VaSiLiS-T
Supreme Member
Χάνουμε το δάσος εντέλει .. η μανούρα είναι ξέσπασμα απο την ξεφτιλισμένη πρακτική του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε τομέα της κοινωνίας ( sic sic και κατασικ )
1ον. Υπάρχει μια παλιά λαική παροιμία που λέει: "με το χτεσινό εισιτήριο δεν μπαίνεις στο σημερινό λεωφορείο"..
2ον. Δεν είναι αντίληψη του Αλτουσερ αυτή που μιλάει για κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Είναι πολύ παλιότερη. Εσύ τουλάχιστον δεν πρέπει να κάνεις τέτοια λάθη... Η αντίληψη αυτή υπάρχει από τότε που υπάρχει κράτος.
Για την ακρίβεια αυτό είναι το κράτος: ένας μηχανισμός καταπίεσης μιας τάξης από μιαν άλλη τάξη. Και εδώ δεν είχαμε καμμιά επαναστατική κατάσταση, ούτε καν διαδήλωση είχαμε. Ένας μπάτσος (και πρώην καταδρομέας) σήκωσε το κουμπούρι του και πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα πιτσιρίκι που ούτε τον απειλούσε ούτε προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη. Δεν ήταν καν ατύχημα όπως ας πούμε στο Παρίσι. Απο κει και πέρα ο κόσμος πώς πρέπει να διαμαρτυρηθεί; Να κάνει καμμιά επερώτηση στη Βουλή; Να στείλει καμμιά επιστολή στη ΓΑΔΑ; Ή να βάλει καμμιά κορδέλλα στο μπράτσο όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι όταν κάνουν απεργία;
Γιατί κάποτε και οι Ερυθροί Χμέρ επαναστάτες εδήλωναν........................................................![]()
Για φανταστείτε να πάρουν και όπλα οι λεγόμενοι αναρχικοί τι έχει να γίνει.:violent-smiley-030:
Εγώ να δεις που είμαι με χακί-πράσινη καμπαρντίνα και τραγιάσκα. Και μούσια.
Δεν νομίζω να τα πετούν μόνο στα αστυνομικά όργανα. Αληθεύει ότι μαθητές έκλεισαν κεντρική διασταύρωση και ζητούσαν διόδια από τους οδηγούς; Γιατί δεν θέλω να το πιστέψω. Έτσι θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα αποκτήσει η διαμαρτυρία λαϊκά ερείσματα?
Ακουω Ραδιο αλφα τωρα και μια δημοσιογραφος αναφερει λεπτομερως οτι γινεται της μουρλης.......
Οι αστυνομοι κανουν οτι γουσταρουν σε οποιον πιασουν εστω και απο σποντα και διωχνουν δημοσιογραφους και καμερες απο τα σκηνικα αυτα ...
ετσι θα καθησυχασουν τα πνευματα;;;
Ακουω Ραδιο αλφα τωρα και μια δημοσιογραφος αναφερει λεπτομερως οτι γινεται της μουρλης.......
Οι αστυνομοι κανουν οτι γουσταρουν σε οποιον πιασουν εστω και απο σποντα και διωχνουν δημοσιογραφους και καμερες απο τα σκηνικα αυτα ...
ετσι θα καθησυχασουν τα πνευματα;;;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.