αδιάφορο. Οι κρίσεις θετικές ή απαξιωτικές επειδή κατέχω το ένα ή το άλλο ότι με κατατάσσουν μάλιστα και σε κάποια όμάδα με συγκεκριμμένα χαρακτηριστικά μου επιτρέπει να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα γιαυτόν που τις εκφέρει.

Σωστά Ge0rge, Αν δηλαδη κάποιος θέλει να ξεκινήσει σήμερα με βινύλιο αναζητώντας καλύτερη αναπαραγωγή από ψηφιακό μπορεί και να το πετύχει...Ο κόπος και το κόστος ομως θα είναι πολύ περισσότερα απο το να προσπαθούσε με ψηφιακό.
Όπως έχω πει αρκετές φορές μπορεί κάποιος σήμερα αν θέλει να ακούει βινύλιο, να φτιάξει την καλύτερη δισκοθήκη με λίγα λεφτά. Πωλούνται ολόκληρες δισκοθήκες *χάριν του cd*. Η δυσκολία είναι στο να ψάξεις, να έχεις κάποια πείρα για να μην την πατήσεις και να εμπιστεύεσαι τον πωλητή αν αγοράζεις από απόσταση. Για αγορά μεταχειρισμένων όπως καταλαβαίνεται μιλάω. Ένα μεγάλο μέρος της δισκοθήκης μου που αριθμεί περί τις 20000 βινύλια είναι και μεταχειρισμένοι δίσκοι. Όσο πιο παλιες εκτυπώσεις τόσο καλύτερο ήχο έχουμε, αλλά εκεί ανεβαίνει και η τιμή. Αν αρκεστεί κανείς στην δεκαετία του 1970 οι τιμές γενικά είναι πολύ προσιτές έως και εξευτελιστικές. Σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν τέτοιοι δίσκοι περισσότερο από το οποιοδήπιοτε cd. Αυτά εκ πείρας. Λ.Σ.

Όπως έχω πει αρκετές φορές μπορεί κάποιος σήμερα αν θέλει να ακούει βινύλιο, να φτιάξει την καλύτερη δισκοθήκη με λίγα λεφτά. Πωλούνται ολόκληρες δισκοθήκες *χάριν του cd*. Η δυσκολία είναι στο να ψάξεις, να έχεις κάποια πείρα για να μην την πατήσεις και να εμπιστεύεσαι τον πωλητή αν αγοράζεις από απόσταση. Για αγορά μεταχειρισμένων όπως καταλαβαίνεται μιλάω. Ένα μεγάλο μέρος της δισκοθήκης μου που αριθμεί περί τις 20000 βινύλια είναι και μεταχειρισμένοι δίσκοι. Όσο πιο παλιες εκτυπώσεις τόσο καλύτερο ήχο έχουμε, αλλά εκεί ανεβαίνει και η τιμή. Αν αρκεστεί κανείς στην δεκαετία του 1970 οι τιμές γενικά είναι πολύ προσιτές έως και εξευτελιστικές. Σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν τέτοιοι δίσκοι περισσότερο από το οποιοδήπιοτε cd. Αυτά εκ πείρας. Λ.Σ.

Το σχόλιό μου

Αν δηλαδη κάποιος θέλει να ξεκινήσει σήμερα με βινύλιο αναζητώντας καλύτερη αναπαραγωγή από ψηφιακό μπορεί και να το πετύχει...Ο κόπος και το κόστος ομως θα είναι πολύ περισσότερα απο το να προσπαθούσε με ψηφιακό

που κάνατε quote ήταν επι της αναπαραγωγής, όχι της δισκογραφίας. Επι της δισκογραφίας, υπάρχει κόσμος, και μαλιστα πολύς, που δεν εχει ιδέα για την δεκαετια του '70 και δεν θέλει να ασχοληθεί, αρεσκεται δε στη σημερινή μουσικη η οποία σπανίως βγαινει σε βινύλιο.

