Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Re: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Tι συνθηματα φωναζαν εχθες στις πορειες, μπορει να μου πει καποιος παρακαλω ?

Ρωταω επειδη δεν ειχα την δυνατοτητα, ουτε να παω αλλα ουτε και να ενημερωθω απο τα ΜΜΕ......

Απάντηση: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

´Και πήρε η φωτιά παραμάζωμα, τον εμποράκο, τον μεροκαματιάρη, τον γείτονα, τον ψιλικατζή -αυτοί φταίνε;

Τράπεζα είναι ο μπακάλης ή ο παιχνιδάς και του ρημάζεις τον κόπο;

Από πού παίρνεις το δικαίωμα για βία δίχως στόχο;

Αδικο να χάνει έτσι το δίκιο του ο σύντροφός σου της διπλανής πόρτας, στον ίδιο δρόμο, στην ίδια γειτονιά, της ίδιας τάξης με σένα βιοπαλαιστής. Εκτός κι αν δεν νοιάζεσαι για το δίκιο του σκοτωμένου, ούτε για το δίκιο του βιοπαλαιστή, αλλά μόνον γιά την δικιά σου αυτοεπιβεβαίωση-οτι εσύ καλά τά λές,αλλά αυτή η κουφάλα η σιωπηλή πλειοψηφία δέν σέ ακούει-κάψτη.Μένω στό πένθος´

Αποσπασμα απο τον χτεσινό Ναυτίλο τού Σταθη της Ελευθεροτυπίας.
Φαίνεται πώς μερικοί διάβασαν μονον τό κομμάτι πού καταγγελει τήν κρατική αυθαιρεσία και δεν διάβασαν αυτό το κομμάτι και νομίζουν πώς βρίζοντας αυτούς πού νοιάζονται και γιά το μαγαζί τους ή την δουλειά τους θα τούς πείσουν.
Ειναι μακριά νυχτωμένοι με τετοιες συμπεριφορές.Θα τούς τρομάξουν περισσότερο.
Μακριά απο εμάς τέτοιες συμπεριφορές..................
Γιά κάθε σκεπτόμενο ενδιαφερόμενο..................

Re: Απάντηση: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

´Και πήρε η φωτιά παραμάζωμα, τον εμποράκο, τον μεροκαματιάρη, τον γείτονα, τον ψιλικατζή -αυτοί φταίνε;

Τράπεζα είναι ο μπακάλης ή ο παιχνιδάς και του ρημάζεις τον κόπο;

Από πού παίρνεις το δικαίωμα για βία δίχως στόχο;

Αδικο να χάνει έτσι το δίκιο του ο σύντροφός σου της διπλανής πόρτας, στον ίδιο δρόμο, στην ίδια γειτονιά, της ίδιας τάξης με σένα βιοπαλαιστής. Εκτός κι αν δεν νοιάζεσαι για το δίκιο του σκοτωμένου, ούτε για το δίκιο του βιοπαλαιστή, αλλά μόνον γιά την δικιά σου αυτοεπιβεβαίωση-οτι εσύ καλά τά λές,αλλά αυτή η κουφάλα η σιωπηλή πλειοψηφία δέν σέ ακούει-κάψτη.Μένω στό πένθος´

Φαίνεται πώς μερικοί διάβασαν μονον τό κομμάτι πού καταγγελει τήν κρατική αυθαιρεσία και δεν διάβασαν αυτό το κομμάτι και νομίζουν πώς βρίζοντας αυτούς πού νοιάζονται και γιά το μαγαζί τους ή την δουλειά τους θα τούς πείσουν.
Ειναι μακριά νυχτωμένοι με τετοιες συμπεριφορές.Θα τούς τρομάξουν περισσότερο.
Μακριά απο εμάς τέτοιες συμπεριφορές..................
Γιά κάθε σκεπτόμενο ενδιαφερόμενο..................

Πολύ σωστά Σπύρο, συμφωνώ απολύτως.
Η ατιμωρησία που έγραφα πιο πάνω έχει να κάνει και με αυτούς που σπάνε,καίνε, καταστρέφουν. Ούτε από αυτούς θα τιμωρηθεί κανένας.

Tι συνθηματα φωναζαν εχθες στις πορειες, μπορει να μου πει καποιος παρακαλω ?

Ρωταω επειδη δεν ειχα την δυνατοτητα, ουτε να παω αλλα ουτε και να ενημερωθω απο τα ΜΜΕ......

Δες τη συνθηματολογία του ΚΚΕ. Εκεί θα τα βρεις όλα.

