Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Αμ, είδαμε πουθενά άμυνα? Κοντεύει να χάσει η λέξη το νόημά της.

Ναι, μην πετας φωτιες και εσυ τωρα.

Το εκανα bold για να το τονισω .

Εννοειται

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Eγω παντως το θεωρω δεδομενο οτι η σφαιρα εξοστρακιστηκε. Ειναι αδιανοτητο ο αστυνομικος να πυροβολησε εν ψυχρω τον πιτσιρικα!

Πόσα "αδιανόητα" συμβαίνουν.... Δηλαδή αυτό που έκανε ο δράκος του Αγρινίου πρόπερσυ, που εκτέλεσε εν ψυχρώ 5 κυνηγούς, μεταξύ τους και ένα παιδί 17 χρονών (νομίζω το τελευταίο ήταν και πισώπλατα), το χωράει το μυαλό σου?

Ναι, μην πετας φωτιες και εσυ τωρα.

Το εκανα bold για να το τονισω .

Εννοειται

μα δεν το έγραψα για εσένα, εννοείται. Για τον "ποινικολόγο" ήταν.

Άμυνα προϋποθέτει παρούσα επίθεση, τώρα όποιος την είδε...

το avclub δεν μπορει και δεν πρεπει να ειναι πεδιο αντιπαραθεσεων και ανταλλαγης ειρωνευτικων και υβριστικων μυνηματων τοσο μεταξυ μελων του οσο και εναντιον ολοκληρης της κοινωνιας μερος της οποιας ειναι και η αστυνομια και οι πολιτικοι

και δεν πρεπει ,διοτι τετοιες καταστασεις θα δημιουργησει προηγουμενο κακων εντυπωσεων και θα κρινουμε πια τα μελη οχι με βαση την γνωση τους προς το αντικειμενο αυτο καθ αυτο και που ειναι η εικονα ο ηχος η μουσικη αλλα με βαση τα πιστευω τους και την τοποθετηση τους σε αυτο το θεμα

εγω οσο ειμαι Διαχειριστης στην εκτος δεν μπορω να το επιτρεψω και οι περισσοτεροι με ξερετε οτι δεν ειμαι προκατειλημμένος ουτε γαλονας...

ζητω λοιπον ,παρακαλω αν θελετε καλυτερα,να μην συνεχιστει αλλο και ειδικα σε αυτο το ρυθμο η κουβεντα

ως φορο τιμης και επειδη η κηδεια του αδικοχαμενου νεαρου απο σφαιρα αστυνομικου ,εξοστρακισμενη η μη βρισκεται σε εξελιξη ας χαμηλωσουμε τους τονους

απο το παγωμενο Μοντρεαλ καλη συνεχεια

Last edited:
μα δεν το έγραψα για εσένα, εννοείται. Για τον "ποινικολόγο" ήταν.

Άμυνα προϋποθέτει παρούσα επίθεση, τώρα όποιος την είδε...

Για να προλαβω λανθασμενα συμπερασματα, ο ποινικολογος (χωρις εισαγωγικα) δεν ειπε οτι ο ειδικος φρουρος, ηταν σε αμυνα, τουναντιον μαλιστα.

Αν δεν κανω λαθος η οικογενεια του μικρου εχει και δικο της ιατροδικαστη στην εξεταση και ειναι λιγο δυσκολο φανταζομαι να δοθει πορισμα ψευτικο.
Τελικα βγηκε πορισμα η οχι?
Θεωρω οτι μονο η εξεταση της σφαιρας αρκει για να δειξει αν εξοστρακιστηκε ή οχι.

Εχθές το μεσημέρι άκουσα ότι η πρώτη εξέταση δεν έβγαλε οριστικό συμπέρασμα και σε αυτό συμφώνησε και ο απεσταλμένος (δεν θυμάμαι πώς έλεγαν την ιδιότητά του) της οικογενείας.

Αν δεν κανω λαθος η οικογενεια του μικρου εχει και δικο της ιατροδικαστη στην εξεταση και ειναι λιγο δυσκολο φανταζομαι να δοθει πορισμα ψευτικο.

Το "ψεύτικο" είναι πολύ σχετικό. Μάλλον σαν "διαφωνία" θα μοιάζει.
Ήδη χθές, όποιος άκουσε τους δύο ιατροδικαστές θα κατάλαβε. Ο ιατροδικαστής της οικογένειας είπε:
- Ως προς την αιτία θανάτου συμφωνήσαμε.
Αυτό έλειπε να μην συμφωνήσουνε, το παιδί δεν πέθανε από το φόβο του, από τη σφαίρα πέθανε. Αυτή η διευκρίνηση όμως εμένα μου έδωσε να καταλάβω οτι στα υπόλοιπα διαφώνησαν.
Θα δούμε. Κοντός ψαλμός...

Αν και μακαβριο.
Καπου διαβασα οτι σε αποσταση >50 μετρων, η σφαιρα θα προκαλουσε διαμπερες τραυμα, που στην περιπτωση εδω δεν ηταν.

