Νέα για Cosmote TV

Re: Νέα για τον OTE TV

Φυσικό και επόμενο ηταν αφού πήρε το cl κΙ το Europa να κάνει αύξηση στις τιμές. Το ίδιο δεν συνέβη όταν πήρε και την premier; Όποτε η δρόμοι ειναι δυο αυτοί που αντέχουν οικονομικά συνεχίζουν συνδρομή , και οι υπόλοιποι ή υποβαθμίζουν πακέτο στο αθλητικό απο full να ειναι πάλι στα λεφτα τους ή κόβουν τι συνδρομή, πιστεύω άλλες λύσεις δεν υπάρχουν.

Εσύ δηλαδή θεωρείς λογικό ως καταναλωτές όσοι έχουν συμβόλαιο για 1-2 χρόνια και σε έχοντας προσεγγίσει ο ΟΤΕ με προσφορά να σου ζητά επειδή έβαλε ένα νέο πρωτάθλημα να πληρώσεις παραπάνω?

Για τους νέους συνδρομητές το βρίσκω λογικό, για τους παλιούς όμως όχι.

Αυτό το "οποίος δεν μπορεί να πληρώσει ας το κόψει" πραγματικά είναι πολύ κρίμα να λέγεται. Ειδικά από εμάς τους καταναλωτές. Εκτός αν για εμάς ισχύουν οι υποχρεώσεις και όχι τα δικαιώματα.

Όχι φίλε μου. Δεν το θεωρώ λογικό. Αλλά εφ´σων σου δινει το δικαιωμα να διακοψεις χωρις καμια υποχρέωση νομιζώ οτι μετριάζει λιγο το γεγονός.
Δικαίωμα της κάθε μιας εταιρίας είναι να αυξάνει την τιμή όσο θέλει και ανάλογα το κέρδος που θέλει να έχει..Εφ' οσων δεν υπογράφηκε ότι η τιμή θα είναι σταθερή σε όλη την διάρκεια του συμβολαίου.
Όπως και δικαίωμα του κάθε πελάτη ειναι να διακόψει αν δεν του άρεσε η συγκεκριμένη κινηση.
Αυτή την εκφράση την ειπα διότη ο ΟΤΕ σου προσφέρει ενα πλουσιο περιεχομενο σε μια λογική τιμή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικα πιστευω οτι ο ΟΤΕ αναγκαστηκε να αλλαξει στρατηγικη στο θεμα της τιμης της συνδρομης, μετα απο εισηγησεις-παρατηρησεις των Γερμανων (ιδιοκτητων της Deutche Telekom). Το επενδυτικο πλανο που ακολουθει ο ΟΤΕTV ειναι περαν καθε λογικης εξηγησης, και ηδη αρχισε να διαφαινεται στον οριζοντα τεραστια αλλαγη...
Τα σημαντικοτερα λαθη των στελεχων του, τα οποια πολλα προερχονται απο τη NOVA, ή αλλα μεταπηδησαν απο θυγατρικες του ΟΤΕ και ειναι απειροι στο χωρο των ΜΜΕ.
α) Σε εποχες κρισης, καταφερε να αποσπα τηλεοπτικα δικαιωματα με υπερβολικα υψηλες τιμες.
β) Αποκτα ακομη και δικαιωματα αθλητικων διοργανωσεων, χωρις κανενα ενδιαφερον, πχ Ιταλικο μπασκετ, το οποιο μπορει καποιος να δει ελευθερα απο τη RAI Hotbird 13 east..
γ) Μεγαλες επενδυσεις σε τεχνικο εξοπλισμο, υψηλες αμοιβες σε δημοσιογραφους τους οποιος αμοιβει ως μισθωτους, χωρις δηλαδη μπλοκακι οπως συμβαινει στα ΜΜΕ.
δ) Τα πολλα καναλια HD, ειναι υπερβολη, διοτι αναγκαζεται να νοικιαζει διπλασιους αναμεταδοτες σε δορυφορους, και ταυτοχρονα εκτοξευει τα κοστη στα υψη.
ε) Πανευρωπαικα, δεν υπαρχει αλλη ψηφιακη πλατφορμα που να ξοδευει τοσα πολλα λεφτα στο χωρο της αποκτησης δικαιωματων αθλητικων και μη. Υπαρχει μονο τα καναλια BEIN sports, αλλα αυτα χρηματοδοτουνται απο τον εμιρη του Καταρ.
στ) Ο ΟΤΕTV θα επρεπε απο καιρο να αναπροσαρμοσει στην στρατηγικη του με βαση τα δεδομενα της μικρης Ελληνικης αγορας, της τεραστιας υφεσης που υπαρχει αλλα και τις δυσοιωνες προοπτικες που διαφενονται στον οριζοντα ... Δεν μπορει να αντεξει ο Ελληνας συνδρομητης να πληρωνει συνδρομη με τοσα πολλα HD καναλια και περιττο προγραμμα.

