NAS - Qnap

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NAS - Qnap

Τι εννοεις απαιτησεις για copy?

Ταχύτητα μεταφοράς όταν κάνεις copy από το pc στο Qnap και το αντίστροφο.
Θέλω να πω μην περιμένεις ταχύτητες σαν π.χ. όπως κάνεις copy από τον έναν δίσκο στον άλλο μέσα στο pc (όταν έχεις δύο δίσκους μέσα στο pc).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NAS - Qnap

Ταχύτητα μεταφοράς όταν κάνεις copy από το pc στο Qnap και το αντίστροφο.
Θέλω να πω μην περιμένεις ταχύτητες σαν π.χ. όπως κάνεις copy από τον έναν δίσκο στον άλλο μέσα στο pc (όταν έχεις δύο δίσκους μέσα στο pc).

Αυτο ηταν γνωστο πριν καν σκεφτω καποιο NAS. Παντως ενα blu ray iso θα μπορω να παιζω απο το pc ενω βρισκεται στο NAS ενω το NAS πχ. κατεβαζει ενα τορρεντ ??

Δεν νομιζω, αλλα λογικα το ιδιο θα ισχυει για ολα τα nas (αλλα και τα σερβεροκουτια).
Δεν παιρνω ορκο για αυτο, αλλα εχω δει πολλα καλα σερβερακια να σπανε την full hd οταν υπάρχει κινηση ...

Δεν νομιζω, αλλα λογικα το ιδιο θα ισχυει για ολα τα nas (αλλα και τα σερβεροκουτια).
Δεν παιρνω ορκο για αυτο, αλλα εχω δει πολλα καλα σερβερακια να σπανε την full hd οταν υπάρχει κινηση ...

Μου αναβεις φωτιες!!!

Δεν εχω δοκιμασει ακομα streaming ενω κατεβαζω.Σε δοκιμες στο σπιτι του ΔΔ , απο το microserver σε ενα αλλο σερβερ που εχει :p επιανε φουλ ταχυτητες 100mb/sec.
To μονο μειον του microserver ειναι οτι δεν υποστηριζει raid 5 (μπορεις να του βαλεις controller αν θες).Σε ολα τα αλλα, ειναι μακραν πιο ετοιμο και παραμετροποιησιμο απο οποιοδηποτε ready nas κουτι.

Δεν εχω δοκιμασει ακομα streaming ενω κατεβαζω.Σε δοκιμες στο σπιτι του ΔΔ , απο το microserver σε ενα αλλο σερβερ που εχει :p επιανε φουλ ταχυτητες 100mb/sec.
To μονο μειον του microserver ειναι οτι δεν υποστηριζει raid 5 (μπορεις να του βαλεις controller αν θες).Σε ολα τα αλλα, ειναι μακραν πιο ετοιμο και παραμετροποιησιμο απο οποιοδηποτε ready nas κουτι.

Ε καλα τωρα το πηρα οποτε οτι ειναι να γινει , εχει γινει

Να ρωτησω. Στο 412 που αγορασα μπορω να βαλω δικους AV-GP WD20EURS ? Εχω ηδη εναν και σκεφτομαι να παρω αλλον εναν αλλα διαβασα οτι με τους green δεν τα παει και τοσο καλα. Φυσικα τιποτα συγκεκριμενο δεν βρηκα μονο γενικολογιες.Please help

Εαν οχι ποιους οικονομικους(απο θεμα χρηματων) 2τβ προτεινετε?

μια ερωτηση.ψιλοασχετο με το θεμα αλλα οποιος ξερει ας μου απαντηση.εχω βαλει 2 σκληρους μεσα στο nas τους οποιους και εχει διαμορφωσει σε ext2.επηδει το εναν θα τον χρειαστω στο pc,θα τον αναγνωρισει η να του κανω πρωτα format se fat32 μεσο nas και μετα να τον βαλω στο pc για ntfs?

Εδώ που είστε μαζεμένοι οι Qnapάδες, να σας ρωτήσω κάτι για το 412 που ζαχαρώνω. Στο παλιό NV+ που έχω, μπορώ να κάνω το εξής:

-Να βάλω έναν δίσκο 1ΤΒ (συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ)
-Να βάλω έναν δεύτερο 1ΤΒ (κάνει mirror, συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ)
-Προσθέτω έναν τρίτο 1ΤΒ (κάνει raid 5, συνολικά 2ΤΒ)
-Αντικαθιστώ τον πρώτο σε λειτουργία με έναν 2ΤΒ (δεν αλλάζει κάτι στη συνολική χωρητικότητα)
-Μόλις αντικαταστήσω και τους 3 με δίσκους των 2ΤΒ αυξάνεται η χωρητικότητα και τότε έχω, συνολικά, 4ΤΒ.

Το 412 λειτουργεί ανάλογα; Μπορώ να βάζω και να βγάζω δίσκους σε λειτουργία; Μπορώ να αυξήσω την συνολική χωρητικότητα απλά αλλάζοντας όλους τους δίσκους με μεγαλύτερους;

Παντως δεν βλεπω να εχουν και πολυ δραστηρια κοινοτητα στα φορουμ.

Επισης εμπειρικα , καθε ποτε βγαζουν καινουργια firmware?

Εδώ που είστε μαζεμένοι οι Qnapάδες, να σας ρωτήσω κάτι για το 412 που ζαχαρώνω. Στο παλιό NV+ που έχω, μπορώ να κάνω το εξής:

-Να βάλω έναν δίσκο 1ΤΒ (συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ)
-Να βάλω έναν δεύτερο 1ΤΒ (κάνει mirror, συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ)
-Προσθέτω έναν τρίτο 1ΤΒ (κάνει raid 5, συνολικά 2ΤΒ)
-Αντικαθιστώ τον πρώτο σε λειτουργία με έναν 2ΤΒ (δεν αλλάζει κάτι στη συνολική χωρητικότητα)
-Μόλις αντικαταστήσω και τους 3 με δίσκους των 2ΤΒ αυξάνεται η χωρητικότητα και τότε έχω, συνολικά, 4ΤΒ.

Το 412 λειτουργεί ανάλογα; Μπορώ να βάζω και να βγάζω δίσκους σε λειτουργία; Μπορώ να αυξήσω την συνολική χωρητικότητα απλά αλλάζοντας όλους τους δίσκους με μεγαλύτερους;

Ναι σε όλα αλλά αν πας από Raid 1 σε Raid 5 θα χαθούν και τα δεδομένα

Καλησπέρα.

Κάτι σχετικό με το παραπάνω: θέλω στο 6πλό (6x2tb) QNAP μου με raid 5, να αυξήσω τη χωρητικότητα αλλάζοντας δίσκους και βάζοντας 6x3tb. Υπάρχει κανα κόλπο για να μην σβήσουν τα δεδομένα και ξαναφτιάξω το raid από την αρχή; Γιατί πέρα από θέμα χρόνου είναι και ζήτημα που θα βρω έστω και προσωρινά αυτόν τον χώρο για να τα μεταφέρω.

Καλησπέρα σας,

Έχω και εγώ το qnap 319+ και πήγα να κάνω firmware update και κόπηκε η σύνδεση . Το έκανα επανεκίνηση και φαίνεται ότι δουλεύει . Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να έχει πρόβλημα και να μην φαίνεται ;

Ευχαριστώ