Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έστησα το θερινό μου σινεμά στη Χαλκιδική . Με το που ξεκίνησα τις προβολές μου με τον BenQ 8720 μου έβγαλε μήνυμα να αλλάξω λάμπα . Είναι κάπου στις 1400 ώρες . Το αγνόησα και συνέχισα να προβάλω για καμία 30ρια ώρες. Τώρα που επέστρεψα σπίτι και τον έστησα μου έβγαλε την ένδειξη καθαρισμού του φίλτρου . το καθάρισα αλλά και πάλι μου λέει ότι θέλει καθαρισμό φίλτρου . Το αγνόησα κι αυτό , έκανα reset σε ώρες λάμπας και φίλτρου και όλα καλά . Ξαφνικά εκεί που έβλεπα μια ταινία μου βγάζει μήνυμα πως ο προβολέας θα κλείσει σε 1 λεπτό και μετά από κάνα τέταρτο έκλεισε. Τον ξανάνοιξα και συνέχισα κανονικά την ταινία μου . . Μόνο που παρατήρησα αρκετά χαμηλότερο το φως του και με διαβάθμιση να σκοτεινιάζει απ τα δεξιά προς τα αριστερά . Για την ακρίβεια να κιτρινίζει . Αυτό προφανώς μπορεί να είναι και καθαρισμός των οπτικών μερών αφού η σκόνη και ο καπνός απ τα φιδάκια για τα κουνούπια πέρασαν από μέσα του . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΆΝΩ ΤΩΡΑ . Τον καθαρίζω ( το έχω ξανακάνει άλλες δυο φορές ) και του αλλάζω ακόμα μια λάμπα και μου πάει κάνα χρόνο ακόμα? Η πάω κατευθείαν για άλλο οικονομικό γύρο στο χιλιάρικο κι αυτό με δόσεις μιας και λεφτά δεν υπάρχουν ? Και άντε και τον αλλάζω μ έναν του χιλιάρικου . Ποιον όμως ? . Μέχρι σήμερα δεν είδα κάτι στην κατηγορία αυτή που να με πείθει ότι παίζει στο σύνολο του καλύτερα απ τον γερασμένο 8720 . Απ την άλλη με το ρυθμό που βλέπω εγώ ταινίες μια λάμπα των 2000 ωρών μετά βίας με βγάζει ενάμιση χρόνο και απ ότι ξέρω τα περισσότερα μηχανάκια φοράνε λάμπες που δεν ξεπερνούν τις 1600 άντε 1700 ώρες . .
Εν ολίγοις : ΘΕΛΩ
Ένα μηχανάκι το πολύ μέχρι 1000 ευρα
Να έχει πάνω από 3000 ώρες ζωής λάμπα

Να παίζει αξιοπρεπώς στην 120’ οθόνη μου

Ζητάω πολλά?
Μήπως πρέπει ν αλλάξουμε χόμπι ? Να το ρίξουμε στο ψάρεμα ας πούμε ?
Εν ολίγοις : ΘΕΛΩ
Ένα μηχανάκι το πολύ μέχρι 1000 ευρα
Να έχει πάνω από 3000 ώρες ζωής λάμπα
Να παίζει αξιοπρεπώς στην 120’ οθόνη μου
Ζητάω πολλά?
Μήπως πρέπει ν αλλάξουμε χόμπι ? Να το ρίξουμε στο ψάρεμα ας πούμε ?