NAS - Qnap

Δεν πειράζει, ας ακουστεί και λίγος αντίλογος. Βοηθάει να μπουν τα πράγματα σε σωστότερες βάσεις.
Σε καμία (μα καμία) περίπτωση δεν είναι αθόρυβο το qnap. Είναι το πιο θορυβώδες μηχάνημα που έχω.

Τι θα πει ποιότητα κατασκευής, με έμφαση στην μεταλλική κατασκευή; Καλά είναι τα σιδερένια κουτιά (αν και υπάρχει και το αλουμίνιο), αλλά ποιο σημαντική είναι η αρτιότητα των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Τα οποία τι αξιοπιστία έχουν;

Επίσης, ποια είναι η αντιμετώπιση της εταιρίας (της QNAP) στην βλάβη της συσκευής της, που υποτίθεται απευθύνεται στις επιχειρήσεις; Είναι πάρε ένα άλλο και δώσε μου αυτό πίσω, ώστε η ενόχληση να είναι 1-2 μέρες, ή είναι στείλε μου να στο φτιάξω και να στο στείλω πίσω; Και περίμενε κανένα μήνα;

Ίσως τελικά το μεγάλο ατού των qnap να είναι το μεταλλικό κουτί... :flipout:
(Σε επιδόσεις κοντά στην κορυφή αλλά σπάνια η κορυφή, σε λογισμικό ακολουθούν τις εξελίξεις, η υποστήριξη στην Ελλάδα πάσχει - όπως φυσικά και των synology. Μας έμεινε το κουτί... :smile:)

τι να σου πω... σιγουρα τοτε εχεις πέσει σε ελαττωματικό!!

εχει σιδερένιο κουτί αντι για αλουμινένιο που εχουν τα υπόλοιπα, ανεμιστήρα που κάνει θόρυβο ενω εγω πρέπει να κολλήσω το αυτί μου δίπλα για να το ακούσω και χαλασμένη flash :p

το ξαναλέω...και στα καλύτερα μηχανήματα μπορει να σκάσει ενα motherboard, ομως δεν σημαίνει οτι επειδή σου έτυχε εσενα ειναι ολα ετσι! Για την αντιμετώπιση συμφωνώ,

αν απο την άλλη θες replacement ,όπως θα χρειαστεί μια επιχείρηση, δυστηχώς θα πρέπει να πληρώσεις ...http://www.qnap.com/index.php?lang=en-us&sn=8211
δωρεάν δεν γνωρίζω καμία εταιρία να το κανει!

καλα ξεμπερδέματα!

Last edited:
Για δώσε ένα λίνκ από μοντέλο με αλουμινένιο κουτί...
(Όχι, σε συσκευές των 1700 ευρώ δεν δικαιολογούνται χαλασμένες μητρικές...)

οριστε... πχ. απο το ts412 των 350ευρω

http://www.techspot.com/review/400-qnap-ts-412-turbo-nas/page2.html

"The black front and aluminum chassis gives it a very sleek and professional look.
You'll immediately get the impression that it's worth quite a lot of money -- and you'd be right.
Although it's designed to be a budget NAS with an asking price of 332.85 , the TS-412 is still certainly a luxury item for most home users."

ας είμαστε λογικοί... η ποιότητα κατασκευής ειναι κορυφαία!

Α, τέτοιο αλουμινένιο κουτί από σίδερο έχει και το δικό μου. :flipout:
(Η QNap το ξέρει; Δεν είδα αναφορά σε αλουμίνιο στην σελίδα του μοντέλου... :smile:)

Αν η τωρινή κατασκευή είναι κορυφαία, αν είχε πρόσοψη από μαύρο αλουμίνιο (αντί για πλαστικό), πως θα την χαρακτηρίζαμε;

Πραγματικά πιστεύεις ότι χρησιμοποιεί αλουμίνιο; Το δικό σου πόσο αλουμίνιο έχει;
(Δηλαδή οι μόνες αναφορές που βρήκες είναι σε reviews; Εμένα με προβληματίζει αυτό... Κανονικά, θα έπρεπε να το αναφέρει στα χαρακτηριστικά. Η χρήση αλουμινίου δεν είναι κάτι που το κρύβεις...)

φυσικά και πιστεύω και το έχω δει... δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο στην μεταλλοχαλυβουργικη για να το ξεχωρίσεις από το σίδερο.

Σε ποιο σημείο της συσκευής; Το γκρι κάλυμμα; Οι ράγες των δίσκων; Το εσωτερικό; Που;

Εξω..μέσα δεν ξέρω τι γι γίνεται. μεταλλικό είναι πάντως απο τις φωτογραφιες.

Κανένα νεότερο από το σέρβις για το 869Pro μου...
Δεν ξέρουν αν έχει καν αποσταλεί πίσω. Κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται ακόμα στο εξωτερικό.

Σχετικά με την περιπέτεια του φίλου petasis θέλω να πω ότι σε μία παρόμοια περίπτωση δικιά μου η netgear μου άλλαξε το προβληματικό nas (Netgear readynas nv+) μεσα σε δυο μέρες από την έκδοση ticket του προβλήματος που είχα.Πάντως qnap ήθελα να πάρω ,καθόσον θέλω ένα nas ακόμη ,αλλά δεν το βλέπω τώρα.Να δίνεις τόσα λεφτά με τόσο κακό support.Να προσθέσω ότι για την αλλαγή συσκευής δεν επιβαρυνθηκα τίποτα εκτός τα μεταφορικά 30 .

