Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Θα βάλει κανένας Γκόρπα, Καρούζο, Κατσαρό ή τσάμπα γράφω;
Ή έστω Rage Against The Machine, MC5, Stooges;
Τώρα, μέσα στη θολούρα του CS, γίνεται εναργέστερη η θέαση της Τέχνης, δροσερότερη η παρηγορία της, ολοφλογώδης που θα 'λεγε ο σπιθαμιαίος γίγαντας Σολωμός. Μένει να δικαιωθεί.
Δεν αντέχεται άλλος Κούγιας.

Δεν νομίζω ότι τα "ψυχολογικά τεστ" που ακούγονται διαρκώς μπορούν να αποκλείσουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η λύση για εμένα είναι να υιοθετηθεί το αγγλικό μοντέλο των άοπλων constables σε περιπολία πεζή μόνο με το γκλοπ (όχι διπλοπαρκάρισμα το περιπολικό με αλάρμ και καφεδάκι), και όπου υπάρχει πραγματικό θέμα δημόσιας ασφάλειας, δηλαδή αντιμετώπιση ενόπλων, άμεση κλήση και επέμβαση ειδικής ομάδας, εκπαιδευμένης σε υψηλότατο επίπεδο, οι οποίοι όποτε πραγματικά χρειάζεται δεν θα διστάζουν να ρίχνουν στο ψαχνό. Όχι να φτάνουμε να κινδυνεύουμε μέρα μεσημέρι σε κεντρικά σημεία (πχ Εγνατία, Θεσσαλονίκη) επειδή ο κοινός αστυνομικός "νόμισε" πως "είδε" "κάτι". Τα πιστολίδια ας τα κρατήσουν για τους νονούς.

Αυτοί πάντως περνάνε από άπειρα ψυχολογικά τεστ. Σίγουρα μπορείς να τα κοροιδέψεις και συμφωνώ ότι δεν αποτέλούν απόλυτη λύση αλλά μερικούς "μουρλούς"¨μπορείς σίγουρα να τους καταλάβεις. Όσον αφορά το αγγλικό μοντέλο αυτό ακριβώς είχα και εγώ στο μυαλό μου. Επ'ευκαιρία...νομίζω δεν έχουν απλά γκλόπ στην Αγγλία αλλά τέιζερ (αυτά που σε παραλύουν για κάποιο διάστημα). Πολύ επώδυνα...βέβαια δεν σε σκοτώνουν...

Όσον αφορά τον Κούγια...αυτόν δεν τον είχαν διαγράψει από τον δικηγορικό σύλλογο btw?

Kosh, δεν ξέρω αν συμφωνώ με την εκτίμησή σου. Στο όλο θέμα, υπάρχουν τρεις πτυχές:

Πρώτον, σκοτώθηκε ένας μαθητής από σφαίρα. Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω το πώς έφτασε η κατάσταση στο να τραβηχτεί η σκανδάλη. Επίσης, δεν έχει απαντηθεί ακόμα το αν η βολή ήταν ευθεία ή από εξοστρακισμό.

Δεύτερον, έγιναν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Εδώ τα ερωτήματα είναι ακόμα περισσότερα: Από ποιους και γιατί, η αστυνομία γιατί δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της, ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι, ποια η σχέση τους με την αστυνομία, γιατί δεν καταδικάζεται ποτέ κανείς.

Τρίτον, τι γίνεται με την κοινωνία από εδώ και πέρα. Εκεί η συζήτηση αναγκαστικά θα υπεισέλθει και σε κομματικά θέματα. Διότι, αν δεν δοθεί λύση από το Κοινοβούλιο, θα δοθεί σε πρώτη φάση από τους (πραγματικούς) αγανακτισμένους πολίτες εναγκαλισμένους με τη Χρυσή Αυγή και σε δεύτερη φάση από στρατιωτικούς.

Ως εκ τούτου, πολύ καλά κάνουμε και μιλάμε για τις στάσεις των πολιτικών μας, ακόμα και στο πλαίσιο του "το μη χείρον βέλτιστον". Για να αποφύγουμε τις "άλλες" λύσεις.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ακουσα στη τηλεόραση οτι μάλλον ( δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ) βρέθηκαν ίχνη ασφάλτου στη σφαίρα που σκότωσε τον 15χρονο...

