να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

18 June 2006
8,281
Θεσσαλονίκη
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έστησα το θερινό μου σινεμά στη Χαλκιδική . Με το που ξεκίνησα τις προβολές μου με τον BenQ 8720 μου έβγαλε μήνυμα να αλλάξω λάμπα . Είναι κάπου στις 1400 ώρες . Το αγνόησα και συνέχισα να προβάλω για καμία 30ρια ώρες. Τώρα που επέστρεψα σπίτι και τον έστησα μου έβγαλε την ένδειξη καθαρισμού του φίλτρου . το καθάρισα αλλά και πάλι μου λέει ότι θέλει καθαρισμό φίλτρου . Το αγνόησα κι αυτό , έκανα reset σε ώρες λάμπας και φίλτρου και όλα καλά . Ξαφνικά εκεί που έβλεπα μια ταινία μου βγάζει μήνυμα πως ο προβολέας θα κλείσει σε 1 λεπτό και μετά από κάνα τέταρτο έκλεισε. Τον ξανάνοιξα και συνέχισα κανονικά την ταινία μου . . Μόνο που παρατήρησα αρκετά χαμηλότερο το φως του και με διαβάθμιση να σκοτεινιάζει απ τα δεξιά προς τα αριστερά . Για την ακρίβεια να κιτρινίζει . Αυτό προφανώς μπορεί να είναι και καθαρισμός των οπτικών μερών αφού η σκόνη και ο καπνός απ τα φιδάκια για τα κουνούπια πέρασαν από μέσα του . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΆΝΩ ΤΩΡΑ . Τον καθαρίζω ( το έχω ξανακάνει άλλες δυο φορές ) και του αλλάζω ακόμα μια λάμπα και μου πάει κάνα χρόνο ακόμα? Η πάω κατευθείαν για άλλο οικονομικό γύρο στο χιλιάρικο κι αυτό με δόσεις μιας και λεφτά δεν υπάρχουν ? Και άντε και τον αλλάζω μ έναν του χιλιάρικου . Ποιον όμως ? . Μέχρι σήμερα δεν είδα κάτι στην κατηγορία αυτή που να με πείθει ότι παίζει στο σύνολο του καλύτερα απ τον γερασμένο 8720 . Απ την άλλη με το ρυθμό που βλέπω εγώ ταινίες μια λάμπα των 2000 ωρών μετά βίας με βγάζει ενάμιση χρόνο και απ ότι ξέρω τα περισσότερα μηχανάκια φοράνε λάμπες που δεν ξεπερνούν τις 1600 άντε 1700 ώρες . .

Εν ολίγοις : ΘΕΛΩ
Ένα μηχανάκι το πολύ μέχρι 1000 ευρα :flipout:
Να έχει πάνω από 3000 ώρες ζωής λάμπα :flipout::flipout::flipout:
Να παίζει αξιοπρεπώς στην 120’ οθόνη μου:flipout::flipout::flipout::flipout:

Ζητάω πολλά?

Μήπως πρέπει ν αλλάξουμε χόμπι ? Να το ρίξουμε στο ψάρεμα ας πούμε ? :flipout:

μιας και το σκέφτομαι και εγώ αυτό τον καιρό

θα πάρω ότι πάρει και ο κύριος

μου αρέσουν τα κριτήρια που βάζει

στα 1000 νομίζω παίζουν οι benq 1100 , 1000 / epson 3200 (+200) / optoma hd20 , 200

μια ερώτηση
120" από πόσα μέτρα ;
αν και για να μιλάς για θερινό
δεν θα έχεις κάποιο περιορισμό ...

Απάντηση: Re: να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

μιας και το σκέφτομαι και εγώ αυτό τον καιρό

θα πάρω ότι πάρει και ο κύριος

μου αρέσουν τα κριτήρια που βάζει

στα 1000 νομίζω παίζουν οι benq 1100 , 1000 / epson 3200 (+200) / optoma hd20 , 200

μια ερώτηση
120" από πόσα μέτρα ;
αν και για να μιλάς για θερινό
δεν θα έχεις κάποιο περιορισμό ...