Το πιθανοτερο σεναριο, ειναι οτι μεσομακροπροθεσμα θα αναγκαστει να αλλαξει την στρατηγικη του, διοτι οι Γερμανοι δεν θα δεχθουν μελλοντικα να βαζουν το χερι στην τσεπη. Τα πρωτα χρονια χρηματοδοτησε την επεκταση του ΟΤΕ TV, μεσω της πωλησης θυγατρικων στα Βαλκανια. Τα επομενα χρονια αποκλειεται να βρει τα χρηματα να συνεχισει την ιδια στρατηγικη.

Δυστυχως, ο ΟΤΕ επεδιωξε να κερδισει τα φωτα της δημοσιοτητας, με την αποκτηση πολλων τηλεοπτικων δικαιωματων και συνδρομητων ομως και καταφερε να χανει χρηματα με τη σεσουλα διοτι τα εσοδα ειναι πολυ λιγα, και η ανασχεση των μειωσεων απο τις απωλειες στη σταθερη τηλεφωνια δεν ευννουν μαροπροθεσμα την κερδοφορια.

Συμπερασμα ΟΤΕTV=case study λανθασμανης εταιρικης στρατηγικης, σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα.

Δεν είναι καθόλου λανθασμένη! Ένας κολοσσός σαν τον ΟΤΕ μπορεί να το κάνει. Και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Θέλει να γίνει μονοπωλιο στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Και αντί να πάει να σκάσει 400, 500+ μύρια για μια εταιρία που έχει στην πλάτη της αρκετά χρέη, το κάνει με άλλο τρόπο. Γι αυτό κάνει παραπάνω από αυτά που πρέπει όπως λες... Και ύστερα αν δεν ακολουθούσε αυτή την στρατηγικη δεν θα είχε αυξήσει τοσο την συνδρομητική της βάσει. Και τέλος, πουλάει και άλλα πραγματα... Τηλεφωνία, ιντερνετ, κινητη μπλα μπλα μπλα..Αν χάνει έστω και λιγο απο την ΤΒ(που δεν το νομίζω) τα κερδίζει απο τα υπολοιπά λογω των συνδυαστικών πακέτων.

εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει..η αυξηση
..εχω νοβα φουλ=25 ευ για παντα απο περυσι .
. και οτε triplay, 24 +απερ, σταθερα και 30λ κινητα +οτε τβ φουλ..με συμβολαιο μεχρι φλεβαρη 2016..=35,90. και εχω κρατησει τον παλιο δεκτη combo..
.αρα συνολο το μηνα 61ευρω με την αυξηση θα παει 64 , η 66 θα δουμε.
.παλι ειναι χαμηλη τιμη για ολα αυτα που εχω ..για εμενα βαση περιεχομενου που βλεπω και στα 2 πακετα.. το συνολο τιμης καθε μηνα με καλυπτει.. και δεν εχω προβλημα...
ας δουμε πρωτα τις επισημες ανακοιμωσεις..[οχι οτι δεν ισχυουν οι πληροφοριες]
μην ξεχνατε οτι σε τηλεφωνικες προσφορες ,τρεχουν προσφορες που συμφερουν πολλους οπως εμενα..
σιγουρα καποια προσφορα θα γινει και σε εμενα παλι..και σε ολους πιστευω...για να παρουν πελατες..κυριως απο φορητοτητα..η υπαρχοντες πελατες.
.που θα σε δεσμευουν για12 η 24 μηνες αλλα το οφελος που θα εχεις απο την οποια μειωση εναντι της κανονικης τιμης ,
μεχρι την οποια επομενη αυξηση τιμης αν γινει..παλι θα εχεις κερδισει στο μεσοδιαστημα.
πχ εγω για 8 μηνες [φεβρουαριος-σεπτεμβριος]πληρωνω το μισο της κανονικης συνδρομης εχω κερδισει 80 ε
αν απο σεπτεμβρη και με 3 ευρω αυξηση παλι το μισο απο την κανονικη τιμη..αρα θα εχω γλυτωσει 120 ευρω συνολο στο χρονο και θα επιβαρυνθω με 18 ευρω [ τα 3 ευρω επιπλεον=σεπτεμβριος μεχρι φλεβαρη 2016].παλι στο κερδος ειμαι.. εναντι της κανονικης τιμης
δεν ξερω αν εγινα κατανοητος

εγω πηρα το φουλ πακετο τηλεορασης στα 16 ευρω.και να γινει η αυξηση που λετε παλι χαμηλη ειναι η τιμη.
η νοβα για φουλ πακετο μου επαιρνε τα διπλασια.

BTW...Nat Geo HD, έχει το Live from Space, εξαιρετικό! Live σύνδεση με διαστημικό σταθμό και να διαβάζουν και twitter feed πρώτη φορά βλέπω :D

Προς ολους τους υποστηρικτες του ΟΤΕ...

νομιζω οτι κανενας δεν γκρινιαζει πραγματικα για την αυξηση της τιμης...το να δωσεις 3 ευρω παραπανω οταν παιρνει το champions league ειναι λογικο, οποιος γκρινιαζει για την αυξηση με οικονομικα κριτηρια νομιζω ειναι απο αυτους που θελουν να βλεπουν τσαμπα

ΟΜΩΣ....το προβλημα ειναι στο τι νοημα εχει ενα συμβολαιο τι στιγμη που αυτοι το κανουν κουρελοχαρτο...εγω μπορω να στειλω αυριο ενα γραμμα στο οτε και να του πω οτι επειδη φυσαει βοριας και δεν μου αρεσει, θα του πληρωνω 22 ευρω και οχι 27 που συμφωνησαμε και αν δεν θελει να καταγγειλει τη συμβαση χωρις να μου δωσει αποζημιωση?οχι, θα πρεπει να δωσω 130 ευρω γιατι εχω ΔΕΣΜΕΥΣΗ βασει συμβολαιου

ο οτε ομως γραφει εκει που ολοι καταλαβαινουμε τα συμβολαια και σου λεει αν δεν θες φυγε...τρελη χαρη...σιγα μη μας εδερνε και με μαστιγιο αν δεν μας αρεσε η τιμη του

δεσμευση που ειναι μονομερης δεν λεγεται συμβολαιο-συμφωνια κτλ, λεγεται σκλαβια...

Αυτό ακριβώς συν οτι κάποιοι άφησαν άλλες προσφορές για να δεχτούν αυτήν του ΟΤΕ που λογικά δεν θα ξαναβρούν την αλλη προσφορά. (Δεν λέω για μένα δεν είμαι σε προσφορά ουτε με το μέρος κάποιου) σαν αύξηση ότι θέλει μπορεί να κάνει εταιρεία είναι μπορεί αύριο να δίνει τζάμπα η να πουλά 200% πανω

Παντως φιλε στο συμβολαιο που ειχες υπογραψει καπου θα αναφερει οτι ο οτε εχει το δικαιωμα αναπροσαρμογης καποιου ορου πχ τιμης και εσυ το αποδρχτηκες. Δειτε τα συμβολαια σας.