Και η ερώτηση είναι... υπάρχει άσφαλτος εκεί; Αν κατάλαβα καλά, το έγκλημα έγινε σε πεζόδρομο. :nounder:

"....Οι πληγές του εκαίγανε σαν ήλιοι
πέντε η ώρα που βραδιάζει,
και το πλήθος να σπάει τα παραθύρια
πέντε η ώρα που βραδιάζει.
Πέντε η ώρα που βραδιάζει.
Α, τι φριχτά στις πέντε που βραδιάζει!..."

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

(καλά σε έκοψα ότι είσαι αναρχικό στοιχείο εκείνη την Παρασκευή, Θα συλληφθείς πάραυτα :flipout:)

Ευχαριστώ Δημήτρη, αλλά είμαι κατά της βίας.

Έγραψα εκνευρισμένος εκείνη την ώρα γιατί μόλις είχα ακούσει τι είπε ο αγαπητός Κούγιας(τι καλός άνθρωπος και δικηγόρος).

Στην ζωή μου έχω μια βασική αρχή, να με σέβονται όπως και εγώ τους σέβομαι.

Μου αρέσει που γράφουμε στίχους και φράσεις....

Αθήνα - Α.Κατσιμίχα

"Μες τα ανελέητα χαράματα ξυπνάω των μεθυσμένων
Σε βλέπω από το τζάμι κοιμισμένη στη σκιά των περασμένων

Αθήνα που μιλάς για επανάσταση
Αθήνα, σχολική παράσταση
Αθήνα δολοφόνος αθωωμένων
Αθήνα των ξεπουλημένων
Αθήνα των ξεπουλημένων

Αθήνα των αιώνιων αντιπάλων
Αθήνα της πειθούς δια των ροπάλων
Αθήνα Ευρωπαία με το ζόρι
Αθήνα με σημαίες και μιραφιόρι
Αθήνα ανατολή με το στανιό
Αθήνα τρελό σκουπιδαριό

Αθήνα των βορείων προαστίων
Αθήνα των αναψυκτηρίων
Αθήνα της καψούρας και των πιάτων
Αθήνα των μοναχικών θανάτων
Αθήνα των μοναχικών θανάτων

Αθήνα των αρχαίων μύθων
Και των πυροβολημένων στίχων
Αθήνα όλα από τρίτο χέρι
Αθήνα μαύρη μέρα μεσημέρι
Αθήνα εκτός σχεδίου ξεχασμένη
Αθήνα εντυπωσιασμένη

Τι να σου τραγουδήσω"

Last edited:
Λένας Παππά

"Κι αν η ελπίδα το μέλλον συντηρεί

η μνήμη τρέφει το παρόν

το παρελθόν μας δικαιώνοντας

Γιατί ότι υπήρξε μια φορά

δε γίνεται να πάψει να 'χει υπάρξει"

Μια παρατηρηση...:

Η οικογεννεια του Αλεξανδρου εστειλε επιστολη στην εκπομπη της "τατιανα" οτι δεν επιθυμει λογω πενθους να μιλησει στα καναλια...
Προσωπικα κανω ενα σεναριο... πιστευω οτι τους επιασαν, τους ειπαν να μη μιλησουν πουθενα, να γινει ντορος, και πανω που θα τους αναζητουν ολοι, η τατιανα να εχει αποκλειστικοτητα στην εκπομπη της την οικογεννεια με το αναλογο αντιτιμο φυσικα και οφελος και των δυο πλευρων...
Αν, λεω, αν την δουμε τη μανα ή οποιον αλλον στην εκπομπη της τατιανας για πρωτη εμφανιση θα επαλιθευτω και θα τα ξαναπουμε τοτε...
Ευχομαι να ειμαι λαθος αλλα μου μυριζεται τατιανια η υποθεση...

Προς το παρον, λυπαμαι για το παιδι, οσο λυπαμαι και αυτους που πληρωνουν τα αισχη στο ονομα του... αν ειναι τοσο καλο παιδι οσο λενε, ο ιδιος ο Αλεξανδρος δεν θα ηθελε ολα αυτα να ειχαν συμβη στο ονομα του...

