Προφανώς η φωτογραφία του δεν εξυπηρετούσε τα σωστά συμφέροντα.
Καλά, ο δε Ε.Τ. έχει κάτι πρωτοσέλιδα αυτές τις μέρες...
(...)οσον αφορα αυτους που σπανε αυτοκινητα και καταστηματα ειναι απλα τσογλανια και χαμουρια που δεν δουλεψαν ποτε για να δουν πως βγαινουν τα λ7 και καταστρεφουν περιουσιες αλλων.(...)οταν με το καλο γινω αστυνομικος δεν θα αφησω κανεναν αλλοδαπο να κανει πλιατσικο ,οσο βεβαια περνα απο το χερι μου.
Θαυμάστε φραστική περικοκλάδα και αν έχει περισσέψει τίποτα μέσα σας μουδιάστε και παγώστε επιτέλους ως άνθρωποι:
"Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει εαν έπρεπε να χαθεί αυτό το παιδί".
Είδατε πόσο λειασμένο είναι το βλήμα;
Α ρε έρμη δικαιοσύνη που κατάντησες. Να σε κανοναρχάει ο πρώην της Βατίδου. ...
Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν Μπάμπη μου, άλλα δείχνουν.
Οι κουκουλοφόροι είναι "υπάλληλοι" του ελληνικού κράτους, που τους πληρώνουμε εμείς.
Αλλά, ξαναείπα.
Η προπαγάνδα καλά κρατεί. Κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος.
Το χειρότερο είναι πώς δημιουργείται ένα κενό εξουσίας όπου απότι φαίνεται κανείς δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει ουσιαστικά,γιατί τυπικά υπάρχει Κυβέρνηση και θα προκύψει και καινούρια μετά τίς Εκλογές.
Ζούμε πιά τό τέλος τής Μεταπολίτευσης.
Και αυτό το παραδέχονται όλοι οι αξιόπιστοι πολιτικοί αναλυτές ,τουλάχιστον αυτοί πού δέν είναι απλά κομματικά φερέφωνα.
Η Κοινωνία έχει φτάσει στά όριά της και ο ιστός διαρρηγνύεται.
Χάσαμε την ευκαιρία στοιχειώδους Αστικού Εκσυγχρονισμού απο τό 1996 καί μετά και το χειρότερο είναι πώς μπερδεύτηκαν εντελώς οι διακριτές ιδεολογίες.
Εχουμε συντηρητική παράταξη χωρίς πρόγραμμα,σοσιαλδημοκρατία πού ξέχασε τίς βασικές αρχές τού Κρατους Δικαίου και Αριστερά πού ψάχνεται χωρίς σαφείς οικονομικές και πολιτιστικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση.
Οι ηγέτες τών δυό κομμάτων εξουσίας μοιάζουν σάν νά σπρώχτηκαν απο τίς ´ιστορικές´ οικογένειές τους γιά να αναλάβουν κάτι πού φαίνεται οτι δεν ήθελαν κάν και δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν.
Πέρα απο την προσωπική μου ιδεολογία και βάσει αυτού πού θεωρώ ως εφικτό και όχι ουτοπικό(άλλο εάν μερικοί ονειρεύονται επαναστάσεις)είναι η επαναφορά τού Κράτους Δικαίου όπως κάποτε το πρέσβευαν προσωπικότητες σάν τον Μιττεράν ή το πρεσβεύει ο Γερμανός Οσκαρ Λαφονταίν πού βέβαια έχει εξοστρακιστεί απο το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Μιά ελληνική παρασιτική Αστική Τάξη όμως αδυνατεί να ηγεμονεύσει σέ μιά ουσιώδη απόπειρα εκσυγχρονισμού τής Χώρας και δέν υπάρχουν οι αντίστοιχοι Ηγέτες ένθεν κακείθεν.
Φοβάμαι πώς θα περάσουμε αρκετά χρόνια ακόμα μέ εναλλαγές ή και κάποιες συμμαχίες κομμάτων-πιθανώς και νέων πού θά δημιουργηθούν-χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.
Και τουλάχιστον στά θέματα Παιδείας-Υγείας-Οικονομίας θά απαιτηθεί μεγάλη Κοινωνική συναίνεση μέ μίνιμουμ συμφωνίες. Προΰπόθεση η δημιουργία Υγιούς Κρατικού Ελέγχου σέ πολλά επίπεδα.
Το δυστύχημα είναι πώς αυτοί πού τόσα χρόνια πρεσβεύουν την ανεξέλεγκτη ασύδοτη ελεύθερη οικονομία(αναφέρομαι στούς νεο-φιλελευθερους και όχι σε φιλελευθερους δημοκράτες)δέν έχουν κάνει την στοιχειώδη αυτοκριτική τους γιά τά αποτελέσματα πού αυτή είχε στην Κοινωνία,όχι μόνον φυσικά στην Ελληνική.
Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές νομίζω πώς μόνον η εκδοχή τού Αστικού Εκσυγχρονισμού έχει θέση στην Ελλάδα τής επόμενης δεκαπενταετίας,φυσικά πάντα στά πλαίσια τής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας .
Αστικός Εκσυγχρονισμός καί Κράτος Δικαίου.
Γνωμη μου πάντα και εντελώς ρεαλιστικά πέρα απο τίς όποιες προσωπικές μου πεποιθήσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.