Nagaoka JT555

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

Περιμένω με αγωνία.

Ακόμα έχει ο Ιταλός;
Στο παραπάνω site ή σε νέο;

προφανώς ό Ιταλός τώρα, ξεπατίκωσε το σχέδιο και το έστειλε σε κανέναν Κινέζο κατασκευαστή...:flipout:

Είναι ο ίδιος Ιταλός που πουλούσε το καλοκαίρι με τιμή κάτω από 60.

Τελικά όταν διαδίδεται το νέο...

Θα αναρωτιέται μάλλον "Καλά αυτοί οι Έλληνες μες στα χρέη είναι και έχουν πέσει με τα μούτρα στις Nagaoka;"

...καλά, εντάξει και στις koetsu

κύριοι, έχετε δημιουργήσει μια στρεβλή πραγματικότητα.
Μιά χαιφιντελική φούσκα.:flipout:

μετά την φούσκα των ακινήτων, τώρα η φούσκα των κεφαλών.
Θα περιμένω να σκάσει και μετά θα αγοράσω 2 γιά 30 !:flipout:

Απάντηση: Re: Nagaoka JT555

κύριοι, έχετε δημιουργήσει μια στρεβλή πραγματικότητα.
Μιά χαιφιντελική φούσκα.:flipout:

μετά την φούσκα των ακινήτων, τώρα η φούσκα των κεφαλών.
Θα περιμένω να σκάσει και μετά θα αγοράσω 2 γιά 30 !:flipout:

Εγω την πηρα για να αφησω κατι στα εγγονια μου :flipout:
Λετε να πεσει ??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

Kαι ήταν ανάγκη να διαλέξεις Alphason μου έκανες ζημιά τώρα :grandpa:
Τους θεωρώ πολύ "μουσικούς" αυτούς τους βραχίονες καμιά σχέση με Rega...
Εννοεις δεν ειναι τοσο καλοι οσο οι Rega?

Δεν αντεξα στον πειρασμο και παρηγγειλα μια :cool4:

θα μπει στο 2ο πικαπ που υπαρχει μια Ortofon 2M Bronze με την οποια θα την συγκρινω. Αν υπερεχει της Ortofon που εχει τριπλασια τιμη αυτο μου φθανει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

Μόλις την παρέλαβα κι εγώ!
Τη στήνω και βουρ στις ακροάσεις...
Θα σου πω σε σχέση με την Grado....

Τελικά, τι εντυπώσεις αποκομίζεις από την Nagaoka TJ555?
Σε σχέση με sonata?
:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

Τελικά, τι εντυπώσεις αποκομίζεις από την Nagaoka TJ555?
Σε σχέση με sonata?
:guitarist:
...Λοιπόν....
Ύστερα από καμιά σαρανταριά ώρες ακροάσεων ,μπορώ να σας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.
Η κεφαλή στήθηκε στο diy Lenco με βραχίονα Linn basic lvx+. Μονόδρομος ήταν
η χρήση του βαρίδιου που είχε μαζί η κεφαλή γιά να διορθώσω το VTA μιας
και δεν μπορούσε ο βραχίονας να κατέβει κι άλλο. Η όλη της παρουσία
είναι εξαιρετική! Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι η πολύ καλή της ανάλυση!
Διαβάζει σχεδόν τα πάντα που υπάρχουν στα αυλακια!
Υπήρξαν δίσκοι αρκετά παλιοί, που ο θόρυβος είναι ενοχλητικός.
Άκουσα ατέλειες που η sonata τα "συγχωρεί". Σε "καθαρούς" δίσκους τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Πολύ δυναμική παρουσία, αρχικά μεσουψηλά, και καθώς οι ώρες έγραφαν , ήρθαν και τα χαμηλά.

Σίγουρα δεν μετάνιωσα για τα λεφτά που έδωσα (82 ευρώ με τα μεταφορικά και δώρο ένα πολύ ωραίο βελούδινο βουρτσάκι Nagaoka). Σίγουρα δεν θα αντικαταστήσει και τη sonata, μιας και είμαι εθισμένος με τον ήχο της που είναι διαφορετικός, σαφώς πιο "ξεκούραστος" και "ήσυχος". Όμως θα βρίσκετε στο Lenco μου για αρκετό καιρό ακόμα....

Με άλλα λόγια είναι θέμα γούστου. Ιδιαίτερες ατέλειες μάλλον δεν έχει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την τιμή.
Μάλλον θα προχωρήσω κι εγώ.
Μα η αλήθεια είναι ότι ακρίβυνε λιγουλάκι....
Αυτά γίνονται όταν υπάρχει ζήτηση.

