Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εάν υπάρχει όντως εξοστρακισμός, μόνη περίπτωση να ισχύει αυτό που λες (όχι πραγματική προμελέτη, την οποία θεωρώ μάλλον απίθανη, αλλά δόλος πάντως), θα ήταν, να υπήρχε η πρόθεση για ανθρωποκτονία (ίσως όχι του θύματος, αλλά κάποιου από την ομάδα), να έγινε "άστοχος" πυροβολισμός που κατέληξε σε εξοστρακισμό, και να ήταν η τύχη/ατυχία αυτή που επέφερε το αποτέλεσμα που υποτίθεται επιθυμούσε αρχικώς ο δράστης. Με απλά λόγια ο δράστης ήθελε να φτάσει στην Κοζάνη και εκεί στόχευσε, αλλά έφτασε τελικώς εκεί μέσω Λωζάνης. Λιγάκι φευγάτο μου ακούγεται όμως...

Ίσως μπορούμε να μιλήσουμε για ενδεχόμενο δόλο, δηλαδή: κάνω τον καουμπόη μέσα στην πόλη και ρίχνω πιστολιές εδώ κι εκεί, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο εξωστρακισμού των βολών μου και αποδεχόμενος το ενδεχόμενο να χτυπηθεί κάποιος μέσω εξοστρακισμού.

Α γειά σου !!

όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους .
άρα και πάλι στην συνείδηση όλων μας είναι εγκληματική πράξη και φυσικά μιλάμε ουσιαστικά για δολοφονία εκ προμελέτης .

Όχι, κατ' αρχάς το "εκ προμελέτης" είναι περισσότερο εξωνομικός όρος, και αναφέρεται αποκλειστικώς στον βαρύτερο δόλο (άμεσος δόλος α´ βαθμού), όπου επιδιώκεται ευθέως το αποτέλεσμα και δεν γίνεται απλώς αποδεκτό από τον δράστη το ενδεχόμενο επέλευσής του. Αυτά θεωρητικώς περί δόλου.

Και εγκληματική είναι ασφαλώς και η αμέλεια, όχι μόνο ο δόλος. Κανείς δεν υποστήριξε, νομίζω, πως δεν έχουμε να κάνουμε με έγκλημα.

Στην περιπτωση εξοστρακισμου, προφανως, για τον καταλογισμο ποινικων ευθυνων παιζει ρολο η γωνια εκτροπης της σφαιρας απο την αρχικη της πορεια, σε συνδιασμο με την αποσταση βολης.
Χοντρικα μεγαλη γωνια εκτροπης και μικρη αποσταση σημαινει αμελεια, ενω μικρη εκτροπη και μεγαλη αποσταση βολης πιθανως να σημαινει ακομα και προθεση.

γι' αυτό και είπα παραπάνω ότι μόνο το γεγονός του εξοστρακισμού δεν λύνει όλες μας τις απορίες, θα πρέπει να γνωρίζουμε την τροχιά που ακολούθησε η σφαίρα.

Πραγματικα θεωρω οτι δεν πρεπει να ασχολουμαστε με την αποψη των ξενων αυτη τη στιγμη. Ο,τι συμβαινει στη χωρα μας δεν ειναι μια τοπικιστικη ιστορια (μονον) και οι απλοικες αναλυσεις τους ειναι θλιβερες.

Ειδικα οι Βρετανοί, και το πάλαι ποτε αξιο BBC, καλυτερα να σιωπασουν, εφ´οσον δεν ειναι σε θεση να στειλουν καποιο αξιο δημοσιογραφο στη χωρα μας.

