Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αναρωτιεμαι κατι και διορθωστε με αν κανω λαθος.Εχει υποπεσει στην αντιληψη σας καμμια τετοια εντονη διαμαχη σε επιπεδο κατασκευαστων,π.χ. να πλακωθει η clearaudio με την emm-labs(τα ονοματα ειναι τυχαια αν και προκειται για κορυφαιους κατασκευαστες πηγων) για το ποιος ειναι καλυτερος στην αναπαραγωγη;
Δεν νομιζω.Και μου φαινεται οτι οι κατασκευαστες και οι τεχνικοι αν και πραγματικοι γνωστες,σε αντιθεση με τους και καλα γνωστες που το μονο που εχουν διαβασει ειναι ληματα στη wikipedia (αν ειναι δυνατον!),ειναι περισσοτερο φιλοι της μουσικης απο εμας, αφου αυτο που τους ενδιαφερει ειναι η μουσικη η ιδια και η πιστοτερη αναπαραγωγη της παρα η κοντρα για το πια ειναι καλυτερη.Και αυτη η προσηλωση στη δουλεια τους ειναι που ρεζιλευει εμας τους υπολοιπους που αντι να απολαμβανουμε αυτα που μας προσφερουν τρωγομαστε και αναλωνομαστε και ξοδευουμε χρονο αντι να κατσουμε και να ακουσουμε λιγο παραπανω μουσικη...

.....
Και μου φαινεται οτι οι κατασκευαστες και οι τεχνικοι αν και πραγματικοι γνωστες,σε αντιθεση με τους και καλα γνωστες που το μονο που εχουν διαβασει ειναι ληματα στη wikipedia (αν ειναι δυνατον!),ειναι περισσοτερο φιλοι της μουσικης απο εμας, αφου αυτο που τους ενδιαφερει ειναι η μουσικη η ιδια και η πιστοτερη αναπαραγωγη της παρα η κοντρα για το πια ειναι καλυτερη....
Μια και έχω βάλει εγώ λινκ από την wiki σε αυτό το νήμα, ελπίζω να μην περιγράφεις εμένα.
χεχε..

-Off Topic-

Συγχαρητήρια για το avatar..:2thumb22sup:
Από τους αγαπημένους μου δίσκους.

Superfly
You're gonna make your fortune by and by
But if you lose, don't ask no questions why
The only game you know is Do or Die.
...

Re: Απάντηση: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Αναρωτιεμαι κατι και διορθωστε με αν κανω λαθος.Εχει υποπεσει στην αντιληψη σας καμμια τετοια εντονη διαμαχη σε επιπεδο κατασκευαστων,π.χ. να πλακωθει η clearaudio με την emm-labs(τα ονοματα ειναι τυχαια αν και προκειται για κορυφαιους κατασκευαστες πηγων) για το ποιος ειναι καλυτερος στην αναπαραγωγη;
Δεν νομιζω.Και μου φαινεται οτι οι κατασκευαστες και οι τεχνικοι αν και πραγματικοι γνωστες,σε αντιθεση με τους και καλα γνωστες που το μονο που εχουν διαβασει ειναι ληματα στη wikipedia (αν ειναι δυνατον!),ειναι περισσοτερο φιλοι της μουσικης απο εμας, αφου αυτο που τους ενδιαφερει ειναι η μουσικη η ιδια και η πιστοτερη αναπαραγωγη της παρα η κοντρα για το πια ειναι καλυτερη.Και αυτη η προσηλωση στη δουλεια τους ειναι που ρεζιλευει εμας τους υπολοιπους που αντι να απολαμβανουμε αυτα που μας προσφερουν τρωγομαστε και αναλωνομαστε και ξοδευουμε χρονο αντι να κατσουμε και να ακουσουμε λιγο παραπανω μουσικη...
Ελπίζω να βοηθά αυτό. Ο Mike Elliott (Counterpoint/Elliott Audio/Aria) και ο Ralph Karsten της Atma-sphere Music Systems και ακούν αλλά και παίζουν μουσική. Και οι δυο τους μπάσο. Λ.Σ.

