Nagaoka JT555

OK...προσωπικά νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός "έγκλημα" είναι υπερβολικός, αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να αποφευχθεί η χρήση ενός υλικού, αν υπάρχει και η ελάχιστη υπόνοια ότι θα μπορούσε να αλλιώσει το σήμα της κεφαλής...u never know...

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση απ'το "paidi". :a0210:

υπόνοια ότι θα μπορούσε να αλλιώσει το σήμα της κεφαλής...u never know...

Στην πραγματικοτητα ξερεις.Δεν θα υπαρξει προβλημα.Υπονοια και λογικη μαλιστα ναι,αλλα οχι πιθανοτητα.Μια ΜC ενταξει αλλα μια ΜΜ οχι.

Re: Απάντηση: Nagaoka JT555

Στο τέλος έτσι όπως ασχολείστε με τα γραμμάρια... θα σας κλείσουν μέσα...

Και ακομη δεν φτασαμε στις ζυγαριες ακριβειας :flipout:

Στην πραγματικοτητα ξερεις.Δεν θα υπαρξει προβλημα.Υπονοια και λογικη μαλιστα ναι,αλλα οχι πιθανοτητα.Μια ΜC ενταξει αλλα μια ΜΜ οχι.

Δεν έχω πειστεί αλλά δε θα επιμείνω...:smile:

η ίδια η κεφαλή από ένα μαγνητικό πεδίο ΝΑΙ σαφώς επιρεάζεται.
Από ένα μαγνήτη ναι επίσης.
Αλλά από μιά μαγνητιζόμενη μάζα 2 γραμμαρίων?
Σε απόσταση 100 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση στελέχους - πηνίου?

Α ναι;
Τοτε γιατι ακομα και οι βιδες που χρησιμοποιουνται γαι να στερεωσεις την κεφαλη ειναι ΜΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ;
Eν παση περιπτωση πιστευω οτι καλο θα ειναι να παραδεχεται καποιος εστω και Super Moderator το λαθος του εστω και απο αγνοια και να μην εμμενει παραπανω σε κατι που ειναι προφανες.Σιγουρα δεν εισαι εγκληματιας (εννοειται).
Αλλιως καλα σας κανει ο Hellenic Vanagon απο διπλα που σας τα σπαει και τσιμπατε.Εγω παντως δεν εχω να πω τιποτα αλλο στο θεμα αυτο.

να σας πω μιά προφανή απάντηση...
γιά τα μάτια του κόσμου?
για ξεκάρφωμα?
για να φαίνεται πιό Politically correct?
μήπως.....γιατι είναι πιό ελαφριές συνεπώς συνεισφέρουν λιγότερο σε μάζα που είναι κάτι κρίσιμο?

δεν κόβω το κεφάλι μου, αλλά αν μπορέσετε να τεκμηριώσετε (και όχι να επικαλείστε τι προβάλει μαρκετίστικα κάθε hiend κατασκευαστής που ξέρουμε εν πρώτοις σε τι αποσκοπεί) τι επίδραση έχουν 2 γραμμάρια μαγνητιζόμενου υλικού, επάνω και από το headshell, θα με υποχρεώσετε.

Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να παραδέχομαι ότι κάνω λάθος, αρκεί φυσικά να κάνω.

και μην μπλέκετε την περίπτωση Hellenic...διότι αρκετά έχει παραπληροφορήσει τα μέλη του φόρουμ.

Α ναι;
Τοτε γιατι ακομα και οι βιδες που χρησιμοποιουνται γαι να στερεωσεις την κεφαλη ειναι ΜΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ;
Eν παση περιπτωση πιστευω οτι καλο θα ειναι να παραδεχεται καποιος εστω και Super Moderator το λαθος του εστω και απο αγνοια και να μην εμμενει παραπανω σε κατι που ειναι προφανες.Σιγουρα δεν εισαι εγκληματιας (εννοειται).
Αλλιως καλα σας κανει ο Hellenic Vanagon απο διπλα που σας τα σπαει και τσιμπατε.Εγω παντως δεν εχω να πω τιποτα αλλο στο θεμα αυτο.

Μια ΜΜ ΔΕΝ επειρεαζεται.Δοκιμασε να "συγκρινεις" μαγνητικες με μη μαγνητικες βιδες σε μια ΜΜ και πες μας αν ακουσεις διαφορα.Ναι εχεις δικαιο οτι τα λαθη μας πρεπει να τα παραδεχομαστε,moderators και μη.

εν ανάγκη γιά να μην πλατειάζουμε Μιχάλη, βάλε σκέτο μπλουτάκ.
Απλά πρέπει να βρεις τρόπο να το ζυγίσεις

για να φαίνεται πιό Politically correct?

:flipout:

Ενα σετ βιδες κεφαλης 8μμ απο ανθρακονηματα και δυο παξιμαδια ΜΟΝΟ $189.99 Και οταν αλλαξεις καμια κεφαλη που θελει 12μμ παραγγελνεις αλλες.

Καποιοι εχουν χασει καθε αισθηση ντροπης και πειτε μου οτι λεω μ------ς.....ΠΑΛΙ

νομίζω ο sme III που έχω τίς δίνει στη συσκευασία του και ανταλλακτικές συν βαρίδια συν πολλά άλλα.

Αλλες εποχές...

