Nagaoka JT555

Sorry αν ρίχνω το επίπεδο της κουβέντας σε low -fi επίπεδα αλλά με τον βραχίονα που φοράει Dualάκι (621) μου θα ταιριάξει;
Καποτε ειχα ενα 721 και ειχε ερθει θυμαμαι με μια shure v15 III,πιστευω οτι ο Κωστας εχει δικαιο πρεπει να εισαι πολυ κοντα στο ματσαρισμα με την 555

Κώστα, ούτε η tonearm database του vinylengine δεν έχει τίποτα;
όχι. Ψάχνω στο γερμανικό analogforum τώρα μήπως βρω τίποτα. Ταιριάζει καλά με κεφαλές Pickering XV-15 από ότι λένε οι σαλεμένοι εκεί, που είναι μάλλον ελαφριά.

Jadisboy, γίνεσαι εριστικός με τους συνομιλητές σου χωρίς λόγο.
Θα σε παρακαλέσω να χαμηλώσεις τους τόνους και να μην είσαι προσβλητικός.

Δεν πειραζει,ξαναειδαμε καποιο να εχει εντονες αποψεις χωρις να εχει ακουσει κατι για το οποιο συζητα ,στην προκειμενη περιπτωση για μια κεφαλη και ενα phonostage.

όχι. Ψάχνω στο γερμανικό analogforum τώρα μήπως βρω τίποτα. Ταιριάζει καλά με κεφαλές Pickering XV-15 από ότι λένε οι σαλεμένοι εκεί, που είναι μάλλον ελαφριά.

Μάζα βραχίονα 12 γρ. Συχνότητα συντονισμού 12,25. Όχι ιδανικό αλλά θα ταιριάξει.

Κώστα και Audiolytic ευχαριστώ πολύ κατ' αρχήν!
Δεν θέλω να σε (σας) βάλω και σε κόπο... αν βρεις κάτι! Απλά επειδή την πήρα καλό θα ειναι να ξέρω πέντε πράγματα...
Η JT555 θεωρείται ελαφρυα ή βαρια;
Ουτως ή άλλως νομίζω οτι η βελτίωση είναι δεδομένη μιας και ακόμα το Dualακι (το οποίο μου χάρισαν) φοράει την πρώτη του κεφαλή (Dual DN241)!

Οταν έρθει να δω πως θα την τοποθετήσω...

Μάζα βραχίονα 12 γρ. Συχνότητα συντονισμού 12,25. Όχι ιδανικό αλλά θα ταιριάξει.
Mε ατσαλενιες βιδες γυρω στα 2γρ θα πεσει γυρω στα 11-11.25 οποτε μια χαρα θα ειναι.Υπολογιζα οτι ο βραχιωνας του 621 θα ηταν πιο ελαφρυς!!!

Κώστα και Audiolytic ευχαριστώ πολύ κατ' αρχήν!
Δεν θέλω να σε (σας) βάλω και σε κόπο... αν βρεις κάτι! Απλά επειδή την πήρα καλό θα ειναι να ξέρω πέντε πράγματα...
Η JT555 θεωρείται ελαφρυα ή βαρια;
Ουτως ή άλλως νομίζω οτι η βελτίωση είναι δεδομένη μιας και ακόμα το Dualακι (το οποίο μου χάρισαν) φοράει την πρώτη του κεφαλή (Dual DN241)!

Οταν έρθει να δω πως θα την τοποθετήσω...

Θα ελεγα οτι ειναι μια "συνηθισμενη" οπως οι πλειστες.Μην αγχωνεσαι για λιγο πανω λιγο κατω.Αν θελεις να την φερεις πιο κοντα σε "ιδανικοτερο ματσαρισμα",ενα βαριδακι κανει την δουλεια ευκολα.Τουλαχιστον δεν χρειαζεται να αφαιρεσεις μαζα :smile:

Θα ελεγα οτι ειναι μια "συνηθισμενη" οπως οι πλειστες.Μην αγχωνεσαι για λιγο πανω λιγο κατω.Αν θελεις να την φερεις πιο κοντα σε "ιδανικοτερο ματσαρισμα",ενα βαριδακι κανει την δουλεια ευκολα.Τουλαχιστον δεν χρειαζεται να αφαιρεσεις μαζα :smile:

:smile::smile:
Φαντάζεσαι να έπρεπε με το που παραλάβω την κεφαλή να πιάσω να της κόβω κομματάκια; Μπρρρρρρρρ...