Εκτός κι αν δεν νοιάζεσαι για το δίκιο του σκοτωμένου, ούτε για το δίκιο του βιοπαλαιστή, αλλά μόνον γιά την δικιά σου αυτοεπιβεβαίωση-οτι εσύ καλά τά λές,αλλά αυτή η κουφάλα η σιωπηλή πλειοψηφία δέν σέ ακούει-κάψτη.Μένω στό πένθος´

+1000 :grinning-smiley-043

Ρε παιδια περα απο ολα αυτα που λετε δημιουργείται και στο καθένα μας ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας. Οταν εγω χθες ειδα κατω απο το σπιτι μου να μαζεύει ο Δημος του κάδους 12 το βραδυ φοβήθηκα. Υπ όψιν κάτω από το σπίτι μου έχω βενζινάδικο το οποίο ήτανε κλειστό και μπροστά στις αντλίες ήτανε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

το κκε τα οργανωσε δλδ?

Τελος παντων, κανεις δεν εμεινε στον σκοπο των πορειων....

Ντίνο όχι απαραίτητα, αλλά όπως περνούσαν κάτω από το σπίτι μου άκουγα το λαό που δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και εμπρος λαέ μη σκύβεις το κεφάλι.

Απάντηση: Re: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Ντίνο όχι απαραίτητα, αλλά όπως περνούσαν κάτω από το σπίτι μου άκουγα το λαό που δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και εμπρος λαέ μη σκύβεις το κεφάλι.

Τι κακό έχουν αυτά τα συνθήματα?
Έχουν άδικο?
Η αλήθεια φαίνεται ενοχλεί (και δεν απευθύνομαι σε σένα συνονόματε)

Re: Απάντηση: Re: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Έχουν άδικο?

Ο μονος λογος που εκανα το ποιο πανω ερωτημα, δεν ηταν ουτε για να δειξω ενοχληση, ουτε για να πω οτι διαφωνω, αλλα για να δειξω οτι ο οποιος αγωνας (στην προκειμενη μια απλη ειρηνικη πορεια) περναει στα "ψιλα", και οτι οποιος δεν ειναι εκει, δεν μπορει να εχει καμια εικονα, μιας και καποιοι (επισης "κουκουλοφοροι" κατα μια εννοια) δεν θελουν ο κοσμος να ξερει.

Ισως να τα γραφω μπερδεμενα, σορρυ.

Έχουν άδικο?

Για κάποιο λόγο είσαι εκνευρισμένος.
Το ξέρω πως δεν απευθύνθηκες σε μένα.

Δεν είπε κανένας ότι έχουν κακό τα συνθήματα. Απλά έγραψα ότι από αυτά τα συνθήματα κατάλαβα ότι πρέπει να είναι του ΚΚΕ.-bye-

Last edited:

Ο μονος λογος που εκανα το ποιο πανω ερωτημα, δεν ηταν ουτε για να δειξω ενοχληση, ουτε για να πω οτι διαφωνω, αλλα για να δειξω οτι ο οποιος αγωνας (στην προκειμενη μια απλη ειρηνικη πορεια) περναει στα "ψιλα", και οτι οποιος δεν ειναι εκει, δεν μπορει να εχει καμια εικονα, μιας και καποιοι (επισης "κουκουλοφοροι" κατα μια εννοια) δεν θελουν ο κοσμος να ξερει.

Ισως να τα γραφω μπερδεμενα, σορρυ.

+1000

Last edited:

Έχουν άδικο?

Κοίτα...
:grandpa: Το "Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" το χρησιμοποιούσε και το ΠΑΣΟΚ για να βγει στις πρώτες εκλογές... Σύνθημα του 81-85 αν θυμάμαι καλά.

Από τότε έκανε τα ίδια πράγματα για να κρατάει το λαό ζεστό μέχρι να αναλάβει πάλι η ΝΔ τη διακυβέρνηση... :flipout:

Σκέψου να μη χτυπάγανε τους παππούδες στις διαδηλώσεις! Θα έβγαινε η ΝΔ, και άμαθοι οι παππούδες θα μένανε στον τόπο από τη πρώτη σφαλιάρα!

Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι τελικά η Γκράβα συνεχίζει να είναι θέμα όποτε σκάει μύτη... Α ρε ένδοξο παρελθόν! :BDGBGDB55:

... ο οποιος αγωνας (στην προκειμενη μια απλη ειρηνικη πορεια) περναει στα "ψιλα", και οτι οποιος δεν ειναι εκει, δεν μπορει να εχει καμια εικονα

Αυτό νομίζω είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε πόσο κακό κάνουν οι καταστροφείς. Αν δεν υπήρχε βία οι πορείες διαμαρτυρίας θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, τώρα ο κόσμος φοβάται και κάθεται σπίτι του.

Μακάρι να έρθει μια μέρα όπου θα μπορέσουμε σαν κοινωνία το θυμό και την οργή μας να τα μετουσιώσουμε σε ώριμο μεστό, πολιτικό λόγο με συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις.

Εγώ απλά κάνω copy-paste κάτι που έλεγε κάποιος λίγο πιό παλιός...

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»

Ισοκράτης (436 π.χ. – 338 π.χ.)

