Nεα Nikon D7000

Αυτη με το κτιριο ειναι σε 3696χ2448 και 6400 ISΟ κατευθειαν απο την μηχανη χωρις επεξεργασια .
Καποιες βραδυνες δειχνουν το DR μια χαρα στις original. Ενταξει , οτι σε μικροτερες αναλυσεις δεν φαινεται ποση πληροφορια χαθηκε ειναι γεγονος.
Εμενα παντως μου αρεσει πολυ αυτο που βλεπω , αν και πολυ θα ηθελα να δω και τις RAW .

Τα μπλε σημάδια (σαν σκιες) κοντά στις σκαλες (ειδικά χαμηλα) είναι φυσιολογικά?

Η μηχανή εκεί ψηλά δείχνει να είναι εξαιρετική, σχεδόν εξίσου καλή με τη D700. Αλλά στα 200 iso, δηλ. εκεί που θα τραβήξει κάποιος τα περισσότερα καρέ, δεν με ενθουσιάζει. Το ίδιο είδα και στην Κ5 και σκέφτομαι μήπως οι σχεδιαστές στην προσπάθειά τους να δώσουν εξαιρετική συμπεριφορά στο ελάχιστο φως θυσίασαν την ικανότητα των μηχανών να τραβούν υπέροχες φωτογραφίες με πολύ φως.

Το πρωτο review δικαιολογει τον ενθουσιασμο μας απο τα πρωτα δειγματα νομιζω.
Μαλιστα το jpeg απο την μηχανη ειναι καταπληκτικο , τοσο που αν την ειχα ισως θα εβαζα το mode στο RAW+JPEG αντι του RAW σκετο.
Στα μειον η τιμη ..... πολυ σωστους τους βρισκω .....

http://www.ephotozine.com/article/Nikon-D7000-14988

προσωπικα... την βρισκω πολυ ακριβη...

θα περιμενω τον αντικαταστατη της...

μεχρι τοτε, εχω πολλα ακομα να μαθω απο την D90...

πραγματα που νομιζω ειναι και σημαντικοτερα στην φωτογραφια απο το αν υπαρχει θορυβος απο τα 3200 ή τα 6400...

δεν βλεπω πουθενα να μιλαμε για συνθεση, για φως, για ιδεα, για συναισθημα...

και αυτο ειναι για μενα πλεον το μεγαλο στοιχημα... μετα απ´ολα τα καλα που μας εχει δωσει η νεα τεχνολογια και η ψηφιακη εποχη...

να μαθουμε επιτελους να μιλαμε για την φωτογραφια και οχι για τις φωτογραφικες μηχανες, τα μεγκαπιξελ και τα iso...

Π.

ναι... μαθαμε και την ευαισθησια τωρα...

εχουν γραφτει χιλιαδες posts χλευασμου για την αποδοση σε υψηλη ευαισθησια των FF, που σε μια στιγμη ξεχαστηκαν και δημιουργησαν την επομενη γενια δηθεν υποψιασμενων υποψηφιων αγοραστων ψηφιακων φωτογραφικων μηχανων που δεν βγαζουν καλες φωτογραφιες...

η μονη τους διαφορα με την προηγουμενη των εκατομμυριων μεγκαπιξελς...

η αποδοση σε υψηλη ευαισθησια...

το κοινο τους χαρακτηριστικο... η αγαπη για καθε καινουργιο... η αδιαφορια για τα βασικα... η απουσια της αναζητησης και της δημιουργιας με το δεδομενο...
___________________________________________________________________-

Θεε μου τι φοβερη που ειναι η D7000 στα 99000 iso... καταπληκτικη...

αραγε θα μπορεσω να βγαλω την πορτα του σπιτιου μου σε black out της ΔΕΗ???

τι ανασφαλεια κι αυτη ρε Θεε...

EE καποιος που εχει την d90 φυσικα και δεν τον ενδιαφέρει η d7000.

Νεα μοντέλα θα βγαίνουν συνεχώς. Τι θα έπρεπε δηλαδη, να μεινουν στάσιμοι?
Οποιος ειναι η ώρα του να αγοράσει θα αγοράσει. Δεν υποχρεώνει κανεις κανενα να δωσει την μηχανή του για καινούρια....
Αγοραστικό κοινό υπάρχει, οσο για την τιμή, τα χρήματα ειναι αρκετά όντως όμως όσο θυμάμαι οτι τοσο ειχα αγοράσει την d50 πριν 5 χρόνια...δε μου φαίνεται τοσο ακριβή αναλογικά..

Last edited:
paИ-baL;1412805 said:
προσωπικα... την βρισκω πολυ ακριβη...

θα περιμενω τον αντικαταστατη της...

μεχρι τοτε, εχω πολλα ακομα να μαθω απο την D90...

πραγματα που νομιζω ειναι και σημαντικοτερα στην φωτογραφια απο το αν υπαρχει θορυβος απο τα 3200 ή τα 6400...

δεν βλεπω πουθενα να μιλαμε για συνθεση, για φως, για ιδεα, για συναισθημα...

και αυτο ειναι για μενα πλεον το μεγαλο στοιχημα... μετα απ´ολα τα καλα που μας εχει δωσει η νεα τεχνολογια και η ψηφιακη εποχη...

