Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Καλή σας μέρα.

Μόλις τελείωσα το πρωινό "συγύρισμα".
@Κωνσταντίνο Τ.: Σε εκτιμώ, αλλά καταλαβαίνεις πόσο άσχημα μπορούσε να εκληφθεί το μήνυμά σου. Από εμένα δεκτή η συγγνώμη, αλλά την καλή σου πρόθεση προς τους συνομιλητές σου θα πρέπει να επιβεβαιώσεις με ιδιαίτερα προσεκτική συνέχεια.
@Δημήτρη Θ.: Αναγνωρίζω ότι προκλήθηκες (δύο φορές αυτό το βράδυ), αλλά μην αντιδράς γιατί τα κάνεις χειρότερα. Θα αναλάβουμε εμείς.
@djx33: Σε παρακαλώ, μην επαναλάβεις παρόμοια εμπρηστική συμπεριφορά. Καταλαβαίνεις πόσο τεταμένα είναι τα πράγματα και πόσο εύκολο είναι να κλείσουμε το νήμα και να κοιτάξουμε τα μηχανάκια μας. Βοηθήστε μας να το κρατήσουμε ανοιχτό.
@Σπύρο Σ.: Σε ευχαριστώ για την ήπια στάση. Επειδή όμως φαίνεται πως υπάρχει μια παρεξήγηση με τον Δημήτρη και τις θέσεις του, μήπως να κάνετε κάποια κουβέντα με pm (αν δεν το έχετε ήδη κάνει);
@PanMan και Κώστα Λ.: Συγγνώμη για τη διαγραφή των μηνυμάτων σας. Καταλαβαίνετε ότι, με τη διαγραφή των υπόλοιπων, έμειναν ξεκρέμαστα και ενδέχεται να προκαλούσαν υποθέσεις.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Είχες καμιά αμφιβολία για το ότι θα καταλήγαμε εκεί??? Αυτές είναι οι παρενέργειες του "θα καθαρίσουμε μόνοι μας τους κουκουλοφόρους, καταργήστε την αστυνομία" που προτείνουν οι απανταχού "αριστεροί" (τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί μιλάω για τους αριστερούς-κατευθυνόμενα πρόβατα χωρίς κριτική σκέψη, άρα όχι αριστερούς).

Ξαφνικά λοιπόν θα προκύψουν ως σωτήρες οι χρυσαυγίτες, θα γίνονται σφαγές επί σφαγών στους δρόμους και στο τέλος που θα καταλήξουμε λέτε εσείς...??

.... Σε εμφύλιο λέω εγω... It has happened before... It will happen again... για να δανειστω λόγια από γνωστό blockbuster.

(Αν μπορεί κάποιος ας την κάνει να φαίνεται τη φωτό του Γιώργου, δν ξέρω πως γίνεται)

Last edited:
Λευτέρη-Lepton κανένα πρόβλημα.
Εκτιμώ τήν εξαιρετική σου προσπάθεια ,όπως και τού Send καί άλλων να μείνει ανοικτό τό Thread.
Aυτές τίς μέρες το φόρουμ πέρασε τίς εξετάσεις μέ άριστα,κατά την γνώμη μου.
Απο εκεί και πέρα λογικό να υπήρξε λελογισμένη ένταση,κάποιες στιγμές, η οποία ομως συνολικά απεσοβήθη.
Επίσης λογικό,όπως και στην Κοινωνία,να συμβαίνει ´διάλογος κωφών´μερικές φορές.......Παρεξηγήσεις γίνονται στόν ουσιαστικό διάλογο.Στόν ´άλλου τύπου´προτιμότερη τελικά η σιωπή.
Καλημέρα.

Last edited:

Επίσης λογικό,όπως και στην Κοινωνία,να συμβαίνει ´διάλογος κωφών´μερικές φορές.....

Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι αυτού του τύπου ο διάλογος, σε αυτόν τον τόπο είναι ο κανόνας και δε συμβάινει μερικές φορές. Ποτέ δε θέλουμε να ακούσουμε τί έχει να μας πει ο άλλος όταν μας μιλάει, γιατί προφανώς είμαστε εγωιστές ξερόλες. Οι παράλληλοι μονόλογοι των "ειδικών" μας στα "κανάλια" είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοινωνίας μας.