Μια παρατηρηση...:

Η οικογεννεια του Αλεξανδρου εστειλε επιστολη στην εκπομπη της "τατιανα" οτι δεν επιθυμει λογω πενθους να μιλησει στα καναλια...
Προσωπικα κανω ενα σεναριο... πιστευω οτι τους επιασαν, τους ειπαν να μη μιλησουν πουθενα, να γινει ντορος, και πανω που θα τους αναζητουν ολοι, η τατιανα να εχει αποκλειστικοτητα στην εκπομπη της την οικογεννεια με το αναλογο αντιτιμο φυσικα και οφελος και των δυο πλευρων...
Αν, λεω, αν την δουμε τη μανα ή οποιον αλλον στην εκπομπη της τατιανας για πρωτη εμφανιση θα επαλιθευτω και θα τα ξαναπουμε τοτε...
Ευχομαι να ειμαι λαθος αλλα μου μυριζεται τατιανια η υποθεση...

Προς το παρον, λυπαμαι για το παιδι, οσο λυπαμαι και αυτους που πληρωνουν τα αισχη στο ονομα του... αν ειναι τοσο καλο παιδι οσο λενε, ο ιδιος ο Αλεξανδρος δεν θα ηθελε ολα αυτα να ειχαν συμβη στο ονομα του...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η παρατήρηση....

Θα παρακαλούσα να μην ακολουθούμε τα κανάλια στον προδιαγεγραμμένο δρόμο τους.

Το να βάλουμε και την τατιάνα και την κατιάνα και τη σχετική παραφιλολογία μέσα στη συζήτηση, θα αποτελούσε παραφωνία στην -όποια- σοβαρότητα τηρήθηκε μέχρι τώρα στην παρούσα συζήτηση.

Nα γράψουμε επίσης ότι δεν γλίτωσε από τους κουκουλοφόρους ούτε το μαγαζί της μητέρας του Αλέξη.

Στο παρόν θρεντ λίγες σελίδες πιο πίσω γραφτηκε ότι το μαγαζί της μητέρας δεν έπαθε τίποτα τελικά και η είδηση είναι ράδιο αρβύλα.
Τι να ισχύει άραγε; :chinscratch:

Δεν νομίζω ότι τα "ψυχολογικά τεστ" που ακούγονται διαρκώς μπορούν να αποκλείσουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η λύση για εμένα είναι να υιοθετηθεί το αγγλικό μοντέλο των άοπλων constables σε περιπολία πεζή μόνο με το γκλοπ (όχι διπλοπαρκάρισμα το περιπολικό με αλάρμ και καφεδάκι), και όπου υπάρχει πραγματικό θέμα δημόσιας ασφάλειας, δηλαδή αντιμετώπιση ενόπλων, άμεση κλήση και επέμβαση ειδικής ομάδας, εκπαιδευμένης σε υψηλότατο επίπεδο, οι οποίοι όποτε πραγματικά χρειάζεται δεν θα διστάζουν να ρίχνουν στο ψαχνό. Όχι να φτάνουμε να κινδυνεύουμε μέρα μεσημέρι σε κεντρικά σημεία (πχ Εγνατία, Θεσσαλονίκη) επειδή ο κοινός αστυνομικός "νόμισε" πως "είδε" "κάτι". Τα πιστολίδια ας τα κρατήσουν για τους νονούς.

συμφωνω και επαυξανω.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Τι να πώ;
icon9.gif

Κρίμα να γράφονται τέτοια πράγματα... Φίλε eNeRGy λυπάμαι αλλά δεν μου δίνεις την εντύπωση οτι "εύχεσαι να διαψευστείς" όπως γράφεις.... Μάλλον το αντίθετο.

ειναι αυτη η βλακεια και ηλιθιοτητα που περναει ωκεανους και συνορα... :violent-smiley-030:

δεν πιστευω να εχει σχεση βεβαια με την εδω δολοφονια ... αλλα μαλον θα εχει τα ιδια αποτελεσματα με εδω...

καλα ρε παιδια τι γινεται ;

ακομα συνεχιζονται τα σπασιματα και τα κυνηγητα με την αστυνομια;;;;;

ακουω ραδιο και ελεγε για επεισοδια παλι και για Εκαμ......

δεν προλαβα πριν....