NAS - Qnap

1) Γνωριζει καποιος ποιο bitorrent client χρησιμοποιουν τα qnap; καπου διαβασα για transmission..
2) Με το Qmultimedia/Qmobile μπορουμε να αναπαραγουμε FLAC; με ενδιαφερει να μπορω να ακουω την μουσικη μου (που θα ειναι αποθηκευμενη στο Qnap) μεσω του Qmobile στο κινητο μου.
3) Διαβασα οτι εχουν προβλημα με τους GREEN δισκους, αλλα οι πιο πολλοι αναφερονται σε RAID το οποιο δεν με ενδιαφερει, θα τους εχω JBOD.
Εχει καποιος καποια εμπειρια; συγκεκριμενα εχω WD20EARS 2TB..
4) Μηπως αν απενεργοποιησουμε το LCC στους WD, να μην εχουν προβληματα;

Last edited:
1)Και το transmission αλλα και το δικο του το οποιο δουλευει καλα
2) Οχι δεν παιζει flac αλλα μπορεις με αλλα players στο κινητο που βλεπουν DLNA σερβερ
3) Ναι εχουν αλλα οχι με ολους π.χ. με τους samsung green spinpoint δεν εχουν.
4) Στους καινουργιους wd νομιζω οτι δεν γινετε απενεργοποιηση

1)Και το transmission αλλα και το δικο του το οποιο δουλευει καλα Μηπως γνωριζεις ποιο ακριβως εχει το λειτουργικο των QNAP; Με ενδιαφερει να μπορει να δουλευει με private τρακερς.
2) Οχι δεν παιζει flac αλλα μπορεις με αλλα players στο κινητο που βλεπουν DLNA σερβερ Με ενδιαφερει να παιζουν οχι οταν ειμαι εντος του δικου μου δικτύου αλλα εκτως. Κυριως οταν ειμαι on the go μεσω 3G ή Wifi. Υπαρχει κατι για iOS;
3) Ναι εχουν αλλα οχι με ολους π.χ. με τους samsung green spinpoint δεν εχουν.
4) Στους καινουργιους wd νομιζω οτι δεν γινετε απενεργοποιηση εχω τους παλιους και γνωριζω οτι γινεται, θα εξακολουθουν να ειναι προβληματικη η συνεργασια τους με τα Qnap;
...

1)Δεν ειναι καποιο απο τα γνωστα ειναι δικο του και το λεει download manager. Παντως με private δουλευει σε οσα εχω δοκιμασει εγω. Επισης εχεις και το transmission αν χρειαστει.
2)IOS δεν εχω μονο Android. Αυτο που ρωτας δεν γνωριζω.
4)Δεν μπορω να το ξερω σιγουρα. Εγω εχω εναν 2tb WD AV-GP ο οποιος συνεργαζεται μεχρι στιγμης μια χαρα χωρις να εχω απενεργοποιησει. Ειναι single ομως. Απο κει και περα δες και στο φορουμ της QNAP.

1) σε μερικούς τρακερς αν πας στο τορρεντ που ανεβασεις/κατεβασεις σου δείχνει πιο client χρησιμοποιείς. λογικά και το Qnap θα χρησιμοποιεί κάποιον ήδη υπάρχων με άλλο interface. Μπορει και Όχι όμως.
2) στα Synology υπαρχει επιλογη που κάνει transcode τα FLAC και έτσι μπορεις και τα ακούς απο το player τους Αλλα και μεσω του app ds audio που ειναι για κινητά (iOS, android) Ίσως να υπαρχει κάτι αντίστοιχο και στα Qnap..