Εντωμεταξύ το θέμα είναι για ένα απαράδεκτο προϊόν ηχογράφησης/μίξης ανεξάρτητα από το μέσο,
Και οι περισσότεροι επαναλαμβάνετε την κλασική σας ξιφομαχία :ridinghorse: :fight: για το πιο μέσο είναι το καλύτερο.

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

επίσης ... όχι άλλες κόντρες, ωιμέ .... ακούστε και λίγο μουσική .....

η πλειονότητα των συμμετεχόντων στις ''κόντρες'' σπανιότατα εμφανίζονται να έχουν διαβάσει τα νήματα της μουσικής ....
Κάτσε να το μεταφέρω στην μουσική....

Είναι σαν να τσακώνονται κάποιοι για το ποια τραγουδίστρια είναι καλύτερη, η Ella Fitzgerald ή η Sarah Vaughan.

Η πρώτη πλευρά υποστηρίζει το υποκειμενικό (αφού μου αρέσει ΕΜΕΝΑ) και η άλλη ζητά αποδείξεις έχοντας αμφιβολίες.

εγω απλα κ σαν νεος εδω,δεν θα πω πολλα,μην φαω κ καμια αδεσποτη :violent-smiley-030:
το μονο που θα πω και ισως να συμπληρωσω καποιους και επειδη ακρη δεν θα βγει,θα πω λοιπον μονο οτι καμια φορα μπερδευουμε την ποιοτητα με την πιστοτητα και αυτο ειναι λαθος.δεν ειναι οροι που απαραιτητα πανε πακετο.αν λοιπον ψαχνουμε ποιοτητα καλυτερα ειναι να την βρουμε σε ψηφιακα δισκακια.δεν θα μπω σε λεπτομερειες και επισημανσεις για σωστες ηχογραφησεις,ηχοληψια,ηχοληπτες κτλ.γεγονος ειναι(για μενα μιλωντας παντα και για τα αυτακια μου)οτι το βινυλιο εχει πιστοτητα που δεν την πιανει το cd.εξηγουντε και τεχνικως ολα αυτα.και τελικα ρε παιδια...για ποιο λογο να την κανουμε την συγκριση?για επιβεβαιωση σε αυτο που θελουμε να ακουσουμε?και ας βγει καλυτερο το βινυλλιο,η το cd...θα αλλαξει κατι στην αγορα?ο καθε ενας αθεραπευτα ρομαντικος η λατρης της τεχνολογιας θα εξακολουθει να ακουει και να περιφανευεται για τα δικα του μεσα,θα προωθει την δικη του αποψη και θα συνεχισει να γουσταρει αυτο που ακουει με οποιον τροπο το κανει αυτος.υπαρχει λαθος η σωστος τροπος στον τροπο που ερωτοτροπει ο καθενας?οχι.ειδικα οταν ο ερωτας σου ειναι η μουσικη κ ο ηχος γενικοτερα δεν μπορεις να κλειστεις σε ντουβαρια σε μετρα κ σταθμα.οπως την βρεις ειναι.καταργεις τα παντα.ιδανικα σημεια ακροασης,δειγματοληψιες,ποιοτητες,hz,bits δεν υπαρχει τιποτα.ακους στο πατωμα ,στον καναπε,στην καρεκλα....και ταξιδευεις.εγω προσωπικα παω τοσο κοντα στο πικαπ ,οσο για να ακουω την βελονα να τραγουδαει πανω στον δισκο.ας μην αναλωνοματε λοιπον τοσο πολυ σε τετοιες συγκρησεις.μην ξεχναμε δε,οτι το περασμα στα ψηφιακα μεσα εγινε για λογους πρακτικοτητας και ευκολιας.-bye-

Μιά χαρά τα λές-bye-

Συμπλήρωσε:και για να ξαναπουλήσουν την δισκογραφία τους οι εταιρείες,απο τις ήδη υπάρχουσες μήτρες(ADD:flipout:).Μιλάμε για πολλά χρήματα.Σιγά μην το έκαναν για την ευκολία μας.