Κατα βάση, ο κ.Κυρίτσης τα είπε μια χαρα. Ακούμε βινύλιο, όσοι ακούμε, γιατι μας αρέσει, όχι γιατι καθησαμε να συγκρίνουμε. Προσωπικά αγοράζω πλέον περισσότερα βινύλια απο CD, με τη συνείδηση οτι μου αρέσουν περισσότερο κι όχι γιατι ακούγονται απαραιτήτως καλύτερα. Σε αυτο, φυσικά, δεν έχω το δικαίωμα να παρασύρω κι αλλους. Ειναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Με ψηφιακό αντίγραφο οποιουδήποτε βινυλίου της επιλογής σου μπορώ να ταπεινώσω οποιοδήποτε σύστημα πλατώ-βραχίονα-κεφαλής-phono, όσο ακριβό κι αν είναι, χρησιμοποιώντας ένα CD player των 500 ευρώ.

Αν μου ρίχνεις το γάντι οκ... Μέσα... :)
Σε αναλογική ηχογράφηση όμως...
Όσο για το "κολλημένος", "γραφικός", "κομπλεξικός" κλπ μάλλον αναφέρεται σε λάθος άτομο...
Και αυτό γιατί οι αναβαθμίσεις που θα κάνω πολύ σύντομα αφορούν το αναλογικό και το ψηφιακό κομμάτι του συστήματός μου και θα έρθουν και τα δύο στα ίσα...
Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς μπορείς εύκολα να αναφέρεσαι σε κάποιους που ενώ δεν είχαν ποτέ τους πικάπ έχουν καταλήξει στο ότι το CD παίζει καλύτερα από το βινύλιο...

Τότε γιατί ρε αγόρασες πλατό από την clearaudio και δεν έφτιαχνες ένα μόνος σου αφού πιάνει και το χεράκι σου....:flipout:

Όταν θα ακούσεις τις επόμενες αναβαθμίσεις μου θα δεις...
Προτίμησα να επενδύσω σε πικάπ πιο πολλά... -bye-

Για να γίνει πραγματική κόντρα μεταξύ CD και βινύλιου πρέπει να έχουμε αποδεδειγμένα ακριβώς το ίδιο υλικό γραμμένο και στα δυο.

Σύντομα... Πολύ σύντομα... Ξέρεις με ποιο... -bye-

Αυτό που δε μας λέει, είναι ότι στο πικαπ μπορεί να μην έχουμε ανεβασμένο loudness, αλλά έχουμε περισσότερο θόρυβο, παλεύουμε με την ποιότητα του προενισχυτή και με το αν επαναφέρει όλες τις συχνότητες εκεί που πρέπει με τον λιγότερο δυνατό θόρυβο, έχουμε παράσιτα από τις γρατζουνιές και όλα τα άλλα δεινά....

Εσένα ακόμη σε τρώει να έρθεις για ακρόαση... :flipout:
Έχεις δοκιμάσει να ακούσεις γρατζουνισμένο CD;
Τώρα αν κάποιος είναι απρόσεκτος και γρατζουνάει τους δίσκους του δεν φταίει το μέσον για αυτό...