Last edited:
Re: Απάντηση: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Εγώ απλά κάνω copy-paste κάτι που έλεγε κάποιος λίγο πιό παλιός...

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»

Ισοκράτης (436 π.χ. – 338 π.χ.)

Δεν μπορώ να καταλάβω...πως αυτοί οι αρχαίοι κατάφεραν τα λεγόμενά τους να έχουν τέτοια διαχρονικη αξία "μόλις"...2500 χρόνια μετά...τελικά ίσως δεν εξελιχθήκαμε τόσο πολύ όσο νομίζουμε στην ουσία του πράγματος

Μην γράφεις τέτοια Μπάμπη γιατί θα θεωρηθείς και εσύ ´Εχθρός τού Λαού´.
Κάποιοι ονειρεύονται ´επαναστάσεις´βλέπεις ερήμην τών Πολιτών.........
Μόλις φύγει η τσίμπλα απο τά μάτια το ξανασυζητάμε.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Κοίτα...
:grandpa: Το "Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" το χρησιμοποιούσε και το ΠΑΣΟΚ για να βγει στις πρώτες εκλογές... Σύνθημα του 81-85 αν θυμάμαι καλά.

Από τότε έκανε τα ίδια πράγματα για να κρατάει το λαό ζεστό μέχρι να αναλάβει πάλι η ΝΔ τη διακυβέρνηση... :flipout:

Σκέψου να μη χτυπάγανε τους παππούδες στις διαδηλώσεις! Θα έβγαινε η ΝΔ, και άμαθοι οι παππούδες θα μένανε στον τόπο από τη πρώτη σφαλιάρα!

Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι τελικά η Γκράβα συνεχίζει να είναι θέμα όποτε σκάει μύτη... Α ρε ένδοξο παρελθόν! :BDGBGDB55:

Μα είναι γνωστό ότι το πασοκ μια ζωή "έκλεβε" συνθήματα και ιδέες απ την αριστερά.
Όσο για την Γκράβα, καλά σε κατάλαβα όταν σε είδα ότι είσαι αλητήριος :flipout::flipout::flipout:

Κύροι, το thread ανοίγει. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όσο σημαντικό και να είναι το θέμα συζήτησης, δεν μπορούμε να είμαστε 24/7 από πάνω του. Σας παρακαλώ, αποφύγετε κάθε είδους κρίση για τους συμφορουμίτες σας. Ειδικά για όσους εχθές έδωσαν τις αφορμές, δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση.

Κανονικά σήμερα είναι μέρα πένθους και με αυτό κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαστε όλοι .Μαζί με το παιδί που είναι το γεγονός, πρόλαβαν και “πέθαναν” και πολλά άλλα για τον καθένα ξεχωριστά. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι στην πορεία σήμερα και να μη μας νοιάζουν ούτε οι δήθεν κρατικοί μηχανισμοί προστασίας του πολίτη ούτε όσοι με κρυμμένα πρόσωπα επιχειρούν την “επανάσταση” δίχως λογική. Κανονικά θα έπρεπε να πλημμυρίσει ο τόπος από μια φιλήσυχη τεθλιμμένη λαοθάλασσα. Αντί αυτού το μόνο που κανονικά θα γίνει είναι να υπάρξει μια λαοθάλασσα κλεισμένη στο καβούκι της και τρομαγμένη μέχρι το μεδούλι και μάλλον καθισμένη στον καναπέ. Ε ψιτ φίλε ποιος σου είπε πως έχεις το δικαίωμα ακόμα και να πενθείς?

Ευχαριστώ την χώρα μου για την δωρεάν χορήγηση “ηρεμιστικών” σε εμένα και στους υπόλοιπους πολίτες.

Κανονικά σήμερα είναι μέρα πένθους και με αυτό κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαστε όλοι .Μαζί με το παιδί που είναι το γεγονός, πρόλαβαν και “πέθαναν” και πολλά άλλα για τον καθένα ξεχωριστά. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι στην πορεία σήμερα και να μη μας νοιάζουν ούτε οι δήθεν κρατικοί μηχανισμοί προστασίας του πολίτη ούτε όσοι με κρυμμένα πρόσωπα επιχειρούν την “επανάσταση” δίχως λογική. Κανονικά θα έπρεπε να πλημμυρίσει ο τόπος από μια φιλήσυχη τεθλιμμένη λαοθάλασσα. Αντί αυτού το μόνο που κανονικά θα γίνει είναι να υπάρξει μια λαοθάλασσα κλεισμένη στο καβούκι της και τρομαγμένη μέχρι το μεδούλι και μάλλον καθισμένη στον καναπέ. Ε ψιτ φίλε ποιος σου είπε πως έχεις το δικαίωμα ακόμα και να πενθείς?

Ευχαριστώ την χώρα μου για την δωρεάν χορήγηση “ηρεμιστικών” σε εμένα και στους υπόλοιπους πολίτες.

+1000 :grinning-smiley-043