Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nέα Cosmote IP TV - OTT
Φίλε keraki, θα διαγράψεις την κάρτα σου ώστε να ακυρωθεί και το ΟΤΤ και θα την περάσεις ξανα στην επόμενη συναλλαγή.
Αγαπητέ φίλε panos- και λοιποί συμφορουμίτες για μια ακόμα φορά ο παραλογισμός στο μεγαλείο του...Χθες λοιπόν μέσα από τη σελίδα account.cosmote.gr ,όπως μου είπε ο καλός μας φίλος panos- από το υπομενού "Πληρωμές & Συνδρομές" όπου σου εμφανίζει όλες τις αποθηκευμένες κάρτες σου καθώς και τις ενεργές πάγιες εντολές που έχεις έκανα το εξής:
Πάτησα το σηματάκι με το καλαθάκι των σκουπιδιών και ακύρωσα την πάγια εντολή που υπήρχε για τα mini packs μου.Στη συνέχεια σήμερα για επιπλέον ασφάλεια πάτησα και "Διαγραφή" στην αποθηκευμένη κάρτα με την οποία είχα αγοράσει τα mini packs.Περιττό ίσως,αφού είχε ακυρωθεί η πάγια εντολή, αλλά για να είμαστε σίγουροι.
Πριν από λίγο λοιπόν πήρα στο 13888 για να μου επιβεβαιώσουν ότι η ακύρωση έχει γίνει όντως σωστά.Εξήγησα αναλυτικά στην υπάλληλο το τι έκανα: Τις είπα ότι έψαξα τόσο στο my cosmote μέσω σταθερού υπολογιστή,όσο και στo my cosmote app από το κινητό μου,αλλά δεν μπορούσα να βρω κάπου να μου εμφανίσει τα mini packs που είχα αγοράσει ώστε να ακωρώσω τη συνδρομή.Τελικά της είπα μπήκα στη σελίδα account.cosmote.gr και στο υπομενού "Πληρωμές & Συνδρομές" εμφανίστηκε η πάγια εντολή για τα mini packs,την οποία και ακύρωσα πατώντας το σηματάκι με το καλάθι σκουπιδιών.
Η υπάλληλος λοιπόν αφού τα άκουσε όλα αυτά μου ζήτησε το password (!) για να μπει στο mycosmote μου και να κάνει την ακύρωση.Σκεφτόμουν να μην της δώσω το password αλλά λέω σε υπάλληλο ΟΤΕ μιλάω,τι στο καλό και της το έδωσα.Με έβαλε στην αναμονή για λίγη ώρα για να μου πει όταν επανήλθε ότι δεν το βρίσκει για να το ακυρώσει καθώς και ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ακύρωση καθώς τα πακέτα σε αυτήν εμφανίζονται ως ενεργά!
Της απαντάω ευγενικά ότι για να μην καθυστερούμε από την αρχή της είχα αναφέρει τις ενέργειες που είχα κάνει και ότι τα mini packs δεν εμφανίζονται κάπου ούτε στο my cosmote από σταθερό υπολογιστή ,ούτε στο my cosmote app από το κινητό μου! Της είπα επίσης ότι πιθανόν να φαίνονται σε αυτήν τα πακέτα ως ενεργά (και επομένως να μην μπορεί να μου επιβεβαιώσει την ακύρωση) επειδή όπως μου έγραψε και το πλαίσιο διαλόγου όταν ακύρωσα την σχετική πάγια εντολή,ότι τα mini packs μου θα παραμείνουν ενεργά μέχρι τη λήξη του προπληρωμένου χρόνου!
Μου απάντησε,"πιθανόν να είναι κι έτσι,εγώ πάντως δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την ακύρωση και το έχω στείλει να το δουν,καλέστε μας αύριο να σας πούμε τι έχει γίνει".Μου είπε μάλιστα το τραγικό ότι: "Μάλλον δεν μπορεί να γίνει η ακύρωση ακόμα γιατί κάνατε 03/07 την αγορά και δεν έχει περάσει ο ελάχιστος χρόνος παραμονής" Εκεί της απαντάω,μα το αντίθετο,αύριο στις 03/08 μου έγραφε πως θα γίνει η ανανέωση,δηλαδή η κάρτα μου θα χρεωθεί εκ νέου!Δεν γίνεται να μην μπορεί να ακυρωθεί πιο μπροστά!