120 έχω στο σαλόνι μου από απόσταση θέασης 5 μέτρα

Τον καθαρίζεις, αλλάζεις λάμπα και τον κρατάς ακόμα. Στο χιλιάρικο δεν θα πάρεις καλύτερη εικόνα (απλώς η γνώμη μου).

Και διότι...

αν δεν τον παινέψω, θα πέσει να με πλακώσει!!!:flipout::flipout:

το καινουριο πραγμα και με φρεσκια εγγυηση ειναι αλλο πραγμα οπως και να το κανουμε...
Συνηθως το ερωτημα σου γεναται στην πρωτη αλλαγη λαμπας, που αρχιζεις και αναρωτιεσαι αν εβγαλε τα λεφτα του ο παλιος....
Τωρα στη δευτερη αλλαγη και με δεδομενη την τελειθωμενη εγγυηση, θα πηγαινα σε καινουριο χωρις πολλη σκεψη.

Εφοσον το επιτρεπει η αγορα φυσικα...Αλλα νομιζω εχει γινει η απαραιτητη προοδος για να παρεις εναν χαμηλου επιπεδου 1080p να πεις οτι αναβαθμισες κιολας βρε αδερφε, και αν χασεις και λιγο σε contrast (λιγο ελπιζω) ενταξει μια ιδεα ειναι μπορει και να μη το καταλαβεις... Απλα ξεχνα πραγματα οπως 3d και εστιασε σε ενα οικονομικλο μηχανακι 1080p. Αυτη ειναι η αποψη μου.

Νομιζω αναμενονται και νεα φτηνα μοντελα benq....ψαξτο λιγο

ΥΓ: τον benq 1100 εννοουσα σαν νεο μοντελο.....αποτι ειδα σου κανει και στη διαρκεια ζωης λαμπας....
ΥΓ2: και η τιμη στην οποια μπορεις να βρεις λαμπα για τον παλιο επηρεαζει την κατασταση....γιατι ενταξει 400 ευρω επουδενει, αλλα αμα μπορεις απο κανα ebay πχ να βρεις καινουρια λαμπα με 150 ε τοτε χεσε και τον καινουριο και ολα αν εισαι ευχαριστημενος με την εικονα σου...με τοσο λιγα λεφτα αν ειναι να κανεις τη δουλεια σου αξιζει!

Last edited:
Aν εστω δεν μπορεις να πας στα 1400 που εχει ο w6000 απο γερμανια, παρε τωρα μια ακομα λαμπα, και αλλαζεις αργοτερα σε οικονομικο 1080p 3D.
Εγω πιστευω πάντως οτι με εναν benq w1100/1000+ pro , θα δεις αρκετα καλυτερη εικονα απο αυτον που εχεις, ειδικα σε τετοιες ιντσες.
Το μηχανημα που εχεις ανηκει σε αλλες (ξεπερασμενες) εποχες.

Απάντηση: Re: να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

Aν εστω δεν μπορεις να πας στα 1400 που εχει ο w6000 απο γερμανια, παρε τωρα μια ακομα λαμπα, και αλλαζεις αργοτερα σε οικονομικο 1080p 3D.
Εγω πιστευω πάντως οτι με εναν benq w1100/1000+ pro , θα δεις αρκετα καλυτερη εικονα απο αυτον που εχεις, ειδικα σε τετοιες ιντσες.
Το μηχανημα που εχεις ανηκει σε αλλες (ξεπερασμενες) εποχες.

Οι 1000-1100 παίζουν καλύτερα από τον 5000? Αν όχι, τότε το μηχανάκι δεν είναι καθόλου ξεπερασμένο.;)

720p προβολι και φοβασαι να τον αποχωριστείς;
Αν ειναι καθαρα οικονομικο το θεμα, πάω πάσο.
Θα προτιμούσα να παρω εναν 1080 του χιλιάρικου πάντως

εγω ειμαι της αποψης οτι οταν ειχες ενα καλουτσικο προβολακι,στην επομενη αγορα την πηδας την κατηγορια του χιλιαρικου,οταν μπορεσεις βεβαια οικονομικως.