jimmy0077 kai anto th τη νοημα τοτες εχει δεσμευση συμβολαιου ειτε 12μηνο ειτε 24μηνο δηλαδι μονο ο πελατης εχει υποχρεωσεις και πεναλτυ ε; τοτες τη νοημα
εχει η κλειστη τιμη τη στυγμη που ιδιος ο οτε ανερει την υπογραφει του;....... αυτο κανονικα θελη καταγκελια στη προστασια καταναλωτων

η οποια διαφορα στη τιμη πρεπει να υσχειει στα νεα προς υπογραφη συμβολαια ωστε ο πελατης να ειναι γνωστης πρωτου βαλει την υπογραψη του

βεβαια οταν παλια ειμουν στον οτε και ειχα οτε τν σε αυξηση της της του οτε τν ειχες το δικαιωμα λυσεις του συμβολαιου χωρεις πεναλτη,δεν ξερω αν υσχειει
και τωρα ,για μενα αυτο ειναι ομως εκβιασμος,

επρεπε απο πριν ο οτε να εχει κοστολογυση το προιον του......ηξερε τη προσφαιρει στο πελατη του αρα ηξεραν το προιον ειναι ακριβο .... και το κοστος...
αυτο για μενα συμενη πονηρια...... ασε να μαζεψουμε μερικους ,ποσοι θα φυγουν εχουμε το αθλητικο προιον που θελουν......ελληνικη πραγματικοτητα
με λιγα και απλα λογια....
Είναι όπως κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις...... πάρτε υβριδικά αυτοκίνητα μετά πάρτε μια φορολογία!!

Παντως φιλε στο συμβολαιο που ειχες υπογραψει καπου θα αναφερει οτι ο οτε εχει το δικαιωμα αναπροσαρμογης καποιου ορου πχ τιμης και εσυ το αποδρχτηκες. Δειτε τα συμβολαια σας.

Και αν κάπου γράφει ότι ο ΟΤΕ μπορεί να πάρει το νεφρό μου και έχω υπογράψει, μπορεί να το πάρει?

Και αν κάπου γράφει ότι ο ΟΤΕ μπορεί να πάρει το νεφρό μου και έχω υπογράψει, μπορεί να το πάρει?

εννοειτε απο η στιγμη που εχεις υπογραψει , γιαυτο την επομενη φορά πριν βαλεις την υπογραφη σου να διαβαζετε τους όρους :guitarist:

Αυτό ακριβώς συν οτι κάποιοι άφησαν άλλες προσφορές για να δεχτούν αυτήν του ΟΤΕ που λογικά δεν θα ξαναβρούν την αλλη προσφορά. (Δεν λέω για μένα δεν είμαι σε προσφορά ουτε με το μέρος κάποιου) σαν αύξηση ότι θέλει μπορεί να κάνει εταιρεία είναι μπορεί αύριο να δίνει τζάμπα η να πουλά 200% πανω

Οχι μόνο αυτό φίλε μου, μπορεί να κάνει προσφορές χαμηλότερες του ανταγωνισμού να κερδίζει μερίδιο αγοράς και μετά από λίγο καιρό να προχωρά σε ανατιμήσεις και ο καταναλωτής να είναι εγκλωβισμένος γιατί πλέον η αγορά πουλάει σε τιμές καταλόγου. Έχει γίνει στην κινητή.

Απάντηση: Νέα για τον OTE TV

Δε καταλαβαίνω γιατί ενοχλείστε ορισμένοι από την παράθεση της πραγματικότητας. Αμέσως να δώσετε τη στάμπα του μέτοχου του ΟΤΕ (ή του υπαλλήλου της Nova παλιότερα - ανάλογα με τον πιον ενοχλούν αυτά που γράφω).
Η ουσία συνοψίζεται στα παρακάτω:
- Είναι λογική η αύξηση για το συγκεκριμένο περιεχόμενο; ΝΑΙ
- Καλύπτεται ο ΟΤΕ να κάνει αύξηση με βάση τους όρους των συμβολαίων που υπογράφουν οι πελάτες του; ΝΑΙ
- Έχουν τα συμβόλαια καταχρηστικούς όρους που προστατεύουν μόνο το ένα μέρος; ΝΑΙ

