Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ο Θεος να δωσει το ελεος του και σε αυτη την ψυχη.
Τωρα γιατι εφυγε, το δικο μας μυαλο δεν μπορει να δωσει απαντηση, οπως και σε χιλιαδες αλλες περιπτωσεις θανατων.
Ο θανατος μπορει να ηταν ατυχημα μπορει και οχι.
Εγω θα σταθω σε μια παρατηρηση του Γιανναρα στην ΕΤ3.
Οτι - υπαρχει φυσικος δικαστης -που θα κρινει.
Εμεις ολοι γιατι φωναζουμε;
Θα καταργησουμε την δικαιοσυνη;
Αν νομιζουμε οτι δεν υπαρχει τοτε τι να πω;
Ας αναλαβουμε εμεις τα δικαστικα εδρανα.
Και ολες αυτες οι καταστροφες απεδωσαν το δικαιο;
Ας ειμαστε λιγο σοβαροι.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Για τη ζαρντινιέρα σχολιάστηκε σε αντίστοιχο thread από κάποιον εκ των νομικών του avclub ότι η ποινή ήταν αυτή που προβλέπεται. Δεν εκφέρω γνώμη γιατί είμαι άσχετος....

Όσο για το αν η δικαιοσύνη θα έπρεπε να πηγαίνει μαζί με το λαϊκό αίσθημα, αυτό λέγεται οχλοκρατία...και είναι πολύ πιο επικίνδυνο από την τυφλή σφαίρα ενός μπάτσου.

Τα ίδια έλεγε κι ο Βουλγαράκης κι αυτός νομότυπος ήταν.Η "οχλοκρατία" τον έφαγε:flipout:

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ο Θεος να δωσει το ελεος του και σε αυτη την ψυχη.
Τωρα γιατι εφυγε, το δικο μας μυαλο δεν μπορει να δωσει απαντηση, οπως και σε χιλιαδες αλλες περιπτωσεις θανατων.
Ο θανατος μπορει να ηταν ατυχημα μπορει και οχι.
Εγω θα σταθω σε μια παρατηρηση του Γιανναρα στην ΕΤ3.
Οτι - υπαρχει φυσικος δικαστης -που θα κρινει.
Εμεις ολοι γιατι φωναζουμε;
Θα καταργησουμε την δικαιοσυνη;
Αν νομιζουμε οτι δεν υπαρχει τοτε τι να πω;
Ας αναλαβουμε εμεις τα δικαστικα εδρανα.
Και ολες αυτες οι καταστροφες απεδωσαν το δικαιο;
Ας ειμαστε λιγο σοβαροι.

Τα ειπες ολα.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ας αλλάξουμε το Συνταγμα λοιπόν φίλε Dipie... Ποιος την μαμάει τη δημοκρατία...

Είδες που συντονιστήκαμε;-bye-

Πάντως μέχρι τώρα μόνο το λαϊκό αίσθημα δεν την μαμάει.

Αυτοί που την μαμάνε είναι όλοι έξω και πίνουν στην υγειά της...δικαιοσύνης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Είδες που συντονιστήκαμε;-bye-

Πάντως μέχρι τώρα μόνο το λαϊκό αίσθημα δεν την μαμάει.

Αυτοί που την μαμάνε είναι όλοι έξω και πίνουν στην υγειά της...δικαιοσύνης.

Από δω και πέρα λοιπόν ας αποφασίζουμε για όλα με δημοψήφισμα... για το οποίο θα έιναι υπεύθυνος ποιος αλλος? ο λαος.. να κρεμαμε τον "πιστολά" στο συνταγμα πριν δικαστεί, να αναδεικνύουμε ως ήρωα όποιον σκοτώθηκε άδικα χωρίς να κάνει ηρωισμούς, και να καταργήσουμε δικαιοσυνη, αστυνομια, πολιτική κλπ.

Καληνύχτα Μάεστρο μου κι η "δικαιοσύνη" που πρεσβεύεις να μην σε βρεί ποτέ-bye-

Κι εγώ λοιπόν να ευχηθώ με τη σειρά μου το ίδιο, να μην σου τύχει ποτέ να βρεθείς αντιμετωπος με τη δικαιοσυνη εκφρασμένη από το λαϊκό αίσθημα...

