Νέα ταυτότητα.

Μπες στο gov.gr και ζητά πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακή κατάσταση. Αν ο,τιδηποτε από τα στοιχεία έχει λάθος, ακόμα και προφανές ορθογραφικό, ή λείπει πρέπει να διορθωθεί στο δημοτολόγιο και μετά να κλείσεις άλλο ραντεβού για ταυτότητα.

Όσο για το διαβατήριο, γιατί δεν μπορεί να σου βγάλει νέο η πρεσβεία; Στην γυναίκα μου δεν έβγαλαν νέο διαβατήριο με την παλιά ταυτότητα τρία χρόνια πίσω, την υποχρέωσαν να αλλάξει ταυτότητα πρώτα.
Διαβατήριο μου βγάζουν, απλά τα διαθέσιμα ραντεβού ξεκινάν από Νοέμβρη

Μήπως θα ήταν πιο απλό να βγάλεις καινούρια γερμανική ταυτότητα ώστε να μπορείς να ταξιδεύεις και μετά να αναθέσεις το διαβατήριο στην πρεσβεία για όποτε δεήσει;
Μα δεν έχω γερμανική υπηκοότητα

Μα δεν έχω γερμανική υπηκοότητα
Έχω γερμανική αλλά πολύ παλιά. Μάλλον δεν θα τη δεχτούν.

Με μπέρδεψες με αυτό. Μάλλον εννοούσες άδεια οδήγησης, αλλά κι αυτή λογικά πιάνει για μετακινήσεις εντός ΕΕ.

Άσχετο, δεν σας δίνουν ταυτότητα χωρίς υπηκοότητα; Κουφό μου φαίνεται αυτό, εγώ ταυτότητα (και μαζί και άδεια οδήγησης, ίδιο έγγραφο είναι) είχα από την πρώτη μου εβδομάδα στο Αμέρικα, χωρίς ίχνος (ούτε καν σχέδια για το μέλλον τότε) υπηκοότητας.

Με μπέρδεψες με αυτό. Μάλλον εννοούσες άδεια οδήγησης,
Ακριβώς, η ερώτηση ήταν για άδεια οδήγησης.
αλλά κι αυτή λογικά πιάνει για μετακινήσεις εντός ΕΕ.
Όχι για ταξίδι με αεροπλάνο
Άσχετο, δεν σας δίνουν ταυτότητα χωρίς υπηκοόττηα; Κουφό μου φαίνεται αυτό, εγώ ταυτότητα (και μαζί και άδεια οδήγησης, ίδιο έγγραφο είναι) είχα από την πρώτη μου εβδομάδα στο Αμέρικα, χωρίς ίχνος (ούτε καν σχέδια για το μέλλον τότε) υπηκοότητας.
Είμαστε στην ΕΕ, υπάρχει ελευθερία μετακίνησής. Μπορώ να κυκλοφορώ με την ελληνική ταυτότητα/διαβατήριο

Μπες στο gov.gr και ζητά πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακή κατάσταση. Αν ο,τιδηποτε από τα στοιχεία έχει λάθος, ακόμα και προφανές ορθογραφικό, ή λείπει πρέπει να διορθωθεί στο δημοτολόγιο και μετά να κλείσεις άλλο ραντεβού για ταυτότητα.

Όσο για το διαβατήριο, γιατί δεν μπορεί να σου βγάλει νέο η πρεσβεία; Στην γυναίκα μου δεν έβγαλαν νέο διαβατήριο με την παλιά ταυτότητα τρία χρόνια πίσω, την υποχρέωσαν να αλλάξει ταυτότητα πρώτα.
Στο gov.gr μπηκα εγω. Ηδη πρεπει να γραφτεις για να κανεις οποια αιτηση, να εχεις λογαριασμο που λενε.
Και για να γραφτεις πρεπει να εχεις αυτο το φορολογικο μητρωο ,το ΑΦΜ αν δεν κανω λαθος, η/και αριθμο τηλεφωνου. Ελληνικο. Προσπαθησα με το δικο μου, δεν ξερεις λεω μπορει απλα να κανουν verification με αυτο... τιποτα, δεν πιανει.
Πως να τα εχεις αυτα ενω δεν ζεις Ελλαδα ;
Απλα δεν εχεις προσβαση στις υπηρεσιες.

Καλυτερα να ερχεσαι σαν "παρατυπος" πως το λεν... "δεν εχω τιποτα", δε θα σου πει κανεις τιποτα.

Να δεις εγω που τωρα στα γεραματα που σκεφτηκα να ερθω Ελλαδα μονιμα και να αγορασω καποια μονιμη κατοικια.

Για να αγορασεις ακινητο η να εχεις μονιμη κατοικια για πανω απο1 χρονο θελεις φορολογικο μητρωο, για να εχεις φορολογικο μητρωο θελει μονιμη κατοικια. Θελει και μητρωο γεννησεως. Γοα να σου το δωσουν πρεπει να εχεις φορολογικο μητρωο. Η για να μπεις στο .γκουβ να εχεις κινητο στην Ελλαδα, η φορολογικο μητρωο. Αλλα για κινητο στην Ελλαδα θελει μονιμη κατοικια. Και τουμπαλιν. Ουροβορος οφις. Και νευροβορος επισης.

Ασε που απο την μια κοινοτητα στην αλλη η συμπεριφορα ειναι τελειως διαφορετικη... πρωτα απευθυνθηκα στον δημο Βυρωνα αυτοι βρηκαν τα δεδωμενα μου και με συνοδεψαν με απευθηναν στον Δημο Μεγαριδος. Αυτοι "βρειτε τα με την Πρεσβεια σας". Λες και ειναι τσιφλικι τους και τους ενοχλουμε.

Αισχος.

Ας μεινουν με επενδυτες λοιπον.
Δεν θέλω να μιλήσω για τα διαδικαστικά, αλλά σίγουρα μπορείς να αγοράσεις σπίτι στην Ελλάδα, αν το θέλεις. Γνωρίζω Άγγλο, σύζυγο μιας ξαδέρφης μου, που έχει σπίτι στην Ελλάδα, άρα σίγουρα γίνεται.