Το βαρυδάκι αυτό πως μπαίνει στον βραχίονα;
Υπάρχουν στο εμπόριο;

:smile::smile:
Φαντάζεσαι να έπρεπε με το που παραλάβω την κεφαλή να πιάσω να της κόβω κομματάκια; Μπρρρρρρρρ...

Το βαρυδάκι αυτό πως μπαίνει στον βραχίονα;
Υπάρχουν στο εμπόριο;

Μάλλον εννοεί αυτό. Μπαίνει πάνω από την κεφαλή και προσθέτει λίγο βάρος στην headshell. υπάρχουν και πιό ελαφριά, 1 ή 2 γρ.

Nαι αυτο που λεει ο Κωστας.Καλο θα ηταν να το παραγγειλεις ωστε να το εχεις με την κεφαλη.3γρ ειναι καλο κι αν υπαρχουν και αλλα βαρη παντα ειναι χρησιμα.Υπολογισε οτι θα θελεις και μακρυτερες βιδες.Αν παρεις 1,2 και3γρ. τοτε μπορεις να κανεις συνδιασμους 1,2,3,4,5 και 6 γρ.:smile:

Last edited:
Αφού έχει στη συσκευασία εκείνο το μαραφέτι που μπαίνει σαν προέκταση (μάλλον για διόρθωση του VTA), άμα το βάλει δε θα κάνει δουλειά;

και ένα απλό κέρμα κάνει, στηριγμένο με λίγο μπλουτακ....

ωπ συγνώμη, παταφίξ...ήθελα να πω

Το βαριδάκι μπαίνει ανάμεσα στην κεφαλή και το headshell να υποθέσω;
Τότε δεν θα αλλάζει αρκετά και την VTA, όπως λέει και ο Guybrush πιο πάνω;
Αρα μάλλον θα έχω θέμα γιατί ο βραχίονας το 621 δεν νομίζω να έχει ρυθμιση VTA...

Στην εγχώρια αγορά δεν θα μπορώ να βρω κάτι αντιστοιχο;

και ένα απλό κέρμα κάνει, στηριγμένο με λίγο μπλουτακ...

Καλό! :)

Το θέμα επίσης είναι οτι το όποιο βαριδακι δεν μπορέι να βιδωθεί απο την επάνω μεριά του headshell γιατί το headshell είναι παλαιού τυπου Dual. Ξέρετε με το αποσπώμενο μέρος πάνω στο οποίο βιδώνει η κεφαλή... αρα η μόνη επιλογή είναι μάλλον να κολληθεί με bluetack απο πάνω όπως λέει και ο supersonic... έτσι δεν θα έχω πρόβλημα και με την VTA... τα λέω καλά;

Δεν θα είναι και το πιο ομορφο αισθητικά αλλά δεν ξερω αν μπορεί να γίνει αλλιώς...
Εκτός βεβαια αν τελικά δεν χρειαστεί εξτρα βάρος...

Καλό! :)

Το θέμα επίσης είναι οτι το όποιο βαριδακι δεν μπορέι να βιδωθεί απο την επάνω μεριά του headshell γιατί το headshell είναι παλαιού τυπου Dual. Ξέρετε με το αποσπώμενο μέρος πάνω στο οποίο βιδώνει η κεφαλή... αρα η μόνη επιλογή είναι μάλλον να κολληθεί με bluetack απο πάνω όπως λέει και ο supersonic... έτσι δεν θα έχω πρόβλημα και με την VTA... τα λέω καλά;

Δεν θα είναι και το πιο ομορφο αισθητικά αλλά δεν ξερω αν μπορεί να γίνει αλλιώς...
Εκτός βεβαια αν τελικά δεν χρειαστεί εξτρα βάρος...
Aν δεν σε ενοχλει η αισθητικη πλευπα αυτο που εισηγειται ο supersonic ειναι καλο,η αν θελεις παραγγελνεις το βαριδακι και κολλας αυτο

το κόλπο με το νόμισμα είναι μια ανέξοδη δοκιμή.
Μπορεί να μη λύνεις το πρόβλημά σου με το βαριδάκι, οπότε γιατί να χρεώνεσαι 6 λίρες συν μεταφορικά γιά ένα σιδεράκι...?

Οι ομορφιές είναι γιά τους χαιεντάδες που θέλουν χαιεντ άνω της μιάς αίσθησης.