Δε συνηθίζω να γράφω ή να μιλάω. Γιατί είναι τόσα αυτά που σκέφτομαι που δεν ξέρω πως να τα πω. Δεν έχω το ταλέντο του λόγου, γραπτού ή/και προφορικού. Βλέποντας όμως όλα όσα συμβαίνουν σε τούτο τον τόπο με πνίγουν ερωτήματα των οποίων η απάντηση με τρομάζει...

ΓΙΑΤΙ ποτίζουμε τα παιδιά μας από τη στιγμή που θα γεννηθούν με ΜΙΣΟΣ;
Μίσος για τους "αριστερούς", μίσος για τους "δεξιούς", μίσος για τους "μπάτσους", μίσος για τους "αναρχικούς" μίσος για οτιδήποτε δε μας βολεύει ή είναι διαφορετικό από αυτό που νομίζουμε ότι είναι το σωστό.

ΓΙΑΤΙ αντιδρούμε στην έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου να ξεχωρίσει το καλό από το κακό; ΓΙΑΤΙ μόλις κάνει αμυδρά την εμφάνισή της, την πνίγουμε ψάχνωντας να βρούμε για τον εαυτό μας (και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία) δικαιολογίες;

ΓΙΑΤΙ μας φταίνε πάντοτε οι ΑΛΛΟΙ; Εμείς είμαστε καλύτεροι; Και τι κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο που ζούμε; Αγνοήσαμε ποτέ το προσωπικό μας συμφέρον όταν γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αντίθετο στο καλό του συνόλου;

ΓΙΑΤΙ κάνουμε τόσο εύκολα ΚΑΚΟ στον συνάνθρωπό μας; Για να αποδείξουμε ότι εμείς έχουμε το πάνω χέρι; Ότι έχουμε δίκιο; Ότι έχει άδικο; Ότι είμαστε "καλύτεροι"; Περισσότερο "δυνατοί";

ΓΙΑΤΙ γινόμαστε όχλος και φοράμε παρωπίδες;

Προσπαθώ να δώσω απαντήσεις στον εαυτό μου, αλλά δυστυχώς με τρομάζουν και με πονάνε...

Ένα off topic:
Τα συγχαρητήρια μου στην Διαχείριση για την άψογη στάση στο πολύ δύσκολο και ευαίσθητο αυτό θέμα.
Και ο Send και ο Lepton και ο Λαρούκος κάνουν εξαιρετική δουλειά, στην πιο δύσκολη αλλά και πιο ενδιαφέρουσα (λόγω διαφορετικών ιδεών, απόψεων, θέσεων κλπ) κατηγορία του forum μας.

αύριο τα αποτελέσματα της βαλλιστικής ...................

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966720&lngDtrID=244
.....
κύκλους της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να τεκμηριωθεί ο ισχυρισμός τού ειδικού φρουρού ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να εκφοβίσει.

Την αφορμή για τους παραπάνω ισχυρισμούς έδωσε η παρατήρηση στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας πως «η σφαίρα παρουσιάζει μια μικρή αποπλάτυνση στην αριστερή της πλευρά».

Κύκλοι της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως η αλλοίωση της σφαίρας προέρχεται από την προηγούμενή της επαφή με κάποιο αντικείμενο, όπως κάγκελο, ξύλινο στύλο της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ, φανοστάτη ή μπαλκόνι.

Ωστόσο, κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν αποκλείουν η παραμόρφωση της σφαίρας να προέρχεται και από τη σπονδυλική στήλη του παιδιού, στην οποία και τελικά καρφώθηκε αφού προηγουμένως προκάλεσε διαμπερές τραύμα καρδίας και θωρακικής αορτής.

Πάντως, το σενάριο του εξοστρακισμού της σφαίρας διαψεύδεται τόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, όσο και από έμπειρους αστυνομικούς.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως η σφαίρα «έχει πορεία από μπροστά και από πάνω προς τα κάτω, πίσω και λίγο δεξιά». Όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ιατροδικαστικής «αυτό σημαίνει πως ο θανάσιμος τραυματισμός δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον πυροβολισμό προς το έδαφος που ισχυρίστηκε πως πραγματοποίησε ο ειδικός φρουρός».