Ο όρος της μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης χωρίς πρόστιμο από την πλευρά του πάροχου υπηρεσίας ενώ την ίδια στιγμή ο αποδέκτης της υπηρεσίας αν θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση θα πρέπει να πληρώσει ποινή, είναι προφανέστατα καταχρηστικός. Όμως: α. το κάνουν όλοι και β. αν κάποιος δε πάει στο δικαστήριο για να κριθεί ο όρος καταχρηστικός, παραμένει σε ισχύ! Ακόμα και το ακραίο παράδειγμα για το νεφρό παραπάνω, προφανώς και θα ήταν καταχρηστικός και παράνομος ένας τέτοιος όρος αλλά αν δε πας στο δικαστήριο για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, το νεφρό το χρωστάς.

Συνεπώς, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση για το τι ισχύει με τα συμβόλαια και κυρίως με βάση το προηγούμενο παράδειγμα της ίδιας εταιρείας όταν ανέβασε τις τιμές για τα δικαιώματα της EPL, θα έπρεπε όλοι να είσαστε υποψιασμένοι και να μη το παίζετε τώρα ότι πέφτετε από τα σύννεφα με τον κακό ΟΤΕ. Αυτό έμενα με ενοχλεί, ότι ορισμένοι εκπλήσσονται ενώ η κοινή λογική έλεγε πως αυτό ακριβώς θα συνέβαινε.

Οι εταιρείες αν τις αφήσεις θα βάλουν οποιοδήποτε καταχρηστικό όρο στα συμβόλαια. Εδώ φτάσανε στην κινητή τηλεφωνία να κάνουν μονομερώς αυξήσεις και να απαιτούν να τους πληρώσεις τυχόν επιδοτήσεις αν θέλεις να φύγεις. Η απληστία δεν έχει όριο. Το ίδιο συνέβη και με καταχρηστικούς όρους σε τράπεζες κτλ. Αν δε κινηθεί νομικά κάποιος εναντίον αυτών των πρακτικών (όπως συνέβη με διάφορους όρους στις τράπεζες πχ) τότε τίποτα δε θα αλλάξει.

Re: Απάντηση: Νέα για τον OTE TV

Δε καταλαβαίνω γιατί ενοχλείστε ορισμένοι από την παράθεση της πραγματικότητας. Αμέσως να δώσετε τη στάμπα του μέτοχου του ΟΤΕ (ή του υπαλλήλου της Nova παλιότερα - ανάλογα με τον πιον ενοχλούν αυτά που γράφω).
- Καλύπτεται ο ΟΤΕ να κάνει αύξηση με βάση τους όρους των συμβολαίων που υπογράφουν οι πελάτες του; ΝΑΙ
- Έχουν τα συμβόλαια καταχρηστικούς όρους που προστατεύουν μόνο το ένα μέρος; ΝΑΙ

Ο όρος της μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης χωρίς πρόστιμο από την πλευρά του πάροχου υπηρεσίας ενώ την ίδια στιγμή ο αποδέκτης της υπηρεσίας αν θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση θα πρέπει να πληρώσει ποινή, είναι προφανέστατα καταχρηστικός. Όμως: α. το κάνουν όλοι και β. αν κάποιος δε πάει στο δικαστήριο για να κριθεί ο όρος καταχρηστικός, παραμένει σε ισχύ! Ακόμα και το ακραίο παράδειγμα για το νεφρό παραπάνω, προφανώς και θα ήταν καταχρηστικός και παράνομος ένας τέτοιος όρος αλλά αν δε πας στο δικαστήριο για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, το νεφρό το χρωστάς.

Συνεπώς, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση για το τι ισχύει με τα συμβόλαια και κυρίως με βάση το προηγούμενο παράδειγμα της ίδιας εταιρείας όταν ανέβασε τις τιμές για τα δικαιώματα της EPL, θα έπρεπε όλοι να είσαστε υποψιασμένοι και να μη το παίζετε τώρα ότι πέφτετε από τα σύννεφα με τον κακό ΟΤΕ. Αυτό έμενα με ενοχλεί, ότι ορισμένοι εκπλήσσονται ενώ η κοινή λογική έλεγε πως αυτό ακριβώς θα συνέβαινε.

