-Νέα Μοντέλα της Samsung για το 2008-

Εγώ πάλι,είδα δίπλα δίπλα την 40M86 και την 40A656 και η M φαινόταν πολύ καλύτερη σε όλα.:nounder:
Δίπλα ήταν και η sony v3000 αν δε κάνω λάθος αλλά αυτό το αναφέρω για άλλο λόγο.
Αυτό που φαινόταν καθαρά στην A656 ήταν μια θολούρα και στα γράμματα και στο λογότυπο του ιντερνετικού καναλιού του μαγαζιού (expert) που έπαιζε...σε όλες τις τηλεοράσεις το ίδιο έπαιζε.
Επειδή μου φάνηκε παράξενο τόση μεγάλη διαφορά ρώτησα τον πωλητή αν οι ρυθμίσεις είναι τυχαίες.
Μου είπε ότι όλες παίζουν στην λειτουργία παρουσίασης την οποία την έχουν για τις εκθέσεις καταστημάτων.
Επίσης μου είπε ότι η θολούρα στην Α656 οφείλεται σε αδύναμο επεξεργαστή και ότι όντως η M86 είναι καλύτερη αν και παλιότερο/φτηνότερο μοντέλο.

Η Sony που ανέφερα πιο πριν ήταν εκείνη με την οποία σύγκρινα τις 2 Samsung μιας και ήταν δίπλα τους.
Εκεί παρατήρησα ότι στην M86 το μαύρο σε σχέση με την sony ήταν χάλια.
Σε πολύ σκούρο φόντο στην M86 τα σπασίματα ήταν πάρα πολλά και το μαύρο είχε καμιά 10αριά αποχρώσεις τη στιγμή που ακόμα και η A656 έπαιζε μαύρο και όχι πρασινομωβομπλεγκρί.
Εκεί είδα και την τραγικά μεγάλη φωτεινότητα της M86(σε σχέση και με άλλες tv) και ρώτησα αν την έχουν ρυθμίσει full φωτεινή....μου είπαν ότι είναι λίγο πιο φωτεινή όντως.:twoguns:
Άντε βγάλε άκρη μετά.:furious3:

Η θολούρα όμως της Α656 είναι δυνατόν να οφείλεται σε λάθος ρυθμίσεις??.....

Εγώ για την 40Α558 ψήνομαι αλλά βλέποντας την M86 σκέφτομαι να κερδίσω μερικά χρήματα και να πάω προς τα εκεί.

Last edited:
Τωρα με χαλασες... τις 40αρες (42 ΡΧ80) ειδα! :BDBDG54:

Τι διαφορετικο πανελ εχει παλι η 37αρα? Παλι τα ιδια η samsung και στην 656 σειρα??? :furious3:

Δεν ξέρω ακριβώς τι διαφορά έχει και δεν την βλέπω την 37άρα της σειράς 6 ούτε στο eshop ούτε στο ελληνικό site της Samsung. Πάντως αν τη βρεις και προσέξεις καλύτερα θα δεις ότι υπάρχουν διαφορές στις προδιαγραφές τους τόσο στην αντίθεση όσο και στην ταχύτητα αποόκρισης του panel για τα μοντέλα των 32" και 37", ενώ τα υπόλοιπα έχουν τις ίδιες. Αυτό και μόνο κάτι λέει.

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

προίκα για τα εγγόνια μας!!!

το HD mpeg4 tuner παιζει και τα SD Ψηφιακά κανάλια που υπαρχουν σήμερα???

Εισαι σιγουρος? Γιατι αυτα τα βλεπω 60hz...

Όχι δεν είμαι σίγουρος.

Ανέφερα τις δύο παραπάνω εταιρίες γιατί είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές πάνελ της Ταϊβάν και προμηθεύουν με πάνελ σχεδόν όλους τους κατασκευαστές τηλεοράσεων. Μόνο οι Sharp, Panasonic έχουν παραγωγή πάνελ που να καλύπτει τις ανάγκες τους σε τηλεοράσεις.

Μάλιστα η AUO θα ανοίξει εργοστάσιο και στην Ευρώπη γιατί το 40% της παραγωγής της έρχεται στα εδώ εργοστάσια συναρμολόγησης.

Πάντως αφού έμεινες τόσο ικανοποιημένος από την Α656 ίσως να αξίζει η όποια υπέρβαση για να πάρεις την 40άρα.

Απάντηση: Re: -Νέα Μοντέλα της Samsung για το 2008-

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

προίκα για τα εγγόνια μας!!!

Καλημέρα τρελάρα ....-bye-

...και αυτή η πληροφορία είναι από την ίδια πηγή που είχες και για το δορυφορικό HDTV ....:grandpa:

Τα πραγματα ειναι απλα.

Η Samsung οπως και η Sony δεν εχουν γραμμη παραγωγης που να βγαζει 37αρια πανελ αρα απο καπου αλλου τα αγοραζουν.