παιδια σορυ αν ειμαι εκτος θεματος αλλα αν μπορειτε να με βοηθησετε....υπαρχει καποιος τροπος να συνδεθει το ib-nas4220-b κατευθειαν σε λαπτοπ?usb σε usb?θελω να κανω καποια μεταφορα αρκετων αρχειων με μεγαλο ογκο και οπως να ναι μεσο δικτυου θα περιμενω αρκετα

thanks!! πρεπει να απογειώνεται ναι...
να φανταστείς τώρα που κουβάλαγα το κουτί σε κάποια φάση μου έφυγε απο τα χέρια και παραλίγο να χτυπήσει στο ταβάνι :p :p

σήμερα, ψάχνοντας για κάτι άλλο είδα ότι έχει βγει package για το serviio στο Qnap.
Καλή φάση επειδή το Serviio σαν DLNA server περνάει και υπότιτλους στη Samsung.

thanks papdoux τρομερή ανακάλυψη! έψαχνα καιρό για τέτοιο media server!

ss20120207172058.png

Θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει κατι τετοιο που βρηκα γραμμενο σε αλλο φορουμ.
(Ρωτω πιο συγκεκριμενα για χρηση των δισκων ως μεμονομενων κι οχι σε RAID.)

Πάντως επειδή εγώ έχω καεί από NAS, δεν θα σου το πρότεινα ποτέ....! Στο NAS αν συμβεί κάτι με το device, τότε ο μόνος τρόπος να διαβάσεις τα data σου, είναι με ένα άλλο ίδιο device....! και τι γίνεται όταν δεν υπάρχει πλέον....???? To official support department, από ένα Intel που μου χάλασε, δεν μου έδωσε λύση...! ευτυχώς ένας συν-forum-ίτης με έσωσε... ήμουν έτοιμος να αγοράσω ένα ίδιο, όπου το βρω μόνο και μόνο για να διαβάσω τα data...!

Θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει κατι τετοιο που βρηκα γραμμενο σε αλλο φορουμ.
(Ρωτω πιο συγκεκριμενα για χρηση των δισκων ως μεμονομενων κι οχι σε RAID.)

Πάντως επειδή εγώ έχω καεί από NAS, δεν θα σου το πρότεινα ποτέ....! Στο NAS αν συμβεί κάτι με το device, τότε ο μόνος τρόπος να διαβάσεις τα data σου, είναι με ένα άλλο ίδιο device....! και τι γίνεται όταν δεν υπάρχει πλέον....???? To official support department, από ένα Intel που μου χάλασε, δεν μου έδωσε λύση...! ευτυχώς ένας συν-forum-ίτης με έσωσε... ήμουν έτοιμος να αγοράσω ένα ίδιο, όπου το βρω μόνο και μόνο για να διαβάσω τα data...!

οι μεμονωμένοι δίσκοι είναι κλασσικό ext3 / ext4 και θα διαβαστούν αμέσως απο οποιοδήποτε linuxοειδές μηχάνημα, ή απο windows με την χρήση ext3 drivers.

σε περίπτωση που έχεις raid, είναι δυνατόν να το κάνεις mount/rebuild σε linux ,απλά χρειάζεται καλή γνώση του mdadm

Re: Απάντηση: NAS - Qnap

Έβαλαν υποστήριξη flac μέσω του qmobile και UPnP ώστε να μπορείς να αναπαραγεις την μουσικη σου μέσω του qmobile σε ενισχυτες και συσκευές που είναι UPnP/DLNA;
Υποστηρίξη για private trackers μέσω του δικού τους torrent client χωρίς να πρέπει να εγκαταστάσεις το transmission;

Σε εμενα εβγαλε update failed παντως ! ευτυχως δεν εχει εχει αλλαξει κατι και το προηγουμενο firmware φαινετε πως δεν επηρεαστηκε....
Το αφηνω ως εχει......... :grandpa:

η πλακα ειναι πως στο μενου του QNAP TS-412 μου εμφανιζει πως δεν υπαρχει διαθεσιμη αναβαθμιση για το μοντελο μου και στο site εχουν ακομη τη παλιοτερη (3.6) τι στο καλο....η 3.7 υπαρχει μονο στο φορουμ για κατεβασμα...