Σήμερα παρέλαβα το qnap πίσω. Από ότι μου είπαν, άλλαξαν πάλι μητρική (2η φορά), και την flash. Έβαλα τους δίσκους, ξεκίνησε, και τώρα περνάω ξανά το 4.0.7.
Η μητρική ήρθε με 4.0.7, και οι δίσκοι είχαν το 4.0.5...
(Τουλάχιστον έτσι έγραφε μόλις ξεκίνησε, στο system logs...)

Σήμερα παρέλαβα το qnap πίσω. Από ότι μου είπαν, άλλαξαν πάλι μητρική (2η φορά), και την flash. Έβαλα τους δίσκους, ξεκίνησε, και τώρα περνάω ξανά το 4.0.7.
Η μητρική ήρθε με 4.0.7, και οι δίσκοι είχαν το 4.0.5...
(Τουλάχιστον έτσι έγραφε μόλις ξεκίνησε, στο system logs...)

Μα οι δίσκοι δεν έχουν firmware! Το NAS στην flash του έχει.

Από ότι βλέπω, κρατάει σίγουρα πράγματα και στους δίσκους. Για αρχή, είχε τα system logs:

Το λάθος που μου έβγαλε μόλις το άνοιξα, είναι το 2ο...

Παιδιά μια ερώτηση σε όποιον ξέρει:

Είμαι κάτοχος του 219-PII το οποίο χρησιμοποιώ σαν media server με 2 δίσκους 3+2 ΤΒ χωρίς raid και με network shares μοιράζω ταινίες και σειρές σε όλο το σπίτι.

Επειδή όμως έχω ξεμείνει από χώρο σκέφτομαι να αγοράσω 2 δίσκους των 4TB και 2 θήκες των 3.5" USB3.

Εάν βγάλω τους 2 υπάρχοντες δίσκους, τοποθετήσω τους νέους, formaρω και σετάρω τα network shares μου, θα μπορέσω μετά να μεταφέρω ότι έχω στους 2 original δίσκους μέσω file manager;

Και η 2 ερώτηση μια που δεν είμαι σπίτι για να δοκιμάσω, μπορώ κανονικά να μπορέσω στο δίκτυο τους δίσκους από τις πίσω USB, έτσι;

Re: Απάντηση: NAS - Qnap

Παιδιά μια ερώτηση σε όποιον ξέρει:

Είμαι κάτοχος του 219-PII το οποίο χρησιμοποιώ σαν media server με 2 δίσκους 3+2 ΤΒ χωρίς raid και με network shares μοιράζω ταινίες και σειρές σε όλο το σπίτι.

Επειδή όμως έχω ξεμείνει από χώρο σκέφτομαι να αγοράσω 2 δίσκους των 4TB και 2 θήκες των 3.5" USB3.

Εάν βγάλω τους 2 υπάρχοντες δίσκους, τοποθετήσω τους νέους, formaρω και σετάρω τα network shares μου, θα μπορέσω μετά να μεταφέρω ότι έχω στους 2 original δίσκους μέσω file manager;

Και η 2 ερώτηση μια που δεν είμαι σπίτι για να δοκιμάσω, μπορώ κανονικά να μπορέσω στο δίκτυο τους δίσκους από τις πίσω USB, έτσι;

Περίπλοκα τα ερωτήματά σου! Στο 2 η απάντηση είναι 'Ναι' σαν network share. Το 1 μου φαίνεται λίγο απίθανο, δεν μπορώ να φανταστώ πώς το έχεις κάνει. Αν ο χώρος είναι ενιαίος (5TB) είναι δυνατόν να διαβαστεί κάθε δίσκος ανεξάρτρητα? Δεν νομίζω.
Έχω διάφορα σενάρια στο μυαλό μου για το πώς, αλλά θα τα ξανασκεφτώ. Will be back.

Περίπλοκα τα ερωτήματά σου! Αν ο χώρος είναι ενιαίος (5TB) είναι δυνατόν να διαβαστεί κάθε δίσκος ανεξάρτρητα?

Μάλλον σου ξέφυγε πιο πάνω. Δεν είναι ενιαίος. 2 ανεξάρτητοι δίσκοι με 1 network share ο καθένας

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση by the way

αν ειναι χωρίς οποιαδηποτε μορφή raid, δηλαδή ειναι single volumes, τοτε ειναι απλό EXT3 και το σύστημα θα τους διαβάσει σαν USB ναι.

Μάλλον σου ξέφυγε πιο πάνω. Δεν είναι ενιαίος. 2 ανεξάρτητοι δίσκοι με 1 network share ο καθένας

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση by the way

Όχι μάλλον, μου ξέφυγε και ξέρω και γιατί! Εσύ το έγραψες ότι μοιράζεις ταινίες με network shares, αλλά εγώ κόλλησα στο ότι ο DLNA server βλέπει μόνο ένα folder (νομίζω) και θεώρησα την χωρητικότητα ενιαία.
Anyway φαίνεται ότι μάλλον βρήκες λύσεις, οπότε όλα καλά. Γιατί αν ήταν σε κάποια μορφή ενιαίου χώρου μία απλή λύση που έβλεπα, ήταν να βγάλω τους 4 δίσκους μου, να βάλεις τους δικούς σου μέσα και μέσω δικτύου να αντιγράψουμε τα δεδομένα σου στους νέους δίσκους στο δικό σου NAS. Αλλά είσαι στην Κάρπαθο κι εγώ στο Καλαμάκι, και τώρα με την κρίση και τα τεκμήρια, πούλησα το ελικόπτερό μου. :-)

Off Topic αλλά on thread, Petasis τι γίνεται το NAS σου? Όλα καλά?

Α, και αν κάνεις windsurf Sevastos, σε καταλληλότατο μέρος μένεις!!!