Εκεί είδα και από το ύφος της ότι ήθελε να με κλείσει αφού μου είπε ότι "το έχω δώσει να το δουν ,καλέστε μας αύριο!"
Προφανώς η υπάλληλος είναι επηρεασμένη από όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις συμβολαίων,όπου τη στιγμή που ακυρώνεις σταματάς την ίδια στιγμή να έχεις πρόσβαση στην υπηρεσία.Το συγκεκριμένο δουλεύει με τη λογική prepaid,και άρα θα βλέπεις μέχρι την ημέρα της λήξης.Εγώ με αυτήν την επικοινωνία ήθελα να γνωρίζω και για τις επόμενες φορές μελλοντικά ποιά είναι η ορθή διαδικασία για να ακυρώνω τα mini packs μου αλλά που τέτοια τύχη να μου δώσει κάποιο μπούσουλα.
Επίσης όταν της είπα για την σελίδα account.cosmote.gr όπου μπήκα και ακύρωσα (αφού της είχα δώσει το password μου και μου είχε πει ότι δεν βρίσκει στο my cosmote τα mini packs) με ρώτησε από που τη βρήκα αυτή τη σελίδα.Της είπα στο internet από κάποιο γνωστό μου όπου το έκανε και αυτός και τη ρώτησα τι σελίδα είναι αυτή και γιατί δεν υπάρχει στο my cosmote? Μου λέει του mycosmote είναι και "καλέστε μας αύριο να σας πούμε για την ακύρωση" είδα ότι ήθελε να με κλείσει αμέσως μετά τη στιγμή που έψαξε στο my cosmote και δεν το βρήκε...
Δηλαδή για μια ακόμα φορά τα παιδιά εδώ στο φόρουμ τα γνωρίζουν καλύτερα...και έγκυρη επιβεβαίωση της ακύρωσης δεν μπόρεσα να πάρω...
Ένα τελικό σχόλιο από εμένα: Μπορεί να σφάλλω αλλά αυτές οι ασαφείς και όχι καθαρές διαδικασίες για την ακύρωση δείχνουν ότι το πράγμα είναι στημένο από τον ΟΤΕ ώστε "να το αφήσεις και τον άλλο μήνα..." Απόδειξη για αυτό και το γεγονός ότι μόλις κάνεις αγορά mini packs με κάρτα π.χ. στις 03/07,αναφέρει και στους όρους ότι αυτόματα μπαίνει πάγια εντολή για την ίδια ημερομηνία κάθε επόμενου μήνα (03/08,03/09 κλπ).Μόνο αν ακυρώσεις πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία της αρχικής αγοράς ακυρώνεται η πάγια εντολή.
Τα πράγματα θα ήταν πιο καθαρά αν ήταν πραγματικά εφάπαξ η συναλλαγή: Θέλω να αγοράσω ένα μήνα υπηρεσία:Τελεία και παύλα.Τον άλλο μήνα θέλω πάλι: Αγοράζω ξανά εκ νέου κοκ Αλλά ξέρουμε χρόνια τώρα πως όλες αυτές η εταιρείες έχουν λόξυγκα με τη λογική του "καρτοκινητού" και θέλουν πελάτες δεμένους χειροπόδαρα να τους στάζουν κάθε μήνα εγγυημένα...Και τώρα που τα καρτοκινητά γίνανε πλέον πολλά αρχίσανε και αυξάνουν τις τιμές στα πακέτα: Πάει το πακέτο call them all plusi με τα 8.5 ευρώ/μήνα από τον Ιούλιο,όπως φαντάζομαι αρκετοί θα παρατηρήσατε!