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά όσο να ´ναι έχω μπερδευτεί λίγο.
Τι τρέχει με τους Γιαπωνέζους τελικά;
Εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62980 κάποιοι εκθειάζουν μια άλλη μεσαίας τιμής κεφαλή.
Στο δε παρόν μια πάμφθηνη κεφαλή κοντεύει να παρουσιαστεί η μόνη λύση κάτω των 800,00 ευρώ.
Αρχίζω κι αισθάνομαι βλάκας.
Έχω δώσει γύρω στο χιλιάρικο για να έχω μια Grado Master Statement με όλο τον βόμβο της (εκεί προς το τέλος του δίσκου) τον οποίο, αν δε μου το λέγατε, δεν θα τον πρόσεχα και διαβάζω ότι με τα μισά λεφτά (στην περίπτωση της ΑΤ) θα είχα μια πολύ καλύτερη κεφαλή, ενώ με το ένα δέκατο (στην περίπτωση της Νagaoka) θα είχα σχεδόν τα ίδια....
Ποιός μπορεί να κατατοπίσει επιτέλους;
Δεν έχω την πολυτέλεια να αγοράζω τις κεφαλές που επαινεί ο κάθε ένας μας, αλλά σε περίπτωση που πάθει ζημιά ή κλείσει τον κύκλο της η Grado ΜS, να ξέρω τι θα αγοράσω.
Ποιός έχει ακούσει από το ίδιο σύστημα και τις τρεις κεφαλές να μου πει μια γνώμη.
Ευχαριστώ.

Ο καθενας επαινει τις κεφαλες που ακουσε στο συστημα του και του αρεσαν.Αυτο δεν σημαινει οτι οι ιδιες κεφαλες θα αρεσουν σε αλλους και θα δουλευουν σωστα στο συστημα τους.Υπαρχουν καποιες προυποθεσεις που αν τηρηθουν σωστα,μια φτηνη κεφαλη θα ακουγεται καλυτερα απο μια πολυ ακριβη εφοσον στην περιπτωση της ακριβης δεν τηρηθουν οι προυποθεσεις αυτες.Η 555 ειναι μια περιπτωση οπου ορισμενα απο τα "συστατικα" της οπως το στελεχος(carbon black),η βελονα(nude shibata) μεταξυ αλλων,δεν εχουν συμβιβασμους,και τα βρισκουμε σημερα σε μερικες αρκετα εως πολυ ακριβες κεφαλες.Γι αυτο και οταν τηρηθουν οι προυποθεσεις-που αναφεραμε πολλες φορες-το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο.Οσο κι αν ακουγεται περιεργο ακομη και ανοητο,η 555 ειναι οντως μια κεφαλη που θα κερδισει πολυ ακριβοτερες κεφαλες σε καποια πικαπ/βραχιωνες....απλα και οικονομικα :smile:

Αρχίζω κι αισθάνομαι βλάκας Τυχερος να αισθανεσαι :smile1:

Last edited:
Απορία:
Καθως η 555 κάθεται επάνω στον δίσκο βλέπω οτι η βελόνα δεν είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη στον κάθετο αξονα σε σχέση με τον βραχίονα... σαν να πατάει κάπως στραβά δλδ... ενώ το σωμα της κεφαλής είναι εντελώς παράλληλο με τον δισκο η βελόνα δεν ειναι... εννοείται οτι ο βραχίονας του 621 δεν έχει αντίστοιχη ρύθμιση...
Είναι πρόβλημα; Μπορεί να γινει ζημιά στην κεφαλή;

και εγω αλλα δεν εχω βραχιωνα που να μου περισευει και phono MM
Χρονια πολλα
Λοιπον την πηρα και εγω μιας και βρηκα τα παραπανω
Αγορασα εναν ιδιο βραχιονα σαν αυτον που εχω στην Miyabi μου δηλαδη εναν 47labs τον ανακαλωδιωσα και αυτον με Kondo silver cable και περιμενω την Nagaoka
τωρα εβαλα επανω μια shure Mb44.... κατι τελος παντων
Η αποφαση αυτη παρθηκε μιας και εχω περι τα 1500 δισκακια 33/45 με αρκετη χρηση στο παρελθον και καμια 400 αρια 45αρια original σωστος θησαυρος .
Oποτε για να μην καταχαρακωσω την Miyabi μιας και το κοστος αγορας τις 4500€ δεν ειναι λιγα και ενα retip καπου στα 2000€ και 6 μηνες αναμονη ,η επιλογη τις Nagaoka μου φανταζε μονοδρομος μετα και απο τοσα θετικα σχολια απο εσας
κοστος με μεταφορικα 82€ απο τον γνωστο ιταλο

Attachments

• P1020213.jpg
    P1020213.jpg
    73.5 KB · Views: 111
Αγορασα εναν ιδιο βραχιονα σαν αυτον που εχω στην Miyabi μου δηλαδη εναν 47labs τον ανακαλωδιωσα και αυτον με Kondo silver cable και περιμενω την Nagaoka

ούτε στα wildest dreams της καημένης της ναγκαόκας...:flipout:

Απορία:
Καθως η 555 κάθεται επάνω στον δίσκο βλέπω οτι η βελόνα δεν είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη στον κάθετο αξονα σε σχέση με τον βραχίονα... σαν να πατάει κάπως στραβά δλδ... ενώ το σωμα της κεφαλής είναι εντελώς παράλληλο με τον δισκο η βελόνα δεν ειναι... εννοείται οτι ο βραχίονας του 621 δεν έχει αντίστοιχη ρύθμιση...
Είναι πρόβλημα; Μπορεί να γινει ζημιά στην κεφαλή;

????