Οι εταιρείες αν τις αφήσεις θα βάλουν οποιοδήποτε καταχρηστικό όρο στα συμβόλαια. Εδώ φτάσανε στην κινητή τηλεφωνία να κάνουν μονομερώς αυξήσεις και να απαιτούν να τους πληρώσεις τυχόν επιδοτήσεις αν θέλεις να φύγεις. Η απληστία δεν έχει όριο. Το ίδιο συνέβη και με καταχρηστικούς όρους σε τράπεζες κτλ. Αν δε κινηθεί νομικά κάποιος εναντίον αυτών των πρακτικών (όπως συνέβη με διάφορους όρους στις τράπεζες πχ) τότε τίποτα δε θα αλλάξει.

Πολυ σωστός μπράβο Παναγιώτη :)

αυτο που λες δεν αναφερεται καπου στο συμβολαιο εκτος αμα το προσθεσες εσυ.

Έχεις δίκιο όταν υπογράφεις συμβόλαιο στο τέλος λέει:

Λοιποί Όροι
12.1
Ο ΟΤΕ δικαιούται να τροποποιεί τους παρόντες όρους και να αναπροσαρμόζει τον τιμοκατάλογο σύμφωνα με την ισχύουσα εμπορική πολιτική του και την κείμενη νομοθεσία, ενημερώνοντας την επίσημη ιστοσελίδα του ή /και τον Συνδρομητή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Σχετικός σύνδεσμος εδώ

Εμένα με ενοχλεί που μέσα σε 2 χρόνια έχουμε μια αύξηση της τάξεως του 30% περίπου, δίχως να υπολογισω τα +4 ευρώ για τον pvr, το ποιο βέβαια δεν πρέπει να συγχυστει με την γενικότερη αύξηση, μα τα συνυπολογιζω ως μηνιαίο προσωπικό κόστος.
Αδιαφορώ αν είχε χαμηλή τιμή και δεν έβγαινε κι αναγκαστικά πρέπει να αυξήσει το τιμολόγιο. Ως καταναλωτής την τσέπη μου θα κοιτάξω και προσωπικά θα κάνω αίτημα διακοπής την 20/8. Αν μου δώσουν προσφορά θα μείνω, αλλιώς ζω και χωρίς αυτό.
Αναφορικά με τον στρουθοκαμηλισμο που αναφέρεις έχεις δίκιο και τα ίδια έλεγα κι εγώ στο νήμα των προσφορών. Δεν μπορείς όμως να αφαιρέσεις το δικαίωμα της διαμαρτυρίας από τον άλλο και να γίνεσαι επιθετικός επειδή δεν συμφωνείς και το κρίνεις ως κουτοπονηρια. Φαντάσου κόσμο που έχει επενδύσει σε εξοπλισμό, έχει πληρώσει τεχνικό και μετά από λίγο καιρό να του πεις ' άμα θες κοψτο'. Αισθάνεται μ@λακ@ς ή όχι για την επένδυση που έκανε;

Last edited by a moderator:

παντως για αυτους που θελουν να εχουν συνδρομητικη τβ με πολτ χαμηλη τιμη υπαρχει και η hol και η cyta. γιατι παρατηρω οτι στο τελος για πολλους μονο η τιμη εχει σημασια.

παντως ειναι λογικο οταν ο παροχος παιρνει πολλα δικαιωματα και ακριβα οπως το cl η συνδρομη να αυξανεται.

ξερει κανεις τι εγινε με τον sky uk που εχασε το cl αν δεν κανω λαθος? υπηρξε μειωση στην συνδρομη?

- Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τι πρέπει να περιέχει ένα συμβόλαιο, τι επιτρέπεται και τι όχι: ΝΑΙ
- Ερμηνεύεται και τηρείται η νομοθεσία από τους αρμόδιους φορείς: ΟΧΙ
Στο διόρθωσα-bye-