Μια ερώτηση,
μόνο εγώ αμφισβητώ το αυθόρμητο και το τυχαίο της κατάστασης;
Όχι.
Υπάρχει πίκρα κ φτώχια στον κόσμο. Οι νέοι δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα, γιατί να μη βγουν να τα σπάσουν; Μια σπίθα χρειαζόταν και η δολοφονία του μικρού δεν ήταν απλώς σπίθα, ήταν όλη η φωτιά! Το απόλυτο χάος φαντάζει σαν τη μόνη λογική τώρα. Μην ψάχνετε για θεωρίες συνομωσίας και ποιοι θα ωφεληθούν μακροχρόνια. Οι (φτωχές) μάζες αντιδρούν. Στο δρόμο είναι πολλοί από μας, δεν είναι 5-10 αλήτες! Τα επεισόδια είναι παντού, στο κέντρο, στη Συγγρού, στο Π.Φάληρο, στη Θεσσαλονίκη, Χανιά και αλλού…
Τι θα σταματήσει έναν νέο με πτυχία που δουλεύει κούριερ για να ζήσει ή αναγκάζεται να ζητιανεύει για αξιοπρεπή δουλειά σε πολιτικά γραφεία; Τους εξαθλιωμένους μετανάστες ή όλους όσους έχουν βασανιστεί στα κρατητήρια από τα ένστολα ζώα;
Για να γυρίσει το παχύδερμο ελληνικό κράτος να ενδιαφερθεί για όλους αυτούς δεν αρκεί να το χτυπήσεις φιλικά στον ώμο. Πρέπει να του σπάσεις το κεφάλι!
Τόσα χρόνια δεν άλλαξε τίποτα με το καλό σ'αυτή την κωλοχώρα, ας δούμε και αλλιώς...

Πάντως το BBC έχει πολύ ωραία ανάλυση και μάλιστα με πολλή συμπάθεια για τους φοιτητές-μαθητές. Αντιγράφω μόνο το πρώτο κομμάτι:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7771628.stm

Rebellion deeply embedded in Greece

The riots that have swept Greece for the past two days and look set to continue for the foreseeable future underline why the most important day in the national calendar is "Oxi" or "No" day.

"Oxi" day commemorates 28 October 1940, when Greek leader Ioannis Metaxas used that single word to reply to Mussolini's ultimatum to allow Italy to invade Greece, propelling his nation into World War II.

When Greeks say no, they mean it in spades.

Rebellion is deeply embedded in the Greek psyche. The students and school children who are now laying siege to police stations and trying to bring down the government are undergoing a rite of passage.

They may be the iPod generation, but they are the inheritors of a tradition that goes back centuries, when nuns would rather hurl themselves to death from mountain convents than submit to the ravages of Greece's Turkish Ottoman invaders.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Το έδειξαν , λέει , στις ειδήσεις Δαμιανέ . Εγραφε κλειστό λόγω πένθους , είχε στεφάνια , φωτογραφία του και τόχαν κάνει γυαλιά καρφιά . Δεν το είδα εγώ ,μου το μετέφερε άτομο εμπιστοσύνης που το είδε .Τώρα , τι να πω ; -bye-

Κατέβηκα τώρα επί τούτου να το εξακριβώσω. Το κατάστημα της μητέρας του παιδιού δεν έχει πάθε τίποτε. Το σπασμένο κατάστημα που έδειξαν, ήταν της Todd's, απέναντι και πιο κάτω, προς την Πανεπιστημίου. Το έσπασαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί έβαλαν οι ιδιοκτήτες του στις σπασμένες βιτρίνες την επιγραφή "Κλειστό λόγω συμμετοχής στην κηδεία του μικρού μαθητή".

Re: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Tι συνθηματα φωναζαν εχθες στις πορειες, μπορει να μου πει καποιος παρακαλω ?

Ρωταω επειδη δεν ειχα την δυνατοτητα, ουτε να παω αλλα ουτε και να ενημερωθω απο τα ΜΜΕ......

Στην πορεία της Κυριακής στην οποία πήρα μέρος, όλα τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Προσωπικά -και δεν αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτό αλλά το ομολογώ- δεν μπορούσα να εκστομίσω ούτε ένα. Σκεφτόμουν απλά όλους τους παλιούς συμμαθητές και φίλους που υπηρετούν τώρα στην Αστυνομία και δεν μπορούσα να τους προβάλλω σαν δολοφόνους ή ναρκέμπορες. Έχω ακόμα την εικόνα που είχαν στην παιδική μας ηλικία. Σπύρο, πρέπει να κλεισουμε μια συνεδρία επειγόντως μου φαίνεται...

Επειδή είδα να γίνεται λόγος για το αν έχει σημασία αν επρόκειτο για εξωστρακισμό ή όχι. Θεωρώ κρισιμότερη πληροφορία τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βγήκε το πιστόλι από τη θήκη του. Αν ας πούμε ο ειδικός φρουρός δέχοταν επίθεση από 30 ατομα και τράβαγε το πιστόλι, θα μπορούσα να το διανοηθώ ότι έγινε. Είναι ανθρώπινο και έχει να κάνει με τον φόβο και την επιβίωση. Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο youtube αν δείχνει κάτι σημαντικό είναι ότι οι ειδικοι φρουροί δεν δέχτηκαν επιθεση. Το να τραβήξεις πιστόλι σε αυτή την περίπτωση είναι για εμένα τουλάχιστον αδιανόητο.

