Nεα Nikon D7000

Ετσι θα ειναι.
Οι Κ5 και 7000 ειναι αλλου στις aps-c σαν φωτογραφικες απο αυτα που ειδαμε στα πρωτα δειγματα αλλα η 60d ξεχωριζει στο βιντεο.
Την αγορασε φιλος που δουλευει επαγγελματικα το βιντεο και ειναι ενθουσιασμενος με κατι χειροκινητους που εβαλε επανω.

Και ενα ωραιο ριβιου μεταξυ d7000 - canon 60D - 7D

Γενική άποψη , βάσει των specs, ναι...review, όχι.

At this point this has to be speculative because the D7000 and 60D are too new to have concrete results. But based on previous performances by the respective manufacturers you would have to guess that the D7000 is going to have the edge in this department.

Οπως λέει και ενα εξαιρετο μέλος του dpgr (Diol) τα αρνητικά που έγραψαν ειναι ασήμαντα έως αστεία αλλά ... πρέπει να κρατάμε και τις ισορροπίες (ο νοών νοείτω)

Κατ ουσιαν μια εξαιρετική μηχανη (ειδικά στο καθεαυτό κομματι της φωτογραφιας)

Δεν μ ενθουσιασε... περιμενα περισσοτερα!
Ακομη και η φτηνοτερη Sony A55 , εχει παρομοιες επιδοσεις στη φωτογραφια... αλλα πολυ καλυτερες σε βιντεο, ληψη σε ριπη κλπ.

Δεν μ ενθουσιασε... περιμενα περισσοτερα!
Ακομη και η φτηνοτερη Sony A55 , εχει παρομοιες επιδοσεις στη φωτογραφια... αλλα πολυ καλυτερες σε βιντεο, ληψη σε ριπη κλπ.
Μήπως επειδή είσαι Canon-άκιας Γιάννη ? -bye-

Θεωρω οτι η α55 ειναι παρα πολυ καλη μηχανη αλλα θα διαφωνησω Γιαννη οτι εχει παρομοιες επιδοσεις στην φωτογραφια κρινοντας απο τα δειγματα του dpreview.
Η 7000 κραταει πολυ λεπτομερεια σε δυσκολο φωτισμο (πχ στις κουβαριστρες στα σκοτεινα) εκτος και αν χαντακωνεται η μια απο κακους φακους γιατι δεν διαβασα λεπτομερειες (που ομως μπορει να ειναι σημαντικες)..

Δεν ειμαι τιποτα!!!-bye-

Ουτε canonακιας, ουτε sonακιας ... ερασιτεχνης με ανυσηχιες και ανοιχτο μυαλο ειμαι.
Δεν ειναι αυτη που περιμενα, αλλα να πω την αληθεια δε περιμενα τιποτε παραπανω.
Αισθητηρα sony φοραει ετσι κι αλλιως,δε μπορουν να κανουν μαγικα.
Η λεπτομερεια που λες , ειναι κυριως θεμα φακου , και στην ουσια μονο με ιδιους φακους μπορεις να βγαλεις ασφαλεσ συμπερασμα .

Aυτο εκανα προσφατα κι εγω με την canon 7D εναντιον Sony nex5 kai A55 και αυτο που ειδα επιβεβαιωνει τα γραφομενα μου!

Η canon 7D με τον Canon 24-105 IS L "εριχνε" αρκετα στην nex5+kit 18-55 ... οταν ομως εβαλα τον ιδιο φακο και στη nex (με ανταπτορα), τοτε τ αποτελεσματα (οσον αφορα λεπτομερεια-χρωματα) ηταν ιδια !

Ειναι σιγουρα εντυπωσιακη φωτογραφικη η Nikon , αλλα για τα σημερινα δεδομενα οχι κατι πρωτοποριακο ... ουτε ξεχωριζει απο τις υπολοιπες.

Ειχα Nikon αναλογικες στο παρελθον, πολλες canon προσφατα, και τωρα αλλαξοπιστισα παλι χαρην πρωτοπορειας της Sony (στο τομεα που μ ενδιαφερει τουλαχιστον).
Εχω την εντυπωση οτι και οι 2 μεγαλες εταιρειες του χωρου , εχουν μια μικρη αγκυλωση τη δεδομενη στιγμη... φοβουνται να δωσουν κατι πρωτοποριακο για να μην κανηβαλησουν την αγορα.
Σωστη σκεψη σαν εταιρειες, αλλα οχι για μενα που ειμαι απλος χομπιστας.
Τη δεδομενη στιγμη , βρισκω πολλυ πιο ενδιαφερουσες προτασεις απο Panasonic - Sony ....

Πιστευω οτι η λεπτομερεια που λεω στις δυσκολες συνθηκες οφειλεται στο οτι δεν χρειαζεται να κοψει πληροφορια για να αντιμετωπισει τον θορυβο και στo DR γιατι απ'οτι ειδα χρησιμοποιησαν τον 18-105 .Δεν λεω οτι ειναι κακος για κιτ αλλα δεν ειναι και φακος που κανει την διαφορα.

Οσο για την αξιοπιστια των συγκριτικων , οντως δεν ειναι να δινουμε ΤΟ ιδιαιτερο βαρος αφου δεν ειναι μονο το οτι χρησιμοποιουν φακους με χαοτικες διαφορες οπως προσφατα στο Imaging resource με την Κ5 και την 60d αλλα κυριως το οτι μοιαζει να ειναι ο κανονας και αυτο ειναι αναξιοπιστο οσο δεν το αλλαζουν.