Δίνω ένα παράδειγμα, προφανώς ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ, δεν πήγαινε στην "ευχή" μου αυτό:

Δε χρειάζεται να είσαι μπάτσος... σκέψου πχ να πηγαίνεις αμέριμνος και να πεταχτεί ξαφνικά ένα παιδάκι μπροστά σου απ'το πουθενά, χωρίς να σου δώσει περιθώρια αντίδρασης... και να γίνει το κακό.

Μετά θα είσαι "φονιάς", πολλοί θα πουν ότι οδηγούσες μεθυσμένος, κάποιοι άλλοι ότι έτρεχες, κάποιοι ότι είχες και κωλοφτιαγμένο αμάξι για να τρέχεις περισσότερο, κάποιοι ακραίοι ίσως βρεθούν και πουν ότι είχες εκληματική φάτσα και οδηγούσες κυριλλέ αυτοκινητο, άρα είδες το παιδάκι σαν κουνούπι.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να πας στο δικαστήριο, όπου (ισως) αποδειχτεί τι πραγματικά έγινε, θα έχεις στιγματιστεί απ'την κοινωνία, οπότε πιθανή αθωότητα σου θα σου είναι αδιάφορη.

Ελληνική δικαιοσύνη.
Το νέο ανέκδοτο.
4 μήνες αργία οι μπάτσοι που τους έκλεψε το όπλο ο μετέπειτα δολοφόνος.
Να πω και για την δίκη Φιλόπουλου? (δεν θα προκαλέσω Λάρι, μην ανησυχείς):
Νεκρός με 17 μαχαιριές από διαφορετικά "όπλα", χτυπήματα από λοστούς, μαδέρια, κλπ κλπ και ένοχος ένας τοξικομανής.
Να πάμε παλιότερα? Η λίστα είναι τεράστια.

BTW δεν μας σχολιάζεις Δημήτρη,την μέχρι τώρα δικαστική διαδικασία σε σχέση με το Βατοπαίδι και την δικαστική απόφαση για την ζαρντινιέρα;Δεν μας σχολιάζεις το πρόσφατο παραδικαστικό κύκλωμα;

Καλά είναι όλα αυτά περί του γράμματος του νόμου και περί δικαιοσύνης,μόνο που στην χώρα μας (Ριο Πέκος) η δικαιοσύνη σαν θεσμός και πάμπολλοι παράγοντές της έχουν αποτύχει οικτρά μέχρι τώρα και βρίσκονται σε διάσταση με το κοινό αίσθημα αλλά και την ουσία της δικαιοσύνης.

Μόλις σχολιάσεις αυτό που προ 5λέπτου έβλεπα στην τηλεόραση. Σε μία από τις καθιερωμένες διαδηλώσεις επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων , ένας αστυνομικός έχει συλλάβει κάποιον από τους επιτιθέμενους . Τότε ομάδα νεαρών , ενεργώντας όπως η αντίστοιχη ομάδα της ζαρντινιέρας , ρίχνει τον αστυνομικό κάτω και μετά τον κλωτσάνε και τον πατάνε όλοι μαζί . Αλλά ξέχασα , εδώ είναι καθαγιασμένη βία .

... σκέψου πχ να πηγαίνεις αμέριμνος και να πεταχτεί ξαφνικά ένα παιδάκι μπροστά σου απ'το πουθενά, χωρίς να σου δώσει περιθώρια αντίδρασης... και να γίνει το κακό.

Αυτό το παράδειγμα το λες στο παρόν νήμα γιατί είναι αντίστοιχο με το θάνατο του παιδιού που συζητούμε εδώ; Θα μας τρελάνεις Μαέστρο... -bye-

Και μια ερώτηση στους δικηγόρους του φόρουμ:
Οι ένορκοι (που είναι απλοί πολίτες) για ποιον λόγο υπάρχουν?
Η απάντηση να δοθεί στον Maestro.

Μόλις σχολιάσεις αυτό που προ 5λέπτου έβλεπα στην τηλεόραση. Σε μία από τις καθιερωμένες διαδηλώσεις επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων , ένας αστυνομικός έχει συλλάβει κάποιον από τους επιτιθέμενους . Τότε ομάδα νεαρών , ενεργώντας όπως η αντίστοιχη ομάδα της ζαρντινιέρας , ρίχνει τον αστυνομικό κάτω και μετά τον κλωτσάνε και τον πατάνε όλοι μαζί . Αλλά ξέχασα , εδώ είναι καθαγιασμένη βία .

Πληρώνονται απ το Ελληνικό κράτος να τηρούν τον Νόμο?

Αυτό το παράδειγμα το λες στο παρόν νήμα γιατί είναι αντίστοιχο με το θάνατο του παιδιού που συζητούμε εδώ; Θα μας τρελάνεις Μαέστρο... -bye-

Όχι δεν είναι αντίστοιχο φυσικά. Αντίστοιχη είναι η επιβολή δικαιοσύνης από το "λαϊκό αίσθημα", μη συγκρίνεις πράγματα που δεν σύγκρινα.

Ελληνική δικαιοσύνη.
Το νέο ανέκδοτο.
4 μήνες αργία οι μπάτσοι που τους έκλεψε το όπλο ο μετέπειτα δολοφόνος.
Να πω και για την δίκη Φιλόπουλου? (δεν θα προκαλέσω Λάρι, μην ανησυχείς):
Νεκρός με 17 μαχαιριές από διαφορετικά "όπλα", χτυπήματα από λοστούς, μαδέρια, κλπ κλπ και ένοχος ένας τοξικομανής.
Να πάμε παλιότερα? Η λίστα είναι τεράστια.

παρακολούθησες τη δίκη ; άκουσες όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις ; είδες όλα τα αποδεικτικά στοιχεία ; πως έχεις άποψη ;
έχεις υπ' όψη σου τον σημαντικότερο κανόνα , από την εποχή του Ρωμαϊκού δικαίου "quod non est in actis non est in mundo" ( ότι δεν υπάρχει στην δίκη , δεν υπάρχει στον κόσμο ) ; Οχι βέβαια. Το μόνο που σε απασχολεί Δημήτρη μου είναι να πείς αυτά που θέλεις να πείς , και όπως πάντα με προκατάληψη υπερ της άποψη που σε βολεύει .

Μαέστρο μπέρδεψες την πέμπτη με την όπισθεν ...

Πραγματικά απορώ με τον εαυτό μου που κάθομαι και γράφω επιχειρήματα επί επιχειρημάτων, ενώ εσύ με μια απάντηση τα κατέρριψες όλα! Έχουμε γεμίσει έξυπνους τελικά, νιώθω αδικημένος από τη φύση.

παρακολούθησες τη δίκη ; άκουσες όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις ; είδες όλα τα αποδεικτικά στοιχεία ; πως έχεις άποψη ;
έχεις υπ' όψη σου τον σημαντικότερο κανόνα , από την εποχή του Ρωμαϊκού δικαίου "quod non est in actis non est in mundo" ( ότι δεν υπάρχει στην δίκη , δεν υπάρχει στον κόσμο ) ; Οχι βέβαια. Το μόνο που σε απασχολεί Δημήτρη μου είναι να πείς αυτά που θέλεις να πείς , και όπως πάντα με προκατάληψη υπερ της άποψη που σε βολεύει .

Διάβασα όλα τα ρεπορτάζ, και είδα πάρα πολλές "κωλοτούμπες" από μάρτυρες.
Και επειδή δεν είναι Νομικός, εκφράζω την άποψη μου, η οποία λέει το εξής:
Πως γίνεται μετά από τόσες έρευνες, τόσα στοιχεία κλπ κλπ να τιμωρηθεί μόνο ένας.
Μπορεί οι άλλοι κατηγορούμενοι να ήταν αθώοι, αλλά η δικαιοσύνη (οι μηχανισμοί της) δεν έπρεπε να ψάξουν να βρουν τους ένοχους?
Όσο για την άποψη σου, ότι έχω προκατάληψη υπέρ της άποψη που με βολεύει, λογικό δεν είναι? Ας με πείσει κάποιος ότι έχω άδικο και δεν θα διστάσω να παραδεχτώ το λάθος μου.