@Κυρίτσης :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι όποιος αγοράσει αναλογικό πικαπ, προβαίνει στην ενέργεια αυτή αφού πρώτα έχει κάνει εξαντλητικά τεστ με το cd και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπερέχει το ένα μέσο έναντι του άλλου; Καταρχήν δεν υπάρχει σήμερα Ελληνικό σπίτι που να μην έχει cd player. Ετσι λοιπόν όσοι αγοράζουν πικαπ έχουν ήδη ψηφιακό πικαπ. Το ποιό είναι καλλίτερο ποιόν αφορά; γιατί μήπως όλοι κυκλοφοφούμε με roadster; όχι, κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα που δεν κρατάνε τέλεια, δεν έχουν ούτε την μκρότερη κατανάλωση, γιατί δεν θέλουμε όταν κάνουμε ένα ταξείδι να κάνουμε συγχρόνως και λιθοτριψία, ούτε να κουφαινόμαστε, έ και ας αργήσουμε λίγο περισσότερο και ας καταναλώσουμε λίγο περισσότερο καύσιμο για χάρη της ασφάλειας. Το πικαπ παίζει διαφορετικά (λες και οι ψηφιακές υπερπηγές παίζουν ίδια μεταξύ τους, κάτι βέβαια που είχαν υποσχθεί όταν ξεκινούσαν) και απο ότι φαίνεται σε πολλούς αρέσει για να έχει αυτές τις πωλήσεις και μεταξύ αυτών των πολλών λογικό είναι να βρίσκονται και κάποιοι που είναι επιδειξίες. Mε ποιά λογική όμως αυτό χαρακτηρίζει όλους τους χρήστες ακριβών αναλογικών; Δηλαδή επειδή κάποιοι αρέσκονται να ακούνε με κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους αμέσως "είναι ψώνια και θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικό και εκλεκτό"; δεν νομίζω να υπάρχει πιο ρατσιστική θεώρηση και συμπεριφορά, έχουν κάποιοι κολλήματα και διάφορα παιδικά και κοινωνικά σύνδρομα και τους φταίνε μετά οι άλλοι;
Επειδή υπάρχουν μερικοί που είναι επιδειξιομανείς αυτό χαρακτηρίζει όλους τους ιδιοκτήτες ακριβών πικαπ;
Οι τεχνικοί που είναι οι αρμόδιοι για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ας κάνουν την δουλειά τους (που την κάνουν δηλαδή, αναπτύσσουν τον ψηφιακό ήχο για εκεί που τον χρειάζονται, κινητή τηλεφωνία, ιατρικά μηχανήματα, μεταφορά μέσω διαδικτύου, αεροδιαστημική κλπ, φυσικά δεν έγιναν όλες αυτές οι εξελίξεις γιατί είχαν κατα νούν το ακουστικό φάσμα) όπως αυτοί ξέρουν και οι καταναλωτές θα κρίνουν τι τους αρέσει και τι όχι. Δεν θα υπαγορεύσει ένας τεχνικός ή ακόμα και ένα ερευνητής τι θα αρέσει και τι θα προτιμήσει ο καταναλωτής.
Τα αναλογικά υπάρχουν εδώ και χρόνια χωρίς να αλλάξουν καθόλου,αυτό σημαίνει ότι εκπληρώνουν με επιτυχία ανάγκες και μάλιστα τέρψη διότι μιλάμε για μουσική. Υπάρχει μια γενιά ολόκληρη που δεν είχε επαφή με βινύλιο και όμως δειλά στην αρχή και πιο εντονα τωρα αγοράζει παράλληλα με το Mp3 και το ipod και πικαπ, και άμα τα έχει τα φράγκα παίρνει και ακριβό πικαπ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος μπήκε στο δίλημα ψηφιακό ή αναλογικό. Αυτός ο άνθρωπος, όπως όλοι οι σύγχρονοι δηλαδή (εκτός απο μία ελίτ πεφωτισμένων του ορθού λόγου και άλλη μία της μουσικής άποψης του ήχου που για δικούς της λόγους η κάθε μία πολώνουν το κλίμα) πράττουν το πιο απλό και φυσιολογικό δηλαδή χρησιμοποιουν τα πάντα που τους προσφέρει η τεχνολογία σήμερα την κατάλληλη στιγμή και απολαμβάνουν ότι γουστάρουν την κάθε φορά.