Το "ψεύτικο" είναι πολύ σχετικό. Μάλλον σαν "διαφωνία" θα μοιάζει.
Ήδη χθές, όποιος άκουσε τους δύο ιατροδικαστές θα κατάλαβε. Ο ιατροδικαστής της οικογένειας είπε:
- Ως προς την αιτία θανάτου συμφωνήσαμε.
Αυτό έλειπε να μην συμφωνήσουνε, το παιδί δεν πέθανε από το φόβο του, από τη σφαίρα πέθανε. Αυτή η διευκρίνηση όμως εμένα μου έδωσε να καταλάβω οτι στα υπόλοιπα διαφώνησαν.
Θα δούμε. Κοντός ψαλμός...

Δεν το προσεξα αυτο που λες Μπαμπη...

Αν-λεμε αν- συμφωνησουν στο οτι ειναι εξοστρακισμος τι γινεται? Μαλλον θα τους πουν οτι τα "πηραν"...

Κοντος ψαλμος...συμφωνω...

Αν και μακαβριο.
Καπου διαβασα οτι σε αποσταση >50 μετρων, η σφαιρα θα προκαλουσε διαμπερες τραυμα, που στην περιπτωση εδω δεν ηταν.

Μόνο εάν δεν έβρισκε ανατομικό στοιχείο ικανό να απορροφήσει την ορμή. Εδώ σφηνώθηκε σε σπόνδυλο.

Το τραύμα δείχνει όπως λένε οι ειδικοί, οτι η σφαίρα είχε πορεία από πάνω προς τα κάτω... Τι πιό εύκολο, να ερωτηθεί και ο ιατροδικαστής της οικογένειας (θα έβαλαν κάποιον, δεν θα έβαλαν?) Αν δεχτούμε λοιπον οτι η σφαίρα είχε καθοδική πορεία, είναι προφανές οτι προέρχεται απο εξωστρακισμό και επομένως η "ανθρωποκτονία εκ προμελέτης" γίνεται ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια. Δεν είμαι νομικός αλλά νομίζω οτι έχουν μιά διαφορά αυτά τα δύο μεταξύ τους.
Αν έχουν διαφορά, τότε πολύ πιθανόν, ο αστυνομικός που σκότωσε τον μικρό, να είναι ο πιό μαλάκας και ταυτόχρονα ο πιό άτυχος αστυνομικός που περπάτησε ποτέ σε εκείνους τους δρόμους, γιατί απο την αρχή του γεγονότος δείχνει μιά ηλίθια συμπεριφορά ξαναγυρνόντας μάλιστα στο μέρος όπου "παρενοχλήθηκε" και φτάνει στο σημείο να πυροβολίσει τρεις φορές. Εκεί παρεμβαίνει ο παράγοντας ατυχία πρώτα του μικρού και μετά του ηλίθιου γιατί εξοστρακίζεται η μία σφαίρα προς τα κάτω και... καταστρέφονται 2 οικογένειες και 1 πόλη...
Μπορεί κανείς να κατηγορεί την αστυνομία και γενικά τους κρατικούς μηχανισμούς γιά χιλιάδες περιστατικά και εγκλήματα... Ολοι ξέρουμε πως δρούν και πως κατευθύνουν πολλές φορές τις καταστάσεις οι μηχανισμοί αυτοί... Προσωπική μου άποψη είναι οτι αυτή την φορά δεν έφταιγε η αστυνομία σαν θεσμός και μηχανισμός, αλλά η μαλακία που κουβαλούσε μέσα του ένας ηλίθιος που ανέλαβε μόνος του πρωτοβουλία... Ισως γι'αυτό, επειδή αιφνιδιάστηκαν όλοι, ήταν μουδισμένοι και οι αστυνομικοί τις επόμενες ώρες και τα πράγματα πήραν παντού αυτή την ανεξέλεγκτη τροπή...

Last edited:
Μπορει να τρομαξε με τις πρωτες 2, να εσκυψε στην τριτη.....

Σ'αυτό, ναι, έχεις δίκιο... Θα μπορούσε να έσκυψε στην τρίτη και να φαίνεται οτι του ήρθε απο ψηλά... Πρέπει να γίνει σοβαρή αυτοψία στον χώρο

Σ'αυτό, ναι, έχεις δίκιο... Θα μπορούσε να έσκυψε στην τρίτη και να φαίνεται οτι του ήρθε απο ψηλά... Πρέπει να γίνει σοβαρή αυτοψία στον χώρο

Όταν σκύβεις ενστικτωδώς κατεβάζεις το κεφάλι και καμπουριάζεις τους ώμους σε μία προσπάθεια να προστατεύσεις τα βασικά όργανα του σώματος (το εμπρόσθιο μέρος)...η είσοδος της σφαίρας θα ήταν από το πίσω μέρος του σώματος και κατά πάσα πιθανότητα κοντά στο κεφάλι....όχι ότι αυτό έχει καμμία σημασία.....

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

και... καταστρέφονται 2 οικογένειες και 1 πόλη...

Από όσα ακούω, δεν βλέπω κανένα αιτιώδη σύνδεσμο ανάμεσα σε αυτά τα 2 γεγονότα. Οι διαμαρτυρίες και οι πορείες συνέονται αιτιωδώς με τη δολοφονία του νεαρού, οι λοιποί εγκληματίες που πυρπολούν και επιδίδονται σε πλιάτσικα, όχι. Γι´αυτούς ήταν μόνο μια αφορμή το θλιβερό γεγονός.........