NanoLED: LED is dead!

IMG_0910m.jpg

IMG_0911m.jpg

IMG_0912m.jpg

http://techielobang.com/blog/2010/0...o-full-led-technology-explained-video-within/

Πως εισαι τοσο σιγουρος?

Μηπως βλεπεις το μελλον στην μαγικη σφαιρα?:p

Ναι. Επίσης βλέπω το μέλλον και στο γιαούρτι, αλλά στο πρόβειο, το light δεν δείχνει...

Μάλιστα. Το ότι η VT20 έχει αντίθεση 15000:1 δεν το ήξερα. (Μάλλον όσες VT20 έχω δει χαλασμένες θα ήταν...)
Αλλά με αντίθεση στην χειρότερη περίπτωση 73000:1, αυτή η LG θα είναι πραγματικό κελεπούρι. Τυχεροί όσοι θα αγοράσουν... :flipout:
[Συνταρακτικά νέα: επιτέλους τα νανο-πασαλείμματα επιτρέπουν στα γαλλάκια να μας αφήσουν να χρησιμοποιήσουμε το local dimming στις LG... :flipout:]

Εγώ κάνω το σταυρό μου που έχω έστω και led γιατί άλλος δεν έχει να φάει και εκεί βαδίζουμε οι περισσότεροι..
Επίσης θέλω να έχει ένα ελάχιστο πάχος,όντως θα φοβάσαι να την ακουμπήσεις και πιστεύω οτι όσο πιο πολύ συρρικνώνεται η τεχνολογία τόσο πιο επιρρεπή είναι σε βλάβες και γενικότερα πιο ευπαθή.
Απόδειξη οτι μας το λέγανε οι γονείς..."φάε να δυναμώσεις,θα αρρωστήσεις αν είσαι πετσί και κόκαλο".

Και στο κάτω κάτω φτάνει πια,δεν προλαβαίνω να αποφασίσω τι να αγοράσω και βγαίνουν άλλα τόσα.Ενώ στα hi-fi τόσα χρόνια τα ίδια,παίρνεις κάτι ακριβό και είναι διαχρονικό..

Μάλιστα. Το ότι η VT20 έχει αντίθεση 15000:1 δεν το ήξερα. (Μάλλον όσες VT20 έχω δει χαλασμένες θα ήταν...)
Αλλά με αντίθεση στην χειρότερη περίπτωση 73000:1, αυτή η LG θα είναι πραγματικό κελεπούρι. Τυχεροί όσοι θα αγοράσουν... :flipout:
[Συνταρακτικά νέα: επιτέλους τα νανο-πασαλείμματα επιτρέπουν στα γαλλάκια να μας αφήσουν να χρησιμοποιήσουμε το local dimming στις LG... :flipout:]

Απλως ζηλευεις που εχεις μεινει με την παλια τεχνολογια "LED".:flipout:

Παντως ειδα και 288 ζωνες ελεγχου που ειναι αρκετα αυξημενο νουμερο σε σχεση με τις 240 που ειχαν περυσι η LX9500 και τις 224 που ειχε η 9705.

Μια και αναφερθηκε το ANSI της VT20...

l dato più interessante di questo TV è senza dubbio il livello del contrasto che appare superiore rispetto a quello della serie G20. In particolare in modalità ANSI abbiamo rilevato un rapporto di contrasto pari a 13410:1, grazie a un livello del nero piuttosto basso quando si visualizza una schermata a scacchiera: 0.006 cd/mq. Abbiamo ripetuto la misura più volte ottenendo sempre lo stesso valore. Curiosamente visualizzando una schermata completamente nera abbiamo misurato un livello del nero superiore, 0.028 cd/mq, comunque inferiore rispetto a quello ottenuto con un modello della serie G20.

http://www.dday.it/prodotti/811/Panasonic-TXP42V20E.html#pagina-4

Τελος παντων αυτο ειναι off topic.

To νημα αυτο ειναι για τις NANO LED. Tην τεχνολογια που 10πλασιαζει την αντιθεση σε σχεση με τις LED προηγουμενης γενιας.

Καπου διαβασα σε ξενο φορουμ οτι ηδη πωλειται στην Κορεα.

Λογικα απο την νεα χρονια θα την δουμε και απο τα μερη μας.

Η τιμη ομως αναμενεται αρκετα "τσουχτερη". Βεβαια σταδιακα θα δουμε να περναει η τεχνολογια και στα φθηνοτερα και πιο προσιτα μοντελα τοσο της LG οσο και αλλων κατασκευαστων που προφανως θα αναπτυξουν κατι παρομοιο.

Ποσο ειχες μετρησει το μαυρο στην 9705?

Το 0.12 nits απο οτι θυμαμαι ειναι αρκετα κοντα.

Φαντασου τωρα οτι η LX8 εχει μετρηση 0.04 nits αρα αρκετα πιο κατω.