Ο ψηφιακός ήχος όπως εφαρμότηκε στην οικιακή αναπαραγωγή ευαγγελίσθηκε το τέλειο (δηλαδή τέλειο και φτηνό), αυτό δεν έγινε. Για να ξεπεράσει τον πρόγονο του πρέπει να ξοδέψεις χοντρά λεφτά και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα αρέσει. Ο ψηφιακός ήχος ακόμα εξελίσσεται, αυτή η ρευστότητα όσο σωστός και αν είναι τεχνικά δεν βοηθάει, αγοράσαμε cd, ήρθε το sacd (που ακούγεται υπο προυποθέσεις καλλίτερα απο το cd), το dvd-audio, τώρα το stereaming (που ειρήσθω εν παρόδω υπόσχεται ποιότητα master, άντε και μακάρι να το δούμε), τι να αγοράσει κανείς σήμερα;
Είναι η ψηφιακή μουσική πιο σωστή τεχνικά; μπορεί! δεν ξέρω, δεν με αφορά, έτσι και αλοιώς και η αναλογική τεχνολογία δεν αναπαράγει το φλάουτο σαν κλαρίνο και ακόμα υπάρχουν εκπληκτικές αναλογικές εγγραφές. Αποδίδει χωρικές πληροφορίες πιο πιστά; ε και; μήπως είμαι κάθε μέρα στο carnegie hall ή στην staatcapele της Βιέννης και δεν μπορώ ακούσω το βινύλιο επειδή δεν μου την θυμίζει; ή για να ακούσω τα εφε χώρου που βάζει ο μηχανικός πρέπει να έχω μηχανήματα εκπληκτικής πιστότητας. Εκεί όμως που έχω λόγο σαν καταναλωτής είναι ότι εγώ και μόνο εγώ και χωρίς καμμία ενοχή θα διαλέξω και θα αποφασίσω μεταξύ των λύσεων που μου προσφέρει η τεχνολογία τι μου αρέσει και τι όχι. Το τί είναι σωστό τεχνικά ή όχι είναι θέμα των τεχνικών και μάλιστα των ειδικά καταρτισμένων επιστημόνων και όχι απλών χρηστών και δη ερασιτεχνών.
Ετσι λοιπόν είμαι ευγνώμων στους τεχνικούς που εφηύραν και αναπτύσσουν τη ψηφιακή τεχνολογία για να μπορέσω κάποτε να απολαύσω τα master και ότι μπορώ να έχω ολόκληρη τη δισκοθήκη μου μαζί μου και να την απολαμβάνω όπου και να είμαι. Φυσικά συνεχίζω να απολαμβάνω το αναλογικό μου όταν είμαι στον χώρο μου αξιοποιώντας την δισκοθήκη μου και να μου επιτρέπει να ξεφεύγω με τις εγγραφές (που πολλές δεν έχουν μεταφερθεί σε ψηφιακό) και μάλιστα τώρα που μου το επιτρέπει και η οικονομική μου κατάσταση και μπορώ να αγοράσω ακριβό πικαπ, θα το κάνω γιατί μου προσφέρει περισότερη απόλαυση. Η πόλωση cd vs vinyl, όταν ξεφεύγει απο το τεχνικό επίπεδο μεταξύ ειδικών με αφήνει παγερά αδιάφορο. Οι κρίσεις θετικές ή απαξιωτικές επειδή κατέχω το ένα ή το άλλο ότι με κατατάσσουν μάλιστα και σε κάποια όμάδα με συγκεκριμμένα χαρακτηριστικά μου επιτρέπει να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα γιαυτόν που τις εκφέρει.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Μπά μην ελπίζεις.Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