γι' αυτό και είπα παραπάνω ότι μόνο το γεγονός του εξοστρακισμού δεν λύνει όλες μας τις απορίες, θα πρέπει να γνωρίζουμε την τροχιά που ακολούθησε η σφαίρα.

δεν μενω μονο εκει (στην ικανοτητα δηλ. να πετυχει τον στοχο του)
Αλλα στην συνολικη κινηση. παρκαρε σε ασφαλες σημειο το περιπολικο ,
γυρισε στον τοπο του συμβαντος εβγαλε (παρανομως )το πιστολι σημαδεψε (καπου) και πυροβολησε.
Τα πιστολια σκοτωνουν το ξερουν και τα μικρα παιδια.Αυτος δεν το ηξερε ? (που πληρωνεται για να ξερει) σε μερος με γεματες καφετερειες και σπιτια (στα 5 μετρα) με ανθρωπους υπαρχει περιπτωση να μην πετυχεις καποιον?
Αν δεν παει ισοβια για ανθρωποκτονια απο προθεση πρεπει να παει ισοβια λογω επικινδυνης ηλιθιοτητας.

Last edited:
Πυρήνας του κινήματος καταστροφής που μαστίζει την Αθήνα εδώ και τρεις μέρες - η... ελληνική kristal nacht :bang: - είναι οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων και όποιοι κρύβονται ανάμεσα τους. Χθες μάλιστα έκαναν και επίδειξη ισχύος σπάζοντας με ντου το μπλοκ της πορείας του ΚΚΕ.

Αυτοί όμως που του έδωσαν την πρωτοφανή έκταση που πήρε, ήταν οι νεαροί μαθητές που μπήκαν προοδευτικά και σπάγαν όπου και όποτε τους έπαιρνε. Υπάρχουν πάρα πολλές σχετικές μαρτυρίες και μια προσωπική. Χθες το βράδυ στις 8.30 ήμουν στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, κοντά στη διασταύρωση με την Πανεπιστημίου. Ανέβαιναν τον πεζόδρομο με κατεύθυνση την Ακαδημίας μια παρέα από τέσσερα δεκαπεντάχρονα, χωρίς κουκούλες ή κράνη, με κομμάτια μάρμαρο στα χέρια, που τα εκσφενδόνησαν σε δύο καταστήματα της Βουκουρεστίου.

δεν μενω μονο εκει (στην ικανοτητα δηλ. να πετυχει τον στοχο του)
Αλλα στην συνολικη κινηση. παρκαρε σε ασφαλες σημειο το περιπολικο ,
γυρισε στον τοπο του συμβαντος εβγαλε (παρανομως )το πιστολι σημαδεψε (καπου) και πυροβολησε.
Τα πιστολια σκοτωνουν το ξερουν και τα μικρα παιδια.Αυτος δεν το ηξερε ?σε μερος με γεματες καφετερειες και σπιτια (στα 5 μετρα) με ανθρωπους υπαρχει περιπτωση να μην πετυχεις καποιον?

ασφαλώς, γι' αυτό μιλάμε για έγκλημα και όχι για άμυνα κλπ

Αλλά και στο έγκλημα, υπάρχουν διαβαθμίσεις, ακόμη και όταν διαγνωστεί δόλος και όχι αμέλεια, στην ένταση του δόλου αυτού. Επ' αυτού είπα πως λογικώς ο εξοστρακισμός καθιστά δύσκολο το να επιδίωκε ο δράστης το αποτέλεσμα. Βέβαια δεν αποκλείεται καθόλου η περίπτωση ενδεχόμενου δόλου.

Το τι γράφουν οι ξένοι αυτή τη στιγμή, διόλου δεν με ενδιαφέρουν.

Να κοιτάξουν την καμπούρα τους και τα χάλια τους.

Απάντηση: Re: Πλημελημα ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ του Κυπριου Φοιτητη ........