Από την πλευρά τους, έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στα Νέα λένε χαρακτηριστικά πως «αν πυροβολήσεις με 9άρι», όπως αυτό του ειδικού φρουρού, «και η σφαίρα βρει σε τοίχο ή κάγκελο και στη συνέχεια χτυπήσει έναν άνθρωπο σε απόσταση 15-20 μέτρων -όσο ήταν αυτή που χώριζε το θύμα από τον δράστη- θα προκαλούσε στον Αλέξη ένα επιφανειακό τραύμα».

Ένα off topic:
Τα συγχαρητήρια μου στην Διαχείριση για την άψογη στάση στο πολύ δύσκολο και ευαίσθητο αυτό θέμα.
Και ο Send και ο Lepton και ο Λαρούκος κάνουν εξαιρετική δουλειά, στην πιο δύσκολη αλλά και πιο ενδιαφέρουσα (λόγω διαφορετικών ιδεών, απόψεων, θέσεων κλπ) κατηγορία του forum μας.

+10000
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσεις ισορροπίες και τάξη, σε ένα θεμα με αντίπαλες τόσο διαφορετικές ιδεολογίες:aktion033::aktion033:

Την υπεράσπιση του φονιά ανέλαβε ο κύριος Κούγιας.
Ζήλεψε τη ...δόξα του κύριου Λυκουρέζου που είχε αναλάβει -αμισθί εκείνος, αν δεν απατώμαι- την υπεράσπιση του φονιά του Καλτεζά και τον είχε αθωώσει.
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ...
Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ή αμφισβητεί ότι το βασικό κριτήριο του λόγω ‘’κυρίου’’ (δικηγόρος δεν ξέρω καν αν είναι ακόμα τυπικά καθώς, αν θυμάμαι καλά, είχα ακούσει ότι τον είχαν διαγράψει από τον ΔΣ) για την επιλογή υποθέσεων είναι η δημοσιότητα και μόνο;

Ο άνθρωπος έχει προφανώς ψυχολογικό θέμα και εάν δεν είναι στην τηλεόραση μέρα παρά μέρα (δεν έχει σημασία αν είναι επειδή έχει πηδήξει μάντρες, υπερασπίζεται δολοφόνους ή οτιδήποτε άλλο) παθαίνει κατάθλιψη.

Γενικά τώρα, από την μία λες ότι τα πράγματα είναι τόσο προφανή που δεν είναι δυνατόν να προσπαθήσουν να τα κουκουλώσουν πάλι (γατί θα τους πάρει ο διάολος) από την άλλη βλέπεις ότι όντως αυτό συνεχίζει να γίνεται (για πολλούς λόγους) με απροκάλυπτο τρόπο.

Χθες πχ είδα λίγο στον Ευαγγελάτο έναν τύπο (ειδικό και καλά στα όπλα κλπ) να προσπαθεί, με γελοίο τρόπο για όποιους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις περί των νόμων της φυσικής, να εξηγήσει πως μπορεί το περιστατικό να ήταν ατύχημα.

Ελλαδάρα (και όχι μόνο), ολέ…. Σίχαμα…..

Καλή σας μέρα.

Μόλις τελείωσα το πρωινό "συγύρισμα".
@Κωνσταντίνο Τ.: Σε εκτιμώ, αλλά καταλαβαίνεις πόσο άσχημα μπορούσε να εκληφθεί το μήνυμά σου. Από εμένα δεκτή η συγγνώμη, αλλά την καλή σου πρόθεση προς τους συνομιλητές σου θα πρέπει να επιβεβαιώσεις με ιδιαίτερα προσεκτική συνέχεια.
@Δημήτρη Θ.: Αναγνωρίζω ότι προκλήθηκες (δύο φορές αυτό το βράδυ), αλλά μην αντιδράς γιατί τα κάνεις χειρότερα. Θα αναλάβουμε εμείς.
@djx33: Σε παρακαλώ, μην επαναλάβεις παρόμοια εμπρηστική συμπεριφορά. Καταλαβαίνεις πόσο τεταμένα είναι τα πράγματα και πόσο εύκολο είναι να κλείσουμε το νήμα και να κοιτάξουμε τα μηχανάκια μας. Βοηθήστε μας να το κρατήσουμε ανοιχτό.
@Σπύρο Σ.: Σε ευχαριστώ για την ήπια στάση. Επειδή όμως φαίνεται πως υπάρχει μια παρεξήγηση με τον Δημήτρη και τις θέσεις του, μήπως να κάνετε κάποια κουβέντα με pm (αν δεν το έχετε ήδη κάνει);
@PanMan και Κώστα Λ.: Συγγνώμη για τη διαγραφή των μηνυμάτων σας. Καταλαβαίνετε ότι, με τη διαγραφή των υπόλοιπων, έμειναν ξεκρέμαστα και ενδέχεται να προκαλούσαν υποθέσεις.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Kι εγώ με την σειρά μου,τα συγχαρητήρια στους Συντονιστές της Κατηγορίας για την άψογη διαχείριση του Θέματος..και λυπάμαι πολύ που ήρθα σε οξεία αντιπαράθεση με συμφορουμίτη μου..δεν ήταν στις προθέσεις μου να γίνει, αλλά όπως καταλαβαίνετε...ήταν τεταμένο το κλίμα και ανταλλάχθηκαν χαρακτηρισμοί "απρεπείς"..
Θέλω να πιστεύω απ την πλευρά μου τουλάχιστον..οτι θα υπάρχει περισσότερη ψυχραιμία..σε ανάλογη κατάσταση.
Ευχαριστώ.

Αντιγράφω δήλωση τού πρώην Προέδρου τού ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου που έγινε στον City.:'Δέν πρέπει να αφήνουμε ούτε ίχνος περιθωρίου γιά να αμφισβητείται η ξεκάθαρη στάση μας .Τέτοια επεισόδια έχουν συμβεί κατ´επανάληψην και πρέπει νά είναι ρητή η απόσταση τού κόμματος.Αυτά τά γεγονότα δέν αποτελούν έκφραση πολιτικής.´Καιρός ήταν να αρχίσουν να ακούγονται και τέτοιες φωνές
Αντίθετα μέ κάποιους άλλους,πρώην υπερασπιστές τού Τσέρνομπιλ, πού χτές στό Mega συνέκριναν τήν σημερινή κατάσταση μέ την Αποστασία ή την Δικτατορία και έλεγαν πώς ο δολοφονημένος νέος είναι ο σημερινός Αθανάσιος Διάκος,ο Παπαφλέσσας,ο Πέτρουλας και ο Κομνηνός.
Θά τρίζουν τά κόκκαλα πολιτικών αναστημάτων σαν τού Ηλία Ηλιού και τού Πασαλίδη...................
Αυτοί ήξεραν νά προφυλάσσουν το κόμμα τους σε συνθήκες πραγματικής τρομοκρατίας από προβοκάτσιες και αγωνίζονταν γιά Δημοκρατία έχοντας πολιτικές θέσεις σέ όλα τά ουσιώδη θέματα πού αφορούσαν στην Κοινωνία και δέν κατέφευγαν σέ φτηνούς βερμπαλισμούς.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ή αμφισβητεί...

Σύριε, αυτά είναι προσωπικές απόψεις (του 98% των Ελλήνων) και δεν αποτελούν επίσημη θέση του avclub.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά σέρνονται και εξώδικα...

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Σύριε, αυτά είναι προσωπικές απόψεις (του 98% των Ελλήνων) και δεν αποτελούν επίσημη θέση του avclub.

Σε σκέφτηκα αλλά δεν άντεξα :p

Τι, δεν έχουμε λάβει ακόμα εξώδικο;

Ντροπή μας!

Αυτό και μόνο κάτι λέει για το χαμηλό επίπεδο του forum. :p

Θά τρίζουν τά κόκκαλα πολιτικών αναστημάτων σαν τού Ηλία Ηλιού και τού Πασαλίδη...................
Αυτοί ήξεραν νά προφυλάσσουν το κόμμα τους σε συνθήκες πραγματικής τρομοκρατίας από προβοκάτσιες

και οι τωρινοί που -υποτίθεται- δεν ξέρουν, θα μάθουν.
σιγά που θ αφήσουμε τους κούτβηδες να παριστάνουν το Δραγουμάνο και τον μοναδικό εκφραστή της Αριστεράς στην Ελλάδα.

το 80, ο Κουμής και η Κανελλοπούλου σκοτώθηκαν δίπλα μου στο μπλόκ του "εσωτερικού". Αυτοί έκλεισαν τις γραμμές τους και δεν μας άφησαν να περάσουμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ο φόβος φυλάει τα έρ'μα... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

και οι τωρινοί που -υποτίθεται- δεν ξέρουν, θα μάθουν.
σιγά που θ αφήσουμε τους κούτβηδες βα παριστάνουν το Δραγουμάνο και τον μοναδικό εκφραστή της Αριστεράς στην Ελλάδα.

το 80, ο Κουμής και η Κανελλοπούλου σκοτώθηκαν δίπλα μου στο μπλόκ του "εσωτερικού". Αυτοί έκλεισαν τις γραμμές τους και δεν μας άφησαν να περάσουμε.

Γνωστό αυτό και τόχω γράψει.Εκεί ήμασταν.Δίπλα οπως το λές.
Ομως είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί πλήρως από την δημοκρατική-ανανεωτική αριστερά εάν οι ´μπαχαλάκηδες´έχουν σχέση με τούς Ζαπατίστας,εάν η 17η Νοέμβρη μέ τούς αντιστασιακούς τής Δικτατορίας, ή εάν η καταστροφή τής Βιβλιοθήκης συνιστά επαναστατική πράξη.
Αν δεν ξεκαθαριστεί η εννοιολογική θολούρα και δέν υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις γιά την κρίση τό ´κενό´θα παραμείνει μεγάλο .
Η αριστερά οφείλει να διδάσκει και να δημιουργεί ανθρώπους μέ ήθος αξιοπρέπεια,γνώση και δίψα γιά μάθηση.

Κάποιοι απο τούς τωρινούς θα μάθουν σίγουρα.
Αλλά μερικοί δεν είναι τωρινοί ,απο αυτούς πού βερμπαλίζουν, αλλά παμπάλαιοι και περιφερόμενοι απο κόμματος εις κόμμα
Ας ξαναδιαβάσουν τουλάχιστον τον μακαρίτη τον Νίκο τον Πουλαντζά:'O Σοσιαλισμός ή θα είναι Δημοκρατικός ή δεν θά υπάρξει καθόλου´.
Οι αριστεριστές πού λόγω προσωπικών ματαιώσεων ονειρεύονται ´καταλήψεις Χειμερινών Ανακτόρων´θά φέρουν όπως και παλιά την Νέα Βαρβαρότητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Γνωστό αυτό και τόχω γράψει.Εκεί ήμασταν.Δίπλα οπως το λές.
Ομως είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί πλήρως από την δημοκρατική-ανανεωτική αριστερά εάν οι ´μπαχαλάκηδες´έχουν σχέση με τούς Ζαπατίστας,εάν η 17η Νοέμβρη μέ τούς αντιστασιακούς τής Δικτατορίας, ή εάν η καταστροφή τής Βιβλιοθήκης συνιστά επαναστατική πράξη.
Αν δεν ξεκαθαριστεί η εννοιολογική θολούρα και δέν υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις γιά την κρίση τό ´κενό´θα παραμείνει μεγάλο .
Η αριστερά οφείλει να διδάσκει και να δημιουργεί ανθρώπους μέ ήθος αξιοπρέπεια,γνώση και δίψα γιά μάθηση.

Κάποιοι απο τούς τωρινούς θα μάθουν σίγουρα.
Αλλά μερικοί δεν είναι τωρινοί ,απο αυτούς πού βερμπαλίζουν, αλλά παμπάλαιοι και περιφερόμενοι απο κόμματος εις κόμμα
Ας ξαναδιαβάσουν τουλάχιστον τον μακαρίτη τον Νίκο τον Πουλαντζά:'O Σοσιαλισμός ή θα είναι Δημοκρατικός ή δεν θά υπάρξει καθόλου´.
Οι αριστεριστές πού λόγω προσωπικών ματαιώσεων ονειρεύονται ´καταλήψεις Χειμερινών Ανακτόρων´θά φέρουν όπως και παλιά την Νέα Βαρβαρότητα.

Υπερθεματίζω.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

ΑΝΤΕ αμα σταματήσανε οι αντιπαραθέσεις να πάμε για μπύρες

ΑΜΣΤΕΛ σε μπουκάλι :flipout::grinning-smiley-043

8_ksestravosou_parelasi.jpg