Εγω δε κοιταω καθολου τα jpg δειγματα, μονο τα raw ( αν και αυτα μαγειρευονται ελαφρως).
Εκει εγω δε βλεπω σημαντικες διαφορες.
Το μονο που εχει καλυτερο για μενα , ειναι λιγο μεγαλυτερη δυναμικη περιοχη...αλλα αν συνυπολογισεις τα αλλα κολπα της A55 δεν υπαρχει συγκριση (για μενα και τις αναγκες μου βεβαιως).

Πιστευω οτι η λεπτομερεια που λεω στις δυσκολες συνθηκες οφειλεται στο οτι δεν χρειαζεται να κοψει πληροφορια για να αντιμετωπισει τον θορυβο και στo DR γιατι απ'οτι ειδα χρησιμοποιησαν τον 18-105 .Δεν λεω οτι ειναι κακος για κιτ αλλα δεν ειναι και φακος που κανει την διαφορα.

Οσο για την αξιοπιστια των συγκριτικων , οντως δεν ειναι να δινουμε ΤΟ ιδιαιτερο βαρος αφου δεν ειναι μονο το οτι χρησιμοποιουν φακους με χαοτικες διαφορες οπως προσφατα στο Imaging resource με την Κ5 και την 60d αλλα κυριως το οτι μοιαζει να ειναι ο κανονας και αυτο ειναι αναξιοπιστο οσο δεν το αλλαζουν.

Συμφωνώ σε όλα

Ο 18-105 δεν ειναι κακός φακός αλλά ειναι "λίγος" για την D7000. (κατά την γνώμη μου ηταν "λίγος" και για την D90). Βεβαια απο value/money τα πάει περίφημα αλλά οταν θελεις να δεις τι μπορει να σου δώσει ενα καλο σώμα και κυρίως οταν κανεις συγκριτικά τεστς ειναι προφανές οτι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά το δυνατόν ισοδύναμοι οπτικά φακοί και οχι οτι "κατσει"..

@ Γιαννης
Μα κι'εγω μονο RAW κοιταω γιατι μονo RAW τραβαω αφου οι Πενταξ πριν την Κχ ειχαν αθλια μηχανη Jpeg και μου εχει μεινει το κουσουρι..
Μαγειρευονται και τα RAW αλλα τα συγκεκριμενα της 7000 υπερεχουν νομιζω φανερα και στην διαχειρηση θορυβου εκτος του DR .
Ψιλολεπτομερειες ισως αφου κατα την γνωμη μου βγηκαν καταπληκτικες μηχανες φετος απο ολες τις εταιριες και για ολα τα γουστα.
Στην φωτογραφια , η γνωμη μου ειναι οτι Κ5 και d7000 ξεχωριζουν με ανεση χωρις να παιρνω ορκο αφου ειναι πολυ νωρις για να ξερουμε τις αδυναμιες τους.
Στο βιντεο για να λες τοσα καλα για την Σονυ ενω εχεις και την 7d , λογικα θα ειναι αστερι , αν και δεν εχω δει καλο αποτελεσμα με AF στο βιντεο .

@Geoha
Σε συγκριση της Κ5 με την 60d ειχαν τραβηξει το κλασσικο σπιτι (Imaging resource) με τον 16-35L στην 60d και με καποιον Sigma χωρις να διευκρινιζουν ποιον στο Lens ID , στην Κ5.
Το αποτελεσμα ηταν συντριπτικα υπερ της 60d αν και οταν ξανακοιταξα ειχαν αλλαξει τον Sigma με τον Pentax 17-70 που ειναι μονο 1000 ευρω φθηνοτερος απο τον Κανον χρυσωνοντας λιγο το χαπι .

Aπο αυτό και μόνο φαίνεται πόσο αναξιόπιστα είναι όλα αυτα τα ιντερνετοδοκιμαστήρια!
Πάρτε 2-4-5 μηχανές και φορέστε τους από εναν 50άρη με το ίδιο μέγιστο διάφραγμα (1,4 -1,8) ή στην καλύτερη περίπτωση τον ίδιο φακό με διαφορετικές μοντούρες.
Εκεί θα φανούν οι όποιες διαφορές.

Τι ποιο λογικο και εντιμο.
Να πω την αληθεια δεν αμφιβαλλω για την λογικη τους αλλα για το δευτερο ..

μια χαρα τα λετε για να συγκριθουν επι ισοις οροις 2 ή περισοτερες μηχανες χρειαζεται ο <<ιδιος>> φακος, ιδιες φωτιστικες συνθηκες με το ιδιο Θεμα και RAW .ΙΔΕΑ !:singer:τοτε βρε παιδια να μαζεβεστε αυτοι που εχουν τις <<αντιπαλες>> μηχανες και να βγαζετε φωτο που θα τις ανεβαζετε στο σαιτ και οποιος σας εμπιστευετε σας πιστευει , και πιστεψτε με θα σας εμπιστευομαστε περισσοτερο απο πληρωμενα ηλεκτρονικα σαιτ . τουλαχιστον μιλαω για τον εαυτο μου