more peers
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Νέα τέλη. Και πάλι θύμα τα δίλιτρα.
Αυτό που λέω είναι να πληρώνει αναλογικά και με την τιμή αγοράς... Ουσιαστικά να σε αποτρέπει (όχι εσένα φυσικά) διπλά... να μολύνεις και να καταναλώνεις... και να γλυτώσουμε και οι υπόλοιποι από την καγκούρικη φιγούρα της διπλής εξάτμισης...:furious3:
Θεωρώ πιο φυσιολογικό το κράτος να καλύπτει τις ανάγκες του από φιγουρατζήδες ή πολίτες που τα έχουν παρά από τον οικογενειάρχη. Αυτό είναι όλο!
184 το ΑSX και περίπου 600 το Lexus... Όσα και Υπέρηχας με το 2λιτρο των 28000Ε... Δίκαιο?
σαφώς και να την επιβαρύνει... Το έχω γράψει και εγώ... 3 Ε να πάει για τους ιδιώτες και να γίνει άλλη ρύθμιση (πιθανώς με αποδείξεις και επιστροφές) στους επαγγελματίες...
Αλλά δεν φτάνει αυτό... Για μένα σωστότερο θα ήταν ο πλουσιότερος να συνεισφέρει παραπάνω από τον ασθενέστερο...
:ernaehrung004:
ΑΝ έχω φορολογηθεί , για το εισόδημα που απαιτείται , πρέπει να με τιμωρεί το κράτος για τη φιγούρα μου.?
Δεν είμαι κατά των τεκμηρίων , είμαι κατά των πρόσθετων φόρων που δεν έχουν λογική.
Προς Dalanik. Η πρόταση μου.
Το Smart και το Cayenne και το ταξί και το αγροτικό και η Corvette πρέπει να πληρώνει ΑΝΑΛΟΓΑ με την κυκλοφορία και τη ρύπανση που προκαλεί.
Αλλιώς δεν είναι τέλη ΚΥΚΛΟΦΟΡΪΑΣ είναι τέλη ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
(Και θεωρώ απαράδεκτο να δεχόμαστε τέλη ιδιοκτησίας σε καταναλωτικά αγαθά - πέρα του τεκμηρίου απόκτησης - χρήσης)
Ερώτημα δικό μου αν μπούμε στη λογική των τελών ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ , γιατί να πληρώνει το δίλιτρο των 35.000 και να μην πληρώνει και το ηχοσύστημα των 35,000.?
Αυτό που λέω είναι να πληρώνει αναλογικά και με την τιμή αγοράς... Ουσιαστικά να σε αποτρέπει (όχι εσένα φυσικά) διπλά... να μολύνεις και να καταναλώνεις... και να γλυτώσουμε και οι υπόλοιποι από την καγκούρικη φιγούρα της διπλής εξάτμισης...:furious3:
Θεωρώ πιο φυσιολογικό το κράτος να καλύπτει τις ανάγκες του από φιγουρατζήδες ή πολίτες που τα έχουν παρά από τον οικογενειάρχη. Αυτό είναι όλο!
Με το Γερμανικό σύστημα, το Lexus πληρώνει 126 ευρώ τέλη κυκλοφορίας και το Mitsubishi 62 ευρώ.
Με το Ελληνικό σύστημα, Νίκο, πόσο;
184 το ΑSX και περίπου 600 το Lexus... Όσα και Υπέρηχας με το 2λιτρο των 28000Ε... Δίκαιο?
Και η δική μου απάντηση τελικά στο ερώτημα σου , φίλε Dalanik, είναι ότι πρέπει να επιβαρυνθεί η τιμή μονάδας καυσίμου.
Ξέρω δεν αρέσει σε εμάς , ούτε σε επαγγελματίες και έχουμε και ένα κράτος καρνάβαλο που θα πάρει τα λεφτά αλλά είναι ότι πιο δίκαιο .
σαφώς και να την επιβαρύνει... Το έχω γράψει και εγώ... 3 Ε να πάει για τους ιδιώτες και να γίνει άλλη ρύθμιση (πιθανώς με αποδείξεις και επιστροφές) στους επαγγελματίες...
Αλλά δεν φτάνει αυτό... Για μένα σωστότερο θα ήταν ο πλουσιότερος να συνεισφέρει παραπάνω από τον ασθενέστερο...
:ernaehrung004: