Νέα Ταυτότητα

Έρχεται ειδοποίηση με SMS για την παραλαβή ή πρέπει να πάω εγώ στο Α.Τ. ?

Στις 3-4 εργασιμες παρε τηλεφωνο και ρωτα αν εχει ερθει (με το ονομα σου)

Εμενα το email ηρθε δυο μερες μετα την παραλαβη

• Like
Reactions: airb
Να ενημερώσω ότι τελικά έστειλα E-Mail στο προξενείο, μου απάντησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα που μας πέρασε, μου έκλεισαν ραντεβού για την επόμενη και έκανα αίτηση για διαβατήριο. Οι υπάλληλοι ήταν εξυπηρετικότατοι, να το πούμε κι αυτό, αλλά με την φαεινη ιδέα που είχαν τά τσακάλια του ΥΠΕΣ να λήξουν τις παλιές ταυτότητες ως ταξιδιωτικά έγγραφα ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ έχει πέσει απίστευτη δουλειά στο τμήμα διαβατηρίων του ΥΠΕΞ.
εσυ φταις κυριε Ζαγγογιαννη ( ουτε ο Τheo τοσο αργος ) που ολα τελευταια στιγμη οχι το ΥΠΕΣ :p

Τελικά το θέμα έληξε. Πήγα κανονικά στο ραντεβού, εκεί προέκυψε ένα ζήτημα με το πιστοποιητικό γέννησης, όπου ο Δήμος Λαρισαίων δεν είχε καταχωρήσει το όνομα της μητέρας μου. Πήρα επιτόπου τηλέφωνο σε αριθμό που μου είπε η εξυπηρετικότατη υπάλληλος, το όνομα ενημερώθηκε online και η αίτηση πέρασε στο σύστημα! Αυτά έγιναν Πέμπτη 26.08, την Τρίτη 01.09 το βράδυ πήρα E-Mail ότι η ταυτότητα είναι έτοιμη και να ερθω την επόμενη να την παραλάβω. Τέλος καλό όλα καλά.

Τελικά το θέμα έληξε. Πήγα κανονικά στο ραντεβού, εκεί προέκυψε ένα ζήτημα με το πιστοποιητικό γέννησης, όπου ο Δήμος Λαρισαίων δεν είχε καταχωρήσει το όνομα της μητέρας μου. Πήρα επιτόπου τηλέφωνο σε αριθμό που μου είπε η εξυπηρετικότατη υπάλληλος, το όνομα ενημερώθηκε online και η αίτηση πέρασε στο σύστημα! Αυτά έγιναν Πέμπτη 26.08, την Τρίτη 01.09 το βράδυ πήρα E-Mail ότι η ταυτότητα είναι έτοιμη και να ερθω την επόμενη να την παραλάβω. Τέλος καλό όλα καλά.
Εγώ και πολλοί γνωστοί και φίλοι ακόμη δεν μπήκαμε στη διαδικασία για άλλο ένα τσιπ...
Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό και αυτές θα τις βγάλουν ανεπαρκείς και θα χρειάζεται καινούργια ταυτότητα.
Ακόμη έχω το παλιό δίπλωμα το ροζ από το 1997 βαριέμαι απίστευτα τις περιττές αλλαγές.

• Like
Reactions: Θρησκος
Για μέσα στο χωριό ελλάς δεν έχεις πρόβλημα. Όταν θα θες να πας όμως εξωτερικό και θα θέλεις ανανέωση διαβατηρίου θα ζητήσουν νέα ταυτότητα.
Εννοείται οι παλιές ταυτότητες τα τεφτέρια έχουν ήδη καταργηθεί για το εξωτερικό.