Eπισης κατι Sony U και Ρ και Samsung S, R (και προφανως A4) εχουν σιγουρα ταιβανεζικα πανελ πανω.

Και η Sharp αγοραζει πανελ απο Ταιβαν. Συγκεκριμενα ξερω σιγουρα οτι η 42ΧD1E οχι μονο ειχε τετοιο πανελ αλλα κατασκευαζοταν εξ ολοκληρου στην Ταιβαν.

Για την Panasonic δεν ειμαι σιγουρος αλλα επειδη δεν βλεπω να βγαζει φθηνα μοντελα ειναι πιθανο να εχουν ολα πανελ IPS-alpha απο την κοινοπραξια με Ηitachi.

AVUSER, απο οτι ξερω το dvb-t tuner ειναι ανεξαρτητο αρα πρεπει να παιζει και ερτ ψηφιακη κατα 99% ,η a676 εχει κατι παραπανω κατι αναλογο κανει και η phillips με τα μοντελα της π.χ 9703Η και 9730D το πρωτο εχει mpeg4 το αλλο οχι ,στην Ελλαδα δεν νομιζω να ερθουν samsung a676 και 9703H

Όχι δεν είμαι σίγουρος.

Ανέφερα τις δύο παραπάνω εταιρίες γιατί είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές πάνελ της Ταϊβάν και προμηθεύουν με πάνελ σχεδόν όλους τους κατασκευαστές τηλεοράσεων. Μόνο οι Sharp, Panasonic έχουν παραγωγή πάνελ που να καλύπτει τις ανάγκες τους σε τηλεοράσεις.

Μάλιστα η AUO θα ανοίξει εργοστάσιο και στην Ευρώπη γιατί το 40% της παραγωγής της έρχεται στα εδώ εργοστάσια συναρμολόγησης.

Πάντως αφού έμεινες τόσο ικανοποιημένος από την Α656 ίσως να αξίζει η όποια υπέρβαση για να πάρεις την 40άρα.

Ναι, γνωριζω το ιστορικο των πανελ... αλλα η 40αρα παει 500ευρω πανω που δε θελω να τα δωσω (με τοσα παιρνεις την 9603)... γενικα ειμαι για 32-37 ιντσες... αν εχουν παντως, οντως αλλο πανελ η px80 ξαναμπαινει στο παιχνιδι...
1300ευρω για πανελ taiwan δεν δινω...

Τα πραγματα ειναι απλα.

Η Samsung οπως και η Sony δεν εχουν γραμμη παραγωγης που να βγαζει 37αρια πανελ αρα απο καπου αλλου τα αγοραζουν.

Eπισης κατι Sony U και Ρ και Samsung S, R (και προφανως A4) εχουν σιγουρα ταιβανεζικα πανελ πανω.

Και η Sharp αγοραζει πανελ απο Ταιβαν. Συγκεκριμενα ξερω σιγουρα οτι η 42ΧD1E οχι μονο ειχε τετοιο πανελ αλλα κατασκευαζοταν εξ ολοκληρου στην Ταιβαν.

Για την Panasonic δεν ειμαι σιγουρος αλλα επειδη δεν βλεπω να βγαζει φθηνα μοντελα ειναι πιθανο να εχουν ολα πανελ IPS-alpha απο την κοινοπραξια με Ηitachi.

ολοσωστος και επιπλεον εκτος απο τις Α4 και η Α5 σειρα έχει ΑUO panel

ολοσωστος και επιπλεον εκτος απο τις Α4 και η Α5 σειρα έχει ΑUO panel

Χρήστο ξέρεις σε ποιες διαστάσεις ?

Γενικά το συγκεκριμένο πρόβλημα θα μας απασχολεί περισσότερο από εδώ και στο εξής και όχι μόνο για τις Samsung. Πλέον η ζήτηση για LCD τηλεοράσεις υπερκαλύπτει την παραγωγή των γνωστών κατασκευαστών.

Για ολα τα μεγεθη,μονο οι Α6 εχουν S-PVA

Εχεις καποια αποδειξη για αυτο που λες Χρηστο? Ειδικα στις 46" μου φαινεται δυσκολο εως απιθανο αφου μονο η S-LCD βγαζει τετοια πανελ.

Οχι τιποτε αλλο αλλα σκεφτομαι να αρχισω να λεω και εγω οτι και οι V4500 θα εχουν AUO.:flipout:

Ναι ρε παιδια... αλλα μιλαμε για την Α6 στις 37" τοση ωρα...

Για όλες τις Sony και όλες τις Samsung στις 37'' ισχύει αυτό που έγραψε ο Γιάννης:

Απλά ο Geo μας άναψε φωτιές και για τις υπόλοιπες σειρές. Εγώ πάντως νομίζω πως και οι σειρές 4,5 θα φοράνε S-PVA πάνελ από 40'' και πάνω.