Αγαπητέ Κώστα . Αν δεν ήσουνα αυτός που είσαι ,και ήσουνα κάποιος άλλος σαν και μένα π.χ. (που βλέπω ματρόσκες σε 720p) θα σου έλεγα να αλλάξεις λάμπα στον 8720 και να συνεχίσεις ,μιας και ο 8720 είναι από τα πιο αξιόπιστα μηχανάκια που έχει κατασκευάσει ποτέ όχι μόνο η Benq ,αλλά γενικά στην κατηγορία των DLP προβολικών.
Επειδή όμως - λόγω επαγγέλματος - πιστεύω ότι βλέπεις μόνο BluRay ,αρα 1080p , τότε είναι η ευκαιρία σου να αναβαθμιστείς και να πας σε ένα προβολέα 1080 για να μπορείς να πάρεις το καλύτερο δυνατόν.
Και αν δεν ξέρεις τι να κάνεις με τον 8720 ευχαρίστως να σου δώσω τη διεύθυνσή μου να μου τον στείλεις για να σε απαλλάξω από το βάρος ρε αδερφέ :earmuffs:

Τρείς φορές κοίταξα την ημερομηνία να βεβαιωθώ ότι είναι φετινό το θέμα :flipout:
Συγνώμη , ακόμα 720p έχεις για κυρίως προβολέα; Τόσοι JVC έχουν αλλάξει χέρια .
Και όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα, βάλε δίπλα δίπλα ένα καλό 1080p και πες μου ότι δεν βλέπεις διαφορές.... ειδικά και σε 120".
Καλός και άγιος ο 8720 αλλά έχουμε 2011 , μέχρι και η ΕΡΤ άνοιξε HD κανάλι, τι άλλη επιβεβαίωση χρειάζεται ; :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

Οι 1000-1100 παίζουν καλύτερα από τον 5000? Αν όχι, τότε το μηχανάκι δεν είναι καθόλου ξεπερασμένο.;)

τι σχεση εχει ο 8720 με τον w5000?Απολυτως καμμια.
Ρομαντισμοι σε προβολεις δεν χωρανε.

Re: Απάντηση: Re: να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

Eννοειτε αγαπητε!:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

Τους έχεις δει και τους δυο σε ταυτόχρονη θέαση? Αν όχι, μάλλον δεν είμαι εγώ ο ρομαντικός.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: να πάω για 3η λάμπα η ν αλλάξω προβολέα ?

Eννοειτε αγαπητε!:a0210:

Η ερώτηση του ποστ 17 ισχύει και για σένα φίλε Τσε!!

Τους έχεις δει και τους δύο σε ταυτόχρονη θέαση?

Πολύ σίγουρους σας βρίσκω...;)-bye-

Ο 8720 ειναι οντως πολυ αξιοπιστο και ιστορικο μηχανακι, ομως μονο και μονο για την σωστη υποστηριξη του 1080p 23,976, θεωρω οτι ηρθε η ωρα για την αναβαθμιση. Σε αυτο προσθεσε τις καλυτερες επιδοσεις των νεων μοντελων αλλα και την πιθανοτατη φθορα/μειωση αποδοσης του μηχανηματος μετα απο τοσα χρονια..

Ο 8720 ειναι οντως πολυ αξιοπιστο και ιστορικο μηχανακι, ομως μονο και μονο για την σωστη υποστηριξη του 1080p 23,976, θεωρω οτι ηρθε η ωρα για την αναβαθμιση. Σε αυτο προσθεσε τις καλυτερες επιδοσεις των νεων μοντελων αλλα και την πιθανοτατη φθορα/μειωση αποδοσης του μηχανηματος μετα απο τοσα χρονια..

Στο θέμα του κλειδώματος, Τάκη, έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως, αν δεν κάνω λάθος, η όλη κουβέντα έχει ξεκινήσει όχι για αναβάθμιση γενικώς και ανεξαιρέτως ζώνης τιμής, αλλά, σε σχέση με τις προτάσεις μέχρι τα 1000 Ευρώ.

Ποιες είναι οι καλύτερες επιδόσεις των νέων μοντέλων μέχρι το χιλιάρικο, πλην της ανάλυσης? Τα 65ρια DMD, τα DC2 ή οι χειρότεροι φακοί και τα στριμωγμένα συστήματα ψύξης? (δεν βάζω καν στο παιχνίδι την έλλειψη lens shift)