Στην πορεία της Κυριακής στην οποία πήρα μέρος, όλα τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Προσωπικά -και δεν αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτό αλλά το ομολογώ- δεν μπορούσα να εκστομίσω ούτε ένα. Σκεφτόμουν απλά όλους τους παλιούς συμμαθητές και φίλους που υπηρετούν τώρα στην Αστυνομία και δεν μπορούσα να τους προβάλλω σαν δολοφόνους ή ναρκέμπορες. Έχω ακόμα την εικόνα που είχαν στην παιδική μας ηλικία. Σπύρο, πρέπει να κλεισουμε μια συνεδρία επειγόντως μου φαίνεται...

Φώτη μου μάλλον χρειάζομαι και εγώ μερικές :flipout:
Οι ιδέες που εξακολουθώ να πρεσβεύω δέν έχουν καμιά σχέση μέ οσα βλέπω νά συμβαίνουν γύρο μου ή ακούω ή διαβάζω...
Γι´αυτό αρνούμαι να παίξω σήμερα ένα παιχνίδι πού τόχω ζήσει ήδη και προσωπικά απο το 1978.
Απο την μιά η κρατική αναλγησία και απο τήν άλλη ηγετίσκοι πού παίζουν ´παιχνίδια εξουσίας´.
Και φυσικά πιο πολύ απόλα λυπάμαι πού πρώην αρχηγός μικρού κόμματος βερμπαλίζει ασύστολα απλά και μόνον για να χαϊδέψει εφηβικά αυτιά θεωρώντας πώς έτσι θα ανεβάσει την εκλογική του πελατεία.
Η Ιστορία θα τον κρίνει ως έναν απο τούς μεγαλύτερους οππορτουνιστές πού γέννησε ο τόπος.

Δυστυχώς κάθε κρίση δείχνει για τους πολιτικούς μας το ίδιο πράγμα: όσοι κυβερνούν δεν ξέρουν τι να κάνουν. Όσοι δεν κυβερνούν ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Βασικά όλοι τους είναι ένα μάτσο ανίκανοι. Καθώς φαίνεται, το μεγαλύτερο προσόν για να αναρριχηθείς σε ένα κόμμα είναι να είσαι γλύφτης.

Πυρήνας του κινήματος καταστροφής που μαστίζει την Αθήνα εδώ και τρεις μέρες - η... ελληνική kristal nacht :bang: - είναι οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων και όποιοι κρύβονται ανάμεσα τους. Χθες μάλιστα έκαναν και επίδειξη ισχύος σπάζοντας με ντου το μπλοκ της πορείας του ΚΚΕ.

Αυτοί όμως που του έδωσαν την πρωτοφανή έκταση που πήρε, ήταν οι νεαροί μαθητές που μπήκαν προοδευτικά και σπάγαν όπου και όποτε τους έπαιρνε. Υπάρχουν πάρα πολλές σχετικές μαρτυρίες και μια προσωπική. Χθες το βράδυ στις 8.30 ήμουν στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, κοντά στη διασταύρωση με την Πανεπιστημίου. Ανέβαιναν τον πεζόδρομο με κατεύθυνση την Ακαδημίας μια παρέα από τέσσερα δεκαπεντάχρονα, χωρίς κουκούλες ή κράνη, με κομμάτια μάρμαρο στα χέρια, που τα εκσφενδόνησαν σε δύο καταστήματα της Βουκουρεστίου.

Πάντως η κυρία Παπαρήγα έδειξε σοβαρότητα γιά άλλη μιά φορά όπως και πέρυσι στίς πυρκαγιές οταν κάποιοι άλλοι έλεγαν πώς φταίγανε οι αλεπούδες
Απο το in.gr:
Με αφορμή τα πρωτοφανή ολονύχτια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα, η γγ του ΚΚΕ διαχώρησε «τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για τα θύματα της κρατικής καταστολής» από το σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων και τα όσα λέγονται για νέες μορφές κινήματος.

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι ο σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και χρησιμοποιείται για να συκοφαντήσει το λαϊκό κίνημα. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι πιθανώς έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός για το θάνατο του μαθητή, ώστε σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η διαπαιδαγώγηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε, δε: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δε λέμε ότι ταυτίζεται με αυτούς, αλλά χαϊδεύει, γιατί βλέπει μπροστά την κάλπη, καρέκλες, ή μαξιλάρια».

Y.Γ.
Δαμιανέ χαίρομαι πού παρομοιάζεις τούς ´μπαχαλάκηδες ´μέ τά Χιτλερικά τάγματα Εφόδου-kristal nacht:grinning-smiley-043