Δεν ξέρω τι λέτε για τσιπάκια κλπ, εγώ την ταυτότητα μου την άλλαξα από τους πρώτους στην Ελλάδα, κυριολεκτικά με την πρώτη ευκαιρία που είχα. Το να μπορώ επιτέλους να χρησιμοποιώ κανονικά πορτοφόλια σαν τον υπόλοιπο πλανήτη και όχι τις γκουμούτσες για να χωράει το προϊστορικό έγγραφο ήταν απόλυτη προτεραιότητα. Το ταξιδιωτικό μου ήταν -προσωπικά- αδιάφορο λόγω διαβατηρίου(ων).

Από τότε που βγήκε το gov app δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς καμιά ταυτότητα , είτε την νέα πλαστική είτε την γκουμούτσα, εντός χώρας.

Κανονικά ναι, αλλά αφού κουβαλάς που κουβαλάς πορτοφόλι, τώρα δε με ενοχλεί. Το gov το έχω για το δίπλωμα (που δεν ξέρω καν που βρίσκεται το ροζ τρίπτυχο, γι'αυτό άλλωστε και δεν έχω πάει να το αλλάξω... :cool:).

Δεν με έχει σταματήσει ακόμα τροχαία για να δω αν τους αρκεί το gov. Αλλά έχω μαζί και το αμερικάνικο έτσι κι αλλιώς οπότε δεν είμαι παράνομος σε κάθε περίπτωση.

Σε ενοικιαζόμενα πάντως τους αρκεί το δίπλωμα του gov, αυτό το έχω τσεκάρει.

Κανονικά ναι, αλλά αφού κουβαλάς που κουβαλάς πορτοφόλι, τώρα δε με ενοχλεί. Το gov το έχω για το δίπλωμα (που δεν ξέρω καν που βρίσκεται το ροζ τρίπτυχο, γι'αυτό άλλωστε και δεν έχω πάει να το αλλάξω... :cool:).

Δεν με έχει σταματήσει ακόμα τροχαία για να δω αν τους αρκεί το gov. Αλλά έχω μαζί και το αμερικάνικο έτσι κι αλλιώς οπότε δεν είμαι παράνομος σε κάθε περίπτωση.

Σε ενοικιαζόμενα πάντως τους αρκεί το δίπλωμα του gov, αυτό το έχω τσεκάρει.
Μετά τα γνωστά καθόλα Ελληνικά προβλήματα από τα όργανα της τάξης, πια από όσο ξέρω όλοι ξέρουν και δέχονται το δίπλωμα από το την εφαρμογή του gov. Προσοχή όχι screenshot από την εφαρμογή. Μπορούν να στείλουν sms επιβεβαίωσης όπως κάνουν οι τράπεζες όταν πας με ηλεκτρονική ταυτότητα.

• Like
Reactions: Maestro
Στην Αμερική έχει αλλαγή ταυτότητας σαν την Ελλάδα;

Δεν έχει σχέση η αλλαγή ταυτοτήτων της Ελλάδας.

Ήμασταν μια από ελάχιστες χώρες (ίσως η μόνη στην ΕΕ) που για τόσα χρόνια είχαμε τόσο μη-ασφαλές έντυπο ταυτότητας.

Οι Αμερικάνοι έχουν ταυτότητες σε φόρμα "πιστωτικής" εδώ και πάνω από 40 χρόνια, το οποίο όμως δεν είναι αρκετά ασφαλές με ΕΕ στάνταρ.

Για να ταξιδέψουν εκτός US προφανώς πρέπει να έχουν διαβατήριο.

Σε καταστημα Γερμανος που πηγα για να παρω μια καρτα sim, δεν τους εκανε το gov γιατι ειπαν πρεπει να βγαλουν φωτοτυπια την ταυτοτητα και δεν τη δεχονται ουτε με μειλ, ουτε με share, ουτε με σκρηνσοτ και γενικα δεν υπαρχει το gov γι αυτους, μου ειπε και κατι τεχνικολεπτομερειες παραπανω, αλλα μου φανηκαν παπατζες και δεν τις θυμαμαι τωρα.