Τώρα και μέχρι να προκύψει το νέο φορμάτ(άργησαν),τα κατεβάζουμε ή μας τα κατεβάζουν:BDGBGDB55:

εγω απλα κ σαν νεος εδω,δεν θα πω πολλα,μην φαω κ καμια αδεσποτη :violent-smiley-030:
το μονο που θα πω και ισως να συμπληρωσω καποιους και επειδη ακρη δεν θα βγει,θα πω λοιπον μονο οτι καμια φορα μπερδευουμε την ποιοτητα με την πιστοτητα και αυτο ειναι λαθος.δεν ειναι οροι που απαραιτητα πανε πακετο.αν λοιπον ψαχνουμε ποιοτητα καλυτερα ειναι να την βρουμε σε ψηφιακα δισκακια.δεν θα μπω σε λεπτομερειες και επισημανσεις για σωστες ηχογραφησεις,ηχοληψια,ηχοληπτες κτλ.γεγονος ειναι(για μενα μιλωντας παντα και για τα αυτακια μου)οτι το βινυλιο εχει πιστοτητα που δεν την πιανει το cd.εξηγουντε και τεχνικως ολα αυτα.

Αν έχεις χρόνο και διάθεση, άνοιξε ένα νέο θέμα και εξήγησέ μας.

Απάντηση: Re: Να μην ξανακούσω κουβέντα για την υποτιθέμενη κόντρα CD - βινυλίου

Το πέρασμα στα ψηφιακά έγινε κυρίως για λόγους οικονομικούς για τις εταιρείες και "ιδεολογικούς" επίσης. Λ.Σ.
Αυτό θα ήταν ωραίο να μας το αναλύσεις ίσως και σε χωριστό θέμα.
Αν και το 'ιδεολογικούς' μου κάνει λίγο 'συνωμοτικό'

Γιατί όμως τα studios ηχογραφούν ψηφιακά ?
Αυτοί γιατί άλλαξαν εξοπλισμό ?

Μην τα βλέπουμε όλα τόσο συνομωτικά, ας μην ξεχνάμε πως ήταν πάγιο αίτημα και των ηχοληπτών και των μηχανικών ήχου τις δεκαετίες του '60 και '70, ένα φορμά που να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες κατά την επεξεργασία του.
Έτσι μπήκε το PCM στην παραγωγή αρχικά και στις ζωές μας αργότερα...

(Όποιος έχει δουλέψει σε αυτόν τον χώρο καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ... :D )

Η μουσική βιομηχανία δεν πέθανε το 1982, όταν σερβιρίστηκε το cd σαν "τέλειος ήχος για πάντα". Οι εταιρείες είχαν στήσει μια ωραία προβοκάτσια σε μία ήδη καθισμένη αγορά και βρήκαν τρόπο να την τονώσουν βάζοντας το χέρι τους στις τσέπες μας.
Είχαν από το τέλος της δεκαετίας 1970 [έκανα μεταπτυχιακά στην Αγγλία 1976-1979] προετοιμάσει το έδαφος με δίσκους λεπτούς, επικαλούμενοι την πετρελαϊκή κρίση, χωρίς ποιοτικό έλεγχο, με απαράδεκτα αντίτυπα, γενικά με ελαττώματα που τονιζονταν τότε με τα τότε πικάπ και μάλιστα βραχίωνες. Να φανταστείτε είχα επιστρέψει 6 φορές στο δισκάδικο της HMV μια εκτέλεση των 4 Εποχών του Βιβάλντι, δίσκος δικός τους, για να βρώ ένα αντίτυπο της προκοπής.
Οπότε μετά έκατσε καλά το σύθημα του "τέλειου ήχου για πάντα".
Μια φορά του 1991 νομίζω είχα αγοράσει για ψίχουλα όλα τα κουτιά με τις συμφωνίες του Haydn με Dorati και ο Εγγλέζος που μου τους πουλούσε με κοιτούσε με ένα τόσο υποτιμητικό βλέμα!!!!! που δεν περιγράφεται. Μέσα του θα ένοιωθε πόσο καθυστερημένος θα ήμουν και δη Έλληνας και Βαλκάνιος. Αυτός μετά πήγε απέναντι και χρυσοπλήρωσε την έκδοση σε cd των ίδιων ερμηνειών που μόλις είχαν κυκλοφορήσει. Βλέπετε: "Τέλειος ήχος για πάντα". Λ.Σ.