νομίζω ο sme III που έχω τίς δίνει στη συσκευασία του και ανταλλακτικές συν βαρίδια συν πολλά άλλα.

Αλλες εποχές...

Νομιζω αυτες ηταν πλαστικες.Εδινε αυτες,εδινε εξαιρετικες αλουμινενιες και ειχε και το βαριδι του 4.5γρ. :a0210:

μπορεί να ήταν πλαστικές.
οι άλλες των ρυθμίσεων πάντως είναι άνθρακα...

εν ανάγκη γιά να μην πλατειάζουμε Μιχάλη, βάλε σκέτο μπλουτάκ.
Απλά πρέπει να βρεις τρόπο να το ζυγίσεις

Μα κάτσε δεν το είπε ο Audiolytic πιο πάνω;
Ακόμα δεν έχουμε μπλέξει με ζυγαριές ακριβείας!!!:flipout:
Πάντως αφου σε προηγούμενο post ο Αudiolytic μου προτείνει να βάλω 10λεπτο νόμισμα δεν έχουμε πρόβλημα (αρκεί ο βραχίονας να τα ζυγίζει όλα αυτά)!!!

Αλήθεια είναι κανεις στο φορουμ που έχει τα απαραίτητα και θα μπορούσε να με βοηθήσει στην τοποθετηση; Λέω γω τώρα....;;;

Στο ενα τριτο της τιμης καποιων αλλων "reference".

Για ονομα του Θεου! Ειπα να επισκεφτω τη σελιδα μετα απο τοσον καιρο και ειδα πραματα και θαματα...

Ειναι πραγματι εντυπωσιακο το με ποση χαρακτηριστικη ανεση εκθειαζονται αλλα και θαβονται προϊοντα και κατασκευαστες εδω μεσα! Επειδη ειδα να γραφετε αρκετα για το στυλ γραφης και περι δεοντολογιας, που τα παντα παρεξηγουνται, ειπα να αναφερω και κατι δικο μου.

1. Για τις ΜΜ και MC πολυς ντορος εχει γινει, για το πως παιζουν, για το εαν αξιζουν τα λεφτα τους κλπ. Οι ΜΜ εχουν δικο τους ηχο και υπο συνθηκες το μονο που μπορουν να αποδωσουν καλυτερα απο τις MC ειναι καποιος περισσοτερος δυναμισμος, αλλα μεχρι εκει. Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, ετσι; Μη συγκρινετε παμφθηνες MM της πλακας οπως η 555 με σοβαρες υλοποιησεις οπως μερικες Ιαπωνικες MC, η αποσταση ειναι χ-α-ο-ς. Εχετε ποτε ακουσει Miyabi? Τις μεγαλες Lyra; Τις μεγαλες Koetsu; Καμμια παλια Kiseki η Supex; Για να μη μιλησουμε καμμια Audio Note Japan του 1982... Ας σταματησουνε επι τελους αυτες οι αθλιοτητες περι κατασκευης στις κουζινες, οσο γραφετε τετοια μονο να γελανε μαζι σας ειναι η κατασταση! Σεβασμος!

2. Για τα περι του ενος τριτου της τιμης αλλων reference... Κε Audiolytic θα επρεπε να εισαι πολυ πιο humble και ουχι τοσο obsessed με αυτο που φτιαχνεις, ασε τους αλλους να κρινουν το εργαλειο σου και μη μιλας. 1ον βλαπτεις την προσπαθεια σου, 2ον τα πραγματα της αγορας δεν ειναι ακριβως οπως τα φανταζεσαι. Εαν θελεις να γνωριζεις την αληθεια, το phono που φτιαχνεις στα 3500 Ευρω ειναι ασυλληπτα ακριβο και μη μπαινεις στον κοπο των συγκρισεων. Η τιμη αυτη ειναι out of this world για κατασκευη DIY! Το street price καθοριζεται απο πολλες παραμετρους τις οποιες δειχνεις να θελεις να αγνοεις καταφορα. Διοτι εαν εισαι 30 χρονια στην "πιατσα", τοτε σιγουρα γνωριζεις τα markups στο export price πως πηγαινουνε. Απο την τιμη αγορας κερδιζει το κρατος, ο πωλητης, ο distributor, οι μεταφορικες, η χωρα προελευσης (μεσω των φορων), ο κατασκευαστης, ταϊζονται οι εργατες - χειροτεχνες και ολοι οσοι εμπλεκονται, ενω χανει παντα ο πελατης. Αυτο φιλε μου δεν συμβαινει; Αυτο εξαλλου δεν ειναι και το σωστο; Αμα αγορασω το phono σου στα 3500, αδιακριτως του πως παιζει και του τι εμπεριεχει, μοναχα τρελλος θα πρεπει να ειμαι. Ο αντιλογος για τα περι του ενος τριτου των αλλων reference οπως αντιλαμβανεσαι ειναι επιεικως αστειος.

3. Για τα περι ερειστικων κειμενων του Jadisboy που με τοση εμφανη αναφερθηκατε, πραγματικα εγω δεν βλεπω τιποτε σχετικο. Που ειναι τα ερειστικα κειμενα; Που ειναι οι 'προσβολες'; Επειδη ο ανθρωπος σας τα ειπε λιγο πιο ανοικτα, ελευθερα και σωστα;

Εν πασει περιπτωσει, ας το παρει το ποταμι...