να μαθουμε επιτελους να μιλαμε για την φωτογραφια και οχι για τις φωτογραφικες μηχανες, τα μεγκαπιξελ και τα iso...

Π.

Δεν βλεπω , γιατι ολα αυτα.
Πρωτα απ'ολα το θεμα που ανοιξε ο Geoha ειναι στον Εξοπλισμο και εχει τιτλο Nεα Nikon D7000 και οχι η τεχνη της φωτογραφιας..
Δευτερο , εχεις την D90 και οχι καποια φθηνη entry της σειρας , οποτε εδωσες σημασια στα τεχνικα χαρακτηριστικα οταν την αγοραζες ακριβα να υποθεσω.
Kαι τριτο βρισκεις πολυ ακριβη την 7000 αλλα..... θα περιμενεις τον αντικαταστατη της εχεις πληροφοριες οτι θα ειναι φθηνοτερος??? .Γιατι δεν κρατας την 90 που ειναι αστερι μεχρι να λειωσει , αφου δεν σε ενδιαφερουν οι δυνατοτητες ?
Περα απο αυτα , η ουσια εδω ειναι , οτι μπαινεις σε ενα θεμα που ανοιξε καποιος στον εξοπλισμο για μια συκεκριμενη μηχανη , σε τεχνολογικο φορουμ , ειρωνευομενος οτι δεν μιλαμε για τεχνη .Αν αυτο δεν ειναι Off Topic τοτε δεν ξερω τι ειναι.

Οχι οτι δεν το περιμενα αφου παρομοια επιδοση ειχε και ο αισθητηρας της Κ5.
Αλλα τι να λεμε τωρα τα πραγματα δειξανε απο τις πρωτες φωτογραφιες οτι προκειται για κατι ξεχωριστο , ιδιαιτερα στην δυναμικη περιοχη που τελικα ειναι ανωτερη και απο τις κορυφαιες FF , D3x και 1Ds Μark III!!

Δεν βλεπω , γιατι ολα αυτα.
Πρωτα απ'ολα το θεμα που ανοιξε ο Geoha ειναι στον Εξοπλισμο και εχει τιτλο Nεα Nikon D7000 και οχι η τεχνη της φωτογραφιας..

no comments...

Δευτερο , εχεις την D90 και οχι καποια φθηνη entry της σειρας , οποτε εδωσες σημασια στα τεχνικα χαρακτηριστικα οταν την αγοραζες ακριβα να υποθεσω.

διαβασες τι εγραψα??? "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... την βρισκω πολυ ακριβη..." κακο αυτο??? ειρωνια???

Kαι τριτο βρισκεις πολυ ακριβη την 7000 αλλα..... θα περιμενεις τον αντικαταστατη της εχεις πληροφοριες οτι θα ειναι φθηνοτερος???

το "θα περιμενω τον αντικαταστατη" σημαινει οτι εχω πληροφοριες οτι το επομενο μοντελο θα ειναι φθηνοτερο???

οχι δεν εχω... ειρωνια κι αυτο???

Γιατι δεν κρατας την 90 που ειναι αστερι μεχρι να λειωσει , αφου δεν σε ενδιαφερουν οι δυνατοτητες ?

Thanx... αυτο σκεφτομαι να κανω...

Περα απο αυτα , η ουσια εδω ειναι , οτι μπαινεις σε ενα θεμα που ανοιξε καποιος στον εξοπλισμο για μια συκεκριμενη μηχανη , σε τεχνολογικο φορουμ , ειρωνευομενος οτι δεν μιλαμε για τεχνη .Αν αυτο δεν ειναι Off Topic τοτε δεν ξερω τι ειναι.

μπαινω σε ενα θεμα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ και λεω απλα την γνωμη μου η οποια ειναι οτι στα αντιστοιχα θεματα της φωτογραφιας ως τεχνη δεν υπαρχει ο ιδιος ζηλος οσο αυτος για την αγορα της νεας μηχανης της Nikon/Canon/Pentax κτλ... ειρωνια κι αυτο???

διαβασες το μηνυμα μου ΠΟΛΥ λαθος...

και στην τελικη... αν ειναι off topic ας το διαγραψουν οι υπευθυνοι να τελειωνουμε...

paИ-baL;1416860 said:
διαβασες το μηνυμα μου ΠΟΛΥ λαθος...

και στην τελικη... αν ειναι off topic ας το διαγραψουν οι υπευθυνοι να τελειωνουμε...

Συγνωμη αν παρεξηγησα , αλλα αυτη την εντυπωση αποκομισα απο το δευτερο ποστ και οχι απο αυτο που παρεθεσα.
Φιλε paИ-baL δεν θα ειναι η πρωτη φορα που κανω λαθος οποτε ζητω ειλικρινα συγνωμη αν σε εθιξα ,αλλωστε δεν διαφωνω επι της ουσιας απλα αυτο το "Θεε μου τι φοβερη που ειναι η D7000 στα 99000 iso... καταπληκτικη...

αραγε θα μπορεσω να βγαλω την πορτα του σπιτιου μου σε black out της ΔΕΗ???" πηρα μαλλον στραβα .... -bye- .