nikos psaltis
AVClub Enthusiast
ειναι δυσκολο αλλα αν εχεται καποιοι θεληση διαεση και χρονο θα ηταν καλη προσπαθεια για να μην αναλωνομαστε αδικα σε αντιπαραεσεις με <<ισοδυναμα>> προιοντα
Λοιπόν ας γράψω κάτι σχετικό. Έχω τη διάθεση αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο το επόμενο 20ήμερο. Άρα η όποια συμμετοχή μου σε μια τέτοια διαδικασία είναι αμφίβολη πριν τα Χριστούγεννα.
Από την άλλη είναι σε διαδικασία υλοποίησης μια προσπάθεια από άλλο φωτογραφικό φόρουμ (όχι το dpgr) μια αντίστοιχη δοκιμή με φακούς μεσαίας, υψηλής και πολύ υψηλής κατηγορίας (μιλούμε για AFS 300 2.8 VR κλπ.) στη Θεσσαλονίκη, είτε πάνω σε D700 είτε πάνω σε D3X. Έχουμε επίσης και D90. Επίσης παίζει και το άλλο στρατόπεδο των canonians για ταυτόχρονη δοκιμή με την CANON 5D MII του Τάσου.
Όμως....
Χρειαζόμαστε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες σε κοντινή απόσταση και στο άπειρο. Το πρώτο είναι εύκολο και γίνεται κι εσωτερικά, αλλά πού να εστιάσει στο άπειρο ένας 80-400 ή ένας 300άρης σε εσωτερικό χώρο; Άρα θέλουμε κι εξωτερικές λήψεις.
Μετά...
Θέλουμε μικροεστίαση, άρα Live View. Επομένως πάμε γι αργές διαδικασίες, κι όχι ντιτ, ντιτ, λοκτ, κλατς και πάμε παρακάτω. Κι αυτό θα γίνει για κάθε φακό για κάθε εστιακή απόσταση και επί δυο (κοντινή κι άπειρο).
Επίσης...
Θέλουμε σταθερή στήριξη, άρα καλό τρίποδο. Εγώ όμως δεν έχω πια το Manfrotto.. Κάπου το ξέχασα ή κάπου το έχασα... :bigcry::bigcry::bigcry:
Προσκληση λοιπον σε οποιον Nikonακια με D7000...![]()
Mα δεν παιζει ρολο μονο αυτο .... αλλωστε τα τεστ δειχνουν μικρη διαφορα, και αν συνυπολογισεις τις υπολοιπες υπεροχες της A55, για μενα, δεν υπαρχει συγκριση !
Σπαστη οθονη , ηλεκτρονικο σκοπευτρο, 10fps, βιντεο με ταχυτατο autofocus phase detection, GPS, 25p 1080, μικροτερο βαρος και ογκος ... λιγα απο τα ατου της .
Ο καθενας φυσικα , αναλογα με τις αναγκες του , παιρνει αυτο που του ταιριαζει.
Στην εικονα παντως (φωτογραφια) , απο αυτα που βλεπω τουλαχιστον, δεν ειδα κατι που να μ ενθουσιαζει στην Nikon.
Ελαχιστα καλυτερη συμπεριφορα σε ψηλα iso , που μονο σε 100% μεγεθυνση γινεται ορατη (και οχι πολλυ).
:ernaehrung004::ADFADF1:
Με 100% διάθεση πλάκας, θα έλεγε κανείς ότι έχεις αναλάβει κατ' αποκλειστικότητα (πρώτα με τη Νεξ και τώρα με την α55) την προωθητική καμπάνια των νέων μηχανών της Sony!!!
Ειναι διαφορετικες μηχανες οντως και εξαρταται τι ζηταει κανεις.Αλλα ο αισθητηρας δεν ειναι ο ιδιος αφου η Νικον λεει πως ειναι δικος της (καπου στην παραγωγη εμπλεκεται και η Σονυ) και αυτο δικαιολογει την πολυ καλυτερη στα ματια μου συμπεριφορα στα πολλα ΙΣΟ και την εντυπωσιακη δυναμικη περιοχη της 7000.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.