- 13 August 2010
- 10,603
Καποτε ειχα ενα 721 και ειχε ερθει θυμαμαι με μια shure v15 III,πιστευω οτι ο Κωστας εχει δικαιο πρεπει να εισαι πολυ κοντα στο ματσαρισμα με την 555Sorry αν ρίχνω το επίπεδο της κουβέντας σε low -fi επίπεδα αλλά με τον βραχίονα που φοράει Dualάκι (621) μου θα ταιριάξει;
όχι. Ψάχνω στο γερμανικό analogforum τώρα μήπως βρω τίποτα. Ταιριάζει καλά με κεφαλές Pickering XV-15 από ότι λένε οι σαλεμένοι εκεί, που είναι μάλλον ελαφριά.Κώστα, ούτε η tonearm database του vinylengine δεν έχει τίποτα;
Jadisboy, γίνεσαι εριστικός με τους συνομιλητές σου χωρίς λόγο.
Θα σε παρακαλέσω να χαμηλώσεις τους τόνους και να μην είσαι προσβλητικός.
όχι. Ψάχνω στο γερμανικό analogforum τώρα μήπως βρω τίποτα. Ταιριάζει καλά με κεφαλές Pickering XV-15 από ότι λένε οι σαλεμένοι εκεί, που είναι μάλλον ελαφριά.
όχι. Ψάχνω στο γερμανικό analogforum τώρα μήπως βρω τίποτα. Ταιριάζει καλά με κεφαλές Pickering XV-15 από ότι λένε οι σαλεμένοι εκεί, που είναι μάλλον ελαφριά.
Mε ατσαλενιες βιδες γυρω στα 2γρ θα πεσει γυρω στα 11-11.25 οποτε μια χαρα θα ειναι.Υπολογιζα οτι ο βραχιωνας του 621 θα ηταν πιο ελαφρυς!!!Μάζα βραχίονα 12 γρ. Συχνότητα συντονισμού 12,25. Όχι ιδανικό αλλά θα ταιριάξει.
Κώστα και Audiolytic ευχαριστώ πολύ κατ' αρχήν!
Δεν θέλω να σε (σας) βάλω και σε κόπο... αν βρεις κάτι! Απλά επειδή την πήρα καλό θα ειναι να ξέρω πέντε πράγματα...
Η JT555 θεωρείται ελαφρυα ή βαρια;
Ουτως ή άλλως νομίζω οτι η βελτίωση είναι δεδομένη μιας και ακόμα το Dualακι (το οποίο μου χάρισαν) φοράει την πρώτη του κεφαλή (Dual DN241)!
Οταν έρθει να δω πως θα την τοποθετήσω...
Θα ελεγα οτι ειναι μια "συνηθισμενη" οπως οι πλειστες.Μην αγχωνεσαι για λιγο πανω λιγο κατω.Αν θελεις να την φερεις πιο κοντα σε "ιδανικοτερο ματσαρισμα",ενα βαριδακι κανει την δουλεια ευκολα.Τουλαχιστον δεν χρειαζεται να αφαιρεσεις μαζα :smile:
:smile::smile:
Φαντάζεσαι να έπρεπε με το που παραλάβω την κεφαλή να πιάσω να της κόβω κομματάκια; Μπρρρρρρρρ...
Το βαρυδάκι αυτό πως μπαίνει στον βραχίονα;
Υπάρχουν στο εμπόριο;
και ένα απλό κέρμα κάνει, στηριγμένο με λίγο μπλουτακ...
Aν δεν σε ενοχλει η αισθητικη πλευπα αυτο που εισηγειται ο supersonic ειναι καλο,η αν θελεις παραγγελνεις το βαριδακι και κολλας αυτοΚαλό!
Το θέμα επίσης είναι οτι το όποιο βαριδακι δεν μπορέι να βιδωθεί απο την επάνω μεριά του headshell γιατί το headshell είναι παλαιού τυπου Dual. Ξέρετε με το αποσπώμενο μέρος πάνω στο οποίο βιδώνει η κεφαλή... αρα η μόνη επιλογή είναι μάλλον να κολληθεί με bluetack απο πάνω όπως λέει και ο supersonic... έτσι δεν θα έχω πρόβλημα και με την VTA... τα λέω καλά;
Δεν θα είναι και το πιο ομορφο αισθητικά αλλά δεν ξερω αν μπορεί να γίνει αλλιώς...
Εκτός βεβαια αν τελικά δεν χρειαστεί εξτρα βάρος...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.