Δεν είναι θέμα δικαίωσης της σωστής άποψης,αλλά διαρκούς
(ψευτο)αυτοεπιβεβαίωσης μέσω του χόμπυ...

Πως αλλιώς να ερμηνευθεί το φαινόμενο,του σκοτωμού αυτού,για κάτι που υποτίθεται μας διασκεδάζει,μας ψυχαγωγεί.Αντί να είναι ο συνδετικός κρίκος,συναδελφικότητας και συνδιασκέδασης.για μερικούς είναι η ευκαιρία για βίαιη εκτόνωση κι εκδήλωση ενός προβληματικού υπερεγώ...

Ολος αυτός ο φανατισμός δεν είναι φυσιολογικός και δεν έχει βέβαια και καμία λογική,όπως δεν έχει αρχή και τέλος.

Αν και απαντω λιγο καθηστερημενα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι με λιγες λεξεις τα ειπες ολα.:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

....
1).... (λες και οι ψηφιακές υπερπηγές παίζουν ίδια μεταξύ τους, κάτι βέβαια που είχαν υποσχθεί όταν ξεκινούσαν)

2) Δηλαδή επειδή κάποιοι αρέσκονται να ακούνε με κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους αμέσως "είναι ψώνια και θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικό και εκλεκτό"; δεν νομίζω να υπάρχει πιο ρατσιστική θεώρηση και συμπεριφορά, έχουν κάποιοι κολλήματα και διάφορα παιδικά και κοινωνικά σύνδρομα και τους φταίνε μετά οι άλλοι;

3) Ο ψηφιακός ήχος όπως εφαρμότηκε στην οικιακή αναπαραγωγή ευαγγελίσθηκε το τέλειο (δηλαδή τέλειο και φτηνό), αυτό δεν έγινε. Για να ξεπεράσει τον πρόγονο του πρέπει να ξοδέψεις χοντρά λεφτά και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα αρέσει.

4) Είναι η ψηφιακή μουσική πιο σωστή τεχνικά; μπορεί! δεν ξέρω, δεν με αφορά, έτσι και αλοιώς και η αναλογική τεχνολογία δεν αναπαράγει το φλάουτο σαν κλαρίνο και ακόμα υπάρχουν εκπληκτικές αναλογικές εγγραφές. Αποδίδει χωρικές πληροφορίες πιο πιστά; ε και; μήπως είμαι κάθε μέρα στο carnegie hall ή στην staatcapele της Βιέννης και δεν μπορώ ακούσω το βινύλιο επειδή δεν μου την θυμίζει; ή για να ακούσω τα εφε χώρου που βάζει ο μηχανικός πρέπει να έχω μηχανήματα εκπληκτικής πιστότητας.

5) Η πόλωση cd vs vinyl, όταν ξεφεύγει απο το τεχνικό επίπεδο μεταξύ ειδικών με αφήνει παγερά αδιάφορο.

1) ? Ποιο είπε κάτι τέτοιο ?
Είναι τελείως παράλογο.

2) Δεν μένουν μόνο σε αυτό, το υποκειμενικό δηλαδή.
Επιμένουν ότι το πικάπ παίζει καλύτερα από το cd και γιαυτό και οι αντιδράσεις.

3) Διαφωνώ σε όλη την παράγραφο.
Είναι πιο ακριβή η απόκτηση cdp από πικαπ ???
Είναι πιο ακριβή η αγορά cds από Lps ???

4) Αυτό αφορά τα "τεχνικά χαρακτηριστικά" που, τελικά παίζουν ρόλο ή όχι ?!
Στα 'ψηφιακά' σίγουρα υπολογίζεται, στα 'αναλογικά' όχι ?

Να το θέσω και διαφορετικά.
Ποιες οι διαφορές μεταξύ ενός 'ακριβού' - 'φθηνού' πικάπ, πέρα από το ότι παίζει καλύτερα ?

5) ?

Γενικά σε ότι αφορά το υποκειμενικό μέρος, συμφωνώ με ότι έγραψες.

Τα πράγματα αλλάζουν όταν γίνεται σύγκριση μεταξύ των δύο μέσων και τα επιχειρήματα είναι υποκειμενικά. Άλλο το 'μου αρέσει' και άλλο το 'καλύτερο'

και ξέρεις........αν κάποιος έχει "ακριβό πικάπ" (τα έγραψες συχνά) έχει και άλλο βάρος η γνώμη* του.
Ευτυχώς όχι σε όλους. ;)

* Φυσικά δεν το λέω για εσένα αφού δεν σε ξέρω.
Θα δεις όμως κάποιους να ξεχωρίζουν και να σου πουν 'Το πικάπ ΜΟΥ......"