Σου έκανα νέα μέτρηση, σε ρεαλιστικές συνθήκες θέασης:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1453714#post1453714

Το μαύρο της 9705 είναι 0,0155 +/- 0,0035 (μέση τιμή 20 μετρήσεων), με ταυτόχρονα λευκό 136 nits. Και όσο μειώνεται το φως που ζητάς από το πάνελ, βελτιώνεται και η στάθμη του μαύρου...

Τώρα δεν ξέρω αν το να πας από το 0,015 στο 0,04 είναι βελτίωση...
Εγώ πάντως θα περιμένω κανένα ρεβιού της προκοπής, αν και γνωρίζω ότι το μαύρο δεν είναι θέμα κυματοδηγού...

αντε και την αγορασαμε την πολυ λεπτη TV τα καλωδια που θα τα βαλουμε ? στο τελος ερχεται μια η αλλη σε θεμα παχους

Σαν την 9000 της Samsung είναι...δηλαδή όλες οι συνδέσεις στην βάση.Για αυτό και εάν παρατηρήσετε είναι πιο χοντρή.Και λίγο άκομψη θα έλεγα.

Πάντως παιδιά αυτό που γίνεται με τις τηλεοράσεις δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον απ´όσα γνωρίζω... Κάθε 2 χρόνια μας παρουσιάζουν και μια "τεχνολογία" λίγο καλύτερη από την άλλη...

Εμένα μου μοιάζει με τεχνολογικό ξεστοκάρισμα πριν την έλευση κάτι πολύ καλού.

Μακάρι αυτό να είναι οι εύπλαστες και οικολογικές oled και να τις δούμε πολύ σύντομα (σε 2-3 χρόνια)...

Αυτές δε, νομίζω ότι θα μπορούμε να τις διπλώνουμε και να τις καπνίζουμε σαν τσιγαρόχαρτο... οπότε οι φαν του "λεπτού" πάνελ δεν θα έχουν κανένα παράπονο... :D

Το μαύρο της 9705 είναι 0,0155 +/- 0,0035 (μέση τιμή 20 μετρήσεων), με ταυτόχρονα λευκό 136 nits. Και όσο μειώνεται το φως που ζητάς από το πάνελ, βελτιώνεται και η στάθμη του μαύρου...

Τώρα δεν ξέρω αν το να πας από το 0,015 στο 0,04 είναι βελτίωση...
Εγώ πάντως θα περιμένω κανένα ρεβιού της προκοπής, αν και γνωρίζω ότι το μαύρο δεν είναι θέμα κυματοδηγού...

0.04 με τις standard ρυθμισεις ειναι προοδος σε σχεση με το 0.10 που εχει με τις standard ρυθμισεις η 9705.

Προφανως αν ριξουμε την φωτεινοτητα και στην nanoLED θα παει κατω απο 0.01.

ΥΓ. Εφτασες την 9705 στο μισο contrast της VT20 παντως με την μετρηση αυτη κατι που ειναι πολυ θετικο.

0.04 με τις standard ρυθμισεις ειναι προοδος σε σχεση με το 0.10 που εχει με τις standard ρυθμισεις η 9705.

Προφανως αν ριξουμε την φωτεινοτητα και στην nanoLED θα παει κατω απο 0.01.

ΥΓ. Εφτασες την 9705 στο μισο contrast της VT20 παντως με την μετρηση αυτη κατι που ειναι πολυ θετικο.

Τι ακριβώς είναι το 0,4; Γιατί το 0,1 είναι μέτρηση μαύρου σε σκακιέρα 4*4.
Είναι on/off; Είναι ANSI;

Όσο για την VT20, ΑΚΟΜΑ περιμένω το 1ο site με ANSI μέτρηση. Γιατί η εκτίμησή μου είναι ότι η VT20 ούτε στον ύπνο της δεν μπορεί να ονειρευτεί τέτοιο ANSI contrast...

Πάντως μου αρέσει που στην φίλιπς κρατούσες καρφωμένο το μαύρο στο 0,12, και για την LG δέχεσαι με ευκολία ότι κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα από την 9705. Μα αυτή την 9705 να την ξεπερνάνε όλες, ακόμα και αυτές που ΔΕΝ έχουμε δει; Τι δράμα ζει η κακομοίρα η 9705... :flipout:

@George K: I will measure ANSI contrast and get back to you. For what it’s worth, we calibrated the screen to have a maximum light output of 114cd/m2. So, since black measured at 0.006 cd/m2, this results in a contrast ratio of 19000:1!

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt20b-tx-p50vt20-20100520694.htm

Mεσα επεσες.:a0210:

Βεβαια για να πουμε ολη την αληθεια μετα το πρωτο MLL rise η VT